Baby slaapt overdag alleen in draagdoek

Hoi allen,

Onze baby is nu 8 weken en lekker huidhongerig😬.
Zijn er moeders waarvan de baby overdag ook alleen kan slapen in de draagdoek?
Hier in slaapt ze heerlijk. Ze wil nergens anders slapen want dan raakt ze over stuur tot rood worden en zweten na dus geen kinderwagen, maxicosi, auto, wiegje of box.
Dit is al vanaf dat de kraamzorg weg is.
In de nacht slaapt ze in bed naast mij. Dan slaapt ze door tot haar volgende voeding zonderwakker te worden.
Inbakeren helpt helaas niet.

Mij zou t goed doen om verhalen te horen van andere vrouwen.
Dat geeft mij vast weer wat meer moet.
Tips zijn welkom.

Bedankt en liefs.

7844 x gelezen, 4

In Baby

reacties (19)


 • NYVM

  Bij ons was het precies zo, grappig om te lezen.

  Ze wilde eerst ook niet in de kinderwagen gelegd worden, maar ik zette de deur en alles klaar zodat als ik der in de kinderwagen zou leggen ik zo snel mogelijk gelijk weg kon. En dat deed ik en toen beviel het der al snel en hield ze ontzettend van wandelen. Ze sliep heerlijk in de kinderwagen.

  Ik bed heb ik haar laten wennen door met der te kletsen en ondertussen neer te leggen in de bed die ik in onze slaapkamer had gezet tijdelijk. Ik ging kletsend bij der ons bed opmaken enzo. Uiteindelijk stopte ik met kletsen en bleef ik nog een beetje rommelen. Dat was voor ons het begin om haar in haar bedje te leren slapen. Ze sliep dan meestal overdag maar 45 minuten (1 cyclus). In de kinderwagen sliep ze heerlijk.

 • JannaNikki

  Hooi,

  Onze kleine man wilde de eerste weken ook alleen in de draagdoek slapen. Probeerde wel een paar keer per week zijn bedje maar bijna altijd tevergeefs..

  Vanaf 3 maanden vond hij de kinderwagen ook fijn maar dan alleen in beweging, kan de buurt voor je uittekenen ondertussen😅. Daarna ging het het makkelijker in zijn bedje maar pas vanaf 6-7 maanden een soort van ritme in de dutjes.

  Sinds onze man kan draaien en rollen slaapt hij trouwens altijd op zijn buik dus waarschijnlijk vond hij dat op zijn rug slapen maar niks. Al had hij in zijn cosleeper in de nacht nergens last van..🤷🏻‍♀️

  Maar geef je er aan over en geniet ervan! Want blijkbaar heeft de kleine het nodig en straks willen ze niet meer!!

  Toen ik me er bij neerlegde dat ik blijkbaar baby’s maak die daar behoefte aan hebben was het voor mezelf ook makkelijker. Hele seizoenen gilmore girls opnieuw gekeken beetje voor de tv heen en weer lopen want zitten werd ook niet altijd gewaardeerd😂

  Het is een fase en gaat echt over! You got this💪🏻

 • Zeldawarrior

  Mijn zoontje wilde rond die leeftijd ook niet zonder meer in zijn bedje slapen, dus ik liep met hem rond in een sling tot hij goed in slaap was en dan legde ik hem met sling en al in zijn bedje, (die ik dan openvouwde zodat er niets kon gebeuren). Na een paar weken sliep hij moeiteloos in zijn bedje. Ook heb ik veel gehad aan het boek 'regelmaat en inbakeren' van Ria Blom om de kinderen te helpen met slapen... Succes! ❤🍀🍀🍀

 • Jcjl

  Onze jongste sliep zowel overdag als ‘s nachts alleen maar bij mij op de buik. Uiteindelijk bleek het enorm te helpen als we mijn shirt dat ik die dag had gedragen onder haar neerlegde, zodat ze mijn geur bij haar in bed had.

 • bienmoos

  Is normaal als ze zo klein zijn. Lekker laten

 • Bibapoes

  Heel herkenbaar en ik heb me er super druk om gemaakt... maar het komt vanzelf! Wij bleven het 1 keer per dag proberen, lukte het niet, prima! Vanaf 3,5 maand ongeveer ging het steeds beter! En sinds een week of 4 (hij is bijna 5 maanden) doet hij alle slaapjes in z’n ledikant! En snachts in de cosleeper nog. Ik moet er wel altijd even bij gaan zitten/liggen tot hij slaapt.

  Ze is er gewoon nog niet aan toe, geniet er nog van!!

 • littlefreckle

  Hier net zo. Heel normaal. Duurde tot ze 7 maanden was. Ze slaapt nu zowaar dutjes in bed overdag. Het komt vanzelf.

