Help! Buisjes

Hallo,
Mijn zoon heeft vorige week maandag buisjes gekregen, daarna een heel ander kind. Super vrolijk at goed en dronk goed, tot afgelopen vrijdag ineens weer koorts, slecht slapen/ eten. Vandaag contact gehad kno arts, die verwijst me naar de huisarts en anders moet de huisarts maar bellen.. ze hadden geen tijd hem te zien. Nu bij huisarts geweest die zegt buisjes zitten goed niet verstopt kan zijn dat er nog wat ontsteking zit, dit kan ze niet zien. Dus heeft nu weer een kuur de 3e in 1 maand. Ik weet niet wat ik moet hij geeft duidelijk aan oorpijn.. de vorige keer zei ze ook buisje zit goed, kom ik kno arts duidelijk te zien dat buisje niks meer doet (zit tegen het trommelvlies aan).
Wie heeft dit ook gehad? Ik weet niet zo goed wat te doen

626 x gelezen, 2

reacties (8)


 • Sabje1

  Onze dochters hebben ook beide buisjes. De jongste (11 maanden) heeft ze afgelopen donderdag gekregen en er kwam ontzettend veel troep uit zei de kno arts. Het ging 1 dag goed en vrijdag 40 koorts en bleef troep uit haar oor komen. Ik belde de hap en die gaf aan de kno moest bellen. Uiteindelijk via de seh de kno gesproken en die zei dat ze weer druppels moest krijgen, deze sloegen eigenlijk wel snel aan, koorts met 36 uur over.

  Er zou dan toch een ontsteking gezeten hebben, en nu kan het vuil eruit, tevens kon het zijn dat het buisje verstopt zat met opgedroogd bloed/pus. Doormiddel van de druppels gaat dat ook weer open.

  Zij had december en januari ook een antibiotica kuur gehad oraal.

  Neem aan je nu druppels hebt gekregen als kuur?

  Met buisjes kunnen ze nog wel ontstekingen hebben, maar meestal gaat het sneller over en ervaren ze minder pijn doordat de druk eraf gaat via het buisje. Onze oudste heeft geregeld een loopoor nog, houd het langer aan dan 5 dagen krijgt ze weer druppels.

  Beterschap hopelijk knapt je kleintje snel op!

 • Mommyx

  Bedankt voor je reactie!! Mijn zoon heeft na de buisjes geen loop oren gehad, het ging juist super goed. Echter begint hij ineens te klagen vanaf vrijdag weer over zijn oor plus koorts.. kno gebeld maandag en die gaf aan dat het bij hen lang duurt voordat hij gezien kan worden. En ik wil eerst dat ze kijken voordat ik druppels geef gezien hij geen loop oor heeft maar pijn. Dus zeiden ze dat ik eerst naar de huisarts moet omdat ik daar sneller terecht kan en de huisarts ook kan zien of het buisje verstopt zit, echter zegt de huisarts dat de buisjes niet verstopt zitten.. maar hij heeft vorige week oorontsteking gehad en toen dus ook een kuur! Dit was nog voor de buisjes, nu denkt ze dat er iets is achter gebleven en daarvoor de kuur gezien de koorts. Ze adviseerde als hij na de kuur nog klachten heeft aan te dringen bij de kno arts! Hij lijkt nu goed te reageren op de kuur. Echter is dit al de derde deze maand het is vaak tijdelijk dat het goed gaat. Ik hoop dat het nu ook echt goed blijft gaan wat een ellende die oren! Overigens is het geen druppels maar oraal, amox

 • Sabje1

  Oh oke dat lijkt meer op dat van onze oudste dochter, die heeft ook regelmatig pijn aan haar oren maar niet altijd een loopoor.

  Buisjes zitten toch ook goed, weet eerlijk gezegd ook niet goed hoe dat kan altijd. Wel konden ze dan vaak zien dat er wat pus in zat, wat dus niet naar buiten loopt.

  Begrijp dat je eerst wilt dat ze kijken hoor, maar als de koorts en pijn door de oren komt, denk ik dat druppels minder kwaad kunnen en effectiever zijn dan een orale kuur.

  Vaak zit je er als moeder niet naast.

  Die zijn belastend voor de darmflora etc.

  Of de huisarts moet denken dat er ergens anders toch ook een ontsteking zit misschien?

  Drama he die oren, hoop ook dat het snel eens klaar is, ook voor jou!

 • Mommyx

  Ja vind ik ook, de arts denk dat er een ontsteking zit wat de vorige keer niet helemaal is weggegaan. Kuur slaat wel aan merk ik, eet weer wat vrolijker slaapt wat beter. Maar dit is nu de3e kuur en elke keer knapt hij op is maar voor even en na een week begint het weer. Nu heeft hij buisjes tussendoor gekregen, maar toch naar paar dagen weer zelfde klachten dus weer een kuur. Ik heb toch weer de kno arts gebeld met het feit dat de huisarts hem weer een kuur heeft gegeven, echter krijg ik steeds de horen ik ga het overleggen bel straks maar weer terug, ik zeg ja maar dan is weer einde dag, ik vind het niet oké dat jullie ben afschuiven. Na de operatie was hij een paar dagen pijn vrij hij was zo blij danste weer door de woonkamer. Ik wil gewoon dat de kno arts zelfs naar zijn oren kijkt om te kijken hoe het buisje in het oor zit zit deze wellicht verstopt zit er een ontsteking? Dan kunnen we verder, nu krijgt hij continu maar een kuur om te kijken hoe het gaat. Het feit dat hij er goed op reageerd is er dus wel degelijk iets gaande anders doet de kuur niks. Het voelt zo als het probleem onderdrukken ipv dat ze nu eens dingen uit sluiten. Het feit dat ik zeker weet dat het de oren zijn, zijn het feit van zijn symptomen klachten en dat hij het aangeeft. En daarom wil ik dat hij eerst gezien word, ik moet hem maar van alles geven, maar ze doen de moeite (kno arts) niet om hem te zien. En wij blijven zo maar door sukkelen, ze zouden vandaag nog terug bellen ik ben benieuwd.

 • Sabje1

  Sorry late reactie hoor. Wat vervelend dat afschuiven, vind dat echt heel slecht.

  Herken het wel wij worden ook echt te vaak van kastje naar de muur gestuurd zonder dat kno arts eens kijkt.

  Oorpijn is vreselijk en daar moet gewoon goed naar gekeken worden, die kuren zijn ook niet niks nee.

  Kun je geen verwijzing krijgen kno via de huisarts weer?

  Ik hoop dat je kleintje ondertussen een beetje opgeknapt is!

 • Mommyx

  Hey! Bedankt voor je reactie

  De kno heeft intussen gekeken, beide buisjes zagen er goed uit en waren niet verstopt. Kuur is inmiddels afgelopen en sudderde dus idd nog een oorontsteking die is nu weg en we zien het effect van de buisjes. Heel ander kind hij praat veel meer, eet goed en is heel vrolijk ik ben een blij mens!:)

 • Charliecharlie

  Als je kind vorige week buisjes heeft gekregen en nu klaagt over oorpijn en koorts vind ik het erg apart/makkelijken KNO-arts dat je de huisarts moet bellen. Maar dat terzijde… zou ik nu de kuur maar gaan afmaken en als het een terugkerend iets is wel weer snel terug gaan naar de KNO-arts.

 • Mommyx

  Belachelijk hè, huisarts zei ook niet best!