Riccardo in isolatie

Gisteren werd er door de school geadviseerd om de leerlingen van klas 1 en 2 (group 3 en 4) zsm op te halen. Er is dus een positief geval (wij denken aan een juf maar dat zullen we natuurlijk nooit weten). Protocol is 10 dagen isolatie en dan terug naar school mits je een negatieve test hebt. 3 November terug naar school en dit mag ook zonder een test te hebben laten uitvoeren. Waar het op slaat weet ik ook niet. Het is toch veel logischer om alle leerlingen een test te laten uitvoeren en de negatieve kinderen naar school en de positieve thuis. Maar goed in dit land is er zoveel niet goed geregeld helaas. We zijn eraan gewend. Ik word als het goed is gebeld om een afspraak te maken voor Riccardo. In de tussentijd zou hij dus in een kamer opgesloten moeten zitten de hele dag. En wij mogen verder met ons leven. Aurora mag gewoon naar school. Gezien het contact met de zieke al 19 Oktober is geweest zijn we inmiddels potentieel allemaal al aangestoken. De kans is heel klein dat Riccardo positief test, maar de kans is er wel. Hij heeft in ieder geval geen symptomen. Hij zal voor het eerst even alleen thuis zijn als ik Aurora haal en breng (Elena neem ik natuurlijk wel mee). Aurora hou il vandaag toch thuis gezien het vrijdag is,dan kunnen we voor de zekerheid nog 3 dagen kijken of er symptomen optreden. Sneu voor haar maar dit lijkt me gewoon respectvol naar de andere kinderen toe. De creche is gisteren ook gesloten wegens een positief geval. Dus we hopen dat de kleuterschool wel open blijft.
De psychologische impact is enorm. Riccardo huilde gisteren; hij vroeg mamma mag ik dan niet met je knuffelen? Poeh ik moest me inhouden om niet in huilen uit te barsten. Ik heb zware maanden achter de rug en wil niet weer wegzakken. Het is die onzekerheid over de toekomst, de regels, het idee dat mijn ouders ziek kunnen worden.. Dit zal vast niet de laatste keer zijn dat de school sluit. De situatie in Italie begint weer kritiek te worden. Complete lockdown sluiten ze uit maar er zijn strengere maatregelen nu. Hopelijk helpt dit

1157 x gelezen, 3

reacties (17)


 • mamavananouk

  Stel je hebt een iemand in huis die in de risico groep zit . Dan zou je er ook nog voor kunnen kiezen dat diegene in isolatie gaat op een aparte kamer . Zo voorkom je dat er iemand echt heel ziek kan worden van Corona

 • mamavananouk

  Hij zou potentieel uiterlijk 4 dagen geleden besmet kunnen zijn . Zo rond dag 5 a 7 krijgen de meeste mensen symptomen maar daarvoor zijn ze ook al 1 a 2 dagen besmettelijk . Het kan ook dat hij het later pas krijgt.

  Helaas kunnen kinderen het wel doorgeven aan de rest . Wees alert op buikgriep klachten . Hier heerste dat in de klas . Juf had Corona en nog twee andere juffen . Klas is niet naar huis gestuurd . Daarom zoon maar laten testen. Hij was al wel zoveelste buikgriep geval . Bleek hij ook positief te zijn en andere buikgriep kinderen ook . Ondertussen zijn er minimaal twee ouders waaronder ik dus ook besmet .

 • MamaItalia

  Bedankt voor de info! Helaas een klasgenoot nu ook positief. We wachten de test af (morgen de snelle test zeg maar en over een klein weekje de andere test)

 • mamavananouk

  Ik ben wel benieuwd wat ze in Italië zeggen over Corona en kinderen . Want hier laten ze het overkomen dat kinderen hun ouders niet zo snel besmetten . Nou ondertussen zijn er nog 2 ouders extra besmet .

 • mamavananouk

  Hoe was de snel test ?

 • MamaItalia

  Hoi wat lief dat je vraagt! Hier worden de kinderen wel getest en soms zelfs te vaak. De sneltest was gelukkig negatief

 • mamavananouk

  Mooi!

