Satésaus en pindakaas?

Hallo allemaal, ik vraag me af hoe jullie hier over denken. Gister hadden mijn vriend en ik een pittige discusie over pindakaas en satésaus. Ja inderdaad je leest het goed satésaus VS pindakaas!
Mijn vriend legde onze 7 jarige zoon uit dat er in saté saus het zelfde zit als in pinda kaas. Nou lust ons zoontje geen pindakaas maar wel satésaus. Dus mijn vriend zei als je geen pindakaas lust lust je ook geen satésaus! Ik viel hem in de rede in het bij zijn van de kinderen en zei dat er wel degelijk een andere smaak aan pindakaas zit dan aan satésaus ondat er in satésaus natuurlijk andere kruiden zitten. Dat het inderdaad klopt dat pinda's wel de bassis is van beide maar toch 2 verschillende dingen zijn. Mijn vriend vind dat ik hem niet in de rede mocht vallen waar de kinderen bij zijn. Terwijl ik vind dat je daar best een discussie over kan hebben dat de kinderen daar juist van leren. Nou vraag ik me dus af hoe denken jullie hier over? Heb ik verkeerd gehandeld om hem in de rede te vallen? En vinden jullie satésaus ook hetzelfde als pindakaas hahaha waar je allemaal wel geen discussie over kan krijgen. Zit al 24 uur met satésaus en pindakaas in me hoofd. 😂❤️

1407 x gelezen, 3

reacties (40)


 • Lispeltuut

  De basis is hetzelfde maar de bereiding en toevoegingen is anders, waardoor de smaak anders wordt. ik lust ook geen pindakaas, wel pindasaus.

  Mijn man lust geen tomaten, wel tomatensoep. Ook zoiets.

  Kinderen leren van een discussie. Ze leren goed wanneer dit op een respectvolle manier gebeurt, waarbij mensen elkaar laten uitpraten en luisteren naar elkaars standpunten.

 • rlyblue

  Nog een duit in je zakje: Ik lust absoluut geen pindakaas, maar wel satésaus. Dat laatste vind ik heerlijk zelfs, heb ook het liefste friet saté. Als ik het zelf maak dan is pindakaas ook de basis daarvoor, maar er gaat ketjap doorheen en nog een aantal andere dingen. Die combinatie maakt het lekker. Ik lust ook geen melk, maar wel pannenkoeken. Vind ik een beetje hetzelfde, gezien de hoeveelheid melk die daarin gaat.

  Overigens vind ik de pindasaus van mijn schoonmoeder echt niet te eten. Maar dat is ook weer anders dan satésaus begrijp ik...

  Wat betreft het in de rede vallen, sowieso vind ik het onzin dat je kids je niet mogen zien discussieren. Dat kan best een keertje mits je het in de hand houdt. Wij zijn hun voorbeeld van hoe iets op te lossen en volwassenen hebben ook wel eens ruzie of onenigheid. Dat is normaal en dan zien ze meteen dat wij het oplossen zonder duwen, trekken, schoppen en slaan maar door erover te praten. In de rede vallen, tja, dat kan irritatie opwekken ook als de kids er niet bij zijn maar dat is een ander ding.

 • mijn~meisje

  voor pindakaas som werkt het wel over te gaan op 100% pindakaas dat zijn alleen gemalen pinda's zonder palmolie of andere zooi. Dat kan best wel is voor de vieze smaak zorgen. Mijn man lust geen standaard pindakaas maar vind dat erg lekker. Ook nog veel gezonder.

  verder het is idd iets anders.

 • Mam2017

  Hier ook voor de kleine man in huis. Zit ook geen zout in.

 • Mamamadelief

  Pindakaas en satesaus smaken beide totaal verschillend. Wanneer je satésaus maakt van pindakaas voeg je nog allerlei ingrediënten toe: ui, knoflook, ketjap, sambal, basterd suiker, gembersiroop en melk of kokosmelk.

  Ik vind dat je daar gewoon over kunt discussiëren. Is toch geen ruzie..

 • Mryj

  Het was niet mijn bedoeling om hem in de rede te vallen, en ik vind dit ook niks met gezag tegen over de kinderen te maken hebben, als het er nou over ging dat hij zou zeggen dat hij iets niet zou mogen en ik zeg dat het wel mag dan vind ik dat inderdaad onrespect vol naar mijn vriend toe. En zulke dingen bespreek je niet in het bijzijn van de kinderen maar later samen. Maar dit was een discusie over eten wat we gingen eten. En omdat mijn vriend zei dat het het zelfde was wou onze zoon ook geen satésaus meer eten. Ik vind jullie reacties wel leuk. Ik zei precies hetzelfde over tomaten en tomatensoep en wou ook al voor bij de nasi pindakaas warm maken kijken of hij dat hetzelfde zou vinden smaken haha

 • MaaikeT2

  Volgens mij heb je je gewoon gemengd in een discussie, wat m.i. bij een normaal gesprek ieder gezinslid zou moeten mogen. Je vriend was niet bezig om zijn 'gezag' te laten gelden, wat mij betreft heb je dan ook zijn gezag niet ondermijnd en kon dit gewoon waar je kinderen bij waren.

