Hekel aan de verplichte momenten

Stiekem even nieuwsgierig naar herkenbaarheid: gok dat ik niet de enige ben, maar het wordt volgens mij niet snel besproken. 


M'n man weet in theorie prima hoe het werkt: er is een eisprong die komt eens per maand en dan heb je kans, rest maand niet. Om t beetje kans te geven is het slim om paar dagen vooraf al wat vaker  gezellig te hebben..  


Nu de praktijk:
In de praktijk werken we allebei veel, waarvan ook 4 avonden, (2,5 dag opvang maar overigens) waardoor naar mijn idee z'n libido erg laag is. In de praktijk gebeurt het dus best wel eens dat we het maar 1x per week gezellig hebben. Dat helpt natuurlijk niet echt.. 


M'n man vond het vervelend als ik ovulatietesten gebruik ivm 'prestatiedruk', dus ik gezegd dat 1x per week te weinig is dus dat ik daarom toch die testen wil doen om te weten wanneer we vaker aan de slag moeten. Doen andere mensen dat ook zo vroeg ie: nee schat die hebben gewoon regelmatig sex.. (hint). Oh ja dat kan ook ja.. tot zover die discussie.


Ok, afgesproken dus ik niet meer aan die testen, m'n man proberen vaker initiatief te nemen om het  gezellig te hebben zónder druk.. want dat vinden we allebei niets. Vrij snel was t toch niet handig met werk, was moe etc.. Toch maar die ovutesten weer tevoorschijn gehaald stiekem zonder het te melden.. 
(vanaf januari 1 avond minder werken zodat we meer tijd/energie voor elkaar hebben: deze situatie bevalt ons beiden niet)


Wel gelukt deze ronde om wat vaker gezellig te maken en doe ook m'n uiterste best om het voor hem wat leuker te maken (als in andere locaties, handelingen blabla) en waar het bij mij wel lukt om te genieten merk ik wel dat m'n man het de nodige moeite kost nog..


Weet nu al dat even paar dagen 'niets' voor ons beiden erg fijn is en vervolgens weer echt heel gezellig omdat we allebei weten dat het voor de gezelligheid is en niet omdat 'het moet'. 
 


Maar waar ik benieuwd naar ben, is het voor jullie herkenbaar dat het gewoon niets aan is 'omdat het moet' dat het klaarkomen persé in mij moet 'om kans te maken op een zwangerschap'. Ben helemaal opgelucht dat we nu weer gewoon sex kunnen hebben omdat het leuk is om te doen.. Maar waar ik benieuwd naar ben, is het voor jullie herkenbaar dat het gewoon niets aan is 'omdat het moet' dat het klaarkomen persé in mij moet 'om kans te maken op een zwangerschap': 


 


2058 x gelezen, 3

reacties (40)

1 2 • Cindy16

  Voor onze oudste zijn we 2 jaar 'bezig' geweest. Na ongeveer 1,5 jaar merkte ik ook bij ons beide dat het moetjes werden. We hebben toen samen afgesproken dat ik niks meer zou zeggen over mn vruchtbare dagen en we gewoon seks hadden wanneer we zin hadden. Natuurlijk merkte hij wel wanneer mijn libido hoger was rondom de eisprong.

  Ovulatietesten heb ik wel gebruikt, maar eigenlijk om mijn gevoel te bevestigen. Ik merkte aan verschillende symptomen dat mijn eisprong er aan zat te komen.

 • Manon3

  Kan me goed voorstellen dat dat lastig is voor hem, maar dat werkt inderdaad niet lekker voor het zwanger worden.

  Bij ons is sex altijd moeizaam gegaan, maar dat kwam pas echt aan het licht toen onze kinderwens opkwam.

  Wij hebben er toen bij de huisarts over gepraat. Die wou ons doorsturen naar een seksuoloog. Misschien voor jullie ook een goed idee?

  Gelukkig komen onze problemen van mijn kant en hebben we het op kunnen lossen dmv zelfinseminatie. Maar als de problemen van man zijn kant af komen lijkt het mij niet verkeerd daar eens over te praten.

 • Liselott

  Stiekem lijkt me dat niet eens heel gek nee, nu begrijp ik echt wel dat door hoeveel hij werkt z'n libido lager ligt dus wil dat wel oplossen eerst anders wordt zo'n sexuoloog sowieso al niets!