 • Dazielle13

  Ik zou me kind gewoon knuffelen en in huis laten rond lopen. Als hij het al heeft opgelopen die 19e(4 dagen geleden), is de kans zeer groot dat jullie toch al zijn besmet. Zo zie ik het tenminste.

  En tjah, dit is inderdaad Nederland. Nederland is gewoon niet best in dit soort dingen. Maar zoals je zelf al zegt, we zijn het al gewend(wat eigenlijk best erg is)

 • MamaItalia

  Ik zie het zoals jij! Ik had het trouwens over Italie ik woon in Italie ik denk dat op veel vlakken Nederland beter is geregeld

 • Dazielle13

  Oh mooi. Italië. Leuk.

  Hier gaan scholen ook dicht bij besmettingen. Basisschool hier is nu 2 weken dicht nadat 2 docenten positief zijn getest. Tenminste daar kregen we bericht van via de opvang(die ook kinderen van de basisschool op dezelfde locatie als de opvang, dus iedereen werd erover ingelicht). Hier testen ze jonge kinderen liever niet omdat de test zo vervelend is.

 • Oummii

  Wel, wij hebben het deze week ook voor! Mijn man werkt vorige week dinsdag ziek, woensdag getest & zaterdag positieve test. Sinds zaterdag ben ikzelf ook ontzettend ziek, maar alsnog een negatieve test. De kinderen zijn niet getest geweest, maar we zitten nu met zen allen al even in quarantaine. Van de week ook nog gebeld dat kleuterklasje van mijn dochter enkele dagen sluit, maar voor mijn dochtertje maakte het natuurlijk niet uit aangezien ze al thuis zit. We leven op een appartement en afstand houden is niet zo gemakkelijk. Ik zou om eerlijk te zijn mijn kind niet op afstand houden. Bij papa gaat dat veel gemakkelijker. Maar als mijn kind wil knuffelen, dan knuffelen we lekker. Vind mentale gezondheid belangrijker dan fysieke gezondheid.

 • MamaItalia

  Ben ik helemaal met je eens. We lijden allemaal al onder deze situatie. Ik denk ook dat we het allemaal moeten krijgen. Hopelijk zonder symptomen of met milde symptomen. Betetschap voor jullie!

 • Soccer-Mom

  Nou, qua testen is het in Nederland ook kommer en kwel. Hier hoeven basisschoolkinderen gelukkig niet te worden getest bij geen klachten of alleen maar neusverkouden maar als je je laat testen, ben je dagen later pas aan de beurt en ontvang je dagen daarna pas de uitslag. Mijn neef van 16 heeft in totaal zes dagen moeten wachten en al die tijd niet naar school etc.

  Maar waarom zou je trouwens niet met je eigen kinderen kunnen knuffelen? Je woont toch al bij elkaar in huis. Besmetting kan ook zonder knuffelen optreden. Pas als een van jullie positief is, zou ik zoveel mogelijk (fysiek) contact proberen te vermijden.

 • MamaItalia

  Ja precies. Dit is wat er in de email stond. Wij passen op maar zoals jij zegt hij is niet positief (we gaan ervan uit) dus we passen wel op maar om.hem op te sluiten vind ik ver gaan

 • mamavananouk

  Je hoeft je er niet aan te houden , maar stel hij is positief dan gaan er eerst een week voorbij dat hij daarna hopelijk weer beter is en niet besmettelijk en daarna pas gaan voor jullie die 10 dagen quarantaine in . Dus als je besluit om geen isolatie te doen dan heb je als hij positief blijkt te zijn minimaal 17 dagen huis arrest. Dat is ook een keuze .

 • Lama94

  Wat erg dat hij in zijn kamer moet blijven, dat is toch niet te doen voor een kind? Niet knuffelen is ook vreselijk.

  Hopelijk blijven jullie gezond, sterkte!

 • MamaItalia

  Nee precies. Hij hoeft van mij ook niet. Hij is nu lekker beneden zijn zusjes slapen. Als ze spelen doet hij een mondkapje op