13 weken BV hoe vaak voeden

Hoi! Ben ik weer hoor met een vraag. Mijn zoontje van 13 wk komt nu al een week of twee maar 5x voor een voeding. Geef op verzoek, denk ik.. ik ga af op signalen en hij huilt nooit (voor voeding). Nu komt hij rond 18.30 voor de laatste voeding en slaapt dan tot 3 a 4 uur s nachts. Ik vind dat zelf nogal lang!! En vijf voedingen totaal (overdag elke 3 a 4 uur) vind ik ook weinig.. hij komt wel aan 4 plasluiers per dag waarvan 2 echt zwaar en daarnaast nog 2 tot 3 wel met een plasje maar niet heel zwaar. Maandag afspraak op het CB dan zal ik horen of hij nog genoeg aankomt. Ben wel benieuwd of er meer bv moeders rond 13 weken op deze tijden en hoeveelheid zitten/zaten??

644 x gelezen, 1

In Baby

reacties (16)


 • mijn~meisje

  hier zat ik eigenlijk altijd op 8 tot 13 voedingen per dag. Meestal meer dan 10 dan 8. Mocht je de tijd tussen de nacht voeding te lang vinden kun je altijd een droomvoeding geven voor je zelf gaat slapen. Dan heb je er weer een voeding bij ;)

  Het is niet veel maar goed groeien is de belangrijkste richtlijn. niet het aantal voedingen

 • Sabje1

  Bij mij dronk ze rond de 10 tot 15 weken ook ineens minder vaak ongeveer 5 a 6 keer terwijl voorheen 10 keer op een dag. Maar rond de 16 weken ging ze weer terug 7 a 8 keer drinken, en nu nog steeds 5,5 maand nu.

  Ze geven het zelf wel aan en het kan dus steeds weer veranderen ook haha.

 • Dame68

  Als ze goed groeit is het prima denk ik. Hier op die leeftijd iedere 2 uur willen drinken, dus ik zat op 10-12 voedingen per dag het eerste half jaar. Ze is nooit een baby geweest van grote hoeveelheden, ook niet later bij kv. Wel wat intensief voor mij maar verder prima, zat altijd boven de gemiddelde lijn.

 • Bosco

  Klinkt niet verkeerd hoor. Als er goed geplast wordt en weinig gepoept betekent het dat je kindje de voeding goed verwerkt. Als hij tevreden is en voldoende aankomt zou ik zeggen lekker doen. Mijn jongste was ook snel tevreden met 3 maanden. Sliep de nacht door. Het is een potig ventje geworden. Het cb heeft mij nog wel even aan het twijfelen gebracht want hij zat op de -1 lijn. Maar daar zit hij met lengte ook nu zit hij met lengte op -1 en gewicht op de 0 lijn. Je zou vaker kunnen aanbieden met het risico van gewenning.

 • Amatullaah

  Gewoon doorgaan als het goed gaat, hier kwamen ze zowat om t uur.. haha vreselijk

 • Njenz

  Die van mij dronken altijd om 2,5/3 uur 🥱 en lang dus op zeker 10 voedingen door, maar kindje van mijn vriendin is ruim 4 weken en clustert lekker op de dag en slaapt (soms) van 22:30-5:30 🤤 andere dagen zo weer niet hoor. Misschien nog een avond/droomvoeding en hopen dat hij er 's nachts ook zo'n stukje tussen laat?

 • SMBC

  Ik geef wel 12 voedingen op een dag haha. Geef ook BV en mijn dochter is 11 weken oud nu

 • Maartje07

  Die van mij kreeg er toen nog wel een stuk of 9.

  Op zich kan het prima. Het heeft ermee te maken of je kindje grote hoeveelheden in één keer drinkt of de voorkeur geeft aan kleinere hoeveelheden. Daarnaast maakt het uit of jouw productie dit trekt of niet.

  Ik zou zo door gaan, maandag even wegen (bij twijfel kun je zelf nog even een who/borstvoedingscurve invullen) en mocht dat allemaal oké zijn, lekker zo doorgaan en je kindje volgen.

 • Lindaaaaaaaa

  Mijn dochter ook altijd weinig gedronken

 • Mamavanmeisjee

  Tot 9maanden sowieso 8x borstvoeding. Die van mij is nu 21 maanden en nogsteeds 7x.. dit is wel heel extreem en mag best wat minderen🤪

 • Amatullaah

  Ik vind het helemaal niet extreem, bv blijft toch de hoofdvoeding tot 1 jaar en hier zelfs tot 1,5. Ze hadden geen interesse in vast voedsel, geen papjes geen rapley methode.. alleen lekker kliederen haha

 • Mykha

  Ik zat met m’n oudste vanaf 8 weken op 5 voedingen. Hij dronk standaard om de 3,5 uur en sliep de nachten door. M’n jongste krijgt ook bv en die drinkt met 8 maanden nogsteeds 7x en slaapt nogsteeds niet door. Elk kindje is dus anders, gewoon je kindje volgen? 5 voedingen is prima, helemaal niet te weinig

 • Chudo

  Mijn oudste kreeg op die leeftijd ook 4 of 5 voedingen per dag, kreeg borstvoeding en dronk flinke hoeveelheden. Ik zou dit niet eens overleggen op cb hoor?? Het gaat toch prima zo, jekind istevreden en als het genoeg aankomt is dat super

 • Nien33

  Onze jongste ging met 4 weken al over op 5 voedingen op een dag, ze kreeg toen volledig bv. De laatste voeding om 23 uur en dan sliep ze tot 8.30/9.00 uur. Ze kwam ondanks de 5 voedingen flink aan en is nog steeds groot voor haar leeftijd.

 • Nog-even!

  Ik gaf mijn jongens 5 voedingen op die leeftijd. Om de 4 uur overdags. Om 23.00 de laatste en dan sliepen ze door tot 8.00.

 • Vlindermoeder

  Elk kind is anders. Onze jongste is 4 maanden en krijgt nog zeker 6 voedingen. Bij de opvang drinkt ze uit de fles ook niet heel veel