Ik heb mijn rust gevonden

Het klinkt heel cliché maar dit hele Corona gebeuren is erg leerzaam. Ik hoop ook voor anderen. Ik wind me niet meer zo erg op voor artikels van mensen die egoistisch bezig zijn. Helaas is dit nou eenmaal de aard van sommigen. Ik geniet steeds meer van de kleine dingetjes. Even in het zonnetje zitten is nog heerlijker dan normaal. De schaterlach van mijn kinderen bezorgd mij een nog warmer gevoel dan voorheen. Ik ben veel nieuwe recepten aan het uitproberen (Gisteren zelfgemaakte croissants gemaakt bijvoorbeeld). We hebben de hele garage opgeruimd en schoongemaakt. Ik heb het haar van Riccardo en mijn man gedaan met de tondeuse. Er is weinig tijd voor verveling gelukkig. Dat wil niet zeggen dat ik me geen zorgen maak of dat ik niets mis. Maar ik heb een beetje mijn weg gevonden in de situatie. Want als je het gewoon accepteert is het zoveel makkelijker!
Met de kinderen gaat het goed. Riccardo heeft deze week wat testen gehad met goede beoordelingen gelukkig. We hebben vanochtend nog een bericht ontvangen dat de scholen tot minstens 13 april gesloten zijn. Maar het ziet er steeds meer naar uit dat ze niet meer opengaan dit jaar (schooljaar is vanaf groep 3 in begin Juni afgelopen). Al is het financieel gezien (al hebben we gelukkig wel een hoop kunnen sparen) niet top omdat mijn man geen vol salaris krijft deze maand/maanden komt het heel goed uit dat ik nu niet werk. Want anders had ik opvang voor 3 kinderen moeten regelen. Elena zet 3 stapjes en ploft dan neer op haar billetjes. Ze is erg eigenwijs en ze heeft denk ik teveel prikkels. Maar het is niet anders met broer en zus in huis. 'S avonds valt ze moelijk in slaap en is onrustig. Ze wordt ook vaak wakker. Hopelijk is het maar een fase. Met 9 maanden had ze 2 tandjes. Dat zijn er nog steeds 2. Vandaag heeft ze voor het eerst vis in kleine stukjes doorgeslikt. Ze sabbelt namelijk wel op dingen maar spuugt ze daarna uit. Dus we moeten nog een hoop oefenen. Met Aurora gaat het ook goed. Ze kan heel goed tekenen wat ze ook heel leuk vind. Ik ben met haar ook wat Engelse woordjes aan het oefenen dat vind ze super ze hlgaat het liefst morgen al naar school! Maar ze moet eerst nog een jaar naar de kleuterschool. Mijn man is deze dagen ook thuis en ik merk een heel verschil; ik heb eindelijk tijd om zelf bijv. een half uurtje te fitnessen ofzo.
De situatie mbt het virus is hier nog steeds erg dramatisch. Ons dorp nog niet getroffen maar alle dorpen om ons heen wel. In onze families niemand gelukkig. Maar ik weet dat iedereen hard aan het werk is en we hopen spoedig goed nieuws te krijgen

1660 x gelezen, 3

reacties (9)


 • Fijne-mie

  Hopelijk is het gauw klaar..ook veel succes nog daar en zeker werkt acceptatie

 • Guppi

  Je hebt gelijk, je kunt nu anders denken en relativeren.

  Voor mij juist een megadrukke tijd met veel overwerk omdat de halve afdeling ziek is en de zorg gewoon doorgaat voor de mensen. Normaal werk ik 1 dag 6 uurtjes max. Nu deze week 5 dagen al. Toch dankbaar dat ik kan bijspringen.

 • MamaItalia

  Super dat mensen zoals jij zo hun best doen voor anderen mijn buurvrouw werkt in het ziekenhuis en ze heeft foto's gestuurd van de mondkapjes, de robots die op de ic worden gebruikt. Net een film

 • Emalien

  Hier ook een mama die in Italië woont. Ik merk dat mijn oudste van 10 het nu toch wel lastig heeft. Voornamelijk omdat dit zijn laatste jaar op deze school is. Hij vind het heel erg dat hij het niet op een normale manier kan afsluiten.

  Mijn dochter van 8 vind het allemaal wel prima. Zij heeft regelmatig via skype les. Erg fijn dat haar juffen dit wel doen want de juffen van mijn oudste doen dit absoluut niet.

  Mijn derde van 3 vind het voornamelijk lastig dat hij niet naar de nonni kan. En de jongste van 1 krijgt er natuurlijk niet zo veel van mee.

  Hier in het dorp zijn er al wel 14 gevallen en 1 persoon is er aan overleden. Ook een vriend vam ons had het virus maar die is gelukkig weer helemaal beter.

  Ik verlang zelf om uit eten te gaan. Even een keer niet nadenken over wat er gegeten moet worden want dat heb ik nu wel gehad. En voor lunch en voor diner nadenken.

 • MamaItalia

  Skype is inderdaad een goed initiatief van de juffen. Hier doen ze dat niet en het contact tussen juffen en de kinderen is dus echt 0. Niet ideaal. Mijn zoon zit in de eerste (bijna 7 jaar) en hjj is denk ik gewoon bijna alles kwijt wat hij jn de eerste maanden school geleerd heeft. Qua koken is het wel herkenbaar ik heb soms.dagen dat ik de chef wil uithangen en andere dagen zoals gister dat we het doen met een diepvries groentesoepje en een paar biefstukken in de pan

 • Nog-even!

  Goed om te lezen! Hier ligt alles buitenshuis ook stil... Vooral druk met schoolwerk... Ik kom amper aan het huishouden toe😬 Maar de rust van het thuis zijn doet ons goed...

  Ik hoop dat jullie de ellende bespaart blijft die om jullie heen zo heftig is!!

 • Soccer-Mom

  Herkenbaar. Ik vind nu ook meer rust. Ik werk nog wel drie keer in de week maar dan thuis. Dat is al een tijdwinst van ruim een uur want ik hoef niet meer te reizen. Mijn man werkt nog wel buitenshuis. Ergens vind ik dat wel fijn. Dan kan ik overdag thuis met de kinderen mijn ding doen. Ik merk ook dat vooral mijn jongste veel beter thuis zijn schoolwerk maakt dan op school. Hij kan hier in alle rust en stilte werken. Op school wordt hij heel veel afgeleid.

  Qua virus blijft het hier spannend, met name of we het aankunnen qua IC-capaciteit. Dat zal de komende tijd blijken. De saamhorigheid is wel weer groot. Dat is mooi. Zo is er vandaag een gezamenlijke uitzending van drie grote radiostations waarvoor de luisteraars de 'samen sterk' - top 100 hebben samengesteld. Prachtige en veelzeggende nummers komen voorbij (zoals nu Fragile van Sting).

  Door de weggevallen verplichtingen (van o.a. de voetbal op zaterdag) kom ik nu ook weer toe aan klussen in huis die altijd maar zijn blijven liggen. Ook rustgevend.

 • MamaItalia

  Oh wat een leuk idee de samen sterk top 100. Ga ik eens opzoeken. Ja inderdaad het hele ritme is nu veel relaxter. Ik ben heel benieuwd hoe we het gaan ervaren als al het hectische weer begint

 • Barbamammie79