  Maar ooit lijkt het me sowieso wel x goed: als de relatie verder goed is, is het de moeite waard om het ook op de slaapkamer gezellig te blijven houden als je toch van plan bent levenslang samen te blijven ;) Maar lijkt me wel eng ook gek genoeg!

  Wat fijn dat je man dat kan zo! Stiekem lijkt me dat als man ook best moeilijk om te moeten klaarkomen om het in een spuitje te doen ipv de lol ervan hebben. Wel fijn dat het zo ook opgelost kon worden! misschien daardoor voor jou ook wat meer ontspannen dat het niet persé 'moet' dan!

 • Manon3

  Ja, ik snap dat het je ook wel eng lijkt hoor! Het is toch een moeilijk iets om zo maar met iemand over te gaan praten, ongeacht of het zijn/haar werk is. Maar ik denk op zich dat het best goed kan zijn voor het seksleven.

  En ergens denk ik dan ook dat het niet een questie is van wachten tot er meer libido is wegens vermoeidheid. Want dat houdt nergens op. Ook als je moe bent kan seks nog iets zijn waar je wel van kan genieten, maar dan moet je dus gewoon de juiste mood zien te creëren denk. Dus dan kan juist ook een seksuoloog ook al een verandering in brengen, omdat je dan misschien eerder iets nieuws probeert of het op andere manieren weer interessanter maakt. Dan krijg je misschien ook vanzelf weer meer zin, ook na een dag werken.

  Mijn man vind het niet zo een probleem gelukkig om met zelfinseminatie zwanger te worden. Want eerlijk is eerlijk, Hij is ook vaak moe ;) Heb je hem weer, die vermoeidheid. Dus ergens vind hij het wel makkelijker, ondanks dat ik me er ook niets bij voor kan stellen.

  Wij zijn dus zelf ook nog steeds niet naar de seksuoloog gegaan. Mede omdat ik eigenlijk al zwanger was. Na de miskraam hebben we het er eigenlijk niet meer over gehad om op de doorverwijzing van de huisarts in te gaan.. Zou eigenlijk best een goed idee zijn om misschien wel iets mee te doen nu het toch weer lang duurt om zwanger te worden.

  Maar daar zit eigenlijk ook net het punt. Aan de ene kant hoop ik gewoon elke maand dat ik zwanger wordt en het niet meer 'nodig' is. Omdat we dus allebei een laag libido hebben en het zonder de kinderwens weinig problemen oplevert in onze relatie. En aan de andere kant vraag ik me af of het effect gaat hebben, omdat ik tijdens mijn twee (kort durende) zwangerschappen heb gemerkt dat ik toen wel meer behoefte had aan seks. Dus ik heb het idee dat het meer een lichamelijk probleem is van mijn kant dat iets wat bij de seksuoloog opgelost kan worden.

  Maar goed, je hebt me wel weer aan het denken gezet. Misschien moeten wij hier toch ook maar weer iets mee gaan doen.

 • Liselott

  Even zo hoor: Maar idd is sex daarin toch wel iets privé's en kans dat partner iets zegt wat kwetsend is lijkt me ook best moeilijk. Maar eerlijk is eerlijk: Mensen vinden t ook soms erg eng bij een diëtist en dat is na 1e consult ook echt weg.

  Grap is bij mijn man dat in het voorjaar zijn libido wel toeneemt en in september weer afneemt: daglicht helpt denk ik ook wel een beetje: en als het koud is "moet" je onder dekens verstoppen en anders is dat toch wat makkelijker..

  Maar geloof wel dat een 'sexzin' iets is wat te ontwikkelen valt: van sex hebben krijg je zin in sex ook.. maar denk dat variatie/nieuwe dingen ook aan te raden is: als t goed is blijf je nog zeker wel zo'n 30-40 jaar samen hopelijk!

  Fijn dat je man daar zo makkelijk in staat, geeft wel meer rust voor beiden denk ik ofni? Ik vind persoonlijk sex wel weer belangrijk, maar mooiste is frequentie beetje op elkaar afgestemd: als dat voor jullie minder vaak is en jullie hebben wel intimiteit waardoor jullie wel geliefden blijven én daar tevreden mee zijn is dat ook goed toch? laat je vooral niets wijsmaken ;) Maar als je nieuwsgierig bent en het leuk vind omwel dingen te veranderen is het een leuke stap in het samenzijn denk ik!

