En dan heb je ineens Diabetes

Pff.. zo gaat het goed met me en zo heb ik een blaasontsteking, vlak erna koorts en blijf ik maar moe en me niet fit voelen. Gisteren een check of de blaasontsteking weg was en toen bleek mijn suiker extreem hoog en niet lang erna moest ik naar de spoed in het ziekenhuis en ga ik mijn 2e nacht in het ziekenhuis alweer in. Ik ben vanaf nu diabetes patiënt met type 1 Lada en ben nu aan het leren hoe ik mezelf dagelijks moet prikken. Nu in het ziekenhuis kan ik dat nog in alle rust doen, maar ik ben heel benieuwd hoe dat straks thuis gaat met 3 kleine kinderen. Ook qua opbergen van alles en veilig houden van de naalden die ik in een bakje moet gooien. Heeft iemand ervaring en tips?

1169 x gelezen, 6

reacties (14)


 • Lispeltuut

  - bij de apotheek kan je een naaldencontainer vragen. Deze gebruiken ze in de zorg ook.

  - net als veiligheidsnaaldjes (de naald schiet dan na gebruik terug).

  - het is nu heel nieuw en heel spannend en nauwelijks te overzien maar straks doe je het allemaal tussen neus en lippen door.

  - neem het serieus!! Denk niet dat het allemaal wel los zal lopen maar DM is een serieuze ziekte, waar heel goed mee te leven is, maar ga er niet laconiek mee om. Leer je valkuilen (bijv patat kan je suiker lang blijven pieken om ineens heel hard te dalen) maar daar ga je ook je weg in vinden.

 • Linde-1

  Bedankt voor je berichtje 🙂. Ik ben sinds gisteren weer thuis en moest vanmorgen al bij de apotheek alles regelen voor de aanvulling van de naalden enz.

  Heel geregel allemaal.

  Ik hoop ook dat ik me snel beter voel. Nu nog erg snel moe, maar ik denk dat het weer beter wordt als de waardes weer wat stabieler zijn een paar dagen.

  Ik moet het allemaal nog laten landen, voelt nog onwerkelijk dat mijn hele leven ineens om is gegooid.

 • Mommiebakster

  Hè wat naar zeg, sterkte!

  Wat voor klachten hield je na de blaasontsteking? Ik heb namelijk hetzelfde. Pas blaasontsteking gehad, kuur. Daarna aan het kwakkelen gebleven met buikpijn, veel plassen, honger, misselijk en naar..

 • Linde-1

  Ik werd tijdens de kuur ook ziek, kreeg koorts/griep. Maar mijn zoontje was ook ziek dus ik kan dat van hem hebben opgelopen.

  Ik bleef eigenlijk moe en niet fit en eetlust bleef weg en de dag voor de opname had ik extreme dorst en bleef maar droge mond houden. En ik zie al een tijdje wazig en sinds deze week is dat nog erger geworden. De dokter had me gezegd dat ik na 2 weken opnieuw urine moest inleveren of de blaasontsteking over was, moest jij dat ook niet ? Uit die urine is de hoge suiker bij mij naar voren gekomen.

  De blaasontsteking blijkt hier al te komen door de suiker, met diabetes blijkt je vatbaarder te zijn voor ontsteking en heb je wat minder weerstand.

  Als je twijfelt over je suiker, mag je het vast wel even laten prikken bij de assistente van de huisarts.

  Ik had achteraf alle symptomen van een hyper:

  Zie hieronder de link.

  https://www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/dagelijks-leven/hypo-s-en-hypers

  Ik hoop dat je snel ook wat beter voelt.

 • Ilsje85

  Ow, wat zul jij geschrokken zijn na jouw opname op de spoedafdeling van het ziekenhuis en 3 kindertjes achterlatend😬

  Geen tips, wil je sterkte wensen

 • Linde-1

  Dankje 😘

 • Florien84

  Och meis dat is vervelend nieuws meis. Neem de tijd. Sterkte.

 • Linde-1

  Bedankt 😘

 • Jeppie

  Dat is een nare boodschap. Ik wist ook niet eens dat LADA bestond, tot mijn moeder de diagnose kreeg.
  Maak gebruik van de ervaring en tips die de diabetesverpleegkundige heeft.
  Mijn moeder heeft ook een sensor en is daarmee van de vingerprikken af. Zij bewaart haar spuiten en naaldencontainer op een plaats waar de kleinkinderen niet bij kunnen. Zij weten ook dat oma zichzelf soms een prikje moet geven. Inmiddels is mijn moeder zo vertrouwd met het spuiten dat ze dat gewoon tussen de bedrijven door kan doen.

 • Linde-1

  Zal ik doen, dankje. Die sensor heeft de verpleegkundige het vandaag ook al over gehad inderdaad. Ik moest er van haar even over nadenken of ik dat ook wilde.

 • Lady-Whistledown

  Jeetje meis, dat is best schrikken. Ik heb zelf type 2. Je kan je diabetesverpleegkundige alles vragen over praktische zaken. Voor de naalden krijg je een speciale container. Waarschijnlijk kom je ook wel in aanmerking voor een sensor (Freestyle Libre) dat dagelijks je glucosewaarden meet. Je zal ook regelmatig gezien worden door de Internist.

 • Linde-1

  Dankje. Ja de diabetes verpleegkundige begon er al over dat ik in aanmerking kwam voor de freestyle libre en of ik erover na wilde denken. Het klinkt wel veel handiger dan al dat prikken enz elke keer.

 • Marjolein84

  Wat vervelend. Het is even leren maar als je eenmaal het ritme hebt gaat het vast goed. Mijn vader heeft diabetes. Mijn zusje en ik zaten beide op de basisschool toen het ontdekt werd. Wij vonden het mega interessant. Wilde ook vaak in onze vinger worden geprikt om ons bloed te meten. Je hebt van die containers om je gebruikte naalden in te doen.

 • Linde-1

  Bedankt. Mijn middelste vind het nogal eng nu. Vanmiddag waren ze even op bezoek en moest ik net even prikken met de verpleegkundige erbij. Maar hij zal er vast ook snel aan wennen dan. .