Toekomstig alleenstaande moeder van 2

5 weken en 4 dagen zwanger. Ik voel me niet goed.
Het is niet zozeer de duizeligheid.
Ik weet niet of ik er goed aan doe.
Veel vrouwen zijn nu namelijk helemaal in de wolken.
Ik twijfel enorm 😔
Ik weet namelijk dat ik het zelf moet gaan doen.
Mijn ex geeft amper iets om onze dochter,
ook zijn we al een tijd uit elkaar.
Ik krijg er paniek van.
Ik weet nu niet wat wijsheid is.
Ik zie dat het een geschenk is,
maar na al die problemen het afgelopen jaar..
Zoals de inbraak, stalking zijn leugens.
Zijn verslavingen en narcistische trekken.
De verandering van de wet omtrent het gezag.
Ik zie alleen maar gevaar.
Ik vind het bewust beïndigen van een zwangerschap
normaal gesproken namelijk zo heftig.
Toch heb ik het gevoel dat ik deze keer het niet moet laten komen
Moet kiezen.
Het lijkt alsof geschiedenis zichzelf herhaald.
2 jaar geleden rond dezelfde tijd. Raakte ik ook
Zwanger toen er een einde aan onze relatie dreigde
Te ontstaan. Ik heb er toen voor gekozen om het toch
Nog te proberen in de hoop dat onze relatie er ook
Van zou veranderen.
De relatie is zeker Veranderd. Deze is kapot.
Ook heb ik hem op een hele ander manier leren kennen.
Ik hoor het veel mensen denken. Dit had je kunnen weten
Misschien wel. Maar wanneer besluit je dat het beetje
Liefde dat er is niet genoeg is voor een gelukkig leven
Met al die andere dingen erbij.
Ik wil het niet meer. Ook zou ik niet willen dat hij de
Voogdij over mijn kinderen zou krijgen.
Het is niet dat ik hem weg zou willen houden bij hen,
Ik vertrouw hem niet genoeg om ze alleen daar te laten
Hij is onstabiel en reageert agressief op het gehuil
van kinderen. Hij is verslaafd en ontzettend egoïstisch. Hij liegt veel
En hij wordt nog gekker gemaakt door mensen uit
Zijn omgeving.

Ik ben bang dat wanneer ik deze zwangerschap zal
Laten doorgaan hij het erop gooit dat ik ondanks
Wat er allemaal gebeurt, is eerder wel bij hem ben
Gebleven en hem kansen gegeven heb. En dat ik dan
Niet serieus wordt genomen.
Ik wil namelijk niet dat hij voogdij zal krijgen.
Ik wil mijn kinderen kunnen beschermen tegen hem.
Vandaar dat ik hem nu ook geen kansen meer geef.
Ik vind het gevaarlijk en schadelijk voor de kinderen.

Wat kan ik nu toch het beste doen?
Ik wacht niet op het antwoord van mensen dat ik het
Best de zwangerschap kan beeïndigen.
Maar wat kan ik dan het beste doen?
Op een begeven moment zal ik zichtbaar zwanger
Worden en dan kan hij volgensmij middels
een DNA test de voogdij opeisen.
Ik zou dit willen voorkomen omdat ik mijn kinderen
Niet in een onveilige situatie wil brengen.

1772 x gelezen, 1

reacties (25)


 • Mammabear

  Het is haast of ik mn eigen verhaal lees. Ik was 20 toen de oudste werd geboren en de relatie was al niet geweldig.. in een "goede periode" toch zwanger geraakt van nr 2. Ik heb dus 2 kids uit een vorige relatie en ik zou mijn kids voor geen goud willen missen maar als ik nu terug kon naar het moment 10 jaar geleden dan had ik andere keuzes gemaakt. Ik ging weg toen de 2e 4 maand was na een vreselijke zwangerschap en kraamweek. Ik stond overal alleen voor. Hij heeft een groot deel van mijn kinderen hun leven dwars gelegen, moeilijk gedaan en totaal geen verantwoordelijkheid genomen of er voor ze geweest.. en hoe stabiel de situatie bij ons thuis ook is (ze zien mijn man ook als hun vader) het gedrag van mijn ex laat wel sporen na en het brengt wel degelijk schade met zich mee..

