38w1d echo

Laatste echo op 16februari. Op 38w1d
Om 15u mocht ik nog eens gaan. Kijken of ze al ingedaald was en of ze goed meegroeit
Om 12u kwam man thuis, als versssing dat hij zou mee gaan naar de gyn.
Was blijkbaar weer toegestaan sinds enkele weken dat je partner mee mocht.
Dus we komen aan, blijkbaar weeral veranderd man mocht niet meer mee naar binnen terwijl hij al de heletijd mee in de wachtzaal zat.
Ik was echt boos, vond dit zo erg! Terwijl er de week ervoor geen probleem was.
Ik was er zo van aangedaan dat ik echt huilde, de laatste echo dat we samen nog een konden doen! 😭
Geen woord zei ik nog tegen de gyn.. ze had het wel goed gevoeld.
Ze zei enkel dat ze al gedaald was en goed vast zat.
Voor de rest geen onderzoek niets meer.
Enkel afspraak moeten maken voor over 2 weken aan de monitor.
Toen excuseerde ze zich nog eens.
Maar ik was er zo slecht van, dat het me niets meer zei.. (ergste van alles was, dag er na was bezoek van partner wel weer mogelijk!! )

1431 x gelezen, 2

reacties (22)


 • -MamaVanTwee-

  Nou jeetje zeg, de héle wereld is vergaan! Pfff... Ik vind je maar heel kinderachtig eigenlijk. Triest eigenlijk. Alsof de gyn om al deze regels heeft gevraagd. Als je hier al niet mee kan dealen, wens ik je succes met de rest in je leven.

  Oja, hier kregen we niet eens meer een echo met 38 weken dus stop met huilen en ga genieten.

 • Romy94

  Misschien niet helemaal terecht zoals je hebt gereageerd op de gynaecoloog. Mijn partner is helaas ook maar met twee echo’s mee geweest en de laatste was met de 20 weken echo. Dat is heel vervelend maar wij hebben ons zelf erbij neergelegd. Hier ook 38 weken en 4 dagen in verwachting die laatste weken maakt toch ook niet meer uit dat hij niet mee kan. Kom op even volhouden nog.

 • Mommiebakster

  Joh, probeer het naast je neer te leggen. Bedenk dat er ergere dingen zijn. Tuurlijk , het is niet leuk, maar onoverkomelijk? Nee! Heeft de gyn deze regels verzonnen? Nee! Dus, verdiend zij het om zo door jou behandeld te worden? Nee!

  Stuur haar een lief kaartje met je excuus.

  Zal ze waarderen.

  Weet je, wij werkers in de gezondheidszorg handhaven de regels met pijn in ons hart, wij zijn ook mensen met gevoel, wensen ook al die regeltjes niet, vinden het ook niet leuk dat partners niet naar controles & echo's mogen, vinden het ook niet leuk, zelfs pijnlijk dat die oude mensen hun eigen kinderen niet allemaal kunnen zien.. allemaal heel schrijnend.. boze reacties en onbegrip maken alles extra loodzwaar..

  Met elkaar, voor elkaar, aan de regels houden.. het is niet anders nu.

  Geniet van je dochter, gelukkig kan dat wel samen met je man. :)

 • Mamaaatje

  Eens

 • boterbloemen

  Nou, dit inderdaad. Dat je het jammer vind, snap ik heus wel. Maar om je dan zo te gedragen tegen de gyn... En dan maakt ze nog excuses voor de regel die ze zelf ook niet bedacht of bepaald heeft. Die zal dit gedrag de hele dag krijgen van teleurgestelde patienten, zeg. Moet je je voorstellen hoe die thuis komt 's avonds.

  Bovendien zou je eigenlijk al alleen gaan, je man kwam als verrassing. Dus jammer dat het niet door kon gaan, vervelend voor je man die dit allemaal geregeld had, maar zonder dit plannetje van je man was je sowieso al alleen gegaan.

 • Yune

  De teleurstelling is zeker begrijpelijk. Buitenom het welles, nietes beleid, daar zou ik zelf ook best boos om geweest zijn.

  Lucht het schrijven op? Zo ja, mooi zo, maar probeer het uiteindelijk naast je neer te leggen, veranderen kan niet meer, maar hoe je er in het nu mee omgaat wel.

  Je zou eventueel nog even contact op kunnen nemen met je gyn, en uitleggen wat t met je deed, feedback is altijd goed :)

 • Charliecharlie

  Joh, maak je niet te druk. Balen, jammer, maar er zijn ergere dingen.

