Troubles in paradise

Het gaat even niet lekker tussen mij en mijn partner.
Er zijn op het moment ook wat spanningen omtrent de kinderen, 1 stiefzoon haat zijn leven momenteel vanwege het andere kerngezin
En dat maakte een impact. Gelukkig konden mijn partner en ik hier elkaar wel.vinden en steunen.
Positief!

Maar dan is het de verjaardag van mijn zoon. Beide vinden we een verjaardag leuk maar stressvol.
Ik heb ASS en voor mij en verjaardagen betekent dat dat ik een topprestatie voor mijn kunnen ga leveren.
Het sociale gedeelte, het volhouden daarvan, alles gaat anders dan anders, een lange dag, geen mogelijkheid tot terugtrekken.
En de voorbereidingen, ik ben al een week inefficiënt bezig en doe van alles tegelijk. Ik ben al moe en behoorlijk van de leg. Ik bedoel ik zou nooit om 5 u al wakker zijn.
Ik heb dit er allemaal voor over. Mijn zoon is jarig.

Partner gaat het hol van de leeuw verlaten om te gaan voetballen.
Laat mij niet alleen achter met een handje vol achterblijvende gasten, de vuile vaat en de kinderen
Terwijl hij steeds zegt je moet voor jezelf kiezen, beter voor jezelf zorgen, egoïstischer worden...
Ik weet wel wat ik nodig heb, een donkere kamer, een zware deken, een kop thee en even niks aan mijn hoofd.
Ipv daarvan moet ik twee kemphanen aka mijn stiefzoons uit elkaar houden, misschien,.de spanning zit er wel want ze maken veel ruzie momenteel
En de boel opruimen.

En doe ik hem zaterdagochtend een groot plezier door vroeg op te staan en met 1.stiefzoon naar de voetbal te gaan.
Eerste keer, stiefzoon luistert slecht naar me, ik moet die dag nog tot 2u snachts werken. En op deze dag heb ik ook ASS en naar alle waarschijnlijkheid niet kunnen ontprikkelen
Alles voor de kinderen, maar wat voel ik me een sloof zo.

Een enorm contrast met hoe dat drie jaar geleden ging.
Eerlijk gezegd ben ik voor het eerst droog kwaad op hem. Met droog kwaad bedoel ik zonder tranen.
Het betekent ook dat ik even geen respect kan opbrengen voor iemand die liever een spelletje voetbal doet dan zijn partner ondersteunen in onze gezamenlijke verantwoordelijkheid.

2084 x gelezen, 5

reacties (0)


 • Soccer-Mom

  Hier een mama uit een voetbalgezin. De verjaardagen van de kinderen worden hier gewoon niet op zaterdag gevierd omdat de mannen op zaterdag voetballen. Dat hij niet zomaar kan afzeggen snap ik wel. Hij draagt verantwoordelijkheid naar zijn team toe, dat is nou eenmaal zo in de voetballerij, ook bij de amateurs. Wij vieren de verjaardag hierom op zondag. Ik vind het dan ook bizar dat de verjaardag op de zaterdag wordt gevierd en je partner je dus alleen laat om het allemaal te regelen. Ik heb niet eens ASS maar dat zou ik echt niet accepteren. Mijn advies: kies een andere datum voor dat feestje. Ik weet verder niet hoe oud stiefzoon is maar je partner had ook aan ouders uit dat team kunnen vragen om zijn zoon mee te nemen naar de wedstrijd. Als wij hier om wat voor reden niet mee kunnen, gaat de oudste gewoon met andere ouders mee, geen probleem.

 • Momiji

  Ik heb ook ASS en mijn vriend had dit dus ècht niet hoeven te flikken.

  Ik las net het stukje voor aan hem en hij zei: Nou jaaaa zeg.... da's ook lekker lullig.

  Gelukkig heeft mijn vriend niks met voetbal, want ik weet ook wel uit ervaring met een ex dat voetbal nogal belangrijk kan zijn (mijn broer heeft dat met tennis, gaat op de stomste momenten tennissen )

 • Nog-even!

  Je schrijft al maanden over jullie relatiestress... Zou je niet toch even anticonceptie gebruiken even? Gewoon omdat extra hormonen erbij misschien teveel wordt om samen aan te kunnen??

 • Motherofchildren

  Ik denk dat dit bij het leven hoort, het is niet dat we elkaar de tent uit vechten. Hebben jullie dan nooit eens een mindere periode? Het opschrijven en de reacties is voor mij een reflectiemoment, een kinderwens uitstellen om 2 conflicten in een korte tijd vind ik niet nodig. Maar ja, er is niet gevreeën dus dat is ook anticonceptie

 • Nog-even!