 • mijn~meisje

  Zou dat niet kunnen liggen aan een Vitamine D afnamen omdat de zon minder schijnt? Maar dat is heel makkelijk te testen door elke dag vitamine D te gaan slikken. Vermoeidheid kan ook minder worden daardoor. Mijn advies zou dan niet zijn 400ie maar zeker 1200ie.

 • Anonymous93

  Ik hou mijn cyclus al 3-4 jaar bij in een app, en wist daardoor redelijk wanneer mijn eisprong was.

  Wij hebben 7 rondes nodig gehad om zwanger te worden. Ovulatie testen heb ik nooit gebruikt, maar wel aangegeven wanneer nodig 'Dit weekend ons best doen' (niet met die woorden natuurlijk) en verder niet te veel over zeggen.

  Maar ideaal is anders ;)

 • Charhm

  Ja heel herkenbaar dit! Bij ons werkt dit totaal niet. Ook super druk, naast fulltime baan veel andere belangrijke dingen te doen en een man die ook rust en ontspanning nodig heeft om weer ruimte te krijgen en dan vervolgens ook geen avondmens is 😂

  Op commando lukt hem ook niet, libido is überhaupt lager en hij kan het alleen als hij ontspannen is.

  Echt een tip heb ik niet voor je maar ik weet wel dat het voor mijn man averechts werkt om het steeds te benadrukken.

  Ik weet dat dit voor veel mensen geldt hoor, het is niet gek. En seks moet iets zonder druk zijn .. Succes klinkt wat gek maar je weet wat ik bedoel haha!

 • Liselott

  Exact hetzelfde als bij ons dus: hoewel ik iets meer gedetaillleerd blog heb geschreven! Ik weet ook dat t voor m'n man averechts werkt het te benadrukken: maar tegelijkertijd moet hij er wel 'tijd/energie' voor vrijmaken omdat ik hem anders uberhaubt niet zie op t goede moment..

  Zoals ik het nú uitgerekend heb zou volgende ovulatietijd in t weekend zijn dus dan gaat t gelukkig allemaal wat meer vanzelf! :) En misschien stiekem vooraf x 'nee' zeggen dat hij aardig wat in te halen heeft haha

  Ben het volledig met je eens dat zonder druk zou moeten kunnen, maar jij dus ook nog niet dé gouden truc gevonden? haha

 • Charhm

  Nee wat hier wel helpt is er over praten, begrip tonen en samen overleggen wat dan wel werkt. Dat ik er als een havik bovenop zat werkte dus averechts. Praten dus maar ;)

 • Lama83

  Ja herkenbaar.

  Maar ik zou willen (buiten het zwanger raken om) dat mijn man een laag libido had hahaha. Hij wil elke dag wel en ik écht niet.

 • YeYa

  Herkenbaar.

  Maar misschien ook omdat hij doordeweeks niet thuis is ivm werk.

 • Tissie

  Ik ben 11 maanden na de bevalling en de teller staat nu op 2 keer😂

  Ik hoor mijn man er niet over, hij doet geen poging dus ik geloof dat we het nu beide wel prima vinden. Druk met andere dingen zeggen we dan.

  Kleinste kind is op de klok gemaakt ivm zijn oudere broer die nog bij ons in bed sliep. Dus ovulatie test en dan even 10 minuten werk🤷🏻‍♀️ We hebben daar nooit moeilijk over gedaan. Voordeel van weinig seks is dat het ook maar weinig tijd kost🤣 Maar het is niet zo dat ik er niet van geniet en mijn man ook niet. Het loopt nu eenmaal zo😊

  Met de eerste waren we niet zo bezig dus die kwamen gewoon zonder planning😊 Toen hadden we nog regelmatig tijd voor elkaar 😂

 • Manoewne

  Bij ons was het bijna het omgekeerde. Wanneer ik een foto doorstuurde van een smiley van de clearblue ovulatietest, dan hoorde ik hem zo naar boven lopen om van start te gaan. Ik heb ook telkens ovulatiepijn dus daardoor was het voor mij niet altijd aangenaam.. Soms deden we het wel wat vaker dan anders, ook soms maar 1 keer. Ik denk dat hier nog dames topics hebben over geopend, als ik het me goed herinner. Misschien die topics ook even zoeken en daar eens tussen de reacties ook kijken indien je hier niet voldoende tips of dergelijke krijgt?

