Vraag over echo buikje

Hoi,

Ik ben 33 weken zwanger van een zoon en had vandaag een echo in het ziekenhuis. Alles op de echo is goed, alleen ze vinden z'n buikje wat groot en daarmee zaten ze in hun maag.
Omdat ik in de nacht wakker lig van jeukende benen en gisteravond wat jeuk had in m'n handpalm moet ik morgen bloedprikken.
De gynaecoloog zei dat ze zijn buikje wel in de gaten moeten houden.
Nu ik thuis ben merk ik dat ik toch met vragen ga zitten.

Daarom wilde ik hier vragen of iemand hier ook bij een echo te horen heeft gekregen dat het buikje groot was voor de hoeveel aantal weken zwangerschap en wat het precies bij jou inhield.
Alvast bedankt,

Liefs

965 x gelezen, 2

reacties (8)


 • aliemama

  Geen ervaring met een groot buikje, maar ik moest ook bloedprikken voor jeukende handen en het bleek cholestase te zijn. Iets met de nieren en galblaas en daarom moest de bevalling met 37 weken ingeleid worden. Is trouwens helemaal goed gegaan.

 • Mamasgirls

  Hier liep ze buik 4 weken voor ze was een grote baby maar ze hebben nooit iets verontrustend geuit na mij

  Had geen suiker ze was gewoon groot

 • Lots-of-love

  Mijn beide baby's hadden dat ook. Ik heb dus beide zwangerschappen ook een glucosetest moeten doen. Gelukkig geen zw.diabetes. M'n kinderen waren simpelweg groot.

  Daarom beide keren ingeleid met 38.3. Helaas waren ze toen alsnog te groot voor mijn geboortekanaal, en kreeg ik een spoedkeizersnede.

 • Anna-76

  Dat was bij de jongste het geval. Een groter buikje plus te veel vruchtwater.Wij hebben toen een GUO gehad en ik heb nog een bloedonderzoek gekregen. Er is niks uit de GUO gekomen en ook niet uit het bloedonderzoek. Ik was bekend met zwangerschapsdiabetes, waarschijnlijk kwam het daardoor. Hij heeft het nog wel. Is zijn bouw.

 • Charliecharlie

  Ja, ik ook, alles was groot maar buikje >p99. Ik heb een ontbijttest gehad omdat een glucosetest niet te plannen was (en ontbijttest blijkbaar zo goed als net zo betrouwbaar). Die was goed. Voor de rest niks. Dochter was groot bij geboorte maar niet extreem. Moest alleen nog even blijven voor een paar glucosecontroles.

  En over echo’s kan ik je genoeg vertellen, zoon is er een kilo naast geschat (werd geschat als een soort reuzenbaby - daarom ook ingeleid - maar was net bovengemiddeld).

 • Minibeeb83

  Och ja het leed wat groeiecho’s heet. Bij 3 kids gehad en 3x zaten ze ernaast. Deze zwangerschap was ook buikje opeens te klein, toen weer te groot. Kan er een boek over schrijven ..

  een enkele echo zegt sowieso niks, je hebt meerdere meetpunten nodig met minimaal 2 weken ertussen. En vanaf 36 weken kunnen ze niet betrouwbaar meer meten.

  Te groot buikje doen ze misschien nog extra suikertest, verder doen ze er niet zoveel mee hoor tenzij geschat gewicht >4200/4300 gram komt. Als je vragen hebt gewoon poli even bellen

 • Lady-Whistledown

  Ik had zwangerschapsdiabetes dus kreeg ik meerdere groeiecho's om de groei te monitoren. Buikje lag vier weken voor. Ik dacht echt dat ik ging bevallen van een bol.com-mannetje 😁, maar dat viel reuze mee. Mijn zoon kwam zelf met 36/6, anders ingeleide bevalling met 38 weken.

  Als je vragen hebt, bel dan met de poli en laat het je uitleggen!

 • Assiral

  Ik moest daarom een suikertest doen. Omdat een groot buikje kan wijzen op zwangerschapsdiabetes.