Gezond maar niet zwanger kunnen worden

Hoi leden,

Ik probeer nu al een poosje zwanger te raken.
Nu op naar poging 18.
Ik en mijn man zijn beide onderzocht.
Man heeft betere kwaliteit sperma als het gemiddelde.
Had de gyneacoloog aangeven.
En ik heb een goede eisprong gehad.
Ze zeiden dat wij meer kans hebben op een natuurlijke
Zwangerschap, dan met behandelingen.
En dat wij gewoon domme pech hebben.
Gelukmig goed nieuws.
Alleen nu is het al poging 18 en het is elke keer een ontzettende
Teleurstelling. Doet pijn.
Kan niet echt meer geloven dat het ons zelf gaat lukken helaas.
Zijn er toevallig meer mensen die in het zelfe scheutje zitten?
Of mee hebben gemaakt?
Of niet zwanger kunnen worden?
Ik ben benieuwd.

Liefs Mila

1889 x gelezen, 4

reacties (14)


 • Boes

  Ik zou na 18 rondes gewoon weer naar de dokter gaan. Soms lukt het gewoon niet om onverklaarbare redenen en met hulp wel.

  Ik was bij mijn zwangerschap na een jaar nog niet zwanger. Zei toen ik ga naar de dokter als het nu nog niet lukt. En toen toch raak. Maar ronde 18 vind ik wel lang om mee door te lopen

 • Milax

  Ja is ook echt lang pff.

  Nog maar even aanzien.

  Gyn zegt dat we domme pech hebben:/

 • Miran704

  Hier bijna hetzelfde verhaal. Goed sperma en bij mij geen afwijkingen. Wel had ik steeds vroege miskramen. Na een second opinion toch begonnen met ivf, totaal 5 pogingen gehad. Na ongeveer 7 jaar hebben wij het opgegeven. Wij zouden geen kinderen krijgen. Door andere medische problemen hebben ze mij uitgebreid bloed geprikt ook op vitamine tekorten. Bleek een tekort b12 en vitamine d. Deze moet ik nu innemen en spuiten en na 3 maanden zwanger........spontaan.

  Ik wil je geen valse hoop gegeven maar laat je bloed controleren ook op schildklier en vitamines. Dat is nog steeds niet standaard.

 • Milax

  Wow wat heftig, en wat erg voor jullie.!

  Schrik ik gewoon van.

  En wat bijzonder dat je toch nog spontaan zwanger bent geworden! Wauw.

  Maar dat voor die iets lulligs eigelijks.

  Ik denk dat ik ook een voledige bloedonderzoek wil laten doen.

  Bedankt voor je tip!🌹

 • B756

  Wat is nu het plan dan? Hoe lang moet je zelf proberen tot ze je gaan helpen? Hier ook 'onverklaarbare onvruchtbaarheid', oftewel: alles ziet er goed uit, dit moet jullie wel zelf lukken. Nou, mooi niet. Uiteindelijk 6 IUI's en 1 IVF nodig gehad. Nu wel 3 kinderen, maar allemaal via IVF.

 • Its-me.3

  Stomme vraag maar is bij jullie ook de compatibility test uitgevoerd? (Volgens mij heet het zo) Ik heb namelijk vrienden waarbij het ook niet lukte... uit die test bleek dat het sperma en ei niet compatible waren aan elkaar. Dus waar normaal een spermacel en eicel op elkaar werken als een magneet reageren ze dan niet op elkaar. Althans zo heb ik het begrepen. Ze hebben uiteindelijk na een traject van 4.5 jaar iui en ivf een mooie zoon gekregen.

 • Peepah

  Ik zou toch verder onderzoek laten verrichten. Zo moest ik een uitstrijkje laten maken, hebben ze met een camera binnen gekeken, uiteindelijk bleek mijn eileider niet goed.

 • Proudmom2019

  Ik snap dat het frustrerend voor je is... wij waren al 3 keer zwanger maar 3 keer een vroege miskraam bij 5 weken. Alles is perfect in orde... Ik heb een goede eisprong en goede hormoonwaarden en mijn vriend heeft net zoals bij jou een betere kwaliteit van sperma dan gemiddeld. Waarom? Net zoals bij jou... pech. Gebruik je al ovulatietesten? Zo kan je echt goed je eisprong bepalen en rond de goede periode vrijen. Verder heb ik helaas geen tips... Ik wou je gewoon maar meegeven dat er vele in hetzelfde schuitje zitten of net snel zwanger geraken maar het niet blijven. Ik wens je heel veel succes, maar snap je bezorgdheid en de nodige frustraties!

 • Milax

  Bedankt voor je reactie,

  Oh is erg sneu voor jullie!

  Verdrietig!

  Ja gek is dat dat verder alles goed is.

  Maar pure pech hebben.

  Ovulatietesten heb ik 1 x gedaan.

  Maar we doen het rond de vruchtbare dagen sws om de dag.

  Blijf na het vrijen ook liggen.

  Snappen er niks meer van.

  Ik hoop voor jullie dat je snel weer zwanger mag zijn en het blijft. ❤️

 • nora91

  Hoi Mila,

  Hier sinds juni 2016 bezig en nog niks. wel iets afwijking bij het zaad maar zeker niet zorgwekkend. Al een tijd op zoek naar gelijke verhalen maar alle verhalen zijn toch net even anders, op een of andere manier viel jouw verhaal nu op. En ook zoveel mensen in de omgeving waar het wel snel bij lukt. Hier werd er ook gezegd pure pech. Eventueel als we willen mogen we het iui traject in, alleen vind ik dat een hele grote stap. Wij vergroten dan alleen de kans doordat je meerdere eitjes rijpt. Ik ben continu in twijfel welke keuze er nou goed is. Inderdaad elke maand jezelf weer bij elkaar rapen, elke maand weer hopen, zal het nu wel? Echt alles al geprobeerd en zowat alle info al in m'n hoofd wat er op internet te vinden is..

  Groetjes,

  Nora

 • Milax

  Hoi Nora,

  Wat vervelend voor jullie.

  Zown keuze maak je idd niet even makkelijk.

  Het hele traject ook waar je in komt. Heftig.

  Ja elke maand is het weer zown teleurstelling.

  Denk dat we moeten afwachten.en maar weer hopen. Gelukkig is het spermakwaliteit wel genoeg!

  Liefs Mila

 • nora91

  Ja geduld geduld en zoals vele zo mooi kunnen zeggen 'laat het los'..

  Wij hebben nu wel besloten niks erbij te gebruiken. Zoals een app die weergeeft wanneer je vruchtbaar bent, ovulatietesten etc. Het zal sommige vast helpen maar bij ons legde het de focus er teveel op. Het was dan echt nou hup vandaag moeten we of we nou zin hebben of niet.

  Ik voel alles in mijn lijf en weet precies wanneer ik een eisprong krijg/ heb of dat in ongesteld moet worden. Dus nu is het vrijen losser en dat is heel fijn. De app werd voor mij mijn houvast, het enige waar ik grip op had. Maar sinds ik deze heb verwijderd voelt het zoveel fijner. Al is het wel fijn dat ik van ruim 2 jaar alle informatie heb die een arts eventueel nodig heeft. Maar ik zou ovulatietesten e.d niemand adviseren om elke maand te gebruiken. Om te kijken of je wel echt een eisprong hebt wanneer je denkt ja maar niet om standaard je vrij moment te gaan bepalen. Maar iedereen is anders. Iedereen moet doen waar hij/zij zich goed bij voelt. Ook al lijkt een traject van een andere soms heel erg op de jouwe het is altijd toch net even anders.

  Liefs, Nora