Flesje, drie maanden en `de kinderarts denkt`

Sinds twee weken geef ik rond 22:00/23:00 uur een voeding per fles (kunstvoeding).
Hiermee ben ik begonnen omdat ik hoopte dat Rosalie langer door zou slapen in de nacht.
Ideaal zou zijn tot een uurtje of zes, want zo laat moet ik eruit wanneer ik weer ga werken.
Helaas drinkt ze de fles niet goed leeg en meldt ze zich gewoon nog rond 03:00/04:00 uur.
Ik heb besloten mijzelf er maar bij neer te leggen. Het blijft ultravermoeiend, maar het is wat het beste werkt voor haar en ze groeit verder goed..

Ze is inmiddels drie maanden geworden! Ik vind het best snel gegaan. Dat betekend ook automatisch dat ik binnenkort weer ga werken. Het is een beetje dubbel. Aan de ene kant wil ik heel graag even alleen zijn. Eventjes los en niet op verzoek voeden. Aan de andere kant wil ik graag bij haar zijn en de zorg voor haar niet uit handen geven. (Herkenbaar?)
Ze ontwikkelt zichzelf goed. Ze is nog steeds een klein kindje, maar gaat mee op de lijn van het CB. Draaien doet ze nog niet, maar grijpen, lachen en de rest allemaal wel!
Praten kan ze ook heel goed en dat vind iedereen schattig!

Misschien weten jullie nog dat we bij het ziekenhuis lopen voor die keren dat ze bloed in haar ontlasting had. Na heen en weer bellen hebben we een medicijn gekregen wat haar gaat helpen om beter te poepen. Daarvoor poepte ze namelijk drie keer per dag! Op dit moment een keer in de paar dagen. Ik heb echter wel vermeld dat ze nu een flesvoeding krijgt!
De kinderarts dacht eerst dat het een koemelkallergie was en daarvoor ben ik H.A. kunstvoeding gaan geven. Dat verkleint namelijk de kans daarop en doordat ze al een verhoogde kans heeft kan het verder geen kwaad. De dokter sluit kma nu voorlopig uit. Waarom? Hij zegt dat het bloedverlies is gestopt met exact dezelfde voeding. De andere symptomen zijn niet genoeg om een test aan te vragen, zegt hij. Het is wel zo dat het percentage van het aantal kinderen met kma heel laag is.

Ik vind het vervelend dat ik zo weinig kennis heb en daarvoor moet vertrouwen op wat de dokter denkt dat het is. Al een paar weken heb ik het gevoel dat er iets niet aan de haak is.
Het lijkt nu wel beter met Rosalie te gaan. Ik merk dat ze heel veel baat heeft bij rust en regelmaat.

Het is best een lang verhaal geworden, maar nu heb ik het lekker van mij afgeschreven.

Fijne dag allemaal!
Liefs

66 x gelezen, 0

reacties (0)


  • Momv2

    Robert heeft waarschijnlijk ook kma. Heeft hiervoor Nutrilon Pepti als voeding, en dat gaat een stuk beter.
    Misschien een idee om deze voeding als laatste flesje te geven. Verder is het zo, dat bv de beste voeding bij kma is. Succes met alles!

  • leejooniej

    moeilijk eh, je wilt het zo graag allemaal goed doen! heeeeel herkenbaar. wij hebben ook heel lang met de voeding (kv) zitten klooien, hadden ook het idee dat het niet lekker liep. uiteindelijk zijn we op andere voeding over gegaan en is het super gegaan!

    en je kindje afgeven aan iemand anders is zooooo moeilijk! tis heerlijk om even tijd voor jezelf te hebben, maar wat wil je ook graag bij je kind zijn! heeeel herkenbaar. maar het komt goed, echt!