Juf moe van mijn kleuter

Hey dames
Ik ben vrijdag aangesproken door het juf dat mijn 2.5 jarige zoon
Best een drukke jongen is en dat hij spontaan best veel krijst
En niet wilt delen met zijn speelgoed ik zag aan de gezichtsuitdrukking van de juf
Dat ze het niet zo tof vind. Ze vroeg me of hij thuis ook zo is
Ik zei dat hij thuis ook wel druk kan zijn Maar dat hij ook heel braaf en rustig kan spelen .
Dus maandag volgt er een gesprek . Ik ben hier wel van verschoten.
Want ik krijgt steeds meer het idee dat ze verwachten dat een kleuter braaf op zijn stoeltje
Moet zitten . Ook gaat mijn zoontje maar net 4 weken naar dit nieuwe schooltje .
Bij de vorige school heb ik zulke opmerking nog niet gehoord. Ik weet niet wat ik moet verwachten van de gesprek
Natuurlijk is de ene kind de andere niet en is de enge drukker dan de andere. Ik begrijp niet goed waar ze naar toe wilt
Ik kreeg echt een rot gevoel alsof ik mijn kind niet goed heb opgevoed

2253 x gelezen, 7

reacties (21)


 • Jvb

  Hoe is het gesprek gegaan?

 • Mamachiara

  Gesprek is naar vrijdag verschoven

 • Jvb

  He balen, dan hangt het de hele week zo in de lucht

 • Mamachiara

  Ja inderdaad afwachten dan maar

 • Jvb

  En, inmiddels het gesprek gehad?

 • Mamachiara

  Ja inderdaad afwachten dan maar

 • Inlovewithmybb

  Makkelijk antwoord geven van achter het scherm.

  Wij zien niet hoe het kindje zich "gedraagt" je krijgt echt niet zomaar een gesprek omdat je kindje druk is.

  Moeders zijn zo snel op hun teentjes getrapt en cinden nooit dat er wat is met hun kind.

  Wellicht is het gesprek goed en kunnen ze nu nog "helpen" om het beter te maken voor je kind voordat het naar school gaat en wellicht daar problemen krijgt.

  Hier op de psz zit ook een jongetje die erg druk is , daardoor erg wild en zijn er steeds "slachtoffers" blauwe plekken , met spullen gooien naar kindjes.

  Tsja dan kan het kind pas 2.5 zijn , en druk.. maar lijkt me niet de bedoeling..

 • Moedervanmooieknulleneneenmeid

  Wauw en dat is juf van 2.5 jarigen? Wat een droeftoeter. Laat haar alsjeblieft een andere baan zoeken.

 • Livingintheforest

  Wat belachelijk voor een kindje van 2,5. Zij zou absoluut geen juf moeten zijn. Maar hoor dit vaker over peuterspeelzalen in NL etc. Wat ze allemaal moeten enzo. Ben blij dat dat in Scandinavië heel anders gaat. Kinderen moeten kind kunnen zijn.

 • Charliecharlie

  Als je met 2,5 al netjes op een stoeltje moet blijven zitten… dat is wel erg sneu toch? Zoals al eerder gezegd is je zoon absoluut nog geen kleuter.

  Ik zou het volgende keer terugkaatsen naar de juf. Hou het bij jezelf: “nou, als je dat zo zegt voel ik me heel erg aangesproken als moeder; ik vat dit op alsof je denkt dat ik het verkeerd aanpak, en daar word ik heel onzeker/verdrietig van”. Misschien bedoelt ze het wel helemaal niet zo heftig als jij het opneemt.

 • AshleyJessy

  Het is een peuter, nog lang geen kleuter!

  Laat die jongen lekker, niet druk om maken hoor. 😘

  Hij moet wennen aan nieuwe omgeving kids en juf, z’n plekje innemen in de groep. Ik vind het wel logisch als hij iets anders gedrag vertoont. Trekt vanzelf wel bij, zeker als je hiervoor nog nooit iets van opvallend gedrag hebt gehoord.

  No worries 😘

 • Bosco

  Hij is zijn stem aan het uitproberen de een is hier beter in dan de ander. Heel normaal! Wat hier vaak hielp is kind zelf naar school laten lopen of fietsen. Dan was het hele drukke rennen er wel vanaf. Als je thuis het probleem niet ervaart kun je altijd aan de juf vragen of zij kan bedenken wat je kind onder schooltijd nodig heeft. Ik ben zelf juf en sommige kinderen hebben gewoon iets extra's nodig. (Als iedereen dezelfde kip maakt, kan niet iedereen zijn ei kwijt).

