39 weken en 2 dagen

Lieve Leden,
Omdat ik niet weet waar ik het zoeken moet wil ik mijn verhaal hier delen... ik doe dit in de hoop dat het schrijven en delen hier van voor een stukje opluchting zorgt en wie weet leest iemand wel mee die ook in een soort gelijke situatie heeft gezeten. Ik hoop natuurlijk dat niemand dit overkomt maar heb helaas zelf ondervonden dat hoe verschikkelijk ook, het toch gebeurt.

Het begon allemaal op 15 september, mijn verjaardag. Ik was 39 weken en 2 dagen zwanger van onze 2e dochter. Ik was onder controle van het ziekenhuis omdat ik bij de eerste zwangerschapsvergiftiging had maar tot nu toe verliep alles vlekkeloos. Ik had al weken veel harde buiken, zo ook die dag. Gedurende de middag besefte ik mij dat ik haar niet voelde. Ik dacht aan het feit dat zij nu minder ruimte had, dat beweging ook minder mochten worden en dat het ook oké is als zij wat rustiger worden wanneer de bevalling er aan zit te komen. De avond er voor was zo nog onwijs druk, dus ik probeerde mij niet druk te maken. Ik dacht terug aan de controle een week ervoor en dat alles er perfect uit had gezien. Maar nadat ik even had gelegen, voelde ik nog niks. Ik besloot het ziekenhuis te bellen, ik mocht om 17.30 bij het observatorium langs om even te checken. Toen mijn man thuis kwam, ging ik naar het ziekenhuis. Eenmaal aangekomen werd mijn bloeddruk opgemeten, deze was oké, dat leek een geruststelling met zwangerschapsvergiftiging in ons achter hoofd. Ivm drukte zou er eerst een echo worden gemaakt en zou ik daarna aan de ctg aangesloten worden, normaliter ging dat anders om. De arts die dienst had kwam binnen met het echo apparaat. Al snel werd het stil, ik zag haar zoeken, ik keek naar het scherm, zag ons kindje maar geen knipperend lichtje... de arts had het over shaduw bij de ribbetjes en dat zij een collega erbij moest halen. Mijn hart ging tekeer, ik hoopte dat het niet waar was maar ik had al lang gezien dat dit niet was wat ik normaal op beeld zag. Daar lag ik dan, alleen en verstijfd van de zenuwen, hopend dat het niet zo zou zijn. De 2e arts kwam binnen, het echo apparaat werd weer op mijn buik gezet. 'Het spijt me maar ik vrees dat mijn collega gelijk had, ik zie geen hart activiteit'. Mijn wereld stortte in. 'Is er iemand die je kan bellen?'. Ik moest mijn man opbellen, om hem te vertellen dat zijn ongeboren dochtertje overleden was. Dat hij naar mij toe moest komen omdat zij niet meer leefde.

915 x gelezen, 3

reacties (18)


 • sterrenlicht

  Wat afschuwelijk! Geen woorden voor!😢

  Ik weet niet wat ik kan zeggen...'sterkte' is niet genoeg....😢

  💖💖💖LOVE💖💖💖

 • sterrenlicht

  Wat afschuwelijk! Geen woorden voor!😢

  Ik weet niet wat ik kan zeggen...'sterkte' is niet genoeg....😢

  💖💖💖LOVE💖💖💖

 • Made-liefje

  🌺❤️

 • Mayal

  Oh wat erg! Ik heb er geen woorden voor. Houd elkaar stevig vast in deze moeilijke tijd. Heel veel sterkte gewenst.

 • JustAMom

  Wat afschuwelijk zeg. Gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst.

 • Gertjuh

  Wat verschrikkelijk zeg! Heel erg veel sterkte met dit grote verlies

 • Assiral

  Godverdorie wat een verhaal…

  Niet te bevatten dit, vind hier maar eens de juiste woorden voor😭.

  Enorm veel sterkte en kracht gewenst🩷🌟🙏

 • Mayal

  Oh wat erg! Ik heb er geen woorden voor. Houd elkaar stevig vast in deze moeilijke tijd. Heel veel sterkte gewenst.

 • Boterbloemm

  Wat vreselijk! Heel veel sterkte ❤️

 • Boterbloemm

  Wat vreselijk! Heel veel sterkte ❤️

 • Scheirischa

  Bij mijn eerste dochter was ik 40+5 en net op tijd. Doodstil op beeld maar wel nog een hartslag. Ben diezelfde dag bevallen. Ze is maandag 2.

  Ik ben nu 39+3 zwanger. Angstaanjagend, dat dit kan en gebeurt, nog steeds.

  Proficiat met de geboorte van je dochter, en heel veel sterkte met het verlies van haar. Wat verschrikkelijk.

  Je mag me altijd een berichtje sturen. ❤️

  Ps. Bij mij bleek mijn vruchtwater op, dit was hier de oorzaak.

 • MamaRosali

  Heel veel sterkte❤️

 • Made-liefje

  🌺❤️

 • Mammavandrie3

  Heel veel sterkte met dit grote verlies.

  Zelf niet meegemaakt maar dit is de angst van elke mama.

  Nogmaals heel veel sterkte met dit grote verlies.

  Hebben ze uiteindelijk wel de oorzaak kunnen vinden?

 • Lohu

  Ow wat afschuwelijk... en wat verdrietig.. heel veel sterkte ♥️

 • Rupsje1995

  Wat vreselijk. De angst van elke moeder is bij jou werkelijkheid geworden. Heel veel sterkte ❤️

 • Minibeeb83

  Wat afschuwelijk en naar. Ik heb het van dichtbij, maar gelukkig zelf nooit, meegemaakt bij mijn beste vriendin .. het is zo in en in verdrietig. Je had niks kunnen doen .. echt niet .. heel veel sterkte gewenst. Je zal een intense periode doorgaan. Knuffel!

 • Maartje07

  Wat afschuwelijk, meid. Ik voel met je mee. Ik heb dit zelf gelukkig nooit hoeven meemaken, maar zeer goede vrienden hebben dit recent meegemaakt en wij waren (zijn) heel erg nauw betrokken. Het is je grootste nachtmerrie als ouder. Is er bij jullie een oorzaak gevonden?

  Ik wens jullie heel erg veel sterkte en kracht toe en hoop dat jullie veel liefde en warmte om jullie heen hebben.