Schoonmoeder

Hallo allemaal moet iets kwijt hebben.
Ik woon bij de ouders van mij vriend al een anderhalf jaar.
Ik was daar heel mijn zwangerschap .En ben bevallen vaan een gezonde meisje die nu inmiddels 4 maanden oud is.
Het probleem is dat ik het niet meer trek mijn schoonmoeder is zo irritant en ze bemoeit haar met alles.
Ze verstoord onze privacy ze komt telkens binnen.
Ze pakt telkens mijn baby uit mijn handen ze doet alsof de baby meer rust vind bij haar dan ik (de echte moeder)
Als ik iets koop voor mij kleintje komt ze weer bemoeien zelfs nog toen mij kleintje een cadeau kreeg van de familie komt ze zeggen waarom heb je zo iets duurs gekocht voor haar.

Ik zit ook elke x in de kamer met mijn baby en vriend maa r het kamer is ik ook zo druk met spullen er ligt onze bed de baby bed haar kinderwagen kasten zitten vol met onze spullen en die van hun een tafel etc .

2685 x gelezen, 4

In Baby

reacties (59)

1 2 • gewoonmoeders

  daarnaast vind ik dat je best mag zeggen dat je het graag op jou manier wilt doen. maar ik vind ook dat jou schoonmoeder haar mening en goed bedoelde advies mag geven. jullie wonen samen in 1 huis. dus natuurlijk worden dit soort dingen ook gezegd en besproken. ze bedoeld het vast goed! dat haar manier niet jou manier is is een ander verhaal. haar intentie's lijken me wel oprecht.

 • Kwp

  Ja dat is zo zij heeft een ander denkwijze dan ik. Vandaar dat ik ook echt alleen maar in de kamer zit om haar niet te storen. Ik treed het woonkamer helemaal niet binnen als ook de keuken niet. Ik begrijp ook dat ze ook haar rust wilt hebben. Maar het is ook niet gezond voor mij en mijn baby om elke dag in een kamer te zitten. En ook dat het vol zit met spullen. Kast zit vol met onze spullen en ook die van hun . Kinderwagen is in die kamer een tafel je haast niet lopen.

 • Robin__

  Ik krijg hier echt de kriebels van. Pak je kind en je spullen en ga weg. Ik heb zo'n gevoel dat je hier over een half jaar een blog neer zet dat je je kindje kwijt bent omdat je niet voor jezelf op durfde te komen. Het is moeilijk maar echt doen hoor, je zou niet de eerste zijn die haar kindje kwijt raakt op deze manier. Ik heb het zelf ook emotionele en lichamlijke mishandeling mee gemaakt met mijn ex en ik heb hem uiteindelijk mijn huis uit gezet. Hij chanteerde ook dat als ik weg ging hij renesmee mee zou nemen en ik haar nooit meer zag en me zou vermoorden als ik weg ging en een nieuwe vriend zou krijgen. Of dat hij jeugdzorg zou bellen en zou zeggen dat ik een slechte moeder was. Ik geloofde dat omdat ik best onzeker was als moeder of ik het allemaal wel goed genoeg deed en ik zelf ook in aanraking ben geweest met jeugdzorg als kind. En dat wist hij heel goed, dat gebruikte hij dan tegen me. Ook lichamelijk geweld zoals in mijn rug trappen terwijl we een discussie hadden. Ik durfde niks tegen de politie te zeggen omdat ik bang was dat ze mijn kind af gingen nemen omdat ik geloofde dat ik een slechte moeder was, door al die manipulatie en mishandeling. Dus ik kan alleen maar tegen je zeggen dat je moet gaan, nu zit je middenin deze giftige situatie maar zodra je daar uit bent en het vanuit een ander perspectief bekijkt zal je zien hoe erg het eigenlijk is

 • gewoonmoeders

  het lijkt me sowieso dat privacy ver te zoeken is als je samen in 1 huis woont. zou opzoek gaan naar jullie eigen woonruimte. zodat zowel jullie als je schoonmoeder lekker allebei jullie eigen ding kunnen doen en elkaar niet meer in de weg zitten.

