Ontsluitingsfases

Hallo allemaal,

Even een vraagje, ik ben inmiddels 38.5 weken zwanger van ons eerste kindje. Uiteraard kan ik niet wachten tot we eindelijk kunnen zien hoe ons wondertje eruit ziet.

Inmiddels heb ik al 3 weken last van voorweeen, het kindje ligt met het hoofd al een tijdje ingedaald met het hoofd echt tussen m'n benen. Vorige week woensdag was 3/4 van m'n baarmoedermond al verstreken. Omdat ik zo'n last heb met slapen, zitten en lopen (omdat t kindje zo lag ligt) heeft de verloskundige vandaag weer inwendig onderzocht. De baarmoedermond is versteken en week en heb 1 cm ontsluiting. Eerste instantie was ik blij dit te horen, maar lees van alles op verschillende forums. De ene zegt dat het alsnog weken kan duren, andere weer dat het een kwestie is van dagen.

Heeft iemand hier ervaring mee? Of enig idee hoe dit werkt?

666 x gelezen, 1

reacties (8)


 • Zara94

  Zegt helaas niet over dat je binnekort gaat bevallen kan idd ook nog lang duren. Heb zelf ook weken met voorweeën rondgelopen en pas bevallen met 41w5dagen.

  Over 1 cm heb ik 24 u gedaan... met echte weeën 😖

 • Vlindermoeder

  Met 36 weken had ik 2 cm ontsluiting. Met 39 weken 4 cm en ik ben met 39+3 bevallen

 • Raintje

  Ik had bij de eerste met 34 weken een verstreken baarmoedermond en 1cm ontsluiting. Had ook last van 'pijnlijke harde buiken'. In zkh stopte het.

  Uiteindelijk ben ik met 37. 1 ingeleid, dag later is hij geboren.

  Je kan er dus wel even mee rondlopen, maar het kan ook ineens doorzetten.

 • Hopefull2020

  Bij m'n laatste had ik aan 32 weken al bijna 5cm ontsluiting. Bevallen aan 37+. Je kan er dus een tijdje met rondlopen, maar elke cm die je al hebt, is er 1 minder tijdens de echte arbeid

 • Sann

  Ik heb zelfs weken met 5 cm rondgelopen, uiteindelijk tot 41+5 😁

 • Ashleyjessy

  Sommige vrouwen lopen idd weken met 1 cm rond.

  Kan ook opeens beginnen ..

  Bij m’n eerste had ik 0 Voortekenen, 0 voorweeen en 0 ontsluiting. M’n vliezen braken om 0000, om 3 uur begonnen m’n weeen en om 600 persdrang.

  Je kleintje komt echt vanzelf! Laat je niet teleurstellen of gek maken door het internet. Lekker actief blijven, voor de 60ste x alle kleertjes netjes opvouwen etc 😅. We’ve all been there HAHA!

 • Mamavan.liv

  Hier 3 dgn overgedaan het vorderde niet dus de vliezen gebroken en een ruggenprik en weeën opwekkers.

 • Sharon

  Bij je eerste is 1cm een goede voorbode..kan snel gaan.

  Bij een tweede, derde of verder...zegt die ene cm weinig.