Mijn man en de zwangerschapshormonen..

Lieve mama’s to be en de ‘echte’ mama’s,

Ik ben nog maar 8 weken zwanger, maar die hormonen zijn al volop aan het huishouden in mijn lijf, in mijn hoofd, in mijn wat-ik-ook-doe-er-komt-een-schep-hormonen-bij acties. Heerlijk!! En angstaanjagend, want hoe moet dit nog 7 maanden gaan dan?? 😅 mijn arme man.. ergens wel zielig voor hem wat hij over zich heen zal krijgen, ergens verdiend wat wtf moeten wij wel niet doorstaan..

Maar mijn man.. die heeft vanavond een dikke 10 verdiend voor de moeite en zijn toewijding! 🥰
Wat was ik een partij chagrijnig.. echt chagrijnig, eigenlijk kon ik om alles en iedereen boos worden, wilde ik ze in hun gezicht slaan, of wilde ik eigenlijk een potje huilen en een dikke knuffel? 🤯
Anyway, chagrijn kwam eruit! Vaatwasser gister stuk gegaan.. giga vaat natuurlijk (al zo’n 3 dgn opgespaard), als ik het niet doe dan doet niemand het huishouden.. en manlief zegt doodleuk ik doe de vaat wel, maar gaat douchen en wachten tot z’n dochter terugkomt met de boodschappen zodat hij kan gaan koken (oja, ik kan echt niet zo goed koken en manlief dus wel, Portugees bloed en heel die familie kan koken 🧑‍🍳). Maar ik sta dus na lange dag werken, en super moe te zijn, die fucking grote vaat met de hand af te wassen. Helpt niet echt bij mijn chagrijnige bui zeg maar.
Manlief kijkt me aan,.. ziet mij.. kent mij veel te goed… denkt zelf ik moet echt niet boos worden nu, nee, zij moet gaan lachen. En het lukt hem ook nog hè!! Gaat die met gekke stemmetjes onnozele dingen zeggen.. ja, werd ik inderdaad bijna boos om.. maar toen die in de komkommer Spock had gesneden en deze vervolgens omtoverde naar de Grand Nagus (voor onze star trek liefhebbers 😂😂) hield ik het echt niet meer van het lachen!

Wat een heerlijke idioot van een vent heb ik toch!!❤️
Die met alle moeite probeert mij door die hormonen heen te slepen!

(Oja die eerste blik van angst in zijn ogen vergeet ik nooit meer toen ik hem vorige week in een gigantische huilbui opbelde, en hij vroeg wat er was en ik zei dat ik zonder hem moest slapen vannacht… (terwijl we elkaar die middag nog hadden gezien!) de schrik stond in zijn ogen en we hebben samen even keihard gelachen om deze hormonen hilariteit)

Meer dames last van? 🤣

1300 x gelezen, 4

reacties (14)


 • .Familyfirst

  Ik ben ook altijd echt ene monster als ik zwanger ben, en mijn man is altijd de gene die de volle lading dan krijgt... maar goed we hebben 4 kinderen en bezig voor een 5de, dus hij neemt mijn rare gedrag maar voor lief die 9 mnd hahah, hij helpt mij er ook altijd goed door heen en lrobeerd mij ook altijd aan het lachen te maken.

  Heerlijk toch als je een man heb die er zo goed mee omgaat.

 • Assi81

  Hihi geweldig! Oké op dat moment even niet dan. Zolang jullie er samen om kunnen lachen gaat het goed.

  Ik herken het echter niet. Ben nog helemaal niet hormonaal.

  Vaak komen de chagrijnige buitjes wat later bij mij. Wanneer ik nesteldrang krijg tegen het einde en alles perfect moet zijn. Alles moet dan NU gebeuren en dat is niet bepaald realistisch LOL.

