Licht aan het einde van de tunnel?

Het gaat over het algemeen ietsje beter hier. Na een maand lockdown is Aurora Woensdag weer naar school gegaan en Riccardo gaat Maandag. Hopelijk maken ze het eind van het schooljaar af. De online lessen waren echt een drama. Juffen waren totaal niet voorbereid en konden het programma niet gebruiken dus we moesten huiswerk via whatsapp sturen. Toen ze het wel doorhadden kregen we helemaal geen feedback meer. Daarnaast technische problemen (hier in de omgeving hebben we langzame internetverbinding en geen mogelijkheid tot verbetering helaas). Veel te weinig uren les en ook nog een rooster vol pauzes wat dus al helemaal niet hielp voor de concentratie. Ze zullen het vast snel weer inhalen maar toch vind ik de inzet van de school en leerkrachten echt matig, helemaal in vergelijking tot andere scholen.
Gelukkig gaat het met ons allen goed. Deze manda hebben we onze omgeving verkend met fiets en wandelend. Vanaf ons huis zijn er vele mogelijkheden en prachtige panorama's. Boswandelingen, wandelingen aan het meer, wandeling op een heuvel vanwaar je bergen en het meer ziet.. dit zijn de dingen waar ik veel rust uit haal. Er begint nu ook redelijk schot in de inentingen te komen als alles zo blijft doorgaan worden ik en mijn man in Juni/Juli ingeeent. Ik denk dat ons weekend zonder kinderen (in Juni zullen we alweer 10 jaar getrouwd zijn) in Santorini niet doorgaat. Hopelijk kunnen we eins augustus wel naar de zee.
Vrijdag is Elena jarig, zondag mijn moeder en 2 weken later mijn nichtje en Riccardo. Dit vieren we op verschillende momenten een keer met mijn ouders en een keer met schoonouders en schoonzus + man en kinderen. Vorig jaar helaas geen visite mogen ontvangen. Ik ben bewust dat het nog lang zal duren allemaal, maar zie eindelijk een lichtpunt

1014 x gelezen, 4

reacties (8)


 • Flamingootje

  Beetje random reactie maar wat een prachtige namen hebben jouw kinderen❤️

 • MamaItalia

  Dankjewel 🥰

 • Nog-even!

  Nog even volhouden!!!💪

 • mamavananouk

  Wat fijn dat ze weer naar school mogen ! Hier ging het in de eerste lockdown best knullig , maar de afgelopen lockdown kregen ze veel meer werk om thuis te doen en ook meer contact momenten met de juf voor vragen en nakijk werk.

  Wij hebben de vakantie van vorig jaar verzet naar dit jaar . Half juli naar omgeving Venetië . Denk je dat dat haalbaar is en er veel mensen dan ingeënt zijn?

 • Nog-even!

  Half juli is nog wel vroeg... Best kans dat je dan nog strenge regels hebt. Zeker als je zelf nog niet ingeënt bent...

 • mamavananouk

  Ja ik ben daar ook bang voor. We hebben wel al 4 x Corona in huis gehad ;-). Mischien hebben we dan net de eerste vaccinatie gehad. Maar ik ben bang dat het net een maandje te vroeg zal zijn .

 • MamaItalia

  Gaan jullie met de auto? Tot op heden weten we dat de strenge maatregelen i.i.g t/m Mei zullen duren. Het is wel waarschijnlijk dat ze daarna zullen versoepelen zoals vorig jaar. Zoals de vaccinatie kalender er nu in het meerendeel van het land uitziet worden de under 49 jarigen dus in Juni/Juli ingeent. Ik stuur graag een update over een maand als je wil 🙂

 • mamavananouk

  Ja met de auto inderdaad. We kunnen de vakantie altijd een jaar doorschuiven. Hebben we vorig jaar ook gedaan . We gaan ook alleen als het geen enorm gedoe is met quarantaine regels etc . We kunnen tot twee weken van te voren kosteloos afzeggen en zelfs een dag van te voren voor 300 euro dus we kunnen altijd nog laatste moment cancelen . Maar als de prognose in Italië al eerder duidelijk is dan kunnen we eerder cancelen .

  Ik stuur je denk ik wel nog een berichtje over een maand ofzo