Zoontje 8 weken wil niet alleen zijn/slapen

Mijn zoontje word morgen 8 weken en is ook mijn eerste kindje 💙
In het begin heeft hij Savonds veel last gehad van huiluurTJES, ontroostbaar zo zielig
soms eens een extra flesje, uren mee rondlopen niks wou helpen uiteindelijk was hij zo moe na zoveel uur huilen dat hij op de arm in slaap viel.
Maar dan mocht je hem erna ook zeker niet in bed leggen, want dan begon het opnieuw.
Na een tijdje als hij in slaap viel bij mij, geprobeerd om bij mij te laten slapen op mijn buik/borst
dat werkte 9 van de 10 keer wel.. Ik weet dat ze dat afraden, maar als ik weet dat hij zo wel slaapt en meer op zijn rust is en
ik zelf ook een beetje kan slapen is mijn keuze ook snel gemaakt natuurlijk, heb geprobeerd zijn babynestje bij mij in bed te leggen,
heeft ook maar een paar keer geholpen, hij wil echt vastgehouden worden..En dan het eten, daar begon hij als het op was ook vaak meteen te huilen, deed de moedermelk in flesjes van avent (100 ml) en die was leeg op10 min.
Dus dan zei de vroedvrouw dat het kan zijn dat hij geen verzadigd gevoel had.. Dus op aanraden van de vroedvrouw, de flesjes van DR.Brown gekocht (prematuur speen)
Daar deed hij dan weer 20 min over voor 100 ml wat erna alweer stukken beter ging.. gelukkig!!
Maar nu sinds een paar dagen huilt hij overdag ook best veel, en na het eten gaf hij ook redelijk veel terug.
Gister toch maar naar de dokter geweest hij denkt reflux dus heeft hij aangeraden om de voeding(moedermelk) wat in te dikken.
Dus nu proberen of dat helpt.
Vind het echt heel moeilijk om hem veel te zien huilen, vooral omdat je niet weet wat er scheelt..
Voel me vaak zo schuldig 😔
Dan begin je te zoeken waarom hij mss zou kunnen huilen...
Dan kijk je al snel na de pamper, of hij mss terug moet eten, mss eens de temperatuur meten, rondlopen, beetje voor de tv staan dansen met mijn zoontje op mijn arm (wat ook wel goed werkt)
Als ik het zo doe voor de tv staan dansen valt hij wel makkelijk in slaap, maar dan moet ik hem
wel bij mij houden anders word hij terug wakker en begint hij opnieuw.. elke keer doet hij precies 1 oogje open, of alle 2 een heel klein
beetje om te kijken of iemand hem nog zeker vast heeft en niet in zijn bedje heeft gelegd (zo lijkt het toch🤭)
Hij kan ook niet alleen in slaap vallen, in het park, in zijn bedje, of ligstoeltje. Alleen bij iemand op de arm..
Begrijp me niet verkeerd, ik vind het zoo leuk om hem dicht bij mij te hebben, samen te slapen,
veel te knuffelen. Maar zou het ook soms eens leuk vinden als hij gewoon in zijn ligstoeltje of bedje zou willen liggen.
Maar goed, buiten het huilen moet ik ook wel zeggen kan hij toch nog elke dag ook wel lachen 😍
Zou hij gewoon behoefte hebben aaan veel knuffels?
Hoop het!! 💙

1569 x gelezen, 2

In Baby

reacties (13)


  • Laura-25

    Heel erg leuk dat er meteen reactie op kwam (ook heel veel lieve reactie’s), goede tips die we zeker zullen gaan testen.. zelfs sommige dingen die ik helemaal nog niet wist of kende.

