Baby onzekerheid..

Beste allemaal,

Ik heb wat vraagjes..
Onze kleine uk is 6 weekjes en slapen overdag is een ramp.
Sinds vorige week zijn we begonnen hem de dutjes na de fles in zijn bedje te leggen (ledikant).
Ook om te beginnen met wakker in slaapt vallen en dat zo te oefenen.
Nu is hij echt een hazenslaper en word om het minste wakker.
Als hij zijn fles heeft gekregen en slaap signalen vertoont doen wij hem in de puckababy,
Leggen we hem in zijn bedje, doen Zijn muziek doosje aan geven hem een zoen en zeggen Slaaplekker.
Meneer is dan klaarwakker en kijkt met grote ogen. Dan is die even stil en brabbelt een beetje.
Daarna begint hij te huilen en ga ik hem in zijn bedje troosten, soms lukt dit en valt hij eindelijk na 60 min in slaap. Dit duurt maar liefst 5/10min.
Hij is daarna weer klaarwakker en wilt echt uit bed. Daarna is hij te moe voor de fles en valt dan in slaap. Als wij hem bij ons houden dan slaap die welleens 1 a 2 uur of soms langer.
Als we maar blijven wiebelen en/ofwandelen. Hij vechter echt tegen zijn slaap en is zo onrustig.
Ik kan natuurlijk niet de hele dag met hem lopen al zou ik willen.

Hij word ook altijd huilend wakker. Hij kan nooit even n kwartiertje stil nu zijn of rond kijken.
Huisarts en cb zeggen dat het niets is en dat het goed komt..

Iemand tips voor ons?

Lieve groetjes

854 x gelezen, 2

In Baby

reacties (26)


 • M-

  Hoi! Ik kwam jouw blog tegen en wij hebben precies hetzelfde met ons zoontje. Helaas dag en nacht 🙈

  Ik was dus even benieuwd hoe het nu gaat bij jullie en wie weet heb je inmiddels tips 🙂

 • Lins1303

  Hij heeft echt ons nog nodig hoor..

  heb het echt even 2 weken los gelaten. Ben sinds gisteren weer gaan proberen met de dutjes in bed. In de ochtend heeft die 45 min in bed geslapen en smiddags 90 min. Savonds wilde ik hem ook nog in bed leggen maar meneer raakte helemaal overstuur. Na een half uurtje geprobeerd te hebben steeds troosten en terug hebben we hem mee na beneden bij ons genomen. Na een tijdje uitsnikken en een kleine 30 ml voeding sliep meneer heerlijk 2/3 uur tegen mij borst 🥴🤣 alsof die het weet haha

  Ik blijf gewoon 2 dutjes overdag aanbieden in bedje als het lukt is het mooi meegenomen zo niet blijft die maar bij ons. Het is soms fijn je handen vrij te hebben maar ik geniet er nu maar even van zolang het kan.

 • Dame68

  Wakker wegleggen hoeft op deze leeftijd nog niet perse. Als dat niet lukt. Wij hebben een wieg beneden staan waar ons meisje van 22 wk graag slaapt. Wel boven ledikant geprobeerd. Ik moest ook tijden ernaast zitten voor een half uurtje slaap.niet vol te houden.

  Ze doet nu vier dutjes van een uur op een dag. Overigens, wel op de buik vanaf 6 wk. Ze was eerst ook altijd onrustig, schrok steeds wakker op de rug, bleef wakker etc. Op de buik is ze zo weg. Vond t wel heeel spannend hoor en heel goed overlegd met cb. Ze was al snel sterk in t nekje. Daarom ook wieg beneden staan ivm buikliggibg en korte dutjes van 50 min. Nu blijkt dat ze mogelijk al die tijd al een kma heeft gehad, daardoor ook veel onrust gehad.

  Bij ons hielp ook de wakkertijd heel goed in de gaten houden en 15 min eerder voorbereiden op slapen (zachtjes praten, verschonen, liedje etc)

 • Lins1303

  Oh super bedankt voor je bericht. Ik ben er idd mee gestopt niet vol te houden. Buik heb ik ook al geprobeerd helaas geen succes.

  Kunnen ze ook kma hebben zonder klachten alleen bijv onrustigheid etc?

 • Pindakaasappel

  Heb je ook geprobeerd om alles donker te maken? Muziek voor het slapen, activeert hem dat juist niet?

 • Lins1303

  Donker maken helpt ook niets helaas. Wij proberen het over een paar weekjes weer eens met het bedje

 • MamaRosali

  Die van ons heeft als baby nooit echt overdag geslapen, wilde gewoon wakker zijn. 2x per dag mocht ie max een uur in onze armen slapen (ik keek dan lekker film met oordopjes). Op de bank wilde hij weleens weggelegd worden, met dekens en kussens zodat onze armen leken. En verder veel gedragen op m'n arm tijdens het huishouden, of misschien wil hij in een draagdoek?

  Andere ideetjes: Je kan proberen welk ritme beter werkt: voeden, slapen, wakker of voeden, wakker, slapen.

  Maar sommige baby's vinden het prima om wakker te zijn, als ze dan maar niet continu huilen. In de wipper/ in zithouding int hoekje van de bank en een knuffeldoekje op de buik leggen om te friemelen. Een babygym met speeltjes?

  En inderdaad na de fles slapend wegleggen kan helpen, dus eerst slaapzak aan, daarna fles geven.

 • Lins1303

  Hij is soms wel wakker hoor! Dat is dan het laatste uurtje voor die de fles moet of ja de fles soms. Maar hij kan niet n uur wakker zijn en niet huilen. Dan moet je echt wel met hem bezig blijven zoals wandelen en wiebelen zodat die in slaap valt nog. Hij wilt wel even in de box naar het mobiel kijken maar daar heeft die naar n kwartier genoeg van.