  Ik heb überhaupt bij m’n dochter “maar” 4 echo’s gehad en na de 12 weken echo mocht m’n man er niet meer bij zijn - jammer maar helaas. Dan maar videobellen of filmen en foto’s meenemen. De gynaecoloog kan er ook niks aan doen als dat de regels zijn.

 • Minosh

  Wat jammer dat hij bij de laatste echo niet bij kon zijn.

 • Dane

  Nog gefeliciteerd met je dochter! Maar als je geen commentaar wilt, dan moet je geen blog plaatsen waar iedereen op kan reageren, maar het in een boekje schrijven ofzo...

 • Vlindermoeder

  Huh? Wat is het probleem? 🙈

 • Laidie

  Zet ik nu een probleem? Ik zet deze blog voor later als herinneringen , hoe mijn echo’s waren.. hoe ik me voelde. reactie / commentaren hoef ik niet...

 • Vlindermoeder

  Nou, sorry hoor! Doe maar rustig! Het lijkt alsof je enorm gefrustreerd bent (en nog). Maar goed... ik snap alsnog niet dat je zo kinderachtig bent om niets tegen de gyn te zeggen

 • Laidie

  Dit gaat echt niet over kinderachtig hoor, dit gaat echt over hoe emotioneel ik was.. ik kon niet meer stoppen met huilen.. misschien hormonen? Geen idee. Maar nu intussen al een weekje aan het genieten van onze dochter.. door alle emoties heeft ze beslist om vroeger te komen. 🙂

 • Sylvestertje

  Begrijpelijk dat het je aangrijpt, maar geen reden op je gynaecoloog dood te zwijgen. Daar 'leert' ze niks van. Aangezien ze die regels ook niet voor de grap opstellen..

  Wel jammer dat je partner er niet bij kon zijn. Heb je nof overgeschakeld op beeldbellen om er het beste van te maken?

  Toen ik werd overgedragen aan het ziekenhuis is mijn man helemaal 0x meegeweest, best balen dus, maar het is even niet anders.

  Nu net bevallen en daar mocht hij gelukkig wel bij zijn. Hij ging overigens wel 2 dagen voor de avondklok weer naar huis. Dus zo zat ik dan de avond en nacht alleen met de baby.. Dat was nog best pittig.

 • Laidie

  Het was voor mij echt een moeilijk moment. Het das lastig ook die laatste dagen. Mn man steunde me enorm, en wou als verassing nog eens mee.. maar helaas.

  Dag erop wou onze dochter ons blijkbaar verassen, en is ze geboren! We genieten vandaag een weekje van haar samen ❤️

  Wel jammer dat je daar zo alleen was! Hier heeft mn man dan wel bij de bevalling geweest en 2 nachten blijven slapen tot we samen naar huis mochten..

 • Laidie

  Het was voor mij echt een moeilijk moment. Het das lastig ook die laatste dagen. Mn man steunde me enorm, en wou als verassing nog eens mee.. maar helaas.

  Dag erop wou onze dochter ons blijkbaar verassen, en is ze geboren! We genieten vandaag een weekje van haar samen ❤️

  Wel jammer dat je daar zo alleen was! Hier heeft mn man dan wel bij de bevalling geweest en 2 nachten blijven slapen tot we samen naar huis mochten..

 • Dane

  Snap dat je het niet leuk vindt, maar zo reageren is wel overdreven zeg

 • Laidie

  Voor jullie misschien overdreven, voor ons was dit echt erg, als je weet dat vorige week wel nog mocht, en man nam speciaal verlof om nog eens mee te gaan. En dan die teleurstelling. Nu uiteindelijk is onze dochter dag erna geboren en genieten we nu al een weekje van haar... toen heeft hij wel mogen 2 nachten bij ons blijven. 🙄

 • Mammievandrie

  Nou jeetje hee stel je even aan!!! Je kunt wel overal zout op slakken gaan leggen!!

 • Laidie

  Ik zit dit hier die blog voor mezelf , om dit later nog eens te lezen.. niet voor commentaar. en idd voor jullie mss onbelangrijk, maar dit was het voor ons zeker niet. Dit moet dan gemeld worden als het weer niet mocht,. Het is Mijn man zijn eerste kind, steunde me enorm, week ervoor was het geen probleem, en dan plots wel. Uiteindelijk heeft dochter beslist om dan dag erop te komen! En nu genieten we al een week samen van haar. Zonder dat hij naar huis moest in het ziekenhuis.

 • Mamaaatje

  Ik krijg met 38 weken niet eens een echo dus wees blij dat je die nog had..

 • Kloddervos

  Wat een wispelturig gedoe zeg. Begrijpelijk dat het je zo aangrijpt!