 • Ayanajamari

  Zie ook dat je vorige kindje nog maar 17 maanden is gaat heftig worden met twee kleintjes en dan nog de stress van je ex pff moeilijke situatie ben je in beland jij moet zelf zien of het ook tegenover jou en je ander kindje doenbaar gaat zijn jou kinderen moeten niet gaan lijden onder jullie situatie als ouders 😉

 • Phiietje

  ik snap dan niet dat je je eerste kind al niet beschermde en afstand nam? wrm dan 3 weke geleden dan nog onveilig vrijen?

 • Jvb

  Er zijn verschillende begrippen die op hem van toepassing kunnen zijn: biologische vader, erkenning en gezag. Voogdij is voor mensen die niet de ouders zijn.

  Dat hij de biologische vader is, geeft hem niet vanzelf gezag (tenminste, als jullie nu niet verbonden zijn via huwelijk of geregistreerd partnerschap). Hij moet ook met de nieuwe regeling erkennen, en daar moet jij toemstemming voor geven. Hij kan in theorie dat via de rechtbank regelen, maar dan moet de rechter daar wel in meegaan. Een rechter zal altijd in het belang van de kinderen beslissen. Als de vader verslaafd is, bij jou inbreekt, etc. dan is de kans niet groot dat een rechter hem gezag geeft. Daarnaast kan een rechter ook iets zeggen over een omgangsregeling. Zelfs als de vader geen erkenning of gezag heeft, kan hij recht op omgang hebben. Maar als de kinderen bij hem niet veilig zijn, zal een rechter ze er niet heen sturen.

  Wat jij kunt doen is zorgen voor een stabiele situatie voor jou en je kinderen. Heb je een woning, een inkomen, vangnet, etc. Zorg ook voor bewijzen van zijn gedrag, leg dingen vast en zorg voor getuigen. Zo zorg je dat jij sterk staat. Zoek uit welke hulp je kunt krijgen. Als je niet weet waar te beginnen, ga langs bij je huisarts.

  Deze baby maakt eigenlijk geen verschil in de situatie tussen jou en je ex. Je bent al aan hem verbonden door een kind, jullie hebben deze struggle al. Automatisch gezag of niet maakt dan niet eens echt uit, want ook over de oudste kan hij altijd gezag aanvragen. En je zegt dat hij om de oudste niets geeft, waarom zou het nu bij een tweede ineens anders gaan. Laat deze zwangerschap vooral een wake up call zijn: nu echt stoppen met die man en goede anticonceptie regelen. Laat je niet meetrekken in gedoe rondom je ex, houd je communicatie zakelijk en beleefd. Richt je vooral op jezelf, become the best you. Als deze man nu wel of niet een rol in het leven van je kinderen krijgt, ze hebben jou nodig.

 • Cin_01

  Amen 🙏🏼

 • zegenwens

  Als aanvulling: sinds dit jaar krijgt een ouder bij de erkenning automatisch ook het gezag. Dus als ze niet wil dat hij het gezag krijgt, of bang is dat daar gedoe door ontstaat, kan ze hem het kind beter ook niet laten erkennen.

 • Jvb

  Dat weet ze, ze geeft aan dat haar angst juist zit in die veranderde regels. Maar feit blijft dat hij het kindje alsnog moet erkennen. En ook met gezag is omgang niet vanzelfsprekend als je het kind geen veilige omgeving kunt bieden. En eerst maar eens zien dat hij uberhaupt die omgang wil. Hij heeft geen gezag over de oudste en vindt dat geen probleem en kijkt ook niet echt naar haar om. Waarom zou dat bij dit kind anders gaan.

 • Mela2020

  Wat je ook doen kan is als je geregistreerd partnerschap ofniets hebt dit laten ontbinden.

  Echter moet je je kind niet weg laten halen omdat je bang bent voor hem. Kan je dat je zelf wel vergeven dat is eerder de vraag.

  Daarnaast gezag automatisch geld alleen voor getrouwd zijn. Jij zal altijd nog toestemming moeten geven voor gezag als je dit niet bent

  Daarnaast zelf ook hulp inschakelen, je kan hem ook bij je andere kant eventueel uit de ouderlijke macht laten zetten met alles wat je hierboven over hem beschrijft dit moet wel via een advocaat en je moet bewijzen hebben.

  Er zijn heel veel instanties voor dit waar je terecht kan.

 • Lady-Whistledown

  Wat per 1/1/2023 is veranderd is wanneer een vader die niet met de moeder gehuwd is ogen gp heeft, bij erkenning ook gelijk gezag krijgt. Dus akkoord erkenning is ook akkoord gezag. Apart hiervoor naar de rechtbank is niet meer nodig. Getrouwd of gp, dan heb je als beide ouders automatisch gezag.

