Wel/niet.. twijfel!

Mijn eerste blog...
Kennen jullie dat? Het gevoel dat je nog even beide opties open wilt houden.
Iedere keer, zo ongeveer om de 5 weken, twijfel ik weer. Weet ik niet of ik wil hopen op een menstruatie. Of juist op het uitblijven ervan.
Ergens borrelt er het verlangen om nog een kindje lief te hebben in ons gezin. Maar ik weet nu ook hoe intens ik het beleef. De hormonen van het zwanger zijn. Het openstaan en helemaal gericht zijn op een baby. Ik vind het zó prachtig en zó intens(ief) tegelijk. En daardoor ook zwaar. Ik weet niet of ik mijn gezin een zwangere 'mij' wil geven..
Manlief is duidelijk, t is fantastisch en goed en genoeg zo.
En ik ben ook blij met alle praktische dingen. Gewoon ff boodschappen doen. Box weg. Kinderwagen bijna weg. Soms een ochtendje alleen als de kinderen naar school/peuterspeelzaal zijn...
en toch.. stiekem... nog eentje?

1540 x gelezen, 3

reacties (12)


 • Peepah

  Hier is met alle liefde nog een baby'tje welkom. Ik zou nog heel graag een keer bevallen(ja mijn tweede bevalling was heel mooi) Het zwanger zijn is alleen niet zo mijn ding. Ivm de risico's die een zwangerschap met zich mee brengt gaan wij er niet meer voor. Wij hebben 2 "gezonde" jongens(de oudste heeft van alles, maar gelukkig niks levensbedreigends).

  Soms krijg je er alleen spijt van als je het niet doet.

 • Moederkloek.

  Hier net zo.

  Toen ons zoontje geboren was, had ik nog niet meteen de behoefte naar een tweede kindje.

  Vervolgens steeds periodes van wel - niet. Vooral met sprongetje, besloot ik weer van niet.

  Toen ons zoontje 2werd hebben we een halfjaartje 'geprobeerd', maar toen begon manlief opnieuw te twijfelen, dus zijn we weer gestopt.

  Niet erg handig als je allebei twijfelt..

  In april wordt ons zoontje 3. Ik neig nu meer naar 'ja' maar m'n vriend is nog niet zo ver. Dus we wachten nog even & zien dan wel weer.

 • bienmoos

  Herkenbaar!!

 • Mam4life

  Lastig hè die twijfel! Hier kwam de 4e als verrassing, ik wilde het wel graag maar manlief niet. Niet werkende anticonceptie hakte de knoop voor ons door. Manlief heeft zich laten steriliseren, maar regelmatig ben ik een beetje down omdat ik nooit meer een baby zal hebben. Verstandelijk is dit de beste keuze, maar emotioneel....

  Hier was de vierde wel de kers op de taart voor ons allebei. Ik geniet enorm van hem en als ik zie hoe de rest van het gezin er mee omgaat..zo mooi om dat ook mee te maken.

 • NYVM

  Ik heb het ook! Iedereen om mij heen is zo overtuigd; of ze willen er nog één of ze voelen zich compleet zo.

  Ik heb het allemaal prachtig en intensief ervaren. Maar ik zou niet willen dat ons dochtertje alleen is. Het kan zijn dat het volgende kindje makkelijker is, maar al die verplichtingen weer. Ik vind het lastig. Heb de laatste tijd het gevoel dat ik mijn leven weer een beetje terug heb.

  Ik denk dat ik zelf nooit een gevoel zal hebben dat ik er klaar voor ben. Ik vind het lastig.

 • pregnantofthe3th

  zoooooo herkenbaar! was hier ook altijd op zelfde dagen in de cyclus zo. . hormoooonen! en ik vind dat prachtig gemaakt😉 hier ook ongepland zwanger van een 3e verrassingsbaby en dolblij mee.. als het aan onze overdenkingen lag was er nog geen kind maar gelukkig komen ze telkens als verrassing en dan vallen alle tegens meteen weg😉 en ja dit houdt denk ik nooit op want ik hoor echt zoveel vrouwen hierover!

 • NewBaby2018

  Herkenbaar hoor! Wij zijn ongepland nu zwanger van de derde, daarvoor ook heel lang die twijfels gehad, wel/niet. Heel veel goede redenen om er niet voor te gaan en heel veel goede redenen om er wel voor te gaan. Nu dus ongepland zwanger, maar dat is prima, de knoop is doorgehakt. 😉

 • MienB

  Tja als men eenmaal zwanger is, dan zijn er twee mensen zelf bij geweest en dan draagt men de verantwoordelijkheden ook. Wie daar geen zin in heeft, moet dat bedenken voor de daad. Tenminste dat is mijn mening. Ik denk als dat kleintje er eenmaal is, dat iedereen in het gezin op slag verliefd wordt, zeker weten! Ik kan niet opmaken uit je verhaal of je zwanger bent, maar als het zo is: Gefeliciteerd!

 • NewBaby2018

  Gefeliciteerd? Ze is (nog) niet zwanger toch?

 • MienB

  Ik kon het niet met zekerheid opmaken uit haar verhaal, maar mocht ze zwanger zijn dan 'gefeliciteerd'

 • pregnantofthe3th

  ehhh ze zegt te twijfelen maar is nog niet zwanger😉

 • Linnde

  Klopt. Ik ben niet zwanger. Dit is juist die twijfelfase voor we de beslissing nemen wel/niet. Vooralsnog is het ‘niet’. Maar soms kunnen argumenten om het hierbij te laten voelen als koudwatervrees.