Pffff beetje verdrietig

Pfff hoe is t mogelijk..

2 collega’s zwanger op t werk en we werken maar met zn 4tjes.. als ik ook zwanger zal zijn dan hebben we een probleem! Een basisschool kan niet op invallers draaien..
besloten dat als deze ronde niet gelukt is, het kwaad is al geschiet!, dan wachten we sowieso tot beide collega’s kwa maanden, terug zijn van verlof..

Ons avontuur zal of nu beginnen en dan ben ik toch erg bang voor de reacties, of even moeten wachten tot mei😔

Kleine toevoeging: mijn werk is geen bedrijf maar leerkracht 1/2 op een dorpsbasisschool.. en als je het nieuws een beetje volgt, weinig inval te vinden😔

1463 x gelezen, 3

reacties (34)


 • Cindy16

  Heel veel respect voor jullie besluit! Echt hart voor de kindjes. Ik hoop dat het jullie na die pauze dan snel gegund wordt om zwanger te raken.

  Ik zou het niet kunnen denk ik, maar nu ging het zwanger worden bij ons ook niet zo snel.

 • kaartje704

  Wat attent van je om je werkgever voor te laten. Over 4 maandjes weer proberen, kan dat? Ik denk dat het dan de beste keuze is. Al die kindjes zonder juf is ook vreselijk....

 • Marj0lein

  Yess! We gaan over 2,5 maand verder! Dan zijn de 2 collega’s in tijd terug van verlof.. dit is voor mij een reden om as 15 mrt te gaan staken.. eigenlijk is t belachelijk om hier ‘rekening’ mee te moeten houden.. maar er is bijna niemand 😔

 • Noaedenjunagyenneva

  Jij bent een lieve juf ! Had Eden maar zo 1 als jij.. mannetje 3 maanden op school en 1 maart krijgt hij juf nummer 3 ..

  Maar goed toch wel verdietig omdat je koppie er al mee bezig was.. je bent een lieverd met een groot hart ! Dat gaat over een paar maanden vast en zeker beloond worden met een prachtige zwangerschap ❤️

 • Marj0lein

  Och wat sneu zeg! Hoe vind jullie mannetje school? Onze dame moest heel erg wennen en is nu net een volledige week gegaan😅 nu gaat t goed! Super vervelend dat er veel gewisseld wordt van juffen.. iederen juf moet toch weer de kindjes leren kennen en de manier van werken en dat kost tijd.. ik hoop wel dat hij t met de nieuwe juf t naar zn zin zal hebben😁

 • Noaedenjunagyenneva

  Eden vind het geweldig en heeft weinig last van de wisseling. Hij zit er 3 maanden op en heeft al 2 kinderfeestjes gehad dus hij valt goed in de smaak.. maar voor ouders is het irritant tenminste zo ernaar ik het.

  Zijn rapport was super binnen kort ouder gesprekken ben benieuwd :)

 • MontBlanc

  Ik snap je en vind het bewonderenswaardig! Wat fijn voor de kinderen dat ze zo'n lieve en betrokken juf hebben, een juf die met hart en ziel voor dit beroep heeft gekozen. Ik vind werken op een basisschool niet te vergelijken met de meeste banen, waar je inderdaad vervangbaar bent. Een basisschool met alleen maar vervangers kan grote gevolgen hebben voor de kinderen... Je hebt gewoon belangrijk werk, zo simpel is het.

 • Marj0lein

  Dank je!! En natuurlijk is iedereen vervangbaar, maar.... vervangers.... nu? De vervangers die we dit jaar hebben gezien, met alle respect, waren allemaal al met pensioen! Van de week nog een dame bij ons wezen invallen die voor 80% afgekeurd was en kon maar 1 dagje invallen (72 jaar) dit zijn idd dingen waar je dan toch over na gaat denken..

 • Cutiepie

  Lastig..

  ik zou daarin gewoon heel egoistisch zijn 🙄. Weetje wat het is. Een oplossing is er vrijwel altijd, vind ik. Probleem van het bedrijf staat los van jou, tenzij het je eigen bedrijf is.