    Voel me in iedergeval al beter dat sommige zich er in herkennen. En als het de heledag bijna knuffelen is en hij zich er beter door voelt dan zal ik dat ook met heel veel plezier doen. Heeft denk ik deze nacht ongeveer van half 12 tot 1 zitten huilen. ( mijn vriend heeft er mee rondlopen, hij doet het zo goed en blijft er zo rustig bij) ben zelf wakker geworden van het gehuil meteen over genomen dan, lekker knuffelen.. ondertussen was het ook wel weer tijd voor te eten, flesje gegeven denk nog half uurtje voor te tv gestaan met een beetje muziek en is hij uiteindelijk in mijn armen in slaap gevallen, denk rond een uur of 2. Wel weer lekker samen geslapen 🤭 heeft zelfs doorgeslapen tot kwart na 8 ☺️

    Het is inderdaad allemaal beetje zoeken maar zoals ik al zei, zal zeker de dingen proberen die jullie voorstelde..💙 en dan zal het wel goed komen.

    Het blijft zo’n schatje en zou zeker niet meer zonder kunnen. Ikhouzoveeelvanhem 💙💙

  • Vera2020

    herkenbaar, onze zoon kon de eerste 6-8 weken ook niet weggelegd worden. Nergens dus; ook niet in de box en wandelwagen/auto/draagzak vond ie mwoah. Dat werd op de piek (6 weken) zo intensief dat mijn vriend maar in het logeerbed moest liggen zodat ik veilig kon samenslapen met zoon. Ik heb wel altijd geprobeerd zijn bedje (cosleeper) aan te bieden en hem daarin even te troosten. Wilde dat niet, dan bij mama. En warempel, met 8 weken werd het beter en met 12 weken zowat over. Nu (11 mnd) is hij een superslaper en dol op zijn bed. Het wordt beter, hou vol. ;-)

  • Jojo91

    Ik zou er gewoon aan toegeven. Mijn zoontje heeft geen reflux en zelfs hij wil de hele dag bij me zijn. Ik kan hem gelukkig snachts wel wel wegleggen. Het is soms intensief maar het wordt op een gegeven moment echt beter. Gewoon af en toe proberen en op een gegeven moment zal je zien dat het ineens wel gaat

  • Misssevda

    Onze dochtertje had ook precies hetzelfde. Ze had in de avond een huiluurtje, er was niks aan de hand maar ze huilde gewoon. We hebben zo gelaten. In de nacht alleen op schoot slapen, eenmaal in bed begon ze weer te huilen. We hebben echt moeten afwisselen met mijn partner. Toen kwam de tijd dat hij moest werken, ik zat dan binnen met de kleine. Er was 1 nacht dat ik er helemaal doorheen zat. Ze sliep en 5 minuten later werdt ze wakker. Dit duurde 3 uurtjes, en toen ik dacht ok die slaapt snel in bed leggen. Dus hup de co sleeper in ik draai mij om en ze begint weer. Ik heb haar opgepakt was zo gefrustreed dat ik haar waarschijnlijk te hard wiegde. Mijn partner werdt wakker nam haar over en ik barstte in tranen uit en vroeg of hij ons naar mijn moeder wilde brengen. Dus ik snap het heel goed, uiteindelijk kwam mijn moeder met het idee om in te bakeren en haar te laten slapen als een cocon in de voedingskussen. Dat ze dus overal goed was ingepakt en werdt gesteund door de voedingskussen. Dit hielp echt als een wonder, waarschijnlijk wilde ze nog dat veilige baarmoeder gevoel hebben. Beetje gek uitgelegd maar heb er ook een foto van. Nu slaapt ze soms echt heel soms uit der zelf, maar we moeten er nog bij zijn. Het is een slechte slaper dat hebben we geaccepteerd

  • Boysmomma

    Mijn zoontje is nu 9 weken en was precies hetzelfde! Enorm zwaar idd..

    Vanaf 7 weken sliep hij in de nacht in zn co sleeper, voorheen altijd op mij. Ik heb weken elke avond geprobeerd tot hij erin sliep! Na boertje inbakeren en in slaap knuffelen. Na 20 min legde ik hem weg en licht uit. Nu kan ik hem in zn co sleeper inbakeren en slaapt hij binnen 5 min.