  Hij vind het nu vooral 'grappig' (zegt hij zelf maar bedoeld hij wss zo niet) dat toen we zwanger probeerden geraken dat het dan veel was en nu eigenlijk bijna niks meer is. Maar dat is vooral van mijn kant uit door onze historie (1MA en 1 medische afbreking). Uiteindelijk kan seks geen miskraam tot resultaat geven maar toch. Het is voor hem dan ook een plotse aanpassing dat ie nu vooral af mij moet blijven, haha

 • Florien84

  Dit is voor mij niet herkenbaar. Bij de jongste gingen we er bewust voor maar ik was echt niet met testen bezig. Het moet wel leuk blijven.

 • Nog-even!

  Kijkt je man porno? Dat kan zijn libido voor het "echie" aantasten

  Maar nee, totaal niet herkenbaar gelukkig....

 • N.iekiet

  Dit is t 1e waar ik ook aan dacht

 • Liselott

  Nop: heeft ie geen tijd voor haha, elke dag 0700-1630 aant werk, en dan 2 avonden 18-22u nog aan t werk en als hij 'thuis' is omdat ik aan t werk ben is hij vaak nog 2 uurtjes aan de slag en dan zaterdags 8-16u: alles bij elkaar vaak zo'n 60 uur. Als hij rond avondeten thuis is speelt hij met m'n zoon.

  snap wel dat je dat denkt hoor, maar dat is bespreekbaar en hij heeft er gelukkig geen behoefte aan, x zelf filmpjes maken vind ie wel weer leuk haha

 • Baby.nr.4

  Hier maar 1 keer "echt" gepland zwanger geworden van de 4 keer. Bij de 3e. En mijn man kreeg koudwatervrees dus juist in de goede week kwam hij met een condoom aanzetten of voor het zingen de kerk uit... woest was ik.... zo gingen we toch geen 3e kind krijgen. Nou ja ik was dus wel meteen die maand zwanger.

  Maar op een of andere manier heeft mijn man ALTIJD zin als ik rond mijn eisprong zit.

  Nu worden we super snel zwanger. En hij zou na nr3 een knip laten zetten. Niet gedaan dus 5 jaar later nu zwanger van nr4. Maar heb ook al zo vaak tegen hem gezegd hou nou eens op met dat hitsige gedoe in die dagen dat het niet slim is, want het is zo gebeurd. Een beetje het omgekeerde probleem dus. Ik wilde altijd al 4 of 5 kinderen. Maar hij vond 2 en na veel gezeur dus 3 wel prima.

  Maar hier is hij dus juist niet te houden als we het niet moeten doen (en voor een kind je het juist wel moet doen).

  Ik bedacht me laatst hoe gezegend we eigenlijk zijn dat het allemaal zo gelopen is. Zonder moeite, timen en zo. Want het lijkt me idd heel raar om seks te hebben omdat het MOET. Dus die druk snap ik van je man wel. Wel lastig dat het zwanger worden op die manier alleen maar langer duurt en dit probleem dus alleen maar erger....

  Het is wat... kinderen krijgen 🙈😅

 • Liselott

  Gok dat je die maand toch geen rubbertje omhoefde dus haha!

  Wat fijn dat je man dat zo goed 'aanvoelt'! Hier lijkt t juist andersom te zijn: maar misschien is dat ook wel mijn eigen spanning dan onbewust?

