Progesteron en zwanger worden

Ik vraag mij af of er hier vrouwen zijn die meerdere miskramen hebben gehad en daarna door gebruik van progesteron een goede zwangerschap hebben gehad?
En hoe kwamen jullie er dan bij/ op om dat te gebruiken? Heb je er zelf om gevraagd bij een arts of werd het door je/ een arts voorgesteld om te gebruiken/ proberen?
Ik hoor graag van jullie....
Als jullie het hebben gebruikt wanneer begon je er dan mee, voordat je zwanger werd of wanneer je zwanger testen en hoe lang in de zwangerschap heb je het gebruikt.

676 x gelezen, 1

reacties (9)


 • Nikitaa28

  Ja ik, ik heb 6 miskramen gehad.

  Laatste miskraam was met 10 weken bij mij wilde ze onderzoeken maar dit wilde ik niet ik voor IUI gekozen en dus ook gelijk met progesteron ben nu 35 weken zwanger heb tot 16 weken de progesteron gebruikt

 • Miljanicky

  Bedankt voor het reageren. Wat is iui? Wat doen ze dan? En de 1ste keer was meteen goed?

 • Comingsoon2019

  Ik heb het na mijn eerste keer, ook gebruikt maar toch nog 2 miskramen gekregen op 5 weken ondanks het gebruik van utrogestan... :/

 • JassieV

  Ik ben hier ook benieuwd naar. Ik heb pas mijn tweede miskraam op 5 maanden tijd gekregen. De eerste keer op 6w5dagen en deze kwam spontaan op gang, nu was er op de echo op 9 weken te zien dat het hartje gestopt zou zijn met kloppen rond de 8 weken. Gezien de cytotec deze keer zijn werk niet deed, heb ik gisteren een curretage gehad. Omdat het de tweede keer op rij mis is gegaan begin ik me (ondanks alle geruststellingen dat het gewoon de natuur is) toch zorgen te maken dat er niks echt mis is wat ervoor zorgt dat mijn zwangerschappen telkens worden afgebroken. Mijn gyn gaat me aan het begin van de volgende zwangerschap ook progesteron en een lichte bloedverdunner voorschrijven. Volgens haar zijn er verschillende onderzoeken die aangeven dat dit niet zinvol is maar ook heel wat andere die dit tegenspreken. Kwaad kan het sowieso niet, zegt ze. Ik zet er dus stiekem toch wel wat hoop op dat het kan helpen...

 • Tuuter81

  Mijn gyn zegt dat het niet wetenschappelijk bewezen is en hooguit een placebo-effect heeft. Neemt niet weg dat er vrouwen zijn die het wel als werkzaam hebben ervaren. Ik heb meerdere verhalen hierover gelezen. Het volgende artikel staaft wat mijn gyn zegt: https://www.oudersvannu.nl/nieuws/extra-progesteron-voorkomt-nieuwe-miskraam/

  Desalniettemin zou ik er gewoon naar vragen. Baadt het niet, schaadt het niet.

 • Mama-van-3-lieverds

  Hier heb ik het gebruikt na 5 miskramen. Ik mocht het vanaf de positieve test. Nu ben ik 34 weken en 5 dagen zwanger en verwachten we onze zoon bijna. Of het aan de Utrogestan heeft gelegen weet je nooit zeker, maar we durven haast te zeggen van wel. De andere miskramen waren al vlot en vlak na innesteling. Nu ik die ondersteunt heb gaat deze zwangerschap ineens wel goed. Ik ben mijn gyn dus echt dankbaar dat hij het voorschrijven wou. Op internet zijn meer succesverhalen te vinden en idd "baad het niet dan schaad het niet". De gynaecologen hierbij Nederland zijn sowieso terughoudend met voorschrijven, logisch dus dat jou gyn zo'n reactie geeft.

 • Mama-van-3-lieverds

  Mijn antwoord heb je natuurlijk al. Ik zou er zeker naar informeren bij de gyn hoor. Hopen dat ze mee willen werken. Baad het niet dan schaad het zeker niet. Gebruikelijk na meerdere miskramen en dan Utrogestan is dat je het dan vanaf positieve test tot aan de 12e week gebruikt. Nogmaals veel succes en ik duim met je mee voor een goede zwangerschap. Het bewijs dat het kan word hier over een paar weekjes geboren.

 • Miljanicky

  Ja idd jou antwoord heb ik al, bedankt daar voor, gister naar het ziekenhuis gebeld maar mijn gynaecoloog was er niet, ik moet vrijdag terug bellen, ik hoop dat ze mee wilt werken!

 • Mama-van-3-lieverds