 • Florien84

  Je mist een aantal dingen. Gezag krijg je nu automatisch bij erkenning. En iemand het gezag afnemen gaat niet zomaar. En een rechter doet dat ook niet zomaar. Er wordt nogal makkelijk gestrooid met allerlei termen om een ouder zwart te maken. Maar als iemand zo slecht is krijg je er ook geen kind mee. Dus laat elkaar los als partner maar ga communiceren als ouders.

 • Nog-even!

  Ga hulp zoeken voor jezelf en je angst voor hem. Dan kun je betere keuzes maken.

 • Tweede83

  Ten eerste: hij zal gezag hebben, geen voogdij.

  Je zit al aan hem vast door je oudste, dat zal met de 2e dan net zo zijn. Qua dat zal er niks anders zijn lijkt mij.

  Ik denk dat je door de hormonen je ook niet helemaal fijn voelt. En misschien is nu alles een beetje teveel voor je. Maar zou daarom geen zwangerschap afbreken. Maar dat is wat ik zou doen.

  Ik vind het super vervelend voor je, maar zou me goed verdiepen in wat je mogelijkheden zijn. Ik begrijp heel goed dat je veel dingen niet wil, maar zoek uit wat je rechten zijn en wat je moet nakomen.

 • Pindakaasappel

  Ik vind dit soort dingen altijd lastig. Je geeft aan dat hij al een hele lange tijd slecht is voor jou. 3 weken geleden vonden jullie elkaar wel nog leuk, anders heb je geen geen (onveilige) seks lijkt mij. Ik vind abortus dan ook snoeihard in zulke situaties. Ik denk dat je prima alleen kan zorgen voor 2 kinderen en dat hij af en toe erook is. Helemaal ontzeggen kan je het natuurlijk niet...

 • Florien84

  Ik vraag mij altijd af hoe iemand dan zwanger raakt als iemand zo een slecht persoon is. Je kan de keus enkel zelf maken maar je zit al aan hem vast doordat jullie al een kind hebben, dus daar verandert een tweede niks aan.

 • trotsemoeder123

  Ik zou jezelf vooral afvragen of jij jezelf stabiel genoeg vindt om 2 kids alleenstaand op te voeden (2 is echt heel anders dan 1 kan ik als ex alleenstaande mama zeggen) en ook nog eens een eventuele strijd met hem aan te gaan. Is jouw eigen zelfbeeld voldoende en kom je niet weer in een dergelijke situatie verzeild? Als het antwoord daarop ja is zou ik het antwoord wel weten. Is het antwoord nee of twijfel zou ik snel de VK bellen om te kijken met wie je dit kan bespreken ..

 • Lady-Whistledown

  Lastige situatie meis maar je bent nog maar kort zwanger van hem. Hoe was jullie relatie dan vijf /zes weken geleden? Je bent toch bij hem in bed beland.

  Voogdij kan hij nooit krijgen en ook niet opeisen. Hij is immers de biologische vader. Ik denk dat jij.dit verwart met erkenning en gezag. Heeft hij destijds zijn dochter wel erkend en heeft hij gezag?

  Praat erover met iemand die je vertrouwt.

 • MataHari2123

  Dat klopt. Het ging niet heel erg goed meer. We waren eigenlijk ook al uit elkaar. Het heeft mij een tijdje geduurd totdat ik realiseerde wat nou zijn gedrag of persoonlijkheid was. Eigenlijk nadat ik de laatste keer met hem was geweest kwam ik tot het besef, waar ik al een tijd mee in gedachten liep. Dat het zijn persoonlijkheid is en dat hij echt niet meer zal gaan veranderen. Ik heb lang getwijfeld of ik niet degene was die de dingen verkeerd zag. Maar nee. En daarom weet ik nu ook dat het klaar is.

  Over onze dochter heeft hij geen gezag. Hij heeft haar alleen erkend. Op 1 januari 2023 is de wet veranderd dat wanneer je een kind erkend je ook automatisch de voogdij krijgt.

 • Lady-Whistledown

  Niet voogdij meis: gezag. Biologische ouders kunnen nooit voogdij krijgen. En dat die wet is veranderd is mij bekend en vind ik een goede zaak, maar niet relevant voor de huidige situatie.

 • Florien84

  Een ouder krijgt nooit voogdij, enkel gezag.

 • Assiral

  Goh wat lastig…

  Kun je je gevoelens bespreken met verloskundige/gynaecoloog? Of de POP poli?