 • Kwp

  Ja ik bespreek het ook met mijn vriend van dat ik naar een moeder & kind tehuis wil gaan dan is het van jij mag gaan maar mij kleintje niet mijn ouders gaan haar groot brengen ik ga alles der aan doen om haar van je weg te halen dn dan zegt die ma zie je ze wilt weg gaan je kleintje ga je nooit meer zien .

  Terwijl ik aangeef dat we dan nog steeds samen zijn als ik in de opvang zit

 • gewoonmoeders

  laat je niet manipuleren door je vriend. natuurlijk gaan zijn ouders jullie kind niet groot brengen. jij bent haar moeder. waarschijnlijk vind je vriend het lastig dat jullie dan niet meer samen in 1 huis wonen. hij moet jou en jullie kindje dan gaan missen. is er misschien ook een optie waarbij hij met jullie mee verhuist? en jullie dus samen ergens gaan wonen. eventueel met (ambulante) begeleiding.

 • Kez

  Wow, ik denk dat je snel bij professionele hulpverlening hulp moet zoeken. Dreigen de baby van je af te pakken als je weggaat is geen liefdevolle, gezonde relatie. Dat is chantage en emotionele mishandeling. Kom op voor jezelf en je kindje! Ik zou snel een andere woonvorm zoeken. Heel veel sterkte, het is duidelijk een moeilijke situatie!

 • johannesen

  Is het niet eerder dat jij haar privacy verstoort....jij woont in haar huis ! Sorry hoor maar als je t niet naar je zin hebt terwijl ze jouw en je kind onderdak geeft vind ik dat behoorlijk ondankbaar overkomen en wordt t hoog tijd dat je eigen woonruimte zoekt.

 • Kwp

  Ik ben niet ondankbaar als jij in deze situatie zit zou jij je ook aan ergeren dus wanneer zij mijn baby heel hard zit te meppen dat heel haar lijf naar boven vliegt omdat ik dat dan niet Prettig vind ben ik dan ondankbaar . Als ik poedell naakt ben en ik geef aan dat ik mij nog moet aan kleden en toch stroomt ze naar binnen ondanks dat ik het heb aangegeven. Ben ik die persoon die ondakbaar is .

  Dit gaat niet om ondankbaarheid dit gaat om privacy mischien ben jij wel open . Maar liefst wil ik mijn lichaam voor mij en mij vriend hoeden en niet zijn familie .

  En het is mijn baby als ik iets prettig vind dat ik zie dat ze zit te huilen tuurlijk ga ik voor mijn kleine opkomen want die kan niet praten.

 • johannesen

  Als de situatie echt zo is als jij beschrijft snap ik al helemaal niet dat je daar nog bent met je kindje,en ook niet dat je vriend dit niet goed regelt met zijn moeder.

 • Kwp

  Dank jullie wel allemaal het moest echt effe der uit. Vanaf nu ga ik niet telkens denken laat me hun niet kwetsen want uiteindelijk word ik daardoor gekwets heb ook besloten om weg te gaan om dat dit niet goed is voor mij gezonde.

  Dank jullie wel voor alle reactie waar ik ook mij zelf heb wakker geschut.

  Vele liefde

 • Inlovewithmybb

  Ten eerste snap ik niet dat als je bij je schoonouders woont je voor een kind gaat.

  Ten 2e probeer ook respect te hebben dat je bij hun in huis woont dus het voor hun ook "normaler" is een beetje met de opvoeding te bemoeien , want ze zal jou ook wel dingen vertellen.

  Ga er op uit met je kind lekker naar buiten, naar vrienden etc.

  Zorg dat je een haak op je slaapkamer deur maakt.

  Ga als een gek sparen voor een eventuele woning. Jij ook opzoek naar werk zodat jij en je vriend geld hebben om überhaupt te verhuizen.

  Het is rot , maar deze keuze hebben jullie toch echt gemaakt. Het is nu dan ook echt wat je er mee doet. Aan de bak meis...

  Het zal niet meevallen , maar je leven nu zoals ik het lees is ook niet leuk zo. Sta op je strepen , ze slaapt dus laten slapen. Ga er over praten met je ergenissen. Misschien doen ze er wat mee.