 • Linnde

  De toon van je onderbreking maakte het misschien lastig voor je vriend. Maar op zich, het is een kennis ding en hij hoeft toch niet alles te weten? Heeft hij ook weer wat geleerd.

  Het ligt eraan wat je vriend op jullie zoon wilde overbrengen. Wilde hij hem laten proeven? Of uitleggen hoe het zit met satesaus en pindakaas?

  Satésaus hoeft nl niet van pinda’s gemaakt t worden, al is dat wel gebruikelijk. Het gaat meer om een saus met specifieke kruiden met een notenbasis. (Tja door pinda allergie zoek je nog eens iets op)

  Tot slot ben ik het oneens met je vriend dat je kind als hij t ene wel lust het andere ook moet lusten. Vind ik dan weer onfatsoenlijk naar je kind ;-) Over smaak valt niet te twisten. Uitnodigen en stimuleren tot proeven kan natuurlijk wel.

 • mybabies

  Los van de verschillende ingrediënten op suiker en pinda’s na, is het ene ook warm en redelijk glad en het andere koud en plakkerig in je mond. Kan iemand ook vervelend vinden. Leren discussiëren op een normale manier en het leren onderbouwen van je mening met iets anders dan “dat vind ik gewoon” is juist heel goed lijkt me. Lijkt me eerder een ego probleem van je vriend. Hij dwingt je zoon ook in discussie te gaan, omdat hij hem eigenlijk voor leugenaar uit maakt als hij zegt geen pindakaas te lusten. Tot slot vraag ik me af waar je vriend een probleem van maakt. Boeien dat ie geen pindakaas lust. Is toch slecht voor je.

 • Oemmm

  100% natuurlijke pindakaas is wel heel erg gezond

 • Mam2017

  Ja klopt!!

 • Mam2017

  Zoals kaasjex al zegt is 100% pindakaas gezonder dan een boterham met smeerkaas/vleeswaren of iets anders.

 • Peepah

  Een discussie op normale toon gevoerd is heel goed voor je kind. Leren ze van! Beargumenteer je standpunt. Ik had van beide producten de ingrediëntenlijst erbij gepakt.

 • mpwv

  Nouja het klopt wel ongeveer wat hij zegt. Het vlees waar je het mee eet zijn de satétjes, daar gaat een pindasausje overheen (in de volksmond bij elkaar dus satésaus). mijn schoonfamilie is moluks en ja ook daar maken ze ''satésaus'' met pinda's/pindakaas.

  Nu vind ik wel dat droge pindakaas anders smaakt dan satésaus door de toevoegingen van suiker/sambal/ketjap/melk.

 • Elena1517

  Haha, beide van pinda idd, maar ik hou wel van satésaus en niet van pindakaas Ligt er maar net aan wat de toon van de discussie was, als t gewoon normaal gezegd is moet dat prima kunnen vind ik.

 • Dromenvanger1987

  Je ondermijnde in mijn beleving zijn gezag.

  Het ging niet om de inhoud, maar om iets heel anders. Ik zou dat niet doen.

 • Kleingeitje

  Mijn ex maakte van pindakaas satesaus. Het is niet voor niets mijn ex 🤣

  Ik vind er zeker een andere smaak aan zitten, maar weet wel dat t op elkaar lijkt. Zo heb je ook van Calvé een speciale ‘pindakaas’ pot waar je satesaus van kan maken. Nou doe mij die pittige van Remia maar 😂

 • Lispeltuut

  Die gebruik ik dus, die van calve! Ik doe er dan ook nog een schepje pindakaas en sambal bij.

 • Oemmm

  Discussie is overigs niks mis mee mits het op een respectvolle manier gebeurd en niet eindeloos over word doorgegaan. En het ligt er ook aan welk onderwerp. Als ik iets wil voor mijn kind maar mijn man niet dan gaan we niet waar hij bij is daarover discussieren. Want een kind merkt dat binnen 1 sec en maakt daar gebruik van.( zoals ik vroeger bij mijn ouders)

 • Oemmm

  Dat is alsof je zegt banaan is hetzelfde als bananen milkshake🥴😂

  Het is niet hetzelfde. Het heeft alleen een beetje dezelfde ingredienten je kan talloze weerleggingen bij hem leggen.

  Is druiven hetzelfde als wijn?

  Is vanille hetzelfde als vanillevla?

  Vraag aan hem lust hij iets niet pak hem daarop door iets te vergelijken waar hetzelfde inzit.

 • Barbamammie79

  Is de ingrediënten lijst hetzelfde? ? Nee??? Dan is het dus niet hetzelfde. Punt.

  Ik snap echt oprecht niet dat je man hier zo'n gedoe van maakt! Jullie zoon is 7! Neem Google erbij en zoek het uit!! Dat is leerzaam en het meningsverschil us snel opgelost.