  Ja hoor..hier i s het ook wel eens minder... Maar dan moet ik er dus geen extra hormonen bij hebben, want die maken het nog ingewikkelder, is mijn ervaring hier

 • MamaJL

  Dat is de allerbeste anticonceptie die bestaat. Maar soms is een stapje terug doen juist een stap vooruit. Zodat je zelf weer even wat rust in je hoofd krijgt. Dan kun je later ook nog intenser genieten van je kindje.

 • mijn~meisje

  als het idd 2 kleine conflicten zijn en geen dingen die veel en vooral consequent door gaan is het niet erg idd. Stel dat hij je nu elke verjaardag of drukke dag alleen laat is het dan meer een probleem?

  Hier heeft een onverwachte zwangerschap geen goed gedaan. Wij zijn inmiddels zelfs uit elkaar. Nee dat kwam echt niet alleen door de zwangerschap maar heeft echt wel negatief bij gedragen helaas.

 • Myrtheflower

  Voetbal is voor hem een uitlaatklep en oplaadplek. Hij heeft het nodig om zijn energie kwijt te kunnen en nieuwe energie aan te maken. Als ik mijn man thuishoud van de voetbal merk ik echt dat hij het juist nodig heeft om even te rennen, onder de mannen te zijn, dat is iets wat ik hem niet kan ontnemen

 • Sann

  Ook niet als je één keer een huis vol mensen hebt door het verjaardagsfeest van zijn eigen kind??

 • Motherofchildren

  Dat is zeker een belangerijke uitlaat en oplaad plek, en normaal gesproken geen bezwaar. Hij kan 3 x per week sporten en dit hele weekend staat hij in een evenementenhal voor zn andere uitlaatklep. Ook helemaal prima, ik vind het fijn voor hem dat hij dat heeft en kan.

  Maar waarom perse vandaag? Heb ik dan geen ruimte om voor mijn gezondheid te kiezen, ik moet nl. Inleveren op overprikkeling en vermoeidheid, het kan zelfs een meltdown tot gevolg hebben en ik moet dit hele weekend werken.

 • Myrtheflower

  Dank voor je uitleg, fijn dat je hem normaal die ruimte geeft. Ik denk dat het goed is een gesprek met hem aan te gaan. En dit zo uit te leggen, normaal is het geen probleem en nu was het te veel. Eigenlijk is het handiger verwachtingsmanagment van te voren te doen, wie doet wat, wanneer, wie krijgt wanneer tijd en ruimte voor zichzelf in zo'n druk weekend.

 • MamaJL

  Kun je de activiteiten rondom verjaardag niet over een aantal dagen spreiden volgende keer, maar rustmomenten voor jezelf tussendoor?

 • Soccer-Mom

  Hier hetzelfde. Wij plannen nagenoeg alles om de voetbal heen. Het komt maar zelden voor dat een wedstrijd wordt overgeslagen, ik zou zeggen niet vaker dan eenmaal per seizoen.

 • mamavananouk

  Zo herkenbaar!! Ik ben ook heel snel overprikkeld . De zondag gebruiken om helemaal niets te doen . . De kemphanen op zaterdag uit elkaar trekken . De ene boven laten gamen , de ander beneden. Regels over tijdsduur gamen of mobieltjes op zo’n dag laten gaan als het voor jou meer rust inbouwt . Vaak wil het laatste bezoek wel meehelpen . Ze bieden dat vaak aan . Normaal zou je nee joh hoeft niet zeggen. Maar als je ja Zegt is het heel snel klaar. Of je laat de Boel gewoon liggen. Doe je het dr volgende dag samen . Of nog beter, je zegt jij mag best gaan voetballen maar ik ruim niets op. Zondag ben ik de hele dag lekker boven een boekje Lezen en sta ik uit. Pas als alles beneden geen chaos meer is kom ik beneden, want ik heb al te veel prikkels gehad op de zaterdag.

 • Trotsemama<3

  Dit idd is goede

 • Motherofchildren

  Zeker een goed idee, alleem bij ass kun je beter rust pakken (donkere kamer, geen geluid, zware deken) niet te ver over de grenzen en dat voor zondag lijkt me heerlijk maar ik moet dan ook werken. Maar goed ga wel op mijn tanden bijten en hopen dat mn hersens een beetje meewerken

 • Motherofchildren

  Zeker een goed idee, alleem bij ass kun je beter rust pakken (donkere kamer, geen geluid, zware deken) niet te ver over de grenzen en dat voor zondag lijkt me heerlijk maar ik moet dan ook werken. Maar goed ga wel op mijn tanden bijten en hopen dat mn hersens een beetje meewerken