  Maar als het om 1 of 2 maandjes zou gaan, dan zou ik dat geduld wel opbrengen denk ik. Dat Is begrijpelijk als je collegas en je werk je lief zijn.

  Gewoon doen wat voor jou goed voelt!

 • Marj0lein

  Het is een kleine dorpsbasisschool die moeilijk aan inval kan komen.. we moeten nu al 2 zoeken en dan ook nog een derde 😔 als ik die 2,5 maandjes wacht zou (als t meteen raak is) eentje kunnen blijven invallen! Soms is t leven niet eerlijk als kindjes gemaakt willen worden en soms is het niet eerlijk op deze manier.. dat komt dan door liefde voor de kindjes denk ik..

 • Cactus-

  Mijn persoonlijke leven staat helemaal los van mijn werk. Ik zou er dus ook geen rekening mee houden..

  Niemand is onmisbaar in een bedrijf.

  Als je morgen onverhoopt een ongeluk krijgt zijn jullie er ook alledrie niet.

 • Marj0lein

  Snap ik, maar dat heb je niet in de hand..

 • Marj0lein

  Snap ik, maar dat heb je niet in de hand..

 • Cactus-

  Het is ook je eigen keuze .

  Ik vind het knap dat je je eigen leven op 'pauze' zet door omstandigheden op je werk..

  Aan de titel van het topic te zien ben je er niet heel blij mee.

 • Marj0lein

  Het is geen bedrijf maar een dorpsbasisschooltje..

  Maar dat is ook zo! Ik vind t ook niet t leukste om te doen en ben dr idd wel verdrietig van.. baal gewoon dat ook zij nu zwanger zijn.. maar ik weet ook hoeveel moeite het hun koste en ik heb al 2 rondlopen.. en soms moet egoisme even aan de kant..

 • Boes

  Als jullie dat allebei geen probleem vinden is er niks aan de hand toch. Ik zou het zelf nooit doen. Maar dat komt omdat ik niet zo makkelijk zwanger raak.

 • B756

  Ik vind het heel lief dat je van plan bent te wachten. Als je er allebei achter kunt staan, dan gewoon doen natuurlijk, maar ik zou het niet doen. Sterker nog, ik heb het niet gedaan. Ik was bij een zwangerschap de 6e collega in rij die kwam vertellen dat ze zwanger was. Ik zag er wel even tegenop om het aan mijn baas te vertellen, maar die reageerde helemaal goed. Nee het kwam niet lekker uit, maar het is iets wat kan gebeuren als je personeel bestaat uit jonge vrouwen in een bepaald levensfase. Ik was al 2 jaar bezig om zwanger te raken en zat in de medische molen, je weet nooit wanneer het raak is, ik ging niet voor een ander mijn leven on hold zetten. En dan ben je straks zwanger, en neemt er iemand ontslag of is de volgende ook zwanger. Je kunt zoiets niet plannen.

  En vervangers kunnen ook heel goed zijn in hun werk, het klinkt misschien hard maar niemand is onmisbaar dus als je er een paar maanden niet bent (en zoals ik het lees gaat het dan maar om 3 maanden) en er een goede vervanger zit, stort het allemaal niet in elkaar. Drie maanden zonder jou en met een vervanger overleven ze echt wel.

 • Oemmm

  Ik zou niet wachten je weet nooit hoelang het duurt en het is gewoon hun probleem.

 • Nog-even!

  Het gaat maar om 3 maanden...rekening houden met anderen is niet iets slechts, toch?!

 • Nog-even!

  Wat lief van jullie dat jullie daar rekening mee willen houden! Jij hebt dus echt hart voor je werk!

 • Duivelse-badeend

  Ik begrijp je wel. Als je in zo’n klein team werkt met kinderen die veiligheid nodig hebben en je hart hebt voor je baan dan denk je daar over na. Als jij het op kan brengen om 3 maanden toch voorbehoedmiddelen te gebruiken, je man hier ook achterstaat zou ik het doen. Je doet het niet voor je ‘baas’, je doet het voor de kinderen. Ik werk met gehandicapte kinderen en stond met een longontsteking op Mn werk tot ik naar huis gestuurd werd. Mensen vonden dit heel raar uit mijn omgeving want ik heb thuis ook 4 kinderen etc. Maar het is een gevoel, een bepaald slag mens denk ik ook.... zodra je werkt met kinderen en jeje hart er ook nog wens aan verloren bent ben je bereid heel ver te gaan! Ik vind het juist sterk van je als je dit zou doen en het zegt heel veel over jou/jullie als persoon en jou als werknemer!