  Denk je dat hij überhaupt gezag over het kindje zou willen? Denk je dat hij er iets mee te maken zou willen hebben? Denk je dat hij de moeite zal doen?

  Kijk, als hij dat wel wil, en de dingen die jij schrijft zoals een verslaving etc zijn waar, dan krijgt hij echt niet zomaar jullie kind. Dat zal stapsgewijs gaan, en een rechter zal bepalen hoe.

  Maar hoe dan ook, hij heeft er wel recht op hoe moeilijk dat ook is voor jou en je zult dan je eigen angst en haat los moeten zien van de situatie.

  Je kind afpakken zal echt niet zomaar gebeuren!

  En wil je echt je kindje weg laten halen, puur uit angst? Of wil je het kindje zelf ook niet, en denk je dat je het niks te bieden hebt, kwa een veilig thuis, liefde, en een fijne jeugd? Ja dan zou ik een abortus overwegen… elk kind verdient het om in een veilige omgeving op te groeien vind ik.

 • MataHari2123

  Ik snap je reactie.

  Haat is er van mijn kant niet. Ik weet dat verslaafde mensen van binnen getraumatiseerde kinderen zijn. Bewust of onbewust dat maakt zijn gedrag gevaarlijk.Mijn angst is daarin terecht. En kan dit niet zomaar loslaten. Er is iemand in zijn omgeving die hem nog gekker maakt en vandaar dat het onveilig is om voor een kind daarin op te groeien. Ik wil hem ook niet verbieden om geen contact te hebben. Ik heb een observatie gemaakt van zijn gedrag terwijl ik daar met mijn dochter ben. het is niet veilig.

  Ik zou het kindje alles kunnen bieden. Maar weet niet wat hij gaat doen. Daardoor ben ik heel erg aan het twijfelen.

 • Assiral

  Maar als dat allemaal zo is, dan weet een rechter dit ook (via jou) en die zal dan echt niet zomaar beslissen dat jullie kindje daar komt. Die stelt de veiligheid van een kind altijd voorop!

 • Semeli

  Jeetje wat heftig meid😔ik snap je situatie heel goed en alles wat je zegt is nog helemaal waar ook.

  Je bent wel goed voorbereid.

  Ik durf verder geen advies te geven want wil niet oordelen.

  Op wat voor manier zou hij je kinderen kunnen afpakken?

  Narcisten zijn de vreselijkste mensen.

 • MataHari2123

  Bedankt voor je reactie 🙏

  Ja dat klopt ik heb er sinds ik ben achtergekomen mezelf er in verdiept.

  Omdat ik weet dat dit niet de goede situatie of het moment is. Toch probeer ik te kijken naar andere mogelijkheden dan een beëindiging.

  Ik denk niet dat hij mij kinderen van mij zou kunnen afpakken. Maar wil niet dat hij voogdij krijgt omdat ik weet dat hij de verantwoordelijkheid en prikkels niet aan kan. Dit is ook echt geen haat sprekerij over hem door onze breuk. Het is de realiteit. Het duurde voor mij ook even om in te zien wat nou echt zijn gedrag was of zijn persoonlijkheid. Ik heb heel lang de hoop gehad dat hij even van het padje af was en verkeerd beïnvloed werd. Maar dat is helaas niet het geval.

  Nu wil ik vooral mijn kinderen beschermen.

  Ik weet alleen dat wanneer hij er achter zou komen, en hij niet in kwaad daglicht gezet wilt worden, hij er alles aan zou doen om macht te krijgen. Dit heb ik helaas afgelopen jaar al eens ervaren. Hij claimt natuurlijk dat alles wat hij doet, ik zogenaamd doe. Dus wanneer het op een rechtzaak aan zou komen wordt het dan waarschijnlijk gezien als een stel die een slechte breuk heeft gehad.

  Ondanks alles wat ik zeg waarheid is. Ik wordt juist voor gek verklaard door mijn omgeving dat ik hem de mogelijkheid heb gegeven om mijn dochter het afgelopen voor een paar uurtjes te zien wanneer het hem uitkwam. Zij hebben namelijk netzo goed zijn gedrag meegekregen

 • Semeli

  Het is alsof ik mijzelf lees in dezelfde situatie 16jaar geleden..

  Doe het goede en bescherm je kindjes makkelijk gezegd,

  maar aan jou manier van typen lees ik een wijze vrouw die de veilige haven kan bieden aan haar kids.

  Jij bent sterker en slaat je erdoorheen dat weet ik zeker.

  Wat zegt je familie erover heb je steun?