  Dankjewel!

 • Moedervanprinses

  Mijn kindjes heb ik nooit wakker weg kunnen leggen. De jongste is nu 15 maanden en valt nog steeds bij mij in slaap. Toen ze klein waren veel in de draagdoek. Kregen ze toch hun rust en ik geen frustratie

 • Lins1303

  Ik ga ook maar meer met de draagzak/doek doen zo kan ik toch mezelf een beetje verplaatsen en is die toch lekker dichtbij.

 • Lindaaaaaaaa

  Hier nooit in slaap gewiegd. Hij sliep altijd 90 minuten ipv 4 uur (bijwijzevan) altijd naar het kindje kijken

 • Dibbus

  Lukt het wel om hem weg te leggen als hij al slaapt? Bij ons kon dat ineens niet meer en toen hebben we alle bedjes/babynestjes etc schuin gezet en nu gaat het weer prima. Maar goed, wellicht gaat dat allang goed bij jullie ☺️

 • Mama-LenA

  Goed dat je probeert om je kindje wakker in bed te leggen. Ik zou daar alleen nog een paar weekjes mee wachten. Daarna kun je zorgen dat je kindje in bed in slaap valt. Maar het gaat erom dat het bedje de plek is waar ze is slaap vallen. Je mag wel wiegen etc en als ze dan bijna slapen leg je ze in bed. Zo is je zich bewust van het bedje. Naarmate je kindje ouder wordt leg je hem steeds wakkerder in bed.

 • Lins1303

  Ik denk gewoon dat we iets te voorbarig waren. Wij proberen het over een paar weekjes nogeens. Dankjewel voor de info

 • Vlindermoeder

  Lekker bij je in slaap laten vallen en dan al slapend in bed leggen. Later oefenen met wakker in bed leggen

 • Lins1303

  Dankjewel!

 • O.

  Dit zou ik idd ook doen. En ook beetje meegaan in wat je kindje nodig heeft, nog niet te druk maken hierover nu. Ik begon na een maand of 3-4 met structuur en rituelen aanbrengen rond de slaapjes. Komt echt vanzelf wel ☺️.

  Wij hebben ons zoontje tot ongeveer 6 maanden nog regelmatig in slaap gewiegd 😃.

 • Lins1303

  Dankjewel! Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben en dat het dus echt wel goed komt!

 • 12345678

  Wakker in slaap vallen lijkt mij meer voor oudere kindjes. Lijkt me nav je verhaal meer dat het nu voor frustratie zorgt dan rust geeft. Op deze leeftijd is het zo dat als mama uit beeld is, mama voor altijd weg is. Niet gek dus dat ie dan gaat huilen. Is een draagdoek een optie? Zo klein hebben ze echt nog veel nabijheid nodig. Of in slaap wiegen en dan weg leggen. Onze eerste legden we altijd slapend op bed, pas met 9/10 maanden ben ik toen begonnen met wakker in bed leggen en dan iedere 5 minuten terug. Na 4 dagen ging het goed en hebben we nooit meer problemen gehad.

 • Lins1303

  Dankjewel voor je antwoord. Misschien beginnen we dan idd te vroeg en moeten we hier dan even wat langer meer wachten. Ik kan hem ook niet even in de box of ergens neerleggen. Zodra die weggelegd word is die wakker. Ik heb een draakzak misschien moet ik die binnen ook meer gaan gebruiken. Bedankt!

 • 12345678

  Ja heel herkenbaar hoor! Had hier ook een hele alerte baby en lichte slaper. Was voor de nacht soms wel 45min bezig om haar in slaap te wiegen, dan wegleggen, kraakte 1 plank, was ze wakker en kon ik weer minimaal een halfuur wiegen.. frustrerend! Ook overdag sliep ze als ze alleen lag in de box na het wiegen max halfuurtjes en als ze bij mij lag gerust 1-2 uur. Ik heb dus heel veel uurtjes met haar op de bank gezeten.. maar het wordt beter!

 • Lins1303

  Het word idd beter hoor ik overal 🤣. Nu is het soms idd wat frustrerend. Maar wat je zegt na de fles ligt die gerust 1/2 uur lekker bij mij te slapen. Dan laten we het gewoon even zo lekker dichtbij mama. Fijn om even wat bevestiging te lezen.

 • Mykha

  Klinkt als een hele normale baby, dit doen ze bijna allemaal. Als hij nog veel te wakker is zou ik hem niet al in bed leggen… die van ons sliep trouwens pas vanaf 8 weken overdag, daarvoor was hij altijd wakker, gewoon de hele dag! Heel vreemd, maar hij huilde niet en was tevreden dus we volgden hem gewoon erin. Vanaf 8 weken deed hij ineens 4 lange slaapjes overdag, ook ingebakerd en witte ruis. Maar slapen niet op de klok, maar aan de hand van slaapsignalen. Ik deed altijd 1 slaapje overdag in de kinderwagen, lekker wandelen buiten. De rest in bed, lukte het niet om zelf in slaap te vallen dan hield ik hem lekker vast totdat hij sliep en legde hem daarna slapend weg… 6 weken is echt nog heel jong, kindjes zoeken gewoon nabijheid en veiligheid. Het kan ook zijn dat ledikant nog te groot is? Geeft minder geborgenheid dan z’n wiegje misschien?

 • Lins1303

  Hij is niet altijd tevreden. Als we niet met hem lopen of wiebelen gaat die huilen ook na de fles en schone broek. Je hoort zoveel verhalen over niet in slaap voeden en wiebelen voor de slaap associaties. Je zegt dus eigelijk lekker hij hè houden als die dan wel slaapt? Wij doen hem al in de puckababy. Ik ga het is proberen in het wiegje.