  Klinkt eerlijk gezegd als een fantastische mop: man die tegen z'n zin in kind krijgt omdat ie op jouw ovulatie zo'n zin heeft! Waarschijnlijk vond ie t niet echt een heel groot bezwaar anders had hij wel moeite gedaan om het te voorkomen ;)

  ben wel blij dat ondanks dat de wens groot is dat het niet direct ook nog 'doodongelukkig' zijn als het niet gelukt is: dat scheelt nog weer iets om het gezellig thuis te blijven houden.. Maar idd: juist om die druk van de ketel af te nemen is er wel een stukje extra hoop dat het mag lukken

 • Jacqii

  Herkenbaar hoor! Mijn man heeft ook een lager libido en moet zelf meestal het initiatief nemen. Deze ronde dus ovulatietesten gedaan, omdat wij anders vanwege onregelmatige cyclus heel vaak "moesten" vrijen. Manlief vond het eigenlijk wel makkelijk en nam daardoor ook initiatief. Lastig dat jullie het als verplicht ervaren! Misschien kun je het wat meer ongedwongen doen lijken? Niet op de standaard tijden standaard in bed vrijen bijvoorbeeld? :) hoop dat het voor jullie snel wat relaxter gaat voelen

 • Liselott

  Dat wilde ik dus stiekem ook beetje voorkomen: in weekend sowieso wel makkelijker leuk te maken, maar nu op dag 10-13-15-17 t gezellig gemaakt en dag 17 was positieve ovulatie..

  Wel fijn dat je man er zo makkelijk in staat ja! Gisteren idd andere 'locatie' gekozen: spiegel drvoor gezet waar man vaak zo blij van wordt: Merkte dat hij dit x wel echt even kon genieten. Gelukkig is het wel fijn en ontspannen als de ovulatie niet in beeld is.

  Ik hoop dat t gewoon raak is deze ronde haha, jij nu ook ronde 4 toch?

 • Jacqii

  Ik hoop ook voor je dat het raak is! Wel top dat jullie vlak voor je ovulatie zoveel momenten hebben gehad. Vergroot toch ook weer je kansen! Wij in ronde 3. Hoe lang duurde het de vorige keer bij jou?

 • Jojo91

  Ik vertelde nooit wanneer ik een positieve ovulatietest had. Ik heb het ook alleen maar bij de 2e gebruikt. Wel zorgde ik dat we rond de vruchtbare tijd om de dag/om de 2 dagen seks hadden. Inderdaad niet altijd omdat ik perse zin had, maar om de kans op een zwangerschap te vergroten

 • Liselott

  Is ook niet heel gek als je wat minder zin hebt, maar ik denk dan: probeer er dan nog wat leuks van te maken dan is het nog leuk ook al heeft het stiekem ook nog een doel ;)

  Hier lukt vaak niet doordeweeks m'n man zover te krijgen dus dat is mijn 'probleem' weer: kan alleen maar hopen dat nu gelukt is haha

 • Jojo91

  Ja dat is lastiger! Gelukkig overleven zaadjes het ook wel even.. Hopelijk is het snel raak!

 • wildflower

  Ugh, hier geen ervaring met zwanger proberen te worden maar met 42 weken proberen de bevalling een zetje te geven. Ik word er gewoon nogsteeds ongemakkelijk van! En weet niet hoe we dat ooit gaan doen als we inderdaad ovulatietesten oid nodig hebben.. Het voelt gewoon heel verplicht en niemand heeft zin en het is raar 😅. Maar goed, hier hadden we voor baby 1x in de maand ongeveer seks, en nu sinds baby 1x in de 3 maanden ofzo. Dus ik vind 1x per week super netjes! En dan ineens rond 42 weken 1x per dag, nee we konden allebei totaal niet "in the mood" komen. Hopen dat we een eventuele volgende baby niet hoeven te plannen anders word het niets 😬.

 • Liselott

  hihi klinkt ook niet echt heel ontspannen haha! Maar voor de baby er was was het 2x per week, soms x 3, soms 1.. Dat vond ik prima en oké: nu mis ik het wel een..

  Maar in jou geval is het een stuk pittiger om ontspannen een tweede te krijgen misschien: iig bij jou zal de frequentie meer opgeschroefd 'moeten' worden in verhouding? Hopelijk krijg je dan weer spontaan zin! :)

 • Soccer-Mom

  Het libido van mijn man is ook niet hoog, nooit geweest ook. Ik vertelde hem ook niet wanneer ik ovuleerde. Ik hield dat alleen voor mijzelf bij. Op die manier was het voor hem wel spontaan. Na ruim drie jaar proberen incl. medisch traject had ik dit ook niet anders moeten aanpakken.