 • Mamaaatje

  Mijn man kan mn chagrijnige buien wat minder hebben hoor dus je hebt geluk

 • Lama94

  Jazeker, maar vroeg in de vorige zwangerschap besloten er niet aan toe te geven. Niet onredelijk te doen. Helemaal is dat niet gelukt, maar het ergste was eraf.

  Nu 27 weken zwanger en een zoontje van anderhalf. Af en toe verlies ik mijn geduld een beetje. Maar meestal houd ik mij ondanks mijn heftigere emoties netjes. Ik vind het niet eerlijk voor mijn omgeving om mij te laten gaan. En zeker niet voor mijn zoontje.

  Maar dat is al een oefening van jaren hoor en extra lastig met een dosis hormonen ;)

  Leuke manier van je man om er mee om te gaan!

 • Dibbus

  Haha ja hier in het begin ook hele heftige hormoon buien, mijn vriend kon er meestal wel om lachen, vooral de hysterische huilbuien waarbij hij kwam vragen wat er was en ik snikkend zei: Niks! Dan kreeg ik een dikke knuffel en meestal kon ik er na 15 min ook wel om lachen 😁

  Bij mij verdwenen deze buien na een week of 15, toen de hcg zakte en ook de misselijkheid wegtrok. Nu 22 weken en voel me weer veel meer mezelf ☺️

 • Valley

  Hahahaa heerlijk verhaal heb je getypt en wat een leuke man heb je!!

 • Mama-Manda

  Heb je geen foto gemaakt van de Grand Nagus?!

  DAT zou ik wel willen zien 🤣 Ik snap dat je het dan niet meer houd.

  Meid het komt wel goed hoor! It shall pass!

 • Moof88

  Nee niet eens!!😱😱

  Had ik moeten doen ja hahah! Maar hij had m al onthoofd en toen lag de Grand Nagus in de gootsteen 🤣

 • Mama-Manda

  🤣 ik kom niet meer bij!

 • Baby.wens

  Ik spuit hormonen omdat we in een iui traject zitten. Maar ja, ik heb echt last van die kut hormonen 🙄.

  Van het hormoon die ik nu spuit word ik vooral erg moe. En van de pregnyl, waar het zwangerschaphormoon in zit, daar word ik écht geen leuker mens van. Alleen maar geïrriteerd, niemand kan iets goed doen, zit vooral mezelf ontzettend in de weg en word nog vermoeider dan ik al ben 🙃😏.

  Dus nee.... Ik heb een hekel aan hormonen en ik kan er absoluut niet om lachen. Maar, het is (hopelijk) voor een goed doel 😇🙊

 • Moof88

  Ja voor een goed doel is het zeker!!

  Bij mij merk ik dat alle gevoelens 10x versterkt worden.

  Kan me echt voorstellen dat het geen pretje is, mijn hele lijf is nu in de zwangerschap, misschien dat het daarom wat soepeler gaat, maar jij krijgt het dan ineens van buitenaf in je lijf.. dat lijkt me ook echt geen pretje! Je lijf zal daar waarschijnlijk heftiger op reageren dan als je lijf zelf het hormoon aanmaakt.

  Succes en hoop dat het snel raak mag zijn!! 🍀

  Dan heb je die spuiten in ieder geval niet meer nodig!

 • Baby.wens

  Nee, niet eens! In 2018 ben ik (kort) zwanger geweest en voelde/deed toen precies hetzelfde.... Gek he 🤣🙈.

  Maar goed, we weten waar we t voor doen! 🥰

  Dankjewel xx

 • Ordinary-Miracle

  Haha leuk om te lezen! Ik ben wel sneller emotioneel maar verder gelukkig weinig last van hormonen 😊

 • Maartje07

  Zelfde hier! Qua hormonen heb ik er gelukkig ook niet zoveel last van (andere zwangerschappen ook niet).

  Enige is dat ik best last heb van nesteldrang, dus rommel (vd kids) kan ik niet goed tegen, dus die hebben wel eens een shaggie mama.