Bezorgd.. Zwanger of niet

Hi mama's,

Ik moet echt even m'n verhaal kwijt. Ik heb deze site gekregen via een vriendin, zei zij dat er hier hele lieve mama's en mama's to be zitten die goed advies geven.
Ik dacht m'n menstruatie te hebben, al was het steeds niet super veel, ik gebruik wel maandverband maar ik loop niet leeg om 't zo maar te noemen. Ik verlies nu al 15 dagen rood bloed, alleen heb geen buikpijn etc alleen kleine steekjes in m'n buik. Wel contact opgenomen met m'n huisarts maar ze zei zolang ik me gewoon goed voel en het op korte termijn stopt met bloeden is het gewoon een menstruatie die een keer wat langer duurt.
Ik voelde me vanmorgen enorm duizelig en licht in m'n hoofd. Dus gelijk een afspraak gemaakt en ik mocht meteen langs komen. Ze gingen wat testen doen oa bij bloed en urine (voor de zekerheid ook een zwangerschapstest maar daarvan dacht ik nou dat is 't zeker niet), en m'n bloeddruk opmeten.
En vervolgens zei m'n arts dat ze niks bijzonders in m'n bloed zagen en alles goed was. Maar dat de zwangerschapstest enorm positief uit viel.
Ik schrok me wezenloos. Ik heb namelijk geen enkele symptomen en voel me echt enorm klote ivm ik dus gedronken heb meerdere keren tijdens verjaardagen en etentjes.
Ze zei dat het kan zijn dat m'n baarmoeder erg gevoelig is en dat het niet perse een miskraam hoeft te zijn. Ivm ik in de 15 dagen tijd bloedverlies geen buikpijn heb gehad of stolsels ben verloren.
Mocht 't wel een miskraam zijn dan gaan ze wel kijken of er een curettage noodzakelijk is.
As donderdag kan ik pas voor de echo. Maar ik zit met zoveel vragen en zit er echt mee in m'n hoofd of ik nu wel of niet zwanger ben.
't blijft maar spoken.. Stel het is inderdaad gewoon nog dat ik zwanger ben.. Ik heb best wat gedronken.. Ik voel me zo enorm klote.
Wat denken jullie? Zwanger of toch een miskraam?
Ik heb na de afspraak een test gedaan en inderdaad die was echt enorm positief binnen een paar seconden.
Bedankt alvast. Foto van de test die ik zelf na de afspraak heb gedaan zal ik bij voegen aan m'n profiel.

1346 x gelezen, 1

reacties (17)


 • mijn~meisje

  Hopelijk heb je nu meer duidelijkheid!

 • Denelientjes

  Hou goed in de gaten of je pijn hebt en zodra je pijn krijgt bij het zitten bijv... dan zeker de dokter of vk bellen!

 • sunshine-little-fox

  Veel en lang Bloedverlies en dan pas positieve zwangerschapstest had ik toen ik een buitenbaarmoederlijke zwangerschap had. Ik wil je niet bang maken, maar houdt het ik de gaten.

 • Rosiemom3

  Hier hetzelfde!

 • soccer-mom

  Meis, we kunnen hierop echt geen sluitend antwoord op geven. Je zal de echo echt af moeten wachten. Alleen dan weet je meer. Bloedverlies tijdens de eerste trimester komt geregeld voor en hoeft lang niet altijd te betekenen dat het ook mis is. Niet schuldig voelen over het drinken. Je wist immers niet dat je zwanger was. Je stopt daar nu toch mee. Je kan alsnog beginnen met het slikken van foliumzuur.

 • sunshine-little-fox

  Veel en lang Bloedverlies en dan pas positieve zwangerschapstest had ik toen ik een buitenbaarmoederlijke zwangerschap had. Ik wil je niet bang maken, maar houdt het ik de gaten.

 • Moedervanprinses

  Hi, je heeft aan bezorgd te zijn over een zwangerschap. Daaruit meen ik op te merken dat het niet helemaal de bedoeling zou zijn. Of ik je dan moet feliciteren met een zwangerschap weet ik niet zo goed.

