Zwanger worden op latere leeftijd met lage eicelreserve

De knoop is eindelijk doorgehakt, we gaan voor een tweede! Ik wilde eigenlijk al gelijk na de geboorte van onze dochter, maar mijn man had helaas meer tijd nodig..
Heel benieuwd of het ons nog een keer gegund zal zijn. Over mijn dochter 3 jaar gedaan, en uit onderzoeken bleek toen dat ik weinig eitjes had en mijn AMH was laag.
Inmiddels is dat dus ook alweer meer dan 2 jaar geleden, dus benieuwd hoe het er nu voor staat en of een zwangerschap überhaupt nog mogelijk is. We gaan het zien! Merk wel dat ik het weer enorm spannend vind.
Weet iemand hoe snel je eitjes/vruchtbaarheid achteruit gaan? En iemand nog tips? We hebben wel besloten niet een traject ofzo in te gaan, we zien wel of het nog lukt.. we voelen ons al heel gezegend en blij met onze dochter dus mocht het niet zo zijn, ook goed!

1350 x gelezen, 3

reacties (15)


 • Parijsje

  Ik ben 40 en was zwanger in januari maar dit werd een miskraam met 6/7 weken… ben er gisteren achter dat ik weer zwanger ben maar helaas heb ik sinds vandaag bloedverlies dus ik ga uit van een vroege miskraam… hoe verdrietig ook, blijkbaar word ik wel nog steeds zwanger, ik blijf gewoon hopen dat ik toch nog een plakkertje mag krijgen maar hier ook geen behoefte aan hulp of een traject. Veel succes! Hopelijk gauw een goede zwangerschap!!

 • Liza37

  Ai wat naar, sterkte! Idd wel fijn om te weten dat het dus wel nog kan en je dus nog gewoon zwanger kan worden. Ik duim voor je dat het volgende keer wel goed verloopt!

 • Rachel38

  Ik ben 40, uit onderzoek bleek dat ik de eicel reserve had van iemand van 35, hormonen waren ok, niets afwijkends bij mij en mijn vriend en toch lukte t niet vanzelf. Na 1,5jaar toch n medisch traject ingegaan en direct zwanger in de eerste ronde. Als je t echt graag wil zou ik je adviseren gelijk hulp in te schakelen. Kans dat t vanzelf lukt is heel klein. Heel veel succes

 • Liza37

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Ja zoals we er nu in staan, gaan we geen traject doen. We zijn ook gelukkig met de situatie zoals die nu is..

 • Kleinevos

  Wat gaaf dat jullie voor een tweede gaan!

  Heel veel succes gewenst😉

  Ik ben 42 jaar en ook al een tijd bezig voor nog een kleine.

  Merk wel dat het niet meer zo snel en makkelijk gaat als toen ik jonger was, maar weet ook gewoon dat dat door mijn leeftijd komt.

  We gaan zien of het nog lukt, maar mijn man en ik hebben besloten dat we het nog “proberen” totdat onze jongste dochter 3 wordt. Dat is in december.

  We shall see.

  Ik heb nog wel een bloedonderzoek gehad en met de hormonen was alles nog ok, nog geen overgang volgens de gynaecoloog.

  En ook de eitjes voorraad was nog ok.

  Maar na een miskraam vorig jaar augustus is mijn hele cyclus van de leg helaas.

  Wij gaan verder niks medisch proberen en kijken of het nog komt.

  Ik hoop en duim voor jullie mee voor een mooie zwangerschap!🍀🍀

 • Liza37

  Dank! Ik duim en hoop voor jullie ook op nog een zwangerschap, misschien straks samen zwanger, dat zou leuk zijn ;)

 • Jeppie

  In zijn algemeenheid zal je vruchtbaarheid nu minder zijn dan twee jaar geleden. Hoe jouw situatie nu precies is, daar valt alleen iets zinnigs over te zeggen als er nieuw onderzoek wordt gedaan.

  Ben je de vorige keer natuurlijk zwanger geraakt of na een traject?

  Een vriendin van me is op latere leeftijd zwanger geraakt met een verminderde eicelvoorraad via ivf. Na de geboorte van de oudste bleek de eicelvoorraad inmiddels zó slecht dat het traject voor een tweede niet eens kon starten.

 • Nog-even!

  Ga je meteen naar de gyn?

 • Liza37

  Nee we gaan gewoon proberen en zien wel of het ons nog gegund is.

 • Liza37

  Denk je dat dat verstandig is om wel te doen? Want in principe kan een gyn daar ook niks aan veranderen toch?

 • Nog-even!

  Ik geloof dat ik wel zou willen weten of ik überhaupt kans zou hebben op een spontane zwangerschap... Anders ga je straks twee jaar voor niks zitten hopen... Of is dat gek gedacht?

 • E87

  Ja eens met nog-even. Ik zou het ook laten checken. Zo’n proces geeft je toch hoop… en ‘wel zien of het lukt’ dat kunnen uiteindelijk niet veel mensen. Dat valt toch tegen als je er middenin zit.

 • Liza37

  Ja ben het eigenlijk wel met jullie eens. Bespaart ook een hoop frustratie en dan weten we ook of het überhaupt nog zin heeft. Heb gelijk om een verwijzing gevraagd, helaas wel aantal maanden wachttijd!

 • Nog-even!

  Succes!

 • Jeppie

  Verstandig. Veel succes!