 • Marj0lein

  Dank je!! Nou dit is dus ook mijn hart idd.. zorg voor de kindjes in je klas, de zorg dat ze wel goed gaan leren lezen.. goede basis! En dat kan alleen als een meerendeel van eigen team er is! Inval wordt natuurlijk begeleidt, maar 3 van de 4 inval.. 😔 ik zou me iig schuldig voelen.. mn man denkt er precies zo over als ik.. dat komt goed 😊

 • Duivelse-badeend

  Wat ik wel heel grappig vind is dat ik zeker weet dat het meerendeel wat hier nu verkondigd dat ze niet zouden wachten voor werk en eigen leven voor zouden laten gaan etc. Etc. Wel zouden klagen als hun kind op jullie school zouden zitten en er 3 van de 4 juffen met verlof zouden zijn. Er vervangers zouden komen en dit nadelig voor hun eigen kinderen zou kunnen zijn.... al met al ik vind je alleen hierdoor al een top juf en ren top wijf! Soms kan je het toch nooit goed doen.... (op zo’n plek heb ik ook gezeten....) nogmaals doe wat je hart je ingeeft en waar jij je heg beste bij voelt maar zoals je al zei wat is 3 maanden op een mensenleven? Ik vind je iig een toppertje eerste klas! (Steek die maar lekker in je zak en haal het compliment er even uit om naar te kijken als jij het nodig hebt 😘)

 • Marj0lein

  Dank je!! Nou dit is dus ook mijn hart idd.. zorg voor de kindjes in je klas, de zorg dat ze wel goed gaan leren lezen.. goede basis! En dat kan alleen als een meerendeel van eigen team er is! Inval wordt natuurlijk begeleidt, maar 3 van de 4 inval.. 😔 ik zou me iig schuldig voelen.. mn man denkt er precies zo over als ik.. dat komt goed 😊

 • Marj0lein

  Bijzonder hoe de meeste mensen toch een andere mening hebben.. ik vind zelf dus niet dat ik dat kan maken en hou er rekening mee.. die 3 maanden op een heel leven moet niet uitmaken.. alleen het voelt wel verdrietig, ja.. helaas..

 • Rupsie

  Ik zou hier dus echt geen rekening mee houden. Je kunt ook denken, als je nu wel zwanger wordt, kan de invaller aansluitend jouw verlof oppakken.

 • Marj0lein

  Dat is dus niet zo! Als dat zo was, had ik er nu niet zo over nagedacht.. we zitten tegelijk in een verlofperiode..

 • Rupsie

  is dat in belgië? nog niet eerder gehoord dat je direct verlof krijgt in het onderwijs. maar ook dan zou ik er geen rekening mee houden. Dan is dat gewoon zo...

 • Marj0lein

  Haha nee 😂 gewoon hier in nl.. ze zat in de molen en wist niet dat t al raak was.. dus kwam er later achter! Alleen als t hier nu raak zal zijn zullen we maar 8 weken schelen en dus een periode tegelijk weg zijn..

 • 2019baby-

  Idd zou ook echt geen rekening houden er mee! We waren met 8 zwanger!

 • Jummy123

  Gewoon lekker doorgaan met proberen! Niet jullie leven in de wachtstand zetten omdat dat voor werk beter uitkomt, dat is het echt niet waard!!

 • Florien84

  Ik zou hier echt niet op wachten. Het capaciteitsprobleem is niet jouw probleem en over 10 jaar denkt de school echt niet van o wat fijn dat zij niet zwanger was toen.

 • Soccer-Mom

  Ik zie niet in waarom jij zou moeten wachten omdat er twee anderen zwanger zijn. Maak de personele bezetting van de school niet jouw probleem.

 • assera

  Dit dus