  Of is er een dieper probleem?? Houdt hij er niet van om ongelijk te hebben?? Denkt hij het altijd (beter) te weten? Kan hij er niet tegen als iemand hem op een fout wijst? ?

  Volwassenheid vraagt deze eigenschappen.

 • Barbamammie79

  2 verschillende producten!!! Je hebt helemaal gelijk hoor.

  Hij moet hier echt tegen kunnen... dit is een hele normale discussie.

 • Nog-even!

  Misschien kun je je vriend vanavond pindakaas bij de nasi geven.... Even kijken of hij dat net zo lekker vindt

 • Barbamammie79

  Of een boterham met een klodder satésaus

 • Oemmm

  😂

 • Elena1517

 • Soccer-Mom

  Ik geef je gelijk hoor. Als je aan tafel een en ander bespreekt, mag je best ook jouw mening geven. Dat is mijns inziens iets anders dan in de rede vallen en daarmee zijn gezag ondermijnen. Satésaus en pindakaas zijn wat mij betreft qua smaak ook anders dus als je het ene niet lust en het andere wel, snap ik dat volledig. Maak maar eens pindasaus van pindakaas en daarnaast satésaus (van Wijko of zo). Je proeft absoluut verschil. Het is net zo logisch als iemand tegen mij zegt dat ik tomatensoep lekker moet vinden omdat ik wel ketchup lust en dus geen tomatensoep.

 • Kleingeitje

  Mijn ex maakte van pindakaas satesaus. Het is niet voor niets mijn ex 🤣

  Ik vind er zeker een andere smaak aan zitten, maar weet wel dat t op elkaar lijkt. Zo heb je ook van Calvé een speciale ‘pindakaas’ pot waar je satesaus van kan maken. Nou doe mij die pittige van Remia maar 😂

 • Barbamammie79

  Mijn moeder maakt ook saus van pindakaas dus dat is echt niet raar. Is de Indo manier volgens mij en die is echt heerlijk! Maar er gaan nog veel meer ingrediënten in het pannetje. .. weet het zo even niet. .. sambal en olie geloof ik en nog meer.

  Saus en pindakaas zijn zeker niet dezelfde dingen, maar je kunt pindakaas zeker gebruiken als hoofdingrediënt.

 • Oemmm

  Klopt zo doen indo’s het. Daarom is het ook gewoon normaal haha.

 • Wensvoornogmeerkinderen

  Ja, zo maken wij het ook wel eens... Ook met de wijkopot, maar ook met de pindakaas.

 • Selyna

  Klopt inderdaad, indo’s maken die inderdaad van pindakaas. Die van mijn schoonmoeder is echt wel 10x lekkerder dan de kant en klare van de winkel 😁

 • Oemmm

  Is toch best normaal om van pindakaas satesaus te maken?

 • Barbamammie79

  En er gaat echt niks boven de saus van mijn moeder. Kant en klaar koop ik NOOIT. ... bah!! Zo smerig.

  Als ik het eet, is het goeie... anders liever niet.

 • Kez

  Haha. Pindakaas en saté saus zijn in de basis gemaakt van hetzelfde product, pinda's, maar zijn niet hetzelfde. Er zijn vast ook mensen die geen gekookt ei lusten, maar wel mayonaise ( basis van eieren).

  Als mijn man, of ik, iets zegt wat niet klopt of waar we het niet mee eens zijn bespreken we dat gewoon direct, ook met de kinderen erbij. Geen probleem. Zo leren ze ook dat mensen het niet altijd eens zijn, maar dat daar gewoon over gesproken kan worden en dat ze toch van elkaar houden. Alleen maar goed dus, zolang je elkaar op respectvolle manier "in de rede valt".

 • Barbamammie79

  Precies dit. Zo is het leven. Als men hier al een ding van maakt... hoe ga je dan met echte problemen om vraag ik me oprecht af

 • Lindaaaaaaaa

  Wij maken saté saus met pindakaas en water

  Over discussie. Mijn man en ik hebben afgesproken om geen ruzie , woorden of discussies te hebben weer de kinderen bij zijn...

 • Barbamammie79

  Een discussie hoeft toch niet negatief te zijn. Geen ruzie snap ik... maar een meningsverschil ... daar kan toch over gediscussieerd worden?? Hoe moeten kinderen dat anders leren?

  Hoe oud zijn je kinderen?

 • MamaItalia

  Ik vind pindakaas wel lekker en satesaus niet ik vind het echt een andere smaak hebben. En over het feit om te discussieren in het bijzijn van de kinderen, dat kan best mits het natuurlijk rustig is (dus niet schreeuwen,schelden enz)

 • Deniesjeee

  Ik maak zelf satesaus van pindakaas met melk en ketjap.. en dan proef ik de pindakaas wel ja😂 maar die wijko satesaus enzo vind ik niks.

  Wat betreft het in de rede vallen.. ik snap beide kanten. Na het gesprek bespreken was fijner geweest richting de kinderen. Aan de andere kant was het een onderwerp wat toen besproken werd en is het logisch dat je het op dat moment bespreekt.