    Overdag sliep hij nog enkel op ons of in draagzak, tot 2 dagen geleden. Ik had hem op mijn armen maar moest zo nodig poepen haha, ik legde hem in de box en hij werd wakker en begon te huilen. Maar ik kon echt niet ophouden. Paar min later kwam ik terug en siep hij in de box! Sindsdien kan ik hem daarin leggen en slaapt hij...

    Ik snap hoe zwaar het is voor je! Maar gewoon elke x blijven proberen. Wil hij niet? Prima, dan weer knuffelen. Maar op een dag lukt het wel een keer!

    Ik vind het heerlijk dat hij af en toe ergens anders slaapt, en toch mis ik die knuffelnachten dat hij op me sliep. Haha, 3 weken geleden zou ik mezelf slaan om deze uitspraak!

  • Shrimp

    Ff als eerst. Soms zijn babies zo. Je hebt niet iets verkeerd gedaan ofzo. Deze babies zijn wel de intensiefst ik heb van de 5, 1 waar ik echt geen raad mee wist en 1 die reflux had , dus in de doek was het goed , ik droeg haar vanaf het aankleden s ochtends tot 2130 in de doek. Tuurlijk niet heel wenselijk maar fijnst voor baby en uiteindelijk ook voor jou. Slaapjes in eigen bed komen wel. En snachts ... m’n reflux dochter heeft van 4 mnd ( toen mocht inbakeren niet meer) tot 14 mnd naast me gelegen. Ja dat was even krijsen toen ze op zichzelf moest maar ze was al ouder toen , ik was wel in de kamer en later bedje verhuisd, stap voor stap. Ik zou je zoontje gewoon dragen de hele dag. Mijn dochter had dan van 19.00 -21.00 wel een krijsperiode. Maar dan was het voor mijn gevoel toch goed ; geen vieze luier, niet koud, niet warm , geen honger en je zit op de beste plek, dus huil dan maar waar het ook om is, ik was bij dr.

  • linaa

    Lijkt meer alsof de baby over vermoeid is vandaar dat hij zolang blijft huilen en moeilijk in slaap val. Ik herken dit ook bij de mijne vandaar. Ik deed precies wat jij deed en ik had er nog 3 kids rond lopen het was echt heel pittig. Toen was ik er wel even klaar mee, mijn andere kids hadden mij ook nodig. Toen met 4 maanden leerde ik hem echt zelfstandig slapen zonder dat hij mij nodig had. Klinkt niet leuk maar ik liet hem dan eventjes huilen paar minuten. Zat bij de trap en zijn gehuil werd steeds minder, was eigenlijk meer zeuren huilen. Nou binnen 2 dagen had hij het door. Sinds dien slaapt hij zelfstandig. Blije baby kreeg ik ervoor terug en ik was ook blij. Sinds dien stop ik hem in bed en hij valt in slaap zonder te huilen. Dat even laten huilen gaat tegen je moeder gevoel in. Jij weet als moeder als beste wat voor klank het is wanneer hij huilt. Of het echt moe is of pijn, luister naar je moeder gevoel. Heel veel sterkte je bent een lieve mama! Ik hoop dat deze fase snel voorbij gaat.

    Ken je trouwens die klanken van baby taal? Als zij dan huilen zij met het huilen daarmee aangeven wat er is. Daar heb ik trouwens ook super veel aan gehad

    Heb je wel eens op het geluid van je huilende baby gelet? Als dit niet het geval is, kun je dit eens een keer gaan uittesten. Je kunt namelijk aan het huiltje van je baby afleiden wat hij of zij nodig heeft. De zogenaamde Dunstan-methode die je hiervoor kunt gebruiken, is wereldwijd succesvol gebleken.

    Wat is de Dunstan-methode?

