Onzeker

Na veel testen gedaan te hebben.
En te hebben gerekend zou ik nu 4 weken plus een paar dagen zijn .
Ondertussen de verloskundige al gebeld en daar heb ik begin het nieuwe jaar een afspraak Staan voor m'n eerste echo
Nu is het zo dat ik niet echt het gevoel heb zwanger te zijn en ik me er zelfs schuldig om voel op de een of andere reden .
M'n borsten doen pijn .. niet de hele dag ..
M'n buik is opgeblazen indd .
T vele moeten plassen valt opzich nog mee 😅.
Ochtend misselijkheid is echt vlagen dat ik het heb ,
Wel heel veel honger en heel erg vermoeid .

Zijn er meer die dit hebben .. en wat kan ik hier aan doen ?

Ik weet het even niet meer .. ik wil juist die blijheid hebben en me echt zwanger voelen .

1015 x gelezen, 2

reacties (13)


 • aliemama

  He wat naar dat je je zo voelt. Maar niet getreurd, het is best normaal om je zo te voelen. Bij mij voelde het veel meer echt na de eerste echo, en toen de vermoeidheid en misselijkheid minder werden en mijn buik zichtbaarder werd kon ik er ook echt van genieten. En dat deed ik ook! Dus ik hoop voor je dat ook jou gevoel nog bijdraait.

 • Lalalaila

  Ja precies dat . Ik voel me vrij normaal niet echt dat ik denk ohw ik ben zwanger. En ik heb bij mijn eerste 2 kinderen ook gemerkt toen ik de echo heb gehad dat het gevoel wel kwam. Nu moet ik tot begin januari wachten voor de echo en ik weet me zelf ook geen houding te geven . Je wilt het niemand nog zeggen want .... 🥺 voel me er ook heel verdrietig onder .

 • Lalalaila

  Ja precies dat . Ik voel me vrij normaal niet echt dat ik denk ohw ik ben zwanger. En ik heb bij mijn eerste 2 kinderen ook gemerkt toen ik de echo heb gehad dat het gevoel wel kwam. Nu moet ik tot begin januari wachten voor de echo en ik weet me zelf ook geen houding te geven . Je wilt het niemand nog zeggen want .... 🥺 voel me er ook heel verdrietig onder .

 • aliemama

  Ach meis, hier een dikke virtuele knuffel. Gelukkig zijn gevoelens niet blijvend, en komen er heus weer betere dagen. Sterkte!

 • LiefsTess

  Ik voelde de eerste 12 weken helemaal niks, dus jij voelt al meer dan ik heb gevoeld. Relaxt, je bent zwanger meis!

 • Soof16

  Heel normaal hoor! Die eerste weken vond ik zo spannend, onwerkelijk, angstig. Een hele achtbaan aan emoties. Bij mijn eerste sloeg ook opeens de twijfel toe: ‘wil ik eigenlijk wel een kind’ en ‘ben ik hier wel geschikt voor?’ Allemaal lekker onredelijk natuurlijk, maar hormonen doen veel en je leven gaat letterlijk veranderen. Dus let it go, laat het op je afkomen. Daarnaast wil ik je ook vast uit je waan halen dat zwanger zijn een grote ‘roze wolk’ is. Ik vind er geen bal aan, ben mezelf niet en vind mijn lijf zo onvoorspelbaar als de pest. Dus voel je niet schuldig, alle gevoelens mogen er zijn en alles is oké. Go with the flow

 • Lady-Whistledown

  Ik volg het even niet. Je geeft aan je niet zwanger te voelen en je schuldig te voelen (waarom???) maar je somt vervolgens allerlei kwaaltjes op waar je last van hebt die in mijn optiek typisch prille zwangerschapskwalen zijn. Wat versta jij dan onder echt zwanger voelen?

 • Yune

  Zoek afleiding, zoveel mogelijk, de symptomen kunnen komen en gaan, sommige gangbare tips willen nog wel eens helpen tegen misselijk zijn

 • Jvb

  Je voelt je al meer zwanger dan ik me voelde die eerste weken, ik voelde helemaal niets. Dat vele plassen had ik pas toen ik een mega buik had hoor. Je hebt niet meteen vanaf dag 1 van alles, gelukkig niet. Voor nu heb je al wat symptomen, maar wees blij dat er niet veel kwaaltjes zijn, die zijn alleen maar vervelend. Je bent super pril, zoveel hormonen zijn er nog helemaal niet en je baby is nog maar een maanzaadje, niets geks aan dat je daar niet echt wat van voelt. Komt allemaal echt wel.

 • flierefluiter

  Ik snap je vraag niet helemaal, wat kan ik er aan doen? Voor nu vooral blij zijn dat je niet al te veel kwaaltjes hebt 😅 wie weet komt dat allemaal nog en verlang je terug naar nu. Maar kwaaltjes kun je niet afdwingen toch?

 • Lalalaila

  Ik bedoelde meer met " wat kan ik er aan doen " qua schuldgevoel .. ik ben echt zo onwijs blij dat ik zwanger ben , begrijp me niet verkeerd .. maar het is ook gewoon echt angst allemaal , en ik probeer zo te genieten en positief te blijven .. maar t duurt allemaal zo lang voordat je de echo hebt .. etc etc 😅

 • flierefluiter

  Ik kan je schuldgevoel nog altijd niet plaatsen

  En genieten en positief zijn? Ik heb twee zwangerschappen uitgezeten. Vind er geen bal aan en heb geen dag genoten. Mag ook hè. Verplicht je zelf niet gevoelens te moeten hebben die er niet zijn

 • Beukenblaadje

  Dankbaarheid en blijdschap zijn twee totaal verschillende dingen. En blijdschap kan prima bestaan naast en in combinatie met angst, zorgen, stress, verdriet. Angst is ook een teken dat je iets te verliezen hebt, waar je blij om bent. Zou het beeld dat je hebt van hoe je je hoort te voelen als je zwanger bent bij stellen.