Zeer heftige bevalling gehad 18-06-2019

Gisteren op 18-06-2019 na een supersnelle maar zeer heftige bevalling van anderhalve uur is om 15:04 onze zoon en kleine broertje Daniël geboren!
Hij woog 3465 gram en is circa 50cm ( durfde hem niet volledig uit te rekken)
Ik was 38+2 zwanger en ben ingeleidt ivm teveel vruchtwater..
Om 7uur moesten wij ons melden, kregen we eerst een ctg.. rond 9uur is Ze gaan voelen en dat ik zelf door de voorweeën al op 3cm
Mijn vliezen zijn na overleg rond 11.00 gebroken, dat deed eigenlijk niks..
Om 13.00 hebben ze mij aan de weeën opwekkers gezet via infuus.. ik had toen nog steeds 3cm..
Rond half 2 schroefde ze het op naar een standje hoger.. zat toen op 5cm.. en toen ging het ineens heel vlot.. eerst kon ik tot 2uur a half 3 de weeën nog goed ond er controle opvangen, en had ik om 14.30
al soort van drukkend gevoel alsof je moet poepen.. maar ik moest dat tegen houden zat op 7 a 8 cm na voelen.. maar ik kon dat niet voor mij gevoel, was echt heftig omdat tegen te houden , om 15.00ur hield ik het echt niet meer en begon mijn lichaam zelf al te persen, en dat mocht terwijl de verloskunde het laatste randje mee weg masseerde,
en na 2x persen om 15:04 was de kleine man er.. mocht een uur lang op mijn borst blijven liggen,huid op huid.. was fijn.. ik was zelf helemaal op en kennelijk aan het ijlen, na 10 min kwam de placenta ook, hoefde licht mee te persen, maar toen kwam het vele bloedverlies, het stopte niet en bleef lopen..
We zijn daarom opgenomen voor extra controle en observatie voor 48 uur in het interne kraamhotel, ben nu weer een beetje bij aan het komen maar was echt superheftig, ben voor mijn gevoel het gedeelte na de geboorte van de placenta kwijt.. maar dat komt door het vele bloedverlies dat ik er niet meer helder bij ben geweest, maar het gaat stapje voor stapje beter nu..
Vanmiddag krijg ik bezoek van medisch maatschappelijk werk, die zijn er voor je na de bevalling als er wat traumatisch is gebeurt en dat rade ze aan, laat het allemaal op mij af komen voor nu..
Met Daniël gaat het ook niet zo lekker achteraf gezien, die heeft de hele nacht gespuugd , omdat hij kennelijk toch tijdens de bevalling teveel vruchtwater heeft binnen gekregen.
Hopelijk komt alles snel goed!

Liefs Chantalle

(Foto's volgen nog maar wij hebben er bewust voor gekozen om de eerste week geen foto's op social media te delen.

2102 x gelezen, 7

reacties (11)


 • Lewi

  Gefeliciteerd!! Net alsof ik mijn eigen tweede bevalling lees. Hier ook met 38.2 ingeleid, zelfde ontsluiting, zelfde verloop, paar minuutjes later bevallen en extreme fluxus. Heb je niets aan natuurlijk hahaha. Probeer te genieten. Heb je een bloedtransfusie gehad?

 • TrotseMama<3

  Gefeliciteerd!!!!

 • Nx4

  Gefeliciteerd

 • Esther-1975

  Gefeliciteerd. Heftig voor je hoor, ik hoop dat je snel herstelt. Geniet van Daniel.

 • Nox

  Proficiat met je beebje !! Een inleiding is zwaar op je lichaam. Zelf bij mijn eerste ook gehad op 38w en liep veel mis... bij mijn 3e spontaan weeën maar wel stilgevallen en weeopwekkers. Erg pijnlijke bevalling ook...daarom nooit meer. Deze keer hoogstens water breken of ks. Veel beterschap dus voor jou mams en goed herstel, het is niet niks.

 • iris--1992

  Gefeliciteerd! Hopelijk zijn jullie snel opgeknapt en kunnen jullie genieten

 • MamavanMilo

  Gefeliciteerd! 💙

 • AshleyJessy

  Van harte met de geboorte van jullie zoon!

  Hoop dat jullie je snel beter voelen en lekker naar huis mogen.

  Veel liefs!

 • 4mommy

  Gefeliciteerd meid!!

  Is alleen maar goed dat je erover praat met iemand. Ik ben echt benieuwd naar je kleine jongen.. Mooie naam trouwens!

 • Mimzzy

  Dankje.. nu veel.last van na weeën.. Hopelijk komt alles snel goed!

 • 4mommy

  Ja die na weeen zijn echt irri. Lekker gaan genieten ❤️