 • Jojo91

  Klinkt heel herkenbaar hoor. Mijn zoontje kon ik altijd wel slapend wegleggen maar mijn dochter niet. Als ik haar weglegde dan werd ze binnen 5min wakker. Dus ze sliep ook altijd bij mij in de draagdoek. Ik bleef het wel af en toe proberen en op een dag lukte het ineens. Lekker aan toegeven dat kost iedereen de minste energie. Het komt wel goed

 • Lama94

  Op die leeftijd sliep de kleine 's nachts alleen bij papa op de borst. Overdag alleen in de draagdoek of naast mij in bed, in slaap gevallen na de borstvoeding.

  Als ik hem ook maar kort wakker neerlegde en bijvoorbeeld naar de wc ging, was het vaak huilen. Hij vond alleen zijn heel eng.

  Wanneer hij in de draagdoek sliep, ging ik tv kijken zonder geluid, zo was het beter te doen. Vantevoren had ik drinken met een rietje en eten in kleine stukjes klaargezet.

  Het was best zwaar, maar laten huilen of niet slapen vond ik geen optie. Ik probeerde het mezelf vooral zo gemakkelijk mogelijk te maken.

  Met 6 maanden was hij er ineens klaar voor om in zijn eigen bedje te slapen. En met ruim 3 maanden kon ik overdag voorzichtig uit bed kruipen nadat hij in slaap was gevallen. Babyfoon met camera erbij, want ja echt veilig is het natuurlijk niet..

  Van begin af aan is het al een vrolijk, tevreden kereltje. Met veel huidhonger.

  Succes! Voor de kleine heerlijk om zo veel bij je te mogen zijn.

 • Soof16

  Ja hier nog zo een, nu 6 weken. Overdag slaapt ze dus alleen in de draagdoek of op mij. Soms verzet ze zich ook tegen de doek en hebben we ene oververmoeide baby. ‘S nachts slaapt ze alleen op mijn buik, wat niet volgens de veilig slapen regels is, maar je moet wat.. we proberen haar sinds deze week een dutje in haar eigen bed te laten doen (met beetje mazzel slaapt ze na 1,5uur 10 minuutjes.., zonder te laten huilen, daar doen we niet aan, wel veel nabijheid). En ‘s nachts probeer ik haar naast me te laten inslapen, maar door reflux gaat dat eigenlijk vrijwel niet. Wanneer het betert weet ik niet, ik ga ervan uit dat we het wel merken als ze eraan toe is.

 • B756

  Is ze misschien een zij- of buikslaper? Hier hielden ze er zo klein echt niet van om op de rug te liggen. Inbakeren vonden ze ook alledrie vreselijk.

  En ik legde ze sowieso slapend weg, wakker wegleggen deed ik pas tegen een maand of 3-4. Misschien wil dat nog helpen.

 • mama-van-E.J.M

  Ik zou eens naar een osteopaat gaan. Het kan nl zo zijn dat er iets niet lekkker zit in het nekje oid waardoor ze niet lekker ligt. En snachts slaapt dordat ze oververmoeid is vd pijn. Ik herken dit van mn oudste, toen kende ik t woord osteopaat nog niet helaas. Toen veel gestoeid met haar niet slapen, inmiddels is ze 7😅. De osteopaat gaf aan dat 80/90% vd babys wel n knikje of beknelling hebben zitten dor de bevalling.

 • Lindaaaaaaaa

  Ik heb mn zoon nog nooit gedragen... we dragen hem alleen als we als gezin gaan wandelen in het bos met de hond

 • Anne-Sofie

  Ja hier ook. En ook verbeteren vanaf 9 weken

 • wildflower

  Hier ook! Vanaf een week of 9 werd het beter. Nu alleen nog als het er niet lukt om te slapen. We doen nu nogsteeds alle dutjes samen op bed, maar niet in de draagzak.

 • Marijkemama

  Hier eentje van 7 weken die niet zonder mij in slaap kan vallen. Gelukkig wel in de draagdoek of op schoot/aan de borst. Wegleggen lukt 4 van de 10 keer. Word hij wakker bij wegleggen begint het riedeltje opnieuw. Soms ligt hij daardoor 4 a 5u op mij te tutteren.

  S nachts slaapt hij 1x 3a4u en verder eet hij elke 2u weer. In de co sleeper... vanaf 4 of 6u bij in bed omdat hij anders niet meer kan slapen.

  Niet helemaal hetzelfde ... maar net zo pittig denk! Volhouden. Ze leren het uiteindelijk zelf te doen

 • Paprikaplantje

  Hier ook, geniet ervan zou ik zeggen!! Ging met een maand of 3-4 vanzelf over.... Heb haar tot die tijd overdag altijd gedragen.... Ik vond het altijd wel gezellig hoor. Stukje wandelen, eten, plassen, deed echt alles met haar samen

 • Marschie

  Haha, klopt! Alles samen doen ( nu al best friends Haha) Fijn om te horen dat het snel beter werd.

 • Mama18-6

  Geen tips.. maar onze dochter sliep s nachts in een wiegje naast het bed en overdag alleen in de draagzak...

  Is vanzelf over gegaan :)