 • Liselott

  Begrijpelijk! als het dan zo'n moetje wordt dan was je relatie niet meer heel fantastisch geweest nee..

  Ik vind ook oprecht leuk om cyclus enzo bij te houden eerlijk gezegd haha, maar door de spanning eromheen hoop ik dat ons geduld niet zo eindeloos op de proef gesteld wordt, maar gaan t meemaken! Hoop dat ik door menstruatie te verzwijgen een volgende poging makkelijker wordt

 • ALK93

  Mijn libido is erg laag, maar ik wilde natuurlijk wel om zwanger te worden. Mijn man vond het vreselijk als ik zei dat het nu een goede tijd was. Dan wilde ik namelijk om de dag doen. Opgelost door het niet meer aan te kondigen, maar gewoon zelf initiatief nemen en dan wilde hij wel. En als het dan een keer niet ging om de dag, naja dan maar een dag later.

 • Liselott

  Is ook echt een moodkiller hé, snap dat wel van je man ook, moet zeggen dat ik fysiek dan juist extra in de mood kom! Maar ging er bij hem niet een lampje branden als je 'ineens' om de dag wilde?

  Denk dat ik nu mijn menstruatie ga verzwijgen zodat hij hopelijk minder snel doorheeft dat het hét moment is..

 • ALK93

  Oh vast wel, maar het scheelde gewoon al om zelf te beginnen in plaats van te zeggen 'nu moeten we even, want ik ovuleer'. En ik deed het ook wel eens buiten de 'goede tijd' zodat het minder op zou vallen haha.

 • Chudo

  Wij hadden beide geen prestatiedruk. Mijn man heeft altijd zin. Ik een stuk minder. Voor mij was het meestal idd een moetje.

  Klaarkomen sowiso altijd in mij. Waar anders?? Waarom mdaarbuiten?

 • Liselott

  Beetje andersom dus qua libido;)

  Kan ook gezellig hebben met je handen of mond ;) zeker rond geboorte 1e was dat wel nodig: 5 weken gebroken vliezen en erna nog bijna 10 weken zonder 'penetratie' gemoeten: dan bedenk je echt wel je manieren om het toch nog gezellig te hebben samen

  (maar idd dat t maar zo weinig is is echt wel beetje begonnen na de geboorte van onze zoon: daarvoor werkten we op dezelfde avonden, sliepen we hele nachten en hadden we meer tijd en energie voor elkaar)

 • Chudo

  Er komen wel weer betere tijden met meer tijd voor elkaar! Hoe oud is de 1e nu?

 • Liselott

  1e is beetje same leeftijd als jouw kleine: bijna 17 maanden!

  Bij ons idd januari weer meer tijd samen: ongemerkt hebben we werk toch meer prioriteit gegeven dan 'moest' en dat is toch een risico voor je relatie op lange termijn. Gelukkig hebben we t nu verder nog goed: maar zijn er wel over uit dat deze manier van leven niet zorgt voor een "lang gelukkig leven samen" en aangezien we van plan zijn nog heel lang samen te blijven moeten we elkaar weer prioriteit maken :)

 • Chudo

  Leg de druk niet al te hoog meis. Als je kan accepteren dat tijd samen even op een laag pitje staat dan word het zoveel makkelijker. Jullie houden van elkaar, kunnen bij elkaar terecht als het nodig is, dat is het belangrijkste om voor nu te weten. Tijd samen komt wel weer, het zijn echt de tropenjaren! Het blijft niet zo chaotisch en hectisch als nu 🙏

  Als jullei relatie goed zit hoef je niet bang te zijn als er even minder tijd voor elkaar is

 • Flamingobaby

  Wij hebben nooit het idee gehad dat het moest.. wij hebben altijd seks gehad omdat we met elkaar wilden vrijen.

  Komt wel bij dat wij het allebei wel opwindend vonden om voor een kindje te proberen.

 • Liselott

  Zo had ik het ook in gedachten ja! Voor de eerste verheugde ik me er ook juist op: lekker vaak gezellig hebben, genieten van elkaar en van t geheim dat je samen deelt..

  Realiteit is dat je wel allebei er zo in moet staan om het ook écht leuke tijd van te kunnen maken


1 2