    Volgens de Dunstan-methode zijn er vijf verschillende huiltjes waaraan je kunt merken wat je baby nodig heeft. Het gaat hierbij om de aanloop naar een flinke huilbui, dus de snikjes van tevoren. Als je kind eenmaal luid en duidelijk aan het huilen is, kun je de Dunstan-methode niet meer toepassen. Je zult dan toch echt je andere trucjes tevoorschijn moeten toveren.

    De Dunstan-methode is gebaseerd op de reflexen van de baby. Het is de bedoeling dat ouders op deze manier er sneller achter komen wat hun kleine nodig heeft. Dé uitkomst dus voor wanhopige ouders met een huilbaby of als je gewoon benieuwd bent wat deze reflexen betekenen.

    Werkt de Dunstan-methode?

    Het schijnt dat negen op de tien ouders baat hebben bij de Dunstan-methode. Het is dus zeker het proberen waard!

    Wat zijn de vijf geluiden?

    Er zijn vijf geluiden die elke pasgeboren baby maakt om zijn behoeften aan te geven. Door deze klanken te herkennen kan het helpen om een huilbui te voorkomen. Dit zijn de volgende vijf geluiden:

    Nèh: wanneer je baby honger heeft, maakt het geluiden die bij het voeden horen. Dit zuigreflex veroorzaakt de klank ’nèh’.

    Owh: de gaaprefelex veroorzaakt deze klank. De klank betekent dat je kindje moe is.

    Èh: als er een boertje dwarszit, hoor je dit geluid. Hou je baby in dit geval tegen je borstkas terwijl je rechtop zit. Laat het boertje eruit komen, door zachtjes op de rug of billen te kloppen.

    Eairth: wanneer je dit geluid hoort, moet je baby een windje laten. Dit kun je oplossen door je baby op je borst te leggen en met de klok mee over zijn buikje te wrijven.

    Heh: dit geluid betekent dat je baby zich oncomfortabel voelt. Controleer of je kindje het niet te warm of te koud heeft en kijk of het een schone luier nodig heeft.

    Genoeg geluiden die je dus vanaf nu in de gaten kunt gaan houden!

  • Casey34

    Draagshirt moet ook fijn wezen. En hij is nog (maar) 8 weken hè. Hij wil graag bij jouw zijn.

  • Bibapoes

    Draagzak? Heb je je handen tenminste vrij overdag. Mijn zoontje sliep overdag in de draagzak en snachts in de cosleeper.

  • Grumble2.1

    Schaf een ergonomische drager of draagdoek aan .. dan heb je een stukje vrijheid .. het klinkt alsof je kindje veel huidhonger heeft .. niks mis mee op zijn leeftijd .. misschien is het een gevoelig kindje dan heeft hij veel baat bij rust reinheid en regelmaat..

    Samen slapen kan gewoon maar daar moet je je even goed in verdiepen ..

  • Charliecharlie

    Is het moeilijke slapen alleen ‘s avonds een probleem? Dat komt nu niet helemaal duidelijk naar voren. Bij ons zeiden ze op het consultatiebureau: de eerste maanden willen de meeste baby’s ‘s avonds niet in hun bedje slapen, maar bij de ouders zijn, zeker de eerste drie maanden. Dat was precies hoe het bij onze beide kinderen gegaan is. ‘S Avonds niet ideaal, want ze worden snel moe en raken dan oververmoeid. Maar goed, het loopt hoe het loopt 😅 En dan ineens lukt het wel!

  • Mykha

    Oeff klinkt erg pittig! Je klinkt als een hele liefdevolle moeder, maar snap ook zeker je behoefte aan af en toe een arm vrij. Heb je inbakeren al geprobeerd? Wij deden inbakeren, speentje en baarmoedergeluiden aan en dan sliep hij direct. Succes!

  • Myrtheflower

    Zou best kunnen, hij heeft 9 maandjes in je buik gezeten, dan is alleen zijn erg wennen!