 • Kwp

  Ja ik ga zeker werken maar als ik weg van daar ben ik wil niet dat ze haar oppast dat heeft ze al 2 x gedaan en wnr ik terug kom doet mijn kleintje raar huilt ze meer en ze doet echt zo ruw tgn over mij kleintje ze tikt haar zo hard heel haar lichaam vliegt omhoog en dan huilt ze doet ze het nog harder zij is eentje die niet spot ze zit ook continu te schreuwen

 • Inlovewithmybb

  Weg wezen daar dan .. dat is niks

 • Demi89

  Van niks doen en doormodderen gaat er ook niks veranderen. Waarom niet actief opzoek naar je eigen plek? Of dit nou met of zonder begeleiding is, dit lijkt mij toch echt wel voor iedereen het beste.

 • Kwp

  Ja dat klopt want het blijft oma wil ook niet dat het uit de hand gaat lopen

  Vandaar dat ik ook heb besloten om weg te gaan

 • Robin__

  Waarom moet je eerst begeleid wonen? Ben je nog onder de 18? Er zijn ook moeder kind huizen waar je wel rust kan vinden. Klinkt misschien niet heel leuk maar ik denk dat je vanuit een moeder kind huis meer kans hebt om een stabiele volwassene te worden dan bij je schoonmoeder. En ook voor de band met je kindje, zo kan je niet gezond binden met je dochter. Stap op tegenover je schoonmoeder en vertel dat het jou baby is, en je natuurlijk heel dankbaar bent dat je daar al die tijd hebt kunnen wonen maar dat jou kind jou kind is en ze zich minder moet bemoeien

 • Kwp

  Nee ik ben 21 jaar. Ja had met wijkteam besproken en zij gaat een oplossing vinden waar ik naar toe ga.

 • gewoonmoeders

  Ik had op mijn 19e al een eigen kleine eengezindswoning. met 2 verdiepingen, 2 ruime slaapkamers en een tuintje. oke het was financieel wel zwaar. omdat zowel ik als mijn vriend onder de 23e waren en we dus nog geen recht op huurtoeslag hadden. op mijn 21e werd mijn oudste dochter geboren. en echt niet dat ik bij mijn schoonouders wou wonen.. ik ben er van overtuigd dat als je iets echt wilt en er echt heel hard je best voor doet de mogelijkheden er wel zijn of je je ze kunt crieeren. dus met andere worden neem initiatief en ga zelf opzoek naar je eigen mogelijkheden. je hebt een kind nou. en zal je dus volwassen moeten gaan opstellen.

 • Caroline27

  Je schoonmoeder heeft niks over het kind zeggen ik zou dit echt niet pikken als zei zeg mag niet naar buiten gewoon negeren gewoon naar buiten gaan. Pak ze je kind af gewoon heel hard zijn en voor je zelf opkomen. Ik zou toch proberen om wat voor jullie zelf gaan zoeken dan maar begeleid wonen want dit lijk mij een hel. En goed met je vriend praten hier over dat je gewoon nu echt een plekje voor jullie samen wilt ze kan het kind daar niet houden ze heeft er niks over zeggen. Maar je vriend werk wel ?

 • Kwp

  Ja klopt ik kan gewoon niet van me kleine genieten omdat ik elke dag zit te stressen wat ook niet goed voor de kleintje is . Het is nu tijd om gewoon aan my baby en mezelf te denken

 • B756

  Het klinkt alsof je te veel rekening met anderen houdt, en te weinig met jezelf. Ik snap wel dat het moeilijk is hoor om voor jezelf op te komen. Zeker omdat het toch je schoonmoeder is en je ook nog eens in haar huis zit.. Weet je hoe je stappen kunt ondernemen om op jezelf te gaan? Waar je moet beginnen, wat er mogelijk is en wat er nodig is? Je kunt altijd bij de huisarts beginnen, die kan je vertellen waar je terecht kunt. Het klinkt hard, maar misschien moet je even niet te veel op je vriend rekenen, wachten tot hij iets regelt ofzo, maar het zelf voor jou en je kindje gaan regelen. Het lijkt er op dat hij nog niet alles op orde heeft (oa werk) en met begeleidend wonen is de kans groot dat je niet direct kan samenwonen. Probeer kracht te halen uit het feit dat je het beste doet voor je kindje én voor jezelf (en uiteindelijk ook voor je vriend en schoonmoeder). Het zal voor jou en je vriend niet fijn zijn als je niet onder 1 dak woont, maar wel onder 1 dak met al deze spannig is ook niet gezond...

