Soms lijkt het wel een gekkenhuis

Ik kan niet eens meer rustig poepen (sorry voor seze openingszin). Gisterenochtend zat ik op de wc en ineens komt Riccardo gillend binnengestormd (deuren doe ik nooit dicht. Mijn privacy zal denk ik over een jaar of 10 weer verschijnen). Hij zat onder het bloed het zat overal. Ik probeerde kalm te blijven. Aurora huilde. Elena krijste omdat ze in mijn armen genomen wou worden. Riccardo schreeuwde dat er veel bloed was en dat we naar het ziekenhuis moesten. Ik heb hem meteen met koud water gespoeld en daarna ijs op de wond. Hij heeft een flinke blauwe bult en een wond op zijn voorhoofd. Aurora heeft een speelgoed naar zijn hoofd gegooid. Gelukkig stopte het bloeden eindelijk en hoefden we niet naar het ziekenhuis voor hechtingen.
Wat als een rustige lockdown is begonnen begint nu echt een gekkenhuis te lijken. Aurora en Riccardo kibbelen continu. Verveling slaat toe. Ergernis van mij ook met verschillende stemverheffingen. Vorige week was een drama. Elena zat letterlijk aan mijn benen geplakt ik kon geen stap zetten. Niks doen en ze bleef maar jammeren en hangen. Tandje nummer 3 kwam toen tevoorschijn. Met dit ritme zal ze misschien als ze 4 is al haar tandjes hebben haha. Het weer zat ook niet mee. Regen en onweer. Mijn man is vaak pas om 20 uur thuis en zowel ik als hij zijn 's avonds bekaf. Ik heb ook vreselijk last van allergie want alles staat in de bloei en ik slik dagelijks cetirizine. Gelukkig gaat het slapen wel redelijk (mede dankzij de cetirizine denk ik haha). Wandelingen zijn ons lichtpunt. De school is ook bijna afgelopen. Riccardo krijgt 2 boeken die hij af moet maken voor September. ALS de school weer begint. Wie weet. Daar hebben we niets over gehoord nog. De regering lijkt kinderen te zijn vergeten. Vreemd, want zij zijn de toekomst. Zo dat was mijn klaagblog vandaag

868 x gelezen, 1

reacties (7)


 • Soccer-Mom

  Je mag toch weer naar buiten (vrij reizen binnen de regio en zo). Zou dat toch echt proberen te doen. Erg jammer dat de regering de kinderen vergeet. Maar ja, what else is new met de Italiaanse overheid he. Hier deed Rutte juist een oproep aan de jeugd om mee te denken.

 • Guppi

  Maak je wereld kleiner. Laat de boel de boel en draai mee in het ritme van de kinderen. Willen ze op de bank hangen? Lees ze maar eens een half uur voor. Of ga met ze bouwen, knutselen. Probeer de lat niet te hoog voor je z elf te leggen door zelf veel te willen doen.

  Hopelijk breken er voor jullie snel rustigere tijden aan!

 • Nog-even!

  Ongelofelijk zeg... de regering roept dus dat toeristen welkom zijn, maar de scholen zijn nog dicht?!

 • MamaItalia

  Ja sowieso sluiten de scholen de eerste week van Juni al dus aan de ene kant wel logisch dat ze niet meer opengaan voor dit schooljaar. Maar sat er nog niets zeker is voor september vind ik ronduit belachelijk. Ten eerste hebbe ze alle tijd om alles aan te passen. Ten tweede werkt de school op afstand hier gewoon NIET om verschillende redenen. Ten derde zijn er veel ouders die beide werken en toch hun kinderen ergens moeten laten. En allerbelangrijkste de kinderen kunnen niet zonder school; zonder vriendjes enz.

 • Nog-even!

  Mogen ze bij jou nu wel weer in een speeltuin spelen- met anderen? Of is dat nog niet mogelijk? Dat zou de zomer misschien wat dragelijker maken?

 • MaaikeT2

  Wat zwaar zeg! Hou vol, lieverd. Wij hebben hier ook van die dagen.

  Kan je iets nieuws verzinnen waar de kinderen nog niet eerder mee gespeeld hebben om ze even uit de sleur te halen?

  Bv: Geef ze allebei een kleine plantenspuit en laat ze buiten tekenen met water. Silhouetten maken van speelgoed (dat je natspuit) is ook leuk.

  Een oud stoeltje, klein kastje oid schilderen met vingerverf? Een hut bouwen met dekens of lakens (bv onder de eettafel) en daar picknicken? Koekjes of boterhammen eten is al picknicken, hè. Zelf klei maken (recept online op YouTube)? Of cupcakes maken en versieren?

  Het gaat er niet om dat je ze constant bezig houdt. Al doe je maar één keer per dag 20 minuten iets ‘anders dan anders’; dan zijn ze eventjes geprikkeld en uit de verveling gehaald en dan kunnen ze er weer tegen.

  Laat ze lekker kliederen en het proces mag gewoon mislukken. Het gaat om het samen bezig zijn, niet om het resultaat,

 • MamaItalia

  Bedankt voor de vele tips! Ik zal ze proberen