Huilende baby...

3 weken geleden ben ik bevallen van mijn dochtertje, maar sinds de geboorte is ze erg onrustig en huilt veel... ook wordt ze dan super rood of zelfs blauw/paars! Ik zit er echt enorm mee. Als troost geef ik haar dan borstvoeding, dan is het wel weer goed maar waarom ze nou zo ontzettend veel huilt kunnen wij niet achterkomen....

Heeft iemand hetzelfde meegemaakt? Of heeft iemand tips wat ik kan doen of wat er nou aan de hand kan zijn...
ik ben naar de kinderarts geweest en zij vertelden mij dat ze niks hebben gevonden en dat ze gewoon een gezond kindje is (gelukkig maar)
Het ligt ook niet aan de voeding, ze plast en poept verder prima. Maar ze huilt echt veel, soms zijn we uren wakker en dat de hele dag door, zowel overdag als in de nacht...

1515 x gelezen, 1

In Baby

reacties (20)


  • Grumble2.1

    Ga naar een osteopaat .. heb je een lactatiekundige mee laten kijken en naar het tongriempje en lipbandje laten checken ..

  • E87

    Is ze niet oververmoeid door al het huilen? Ik zou even googelen op wakkertijden van een baby. Die kleintjes moeten echt nog een groot deel van de dag slapen. Boek baby in een droomritme was ook fan van. Niet te letterlijk nemen maar meer als basis!

  • Denelientjes

    Je zou een osteopaat kunnen proberen.

  • Mykha

    Onze oudste had veel krampen de eerste weken en huilde toen ook ineens heel hard en best lang. Met 5 weken was het als sneeuw voor de zon verdwenen en huilde hij vrijwel nooit meer. De krampjesfase duurt zo’n 5 a 6 weken zij mijn kraamverzorgster. Als het over 2 weken niet minder is dan zou ik echt nogmaals naar de arts gaan, maar nog liever naar een osteopaat. Mijn tante is kraamverzorgster dus ik hoor veel verhalen. Vaak zagen artsen dingen over het hoofd en hielp de osteopaat heel goed. Of het nou om reflux, vaste nekwervels of koemelkallergie ging, de osteopaat zag het direct!

  • Cindy16

    Mijn jongste had enorme krijsbuien. Ze had dan echt pijn. Ik zat dan met haar tegen me aan, wat wiegen (en op den duur meehuilen😭). Ik ben met haar naar een chiropractor geweest. Bleken haar nek en bovenrug vast te zitten.

    Na een paar behandelingen was het over.

    Sterkte!

  • Njenz

    Heftig! Onze oudste was een type huilbaby. Dat was heel zwaar en vooral de nachten waarin hij wel uren achter elkaar kon huilen. Ik bleef maar lopen en wiegen met hem (stil zitten of liggen was helemaal drama). Bij de tweede hielden we heel strak wakkertijden aan en prikkelreductie en het slapen ging bij haar beter. Soms weet je echt niet waar je het zoeken moet of wat het is. Hoe ziet verder de dagindeling er uit? Bij bv mogen ze op verzoek maar mogelijk werkt een (deel)schema ook wel prettig voor jullie of je kindje. Zijn er plekken waar ze wel (makkelijker) slaapt? Bijvoorbeeld draagzak, wiegbak, auto. Dan dat proberen in te zetten om de lastige slaapjes te doorbreken. Het kan ook zijn dat de krampjesperiode intens zijn en dat die hopelijk na een piek op een bepaald moment afzwakken.

  • Paprikaplantje

    Ik heb vanaf dag 1 een zeer onrustige ontroostbare baby... Ze is nu ruim 15 maanden en er komt geen einde aan. Ook alles geprobeerd, kinderarts, lactatiekundige, osteopaat, diëtist, huisarts, prelogopediste .... Niks hielp. Met 6 maanden ging het ineens overdag wat beter (voorheen was ze haar gehele wakkertijd aan het krijsen, nu minder).

    Met een maand of 10 zat er weer een grote sprong voorwaarts in, maar in de nacht huilt ze nu nogsteeds steevast 2x2 uur, aan een stuk, ontroostbaar.

    Tips:

    - volg je gevoel als je denkt dat er iets mis is. En huisarts of kinderarts kan echt niet alles in 10 minuten checken.

    - dragen! Vaak helpt dragen goed, vooral buiten een stuk wandelen. Soms helpt dragen ook niet, maar het is wel het de meest comfortabele manier om de huilbui uit te zitten.

    - de krampjes greep! Dus baby op je onderarm dragen, met het gezichtje net naast de holte van je elleboog.