 • Kwp

  Ja klopt zo ben ik ik hou rekening met iedereen maar niet met mezelf ik moet leren om op te komen voor mezelf

 • Dosas

  Het zal niet zonder reden zijn dat je daar woont, maar het fijnst is jullie eigen plek waar jullie je kind op eigen manier groot kunnen brengen. Is er al zicht op een huisje voor jullie zelf? Als je in een project gaat is er inderdaad niet altijd ruimte voor de vader van het kind maar ook dit bestaat wel! Misschien niet in de omgeving waar je nu woont, dan maar wat verder weg.

  Jou vriend is natuurlijk loyaal naar zijn moeder.. maar staat in tweestrijd. Hoe zijn moeder jullie tot nu toe heeft opgevangen is ook fijn en dat heeft hij vast in zijn achterhoofd.

  Bel de huisarts op, bijvoorbeeld om om hulp te vragen hierin.. er is veel mogelijk maar besef je wel dat je dan sommige mensen best voor het hoofd kunt stoten en ook niet alles zo kunt krijgen als dat je voor ogen had. 💪

 • Kwp

  Om eerlijk te zijn vanaf dag 1 wou ik de daar niet wonnen en zij al helemaal niet.

  Maar mijn vriend had ook mij belooft dat het voor effe zou duren maar inmiddels is er al een ander half jaar voorbij.

  Het zit mij ook meer dwars als ik naar buiten met mij kleintje zegt ze nee ze gaat ziek worden etc terwijl het gewoon fijn weer was maar zelf wilt ze haar wel alleen naar de familie brengen.

  Ze doet alsof dat zij meer de moeder is van dag 1 ook bij kraamhotel zuster zij doe maar de kleren van die kleine ik was daarmee bezig zij duwde mij echt omver en deed ze het zelf en ik kan ook niks zeggen tegen omdat ik haae respecteer

 • Dosas

  Lijkt me dat je haar een beetje teveel respecteerd en dat je vriend ook wel eens mag doorpakken. Ja jullie wonen daar en ja, dan hoor je dankbaar te zijn.. maar als dat zich zo tegen je gaat keren is het echt tijd voor iets Anders! Kun je zelf geen huisje gaan huren? Dat je vriend bij jou in trekt?

 • Kwp

  Ik moet eerst begeleidend wonnen gaan doen voor dat ik eeb huis krijg

 • china-dad

  Bij begeleid wonen leer je dingen zelf doen. Bij jouw schoonmoeder leer je dat niet: die neemt je taken uit je handen en doet het dan zelf. Zo van 'dat kun jij niet'. Dat is natuurlijk fout.

  Maar het is echt aan jou zelf om je schoonmoeder duidelijk te maken dat je meer zelf wilt doen. Zeg tegen haar: 'kun jij mij dit leren?' Voelt ze zich belangrijk.

  Als ze naar jou noet luistert, vraag dan of je vriend haar dit zegt. Accepteer van hem geen nee. Succes!

 • Bby4

  Ik weet niet hoe het in jouw gemeente geregeld is maar je kan toch hulp zoeken. Niemand kan je kind afpakken hoor, als ik ervan uit ga dat jij de voogdij heb. Is je kind erkend, is er gezag door vader aangevraagd? Ik zou achter hun rug alles uit gaan zoeken. Hoe je aan eigen woonruimte komt, of er begeleid wonen voor jonge moeders etc is in jouw regio. Dan regel je dingen en zeg je partner en zijn moeder pas als je meer duidelijkheid over je mogelijkheden heb.

 • strelitzia

  Ouders hebben gezag, geen voogdij.

 • Kwp

  Dankje lily. Ja klopt soms heb ik ook het gevoel dat iedereen mee zit te bemoeien met mijn kind als ik dingen aan geef boeit het hun niet ik wil gewoon genieten van het moeder zijn zonder dat ik continu gezeur krijg.

  Ik heb ook pas een draagzak aangeschaft omdat het Prettiger voor mij is om te wandelen zonder de kinderwagen met trap naar benden en weer boven te dragen daar had zo ook comentaar op van so ben jij nu extra geplakt bij je ma je zit zekker niet lekker.

