Hoe het met ons gaat

Vorige week dan de officiele diagnose autisme gekregen voor Jaxon. Kon er ook nog wel bij haha.
Het gaat redelijk met hem, we zijn nu nieuwe aan het proberen om het voor hem, en ook ons, wat makkelijker te maken maar hij geeft nogal wat weerstand. Het is allemaal onbekend voor hem en daar houdt hij niet zo van.


Met de meiden gaat het heel goed, wat een sterke dames zijn het. 
Vanmiddag hebben we gesprek op school voor Nyla, zij is waarschijnlijk meer of hoogbegaafd. Ben erg benieuwd wat ze te vertellen hebben en wat ze haar kunnen gaan bieden. Hier in de buurt zit een pluskas, wellicht dat ze daar 1 of 2 dagen in de week heen mag om wat meer uitgedaagd te worden. Ze heeft laatst een hoop toetsen mogen maken, ze zit in groep 5 maar scoorde foutloos op groep 7.
Het heeft natuurlijk zijn voordelen dat ze zo slim is en snel leert maar het heeft zeker ook nadelen. 


Wij gaan wat kinderen betreft van het ene uiterste naar het andere haha, de een heeft een hoop achterstanden en de ander is weer te slim voor de groep waar ze in zit.
Viënn doet het gewoon gemiddeld, gaat met de grote meute mee. Is nog steeds een ontzettende huismus, is het liefst altijd bij mij en heeft nog niet veel interesse in afspreken met vriendinnetjes. Ze heeft 1 vriendje, al vanaf de peuterspeelzaal, en die 2 zijn nog steeds onafscheidelijk. Wij zijn ook goed bevriend met zijn ouders dus is altijd gezellig :)


Met mij gaat het redelijk, heb wel meer rust nu ik de keuze heb gemaakt om te stoppen met werken. Ziekmelden was voor mij geen optie, Jaxon heeft mij voorlopig nog heel hard nodig dus ik ben thuis harder nodig. Ik ben niet ziek, kan prima werken maar kies ervoor om dit niet te doen. Het voelde dus niet goed om mijn werkgever op te laten draaien voor ziektekosten, als ik toch niet de intentie had om terug te keren naar het werk.
Vanaf maart ben ik weer volledig thuis bij mijn kuikentjes. Dat is wat ik het liefst doe, het beste kan. Moederschap heeft mij een beter mens gemaakt, voel me zeer comfortabel in deze rol.


We hebben niet een standaard gezin, maar het is wel mijn gezin. Mijn 3 lieve kinderen, met allemaal een eigen pad die ze bewandelen. Ik doe mijn best om ze alledrie zo goed mogelijk te begeleiden, en dan komen wij er wel met zijn vijven.
Ik weet iig dat er 1 iemand is die altijd over ons heel zal waken. en daar ben ik haar heel dankbaar voor <3

1175 x gelezen, 4

reacties (18)


 • Druif89

  Wat fijn dat het goed met jullie gaat!

  Mag ik je een PB sturen? Ik overweeg ook om te stoppen met werken en net zoals jij zegt omdat ik dat wil en niet omdat ik ziek ben. Mijn oudste zit inmiddels ook al op de basisschool en zijn dus ook geen baby's meer...

 • Moedereend

  Ja natuurlijk mag je dat!

 • Jana001

  Ik kan alleen maar beamen dat het een echte zegen is. Het geeft zoveel rust en voorspelbaarheid in je gezin. Een job kan ook leuk zijn. Ik genoot enorm van mijn werk. Ik heb gekozen tussen 2 goede dingen.. maar in mijn optiek wel voor het beste. Succes met je keuze

 • Jana001

  Er klinkt zoveel liefde voor je kinderen door in elk bericht van je 🥰 ze hebben het getroffen met een moeder als jou.

  Ik herken ook helemaal hoe het thuis zijn met je kinderen de beste plek voor je kan zijn. Bevrijdend als je dat omarmt en ten volle kan genieten 🥰

 • Moedereend

  Oooh wat lief dit ❤️ mooiste compliment die ik kan krijgen!

 • Jana001

  ❤️

 • Twinmommyforlife

  Je bent een top mama! Ik zou eens uitzoeken of je recht hebt op een PGB voor jaxon. Dan kan je jezelf "in dienst nemen". Dat heeft mijn beste vriendin ook voor haar zoontje met zware CP

 • Moedereend

  Hebben we aangevraagd, onlangs gesprek voor gehad maar ze achtte de kans klein dat we er recht op hebben helaas.

 • Twinmommyforlife

  Oohhh balen! En heb je al wel dubbele kinderbijslag? Dit kan je ook aanvragen he?

 • Moedereend

  Ja die hebben we aangevraagd, wachten nu op de uitslag 😊

 • Twinmommyforlife

  Oh ik ga duimen voor jullie! Toen wij de aanvraag deden dacht de maatschappelijk werkster dat de kans klein zou zijn omdat catalina het zo "goed" doet, maar hebben het toch gekregen en zelfs tot haar 9e levensjaar. Toch fijn om een extraatje te hebben.

 • Moedereend

  Ja heel fijn om dat extraatje te hebben. Hoop ook dat we het krijgen gezien de extra kosten die we hebben voor hem.

 • Shrimp

  Wij krijgen niks, maar de hulp die we krijgen aan zorg ( zorgboerderij met specialisme en alleen bepaalde leeftijd ) wordt vergoedt

 • Nog-even!

  Wat knap van je! En fijn dat jouw keuze je rust geeft!

 • Moedereend

  ❤️❤️

 • Sharon  Je bent een topvrouw! EN dat weet je en kan ik niet vaak genoeg benadrukken!

 • Moedereend

  Dankjewel schat ❤️

 • Sharon

  Anytime en je weet me te vinden !