    - deel de nachten op als dat kan met de bv.

    - de eerste maanden sliep ze nooit langer dan 30 minuten achter elkaar zonder te krijsen. Bedje schuin hielp wel iets.

    - heeft je kindje tekenen van KMA?

    -is je kindje niet te lang wakker? Zie ook hieronder:

    - met het boek baby in droomritme, hebben we vanaf een maand of 4 een ritme gecreëerd. Het duurde echt wel maanden voordat ze zelfstandig in slaap viel in bed ( misschien pas bij 8 maanden). Daarvoor werd ze steeds krijsend wakker van iets, pijn ofzo.

    Maar het boek geeft wel houvast, je laat je kindje nooit huilen, maar biedt je kindje wel regelmaat en voorspelbaarheid. Het is een combinatie van een bedritueel, met troosten in volgorde van weinig naar veel troost ( niet laten huilen!!), niet teveel wakkertijd, en drinkbehoefte ontkoppelen van bedtijd.

    Ik ben er nu nog zeer standvast: ze slaapt zelfstandig in, in haar eigen bedje. No excuses.

    Mijn oudste mag dit soms wel, omdat ik weet dat zij het niet standaard nodig heeft. De jongste zuigt je gewoon helemaal leeg als ze de kans heeft, dus dat doe ik echt niet. Ik troost eindeloos, uren lang, zo vaak ze nodig heeft. Maar slapen in je eigen bed, en zelf in slaap vallen

    Maargoed voor 4 maanden deed ze alle dutjes in de draagzak, vond ik ook wel lekker. Maar ik merkte dat ze toen heel alert begon te worden, en echt wat diepere slaap nodig had overdag. Dus vanaf die leeftijd begonnen met het bed te oefenen. Denk dat ze met 6-7 maanden de dutjes overdag wel in haar bed deed.

    Na 7 maanden bleek ze ook echt een zeer extreme mening te hebben. Niet zomaar een willetje, nee, de wereld vergaat voor haar als iets niet mag/ ze iets niet krijgt. En dat is gemiddeld zo 1x per 5 minuten, om moe van te worden....

    Wat dat betreft is ze echt een heel extreem geval. Ze weet heel erg goed wat ze wilt, en niks komt daartussen.

    Verder nooit erachter gekomen waar het aan ligt

  • Sylvestertje

    Slaapt ze regelmatig?

    Schudden met het hoofd en ontroostbaar huilen klinkt ook als oververmoeidheid.

    Als ze niet in slaap kan komen na lange tijd wakker te zijn, dan gaat het van kwaad tot erger. Het gehuil gaat echt door merg en been.

    Soms kunnen en willen ze dan ook niet drinken, heel onrustig, loslaten aanhappen en en dat in herhaling en tussendoor huilen.

    Hier hielp het volgende:

    Buik tegen buik.

    Hoofdje in je elleboog.

    Beentjes en armpjes stevig vasthouden.

    Zorgen dat de kleine niet kan overtrekken.

    Dus echt stevig stevig tegen je aanhouden.

    En dan wiegen....

    Dit volhouden, ook als de kleine eerst heel erg huilt en/of wil overstrekken. (wist je dat baby's overtrekken moeilijk tegen kunnen houden?) dit volhouden kan eerst echt heel erg tegenstrijdig lijken.. Maar ik weet nu dat ze maar 2/3 minuten huilt ipv uren achtereen..

    Resultaat is na 2/3 minuten. Ze zijn stil en vallen in slaap, voor die tijd draaien de oogjes al moe weg, zijn ze af n toe stil en dan ineens weer hard huilen.. Blijf vasthouden tot ze echt stil zijn. Dan kun je iets ontspannen en nog steeds tegen je aanhouden (nog niet weg leggen).

    Als de kleine ook honger had maar door de vermoeidheid niet kon drinken maakte ik haar ietsje wakker (ja klinkt tegenstrijdig) en legde haar direct aan. Dan begon ze direct goed te drinken.

    Bij m'n eerste had ik dit eerst niet door en pakte ik vaak over, probeerde een andere houding. Wiegde haar op haar rug in m'n arm. Legde haar over m'n schouder etc. En ik wisselde (achteraf gezien) veel te snel van houding. Zo heeft zij soms denk ik nu onnodig lang gehuild, en hadden zij en ik beiden onnodig veel frustratie.

    Bij no2 heb ik dit direct geprobeerd, en soms even lastig om het te herkennen. Want dan was het alleen heel onrustig met drinken, maar nu weet ik dat ook daarvoor het trucje helpt (ze is dan gewoon TE moe)..