 • Chudo

  Hebben we dezelfde zoon toevallig?😅

  Hier elke keer bij ophalen gezeur over alles. Dit is niet goed, dat deugd niet, praten vlot niet, hoe doen jullie dat thuis dan, ik had altijd zo de kriebels ervan.. Hij moest elke keer een paar keer op het stoeltje zitten.. Als ik hem ophaalde zei hij meteen huilend ik ben niet stout!! Dus volgensmij hebbben zedat vaak gezegt😣

  Maar opeens hoor ik van de week het gaat zo goed nu en luistert veel beter

 • Tweede83

  Hij is nog maar 2.5 jaar. Ze had mijn dochter ook wel even mogen hebben dan. Die heeft veel energie en kan ook niet stil zitten en alles was van haar. Ze is nu 4 en zit op een stoel en kan samen spelen. Ik vraag juf zelf hoe het gaat en ze geeft aan dat het goed gaat. Ook bij de zwemjuf. Je kind is gewoon nog een peuter, die hoeven nog niets. En ook met onze dochter kwam het wel goed. Trek je er niet teveel van aan. En daarnaast maakt een opmerking als deze je misschien onzeker als mama, maar wat deze juf vind is geen beoordeling op jou manier van opvoeden hè!

 • Jvb

  Niet kunnen delen en druk doen, dat hoort er wel een beetje bij op die leeftijd. Herrie maken kan ook vrijwel elke peuter erg goed. Ik vind het ook wel snel om al na een paar keer zoiets te zeggen. Maar, wij zien natuurlijk niet wat hij precies doet. Als hij het de hele dag op een gillen zet, ruzie maakt of totaal niet luistert, dan kan zijn gedrag storend zijn in de groep.

  Jij voelt je aangesproken, heeft dat er mee te maken dat je er ergens zelf ook onzeker over bent? Dat er iets over je kind opgemerkt wordt, betekent namelijk niet dat er verder een oordeel aan vast zit he. Jij vult iets in op basis van een gezichtsuitdrukking maar dat betekent niet dat je het ook goed hebt ingevuld. En je hebt het idee dat ze brave kleuters op een stoeltje willen, maar heeft iemand dat gezegd of heb je dat ook zelf ingevuld? Voor hetzelfde geld wil ze gewoon eens delen wat ze ziet, en samen afstemmen hoe dat het beste aangepakt kan worden. Bijvoorbeeld van jullie horen wat thuis goed werkt, zodat zij het op dezelfde manier kunnen doen. Ze gaat er heus niet vanuit dat jullie iets verkeerd doen. Je kind moet gewoon even wennen op een nieuwe groep, ze willen dan samen bespreken hoe dat het beste kan. Niet te groot maken voor je weet wat ze precies te zeggen heeft.

 • Nog-even!

  Jouw kind is geen kleuter. Het is een peuter. Peuters hoeven nog niet te kunnen delen. Sommigen kunnen het. Anderen nog niet. Hij heeft nog 3 jaar om dat te leren....

 • Mommyx3

  2,5 jaar waar hebben wij het over? Ik werk zelf op een peutergroep en ja je hebt er een paar druktemakers tussen maar ook rustige kids. Elk kind ontwikkeld zich anders

 • Mamachiara

  Ik voelde mij even rot toen ze dat vroeg van zeggen jullie dat ook thuis dat hij nie moet krijgen. Ik stond even 😳 zo te kijken. Van huh vandaag komt dat ineens ik voelde me alsof ik mijn kind niet kan opvoeden .

 • Shrimp

  Zo rot is dat.. ik had dat al toen ze vroegen “ lezen jullie wel?” ( m’n kids zijn trage praters.. allemaal ..tot nu ook allemaal logopedie klanten 🤷‍♀️ Lees me suf en benoem alles , positief corrigeren .. helpt niks) Trek het je niet aan.. ook al is dat moeilijk . Schade heeft ze al gedaan eigenlijk. Van die dingen die forever onthoudt 🤦🏻. 2,5 zijn idd peuters. Terrible twos hebben ze niet voor niks zo genoemd. Dan nog threenagers en fournados .. dus je kan nog ff 😜

 • Jeetje1

  Als ze niet tegen drukke 2,5 jaar oude jongetjes kan, moet ze een andere baan gaan zoeken. Het gedrag dat je beschrijft lijkt me vrij normaal voor een 2,5 jarige. Delen moeten ze nog leren, en druk zijn hoort er ook wel bij. Of het moet echt zijn dat hij de hele dag de boel loopt te tiranniseren, maar dat lijkt me sterk.

 • Vlindermoeder

  Kind is 2,5. Waar maakt zo'n juf zich druk om? 🤦🏻‍♀️

  Ik snap best dat er op school regels gelden. Dat moet ook. Maar wat kun je verwachten van een kind van 2,5?