Het gesprek

Nooit gedacht dat ik dit gesprek ooit nog zou voeren.
Na drie kindjes bij de eerste papa en ons kindje die vlug opvolgde zijn we een gezegend gezin met vier kindjes.
Voor mijn gevoel was dit genoeg, maar vanaf het moment dat ik zwanger was riep je ik zou er graag twee willen van mijzelf.
En toen kwam de mokerslag.
Mijn cyclus duurt heel lang waardoor ee een verminderde kans is ontstaan.
De vraag van de gyn, hebben jullie nog een kinderwens?, kwam dan ook best hard binnen.
Toch... want was ik niet degene voor wie het allemaal genoeg was?
Dat ik met mijn neus op de feiten werd gedrukt was kennelijk nodig om daar nog eens goed over na te denken.
Ik wilde immers niet dat er nooit meer over gepraat zou worden.
Zijn antwoord wist ik al.
Enkele weken verstreken en ook ging het op onze relatie inspelen.
Wel niet wel niet wel niet... zelfs even een break, time out, omdat mijn hoofd alles wil maar ik zoveel twijfel.
Als ik naar mijn kinderen kijk, ga ik hen niet tekort doen?
Is vijf niet teveel?
Wat denkt de buitenwereld ervan?
En aan de andere kant, dolgraag!
Wat zou ik het graag nog 1 keer mee willen maken.
Hij is echt dé man van mijn dromen met wie ik oud wil worden.
Ik zal niet zeggen dat ik daar alles voor over heb want dat zou verkeerd worden geïnterpreteerd.
Van de daken schreeuwen, maar toch nog zo vol in twijfel en zeker van, ‘
wat een ander daarvan moet denken’ puntje... help😞

1809 x gelezen, 2

reacties (27)


 • tredde-poppe

  Ik zou de natuur zijn gang laten gaan. Als het op de natuurlijke manier lukt, dan is het fijn en als dat niet lukt dan had het zo moeten zijn.

  Ik ben het wel met inlovewithmybb eens dat het zo te zien hele roerige tijden zijn geweest voor jouw oudste kinderen. Een scheiding van vader, snel een nieuwe relatie en ook heel snel een volgend kindje. Nu toch weer een break met die man. Je mag best je eigen wensen vervullen, maar bedenk ook even hoe het voor hen moet zijn geweest de afgelopen 2 jaar. Ik ben zelf een dochter van gescheiden ouders en dit doet me wel wat eerlijk gezegd

 • Mama112

  We gaan nu indd een poging wagen en het zal zo moeten zijn. Ik ga geen medische behandelingen aan met hormonen enz dat zie ik niet zitten en hij ook niet we gaan het zien 😊

 • tredde-poppe

  Succes!

 • Inlovewithmybb

  Ik ben echt verbaast...... je gezondheid gaat achteruit....... je gevoel zegt eigenlijk nee ?? Je hebt zelfs een break gehad! Denk ik waarom in godsnaam doe je dit jezelf aan + je kinderen van andere man , Want betekend ook gewoon nog minder aandacht + de papa is niet hun pappa etc etc........ Ik lees meer no goo's dan een ja ga ervoor. Je hebt 4 gezonde kinderen. Waarom het risico nemen. Die 4 hebben hun moeder kei hard nodig.... ze zijn ook nog eens jong. Nee , Dat zou voor mij boven alles gaan. Wat mijn man er ook van vind. Hij kan daar ook eens over na denken.. wat een ander daarvan denkt zou ik me niet druk om maken ,want ja die zullen hun mening ook hebben dat je zo snel na het uitgaan met de papa van de andere 3 al een kind van een ander heb. Er is toch altijd wat. Maar gezien je gezondheid , risico's , gehaaste,4 jonge kinderen thuis.. nee zou ik dit ook mooi vinden en hier van genieten. Hun de ruimte , aandacht , financiële vakantie en middelen kunnen bieden , liefde geven etc.

 • Mama112

  De kans dat er nog een baby kan komen is klein. Vandaar de gezondheid dat dat een puntje is. Mijn gevoel zegt dat ik het dolgraag wil en zeker van deze man. Mijn kinderen hebben juist een zware tijd gehad met mijn ex. En daardoor kon ik ook moeilijk genieten van de laatste zwangerschap bang dat alles weer zo zou zijn of worden en die angst heb ik nu totaal niet. Vang dat de rest aandacht te kort schiet? Nee ook dat niet. We zijn heel hecht en dat zijn ze dus ook met hun stiefvader en half broertje. Maar zoals je misschien hieronder al hebt gelezen ben ik er al over uit. Maandag hebben we een gesprek bij de gyn onze wens gaat voor wat er gedacht word of zou kunnen worden.

 • Linda-Veronique

  Sorry, ik snap het niet.. Je man wil graag nog een kindje, en jij eigenlijk ook.... wat is precies het probleem? Financien? Ruimte in huis? Wat andere mensen hiervan denken is echt totaal onbelangrijk. Mensen hebben altijd wat te zeuren...het is nooit goed!

 • Mama112

  Dat deed dus zeer. En zeker als je het er alleen met je man over hebt en niet met een vriendin moeder zus etc. Nu ik het hier zo geplaatst heb ben ik anders gaan denken. Maandag naar de gyn en we gaan er voor straks lukt het echt niet meer en hebben we spijt. En als antwoord zou ik dan moeten geven omdat ik dacht wat een ander ervan ging denken... lijkt wel gek ook 🙈

 • Linda-Veronique

  Groot gelijk! Het is echt niet belangrijk wat een ander hiervan vind. Als jullie dit graag willen dan moet je ervoor gaan! Ik hoop voor je dat het nog allemaal goed gaat!

