Hazenslaapjes

Hoi allemaal! Mijn zoontje van 6maanden doet alleen maar hazenslaapjes overdag....van 30 tot hooguit 45 minuten....snachts gaat beter dan komt hij elke 3uur. Ik maak me zorgen of hij wel genoeg slaapt overdag, hij wordt huilend wakker, maar niks helpt om hem verder te laten slapen. Ik denk er sterk aan om de fles te gaan geven in de hoop dat hij dan dieper slaapt....
Wat denken jullie?

697 x gelezen, 2

In Baby

reacties (11)


 • Mykha

  40 minuten slapen is vrij normaal voor baby’s omdat dat 1 slaapcyclus is. Hoeveel slaapjes doet hij op een dag? Toen mijn zoontje 6 maanden was sliep hij 4x per dag tussen de 40 minuten a anderhalfuur per keer. Als hij verder helder is en goed functioneert zou ik me niet teveel zorgen maken! Anders hem toch proberen opnieuw in slaap te helpen

 • Senik

  Jaa hier was het de eerste 7-8 maanden drama overdag. En opeens draaide het helemaal om! Vanaf 9 maanden heb ik de methode 2-3-4 uur aangehouden. Werkte hier als een tierelier. En nu slapen ze echt heel goed zowel overdag als in de nacht.

 • Kleintje2016

  Nou.. en dan zit ik me druk te maken over mijn 4 weken oude dame die enkel bij mij slaapt.. het komt vanzelf! En anders zijn er slaapcoaches als het een probleem lijkt te worden waarbij het de ontwikkeling in de weg staat..

 • Lama94

  Hier ook met die leeftijd. Dan legde ik hem opnieuw aan en dan viel hij soms weer in slaap. Van de één op de andere dag sliep hij langer achter elkaar, niet elke keer maar wel een stuk vaker. Tot die tijd sliep hij gewoon wat vaker en legde ik hem opnieuw aan in de hoop dat hij weer in slaap viel.

  Ons zoontje groeide en ontwikkelde goed ondanks zijn korte dutjes. En min het huilende wakker worden erg tevreden.

  Ik zie het gewoon iets als wat hij moet ontwikkelen.

 • Mamavan.liv

  Hier als ik zie dat ze moe is, begint meestal met rode oogjes, oren wrijven dan ga ik naar haar kamer toe, probeer het echt voor te zijn. Maak het verduisterend en zet een muziekje op en zing een liedje.

  Het ritueel is, ik vertel we gaan naar bed, verschonen de luier en dan een liedje zingen en samen de rolluik omlaag doen. Dan zet ik mevrouw piguin aan met muziekje die linkt aan bedtijd en zit een zacht lampje op. Ze weet inmiddels wat er komen gaat, zelf slapen vind ze lastig dus of zit er naast tussen 15 a 30 min en slaapt ze en of loop er mee dan slaapt ze binnen 5a 10 min. Dit is tussen de 2 a 3x per dag overdag, ene keer slaapt ze 1,5 uur maar soms 2 a 3 uur en uitschieters van half uurtje maar vaker niet dan wel. Loop altijd de ochtend en na het eten met haar een ronde buiten. Mocht ze een keer niet willen slapen loop ik een extrA rondje. Hoor wel eens dat mensen ze dan opnieuw laten spelen zovan als je niet wilt slapen dan speel nog maar. Maar dat doe ik dus niet, ik ga dan met haar buiten wandelen en dan slaapt ze als nog win win situatie.

  Tip witte ruis kan helpen onafgebroken afspelen , niet direct naast het bedje één meter ongeveer en liefst 60 decibel oftewel niet te hard.

 • Yune

  Wakkertijd in de gaten houden, met 6 maanden is zijn wakkertijd max 2,5 uur, daarna moet hij echt slapen, anders raakt ie oververmoeid. Zorg voor een schone luier, dat hij gevoed en voldaan is. Donkere kamer van ongeveer 20 graden, gewoon in zn kleertjes met een lakentje stevig ingestopt tot onder zn armen, knuff erbij, speen erin, en bij blijven tot hij bijna weg is, de shhhh shhhh helpt hier af en toe. Een normale slaapcyclus voor een baby die leeftijd is ongeveer 45 minuten. Dus als t kan 2x 45 minuten (dus anderhalf uur) zou ideaal zijn, zodat hij overdag rond de 3,5, tot 4 uur slaap krijgt.

  Frisse neus voor t naar bed gaan is ook meestal wel fijn (in de wagen of draagzak).

  Verder weet ik het ook niet, krijgt hij al fruithapjes?

 • Mamsie3a

  Ja meestal 1,5uur, dan leg ik hem op bed....hapjes krijgt hij, maar eet deze nog maar minimaal...dank je wel!!!

 • Jojo91

  Hij gaat vanzelf langer slapen Ik herken het van mijn dochter. Zij sliep een tijd 1x30min op een dag. Volgens mij rond de 9maanden oid ging ze langer slapen. Soms wel 2.5uur.

 • Mamsie3a

  Fijn! Dank je wel!

 • wildflower

  Ze begint hier nu met 9 maanden dutjes van 1/2 uur ipv 30/40 minuten te doen (aan de borst). Volgens mij is 1 slaapcyclus die tijd, dus hij krijgt ze gewoon niet aan elkaar verbonden. Ik vond het niet erg, ging ze gewoon vaker naar bed. Maar als hij steeds moet huilen is het wel zielig. En als je hem aanlegt? Slaapt hij dan niet verder?

 • Mamsie3a

  Bedankt voor je reactie! Aan de borst verder heb ik nog niet geprobeerd... als ik hem pak is het zo over hoor en hij is een uur tot anderhalf tevreden en gaat dan idd weer slapen, soms wel 5 slaapjes overdag. Het geeft me hoop dat bij jou na 9 maanden goed is gekomen. Vind zo zonde als hij aan de fles zou moeten....hoop dat het zich zelf oplost!