  Al met al kunnen wij nu niet veel zeggen. Ja een positieve test is zwanger. Donderdag moet uitwijzen hoe ver en of het op de juiste plaats zit.

  Houd je ons op de hoogte?

 • Elizas_mom

  Je bent zeker zwanger (geweest), kan nog alle kanten op! Je kunt niks anders doen dan de echo afwachten en starten met foliumzuur. Zou me inderdaad niet teveel zorgen maken om de alcohol hoor, dat komt zoveel voor! Sterkte!

 • Manon3

  Je bent nu zwanger, of het een miskraam wordt is moeilijk te zeggen.

  Als de test echt knalde is je hcg wel gestegen, rond het begin van de menstruatie is het namelijk meest maar een heel licht tweede streepje, die naarmate de week vordert oploopt.Dat je hcg toch stijgt, ondanks het bloedverlies lijkt mij wel een goed teken. Maar garantie is er niet te geven helaas.

  Over de alcohol zou ik me geen zorgen maken. Het overkomt zo veel vrouwen dat ze nog gedronken hebben tot ze erachter komen zwanger te zijn. Nu je het weet kan je je gedrag aanpassen, maar de tijd terugdraaien kan niet en de kans dat het effect heeft op jullie kindje is echt minimaal.

  Hopelijk blijkt alles donderdag goed te zijn.

 • Lindaaaaaaaa

  Kun je niet bij een ander echo centrum terecht?

 • Yune

  Gelukkig heb je nog geen bloed connectie met je baby, dus met dat drinken kan geen kwaad. Nu dat je wel zwanger bent en het weet, niet meer (alcohol) drinken. Zo gauw het kan aan de foliumzuur met vitamine D.

  Wacht even af tot donderdag, dan weet je of t goed zit. Bij ernstige klachten (erge kramp, stolsels of heel erg bloeden) je vk bellen of de gyn.

 • Doortje23

  Het zou ook zomaar een buitenbaarmoederlijke zwangerschap kunnen zijn. Bloedverlies en een knaltest is bij mij helaas nu een teken van weer een bbz. Succes!

 • Florien84

  Op dit moment ben je zwanger. Hoe het afloopt kan niemand zeggen en die zekerheid heb je na donderdag ook niet. Donderdag zal je hopelijk wel voor dan zekerheid hebben. Je kan enkel nu gezond gaan leven. Bloedverlies is niet per definitie erg. Ik heb er een blog over geschreven toen ik heel veel bloes verloor met 9 weken. Ik ben nu 17 weken dus het hoeft niet gelijk een miskraam te betekenen.

 • Love2019

  Je verander niets meer aan je situatie.

  Ga aan de foliumzuur een vitamine d en zorg goed voor jezelf!

  Het is inderdaad afwachten tot donderdag.

  Je zal dan nu rond de 6 weken zwanger zijn. Hopelijk mag je dan al een kloppend hartje zien.

  Is het kindje wel gewenst?

 • Kaat888

  thuis-zwangerschapstest zegt in dit geval niet zo heel veel. (je kan ook knal positief testen bij een missed abortion)

  Hopelijk weet je donderdag meer, en kunnen ze mss een vruchtje zien.

 • Anna-76

  Donderdag weet je meer... wij kunnen niet zeggen welke kant het opgaat. Wat ik wel wil zeggen is dat je jezelf niet zoveel verwijten moet maken. Het is nu eenmaal gebeurd en dat deed je niet bewust. Vanaf nu ga je op de gezonde tour. Neem foliumzuur etc. Ik leefde gezond, maar had ook miskramen en zocht ook de schuld bij mezelf. Niet doen😉

  Het bloedverlies en de steekjes zeggen niks definitiefs over een miskraam. Ik heb miskramen ( missed abortions) gehad, terwijl ik geen bloedverlies had en bloedverlies terwijl het wél goed ging.

  😘🍀

 • Raintje

  Mogelijk bloedverlies door gevoelige baarmoeder. Geen krampen of stolsels zijn vaak goede tekenen, al kan een miskraam ook zonder een van beide.

  Maar je test knalt echt.. Ik zou goede hoop hebben. Het wachten is afschuwelijk. Hopelijk donderdag goed nieuws!