    Hopelijk kun je hier wat mee.

  • Moedervanprinses

    Ik zou je willen aanraden om naar een goede ostheopaat te gaan. Heeft bij mijn kinderen heel goed geholpen!

  • Charhm

    Oh! En ik voelde te vaak en te veel waardoor de krampen (let goed op de signalen) erger werden. Ik geef ook borstvoeding en dat troost zeker dus blijven doen! Maar hou als je kindje goed groeit en goed gewicht heeft minimaal 2,5 a 3 uur tussen laten!

  • Charhm

    Ik heb een zoon van 7 weken en had / heb precies hetzelfde!

    Ik zat er helemaal doorheen na dagen lang gekrijs en gehuil .. baby sliep niet. Voor mijn gevoel hadden we alles geprobeerd.

    Totdat mijn vriendin kwam.

    Zij pakte de baby en ging wiegen, echt flink wiegen en af en toe zakken. Dat de baby ech lekker schommelt en het “val effect”

    Dus goed ondersteunen en natuurlijk niet te wild maar flink wiegen met Squads tussendoor. Mannetje viel in slaap.

    Sindsdien krijgen we hem veel sneller rustig en in slaap (weliswaar op de arm)

    Maar onze baby heeft extreem veel last van krampen en reflux en daarom helpt rechtop houden ook goed. Tegen je aan en ook wiebelen, wiegen.

    Vaak zijn baby’tjes op een gegeven moment te moe om te slapen en hebben ze hulp nodig en dit helpt heel goed.

    Daarnaast is de draagdoek mijn redmiddel. Gezichtje op je borstkas/hals en ook lekker wiegen en lopen totdat de baby slaapt. Het is soms even zoeken en het duurt even maar dan wordt hij rustig.

    Ik zou willen dat ik deze tips eerder had gehad.

    Vreselijk machteloos gevoel hè. En dat huilen? Het is een regelrechte marteltechniek!

    Heel veel sterkte!

  • Jojo91

    Zijn het niet gewoon krampjes?

  • Sandujour

    Wat vervelend zeg! Je wilt zo graag dat ze blij en tevreden is. Je geeft aan dat als je borstvoeding geeft als troost, het weer beter gaat. Zou ze gewoonweg honger kunnen hebben?

  • Mh-

    Vermoedelijk niet, want ze schudt dan soms met haar hoofd zovan ik heb genoeg gehad en huilt dan ook weer... het is iets anders maar ik heb echt geen flauw idee wat het kan zijn

  • Vlindermoeder

    Wat is veel huilen? Is dat uren achter elkaar? Zijn er bepaalde momenten waarop ze huilt? Bijvoorbeeld na voeden, voor het slapengaan? Al geprobeerd om je kindje op de buik te laten slapen? Krampjes? Je zou nog naar een osteopaat kunnen gaan

  • Mh-

    Er zijn niet bepaalde momenten dat ze huilt, het komt ineens opzetten ... ze kan dan wel uren huilen als we haar niet troosten, maar zo ver laten we het natuurlijk niet komen, maar het is wel ontzettend moeilijk om haar te troosten als ze zo huilt

  • Vlindermoeder

    Niet het antwoord dat je wil horen, maar sommige kinderen huilen ook gewoon. Wellicht wil ze gewoon heel veel nabijheid. Heb je al een draagzak geprobeerd? Kind lekker bij je houden. Als het reflux of iets dergelijks was, dan had je wel gemerkt dat het huilen rondom de voeding was bijvoorbeeld (of na die tijd).

  • Kleine280

    Krijg je haar wel getroost? Zo nee,blijf terug gaan naar de arts. Dat is enige wat ik kan meegeven,maar dat is vanuit een eerdere erge ervaring. Laat je niet wegsturen, als jij het niet vertrouwd.

  • Mh-

    Met moeite, maar ze kijkt me echt diep in mn ogen aan terwijl ze huilt alsof ze me iets wilt vertellen...

    een baby van 3 weken zou toch niet zomaar huilen?

  • Kleine280

    Ja je hebt natuurlijk wel eens huilbaby's....wij zelf hebben helaas afgelopen zomer in de fam meegemaakt dat het vele gehuil niet goed was(en daarvan werden papa en mama de eerste 6 weken ook steeds weggestuurd) tot ze uiteindelijk met 6 weken een scan hebben gehad. Als je het echt niet vertrouwd moet je voet bij stuk houden. Zeker als ze ontroostbaar zijn