 • Kwp

  Ja maar het is ook meer wat zijn familie der over gaan denken zegt hij (vriend) het is een schande dat ik begeleid wonnent wil gaan doen

 • Robin__

  Jij en je kind zijn het enige wat telt, al die tijd dat je daar nog blijft en je je leven laat bepalen is kostbare tijd. Je kindje is nog zo jong, zo jammer als je die mooie tijd zo laat beïnvloeden door anderen.

 • liley

  Je hoeft je echt niet druk te maken over wat anderen denken en vinden... Iedereen is anders, heeft andere normen en waarden meegekregen, heeft een andere rugzak en andere meningen.

  Jij bent mama, dat is jouw kind en jij besluit wat het beste is voor jullie, niet andere mensen

 • Vi3r-kindjes

  Hoe oud zijn jullie? Ik zou gewoon naar een begeleid wonen project gaan. Je vriend meenemen naar het gesprek en hem ook duidelijk maken dat je NIET uit elkaar wilt gaan en al zeker niet zijn kleine gaat afpakken. Dat deze situatie zo niet meer voor jou werkt.

 • Kwp

  Ik ben 21 jaar oud en hij is 24.

  Ja hij begrijpt me maar als hij met zijn ma derover praat word het gelijk nee mijn kind gaat daar niet zijn...

 • Vi3r-kindjes

  Wat Nog-even! ook al zegt, Of hij regelt een huisje voor jullie als gezin, of je gaat het via een andere weg proberen.

  Je gaat hier zelf aan onderdoor.. Praat met hem en leg hem uit dat je niet langer daar wil wonen, maar gewoon je eigen plekje wil (het liefst samen!).

 • strelitzia

  Ik denk dat jij en je vriend eens goed moeten babbelen over jullie huidige woonsituatie. Zijn moeder is niet de baas over jullie dochter dus als jullie verhuizen, dan is dat jullie goed recht en heeft zij op dat punt er helemaal niets over te zeggen. Ik krijg zo het idee dat hij het wel makkelijk vindt, bij moeder wonen. Er wordt lekker voor hem gezorgd. Vergoeden jullie wel de extra kosten die schoonmoeder maakt? Werken jullie eigenlijk wel?

 • Kwp

  Ik ben 21 jaar oud en hij is 24.

  Ja hij begrijpt me maar als hij met zijn ma derover praat word het gelijk nee mijn kind gaat daar niet zijn...

 • Kwp

  Ja dankje wel dat ga ik dan doen

 • Kwp

  En ze maken ook mij baby telkens wakker uit haar slaap dan wil ik haar troosten dan pakken ze haar van me af terwijl ik duidelijk aan geef dat ze haar rust moet pakken en ze huilt zo hard en ze willen haar dan ook niet aan mij geven hallo het is geen pop en mijn schoonmoeder speelt ruw ze tikt haar zo hard dat heel haar lichaam naar boven stijgt ik geef continu aan dat ik het niet prettig vind maar ze gaat maar door

 • Mamavandriedametjes

  Wegwezen daar! Vandaag nog bellen met de gemeente om begeleid wonen aan te vragen.

 • Kwp

  Ja ik hou daar wel rekening mee maar het moet ook niet zo zijn dat ze telkens zit te storen als ik borstvoeding geef een wanneer ik mij zit om te kleden zels mijn vriend de broertje is 1 x binnengevallen toen ik borstvoeding gaf en zij zus ook inmiddels denk ik dat heel zij famillie mij wel naakt heeft gezie

 • Nog-even!

  Een haakje op de deur is zo geplaatst en kost maar een paar euro...

  Maar als je je daar zo vervelend voelt, zul je toch heel snel ergens anders woonruimte moeten vinden... Desnoods bij je eigen moeder, begeleid wonen of in een heel andere woonplaats...

 • Kwp

  Hahahaha zou ik maar durfen ze zou denk ik uitbarsten

 • Kwp

  Ja was ook van plan om begeid wonnend te doen maar mn vriend denkt dat ik dan uit elkaar wil gaan en de moeder zegt ook ja ze gaat er dan vandoor met je baby je gaat hun nooit meer zien

 • Kwp

  En mn vriend en de ma zeggen je mag weg gaan maar de baby blijft hier mikn schoonmoeder wilt haar dan laten opgroeien

 • Nog-even!