 • Yune

  Als je partner er mee eens is, je financiële situatie en grote van huis goed is. Waarom dan geen 5de kind? Laat andere maar zeggen wat ze willen, als jij je goed voelt bij je beslissing dan doen :)

 • Mama112

  🍀 dank je wel 😊

 • mybabies

  Wat de buitenwereld/anderen vinden? Serieus?

 • Mama112

  Tja de een vind zichzelf te oud en ik kan mezelf te jong vinden om reacties te krijgen op onze wens. Want zo zit de bekrompen wereld in elkaar zolang een ander maar sensatie heeft om over te praten. En ik kan gewoon moeilijk de weg vinden om schijt te hebben. Laf maar wel de waarheid.

 • mybabies

  Niet zo streng voor jezelf. Is niet laf maar wel jammer. Je hebt maar 1 leven. Wel zo leuk als je dat vorm kan geven als je zelf zou willen en dat anderen daar geen invloed op hebben. Hopelijk vind je een manier om te doen wat je zelf wil. Zonder de mening van de buitenwereld daar in mee te nemen. Wat is het ergste wat kan gebeuren? Dat ze je stom vinden? Dom? Dat ze dat achter je rug zeggen? En dan? Geeft dat jouw leven vorm? Zonde! Zoals je zegt; mensen praten graag over elkaar. Ze vinden wel wat anders om over je te zeggen hoor als ze dat willen.

 • Mama112

  Wat ontzettend lief... 🍀 ja het is waar hoor. Jullie hebben gelijk schop onder mijn kont en gaan voor wat belangrijk is. Gevoel opschrijven helpt, maar een ongezouten mening en steuntje wil weleens helpen. Dank je wel

 • mybabies

  Succes!

 • Peepah

  Wat is er raar aan 5 kinderen? De een vind 1 genoeg, dat mogen we toch ook niet gek vinden? De ander wil een eigen 11-tal en zo heeft een ieder zijn/haar wensen toch;) 5 is niet weinig, maar als je het kunt is het toch alleen maar mooi?

 • Mama112

  Dat is waar, sommigen hebben er zelfs tien (of meer). En het is waar sommigen hebben er 1. Mijn vriend is daar een voorbeeld van. Zelf enig kind. Maak me volgens mij gewoon gek om niks rn kan misschien beter denken, waarom niet want daar heb ik dus geen antwoord op 😶

 • china-dad

  Volgens mij denk.je zo.veel dat je door de bomen.t bos niet meer ziet. Als ik het zo leed, zit het zo:

  1. jij wil nog meer kind(eren).

  2. Je weet hoe je partner over nog een kind denkt.

  3. Je relatie is belangrijker voor je dan de kinderwenskwestie.

  Klopt dit?

 • Mama112

  Mijn partner wilde graag twee kinderen van hemzelf. Voor mij hoefde dat eigenlijk niet. Maar nu mijn gezondheid achteruit gaat zijn de twijfels toegeslagen. Ik wil wel maar... de andere kinderen, de familie, buiten wereld, wie gaat wat denken. Het zijn er dan wel vijf. En aangezien ik al jong moeder geworden ben is dat dan raar? Maar mijn partner wil zo graag en ik ook maar durf dat dan ook niet echt toe te geven waardoor er soms discussies ontstaan die eigenlijk helemaal niet nodig zijn.

 • china-dad

  Ik snap het nog niet helemaal. Zelf geef je dit: 'nu mijn gezondheid achteruit gaat' als reden om te twijfelen over een volgend kind. Maar daarna maak je je druk over wat andere mensen vinden. Dat ben je dus niet zelf. Waarom zou jij je moeten conformeren.aan wat anderen.MISSCHIEN denken? Het gaat er toch om wat jij en je man willen? En het mooie is juist dat jullie behoorlijk op.1 lijn zitten.

  Kun je je zorgen over je gezondheid niet met hem delen...?

 • Mama112

  Gezondheid in de zin dat mijn vruchtbaarheid achteruit gaat en de kans op dit moment aanzienlijk kleiner is. Dus ook dag trekt.

  En zeker praten we hierover hij heeft er alle begrip voor en snapt mij dus des te min niet dat ik de keuze af laat hangen van wat er gezegd kan gaan worden. Dus eigenlijk heb je gelijk en is de enige die moeilijk doet ik zelf. Misschien ook wel een beetje de angst en gezonde spanning eens opzij zetten 😊

 • china-dad

  Ah... komt hier de aap uit de mouw - is het te spannend...?

  Veel succes in elk geval!

 • Mama112

  Stoute schoenen aangetrokken en gebeld naar de gyn. Ze belt me maandag voor plan de campagne 😊

 • china-dad

  Spannend!

 • Lovemyk

  Luister naar je hart, gevoel en brein. Kijk niet naar wat andere er van zullen denken/zeggen(mensen hebben altijd wel wat te zeggen)

  En stel jezelf een aantal vragen

  Kan je het lichamelijk aan?

  Kunnen wij het financieel aan ?

  Hebben wij ruimte voor een 5de kind?

  Enz.....

 • Mama112

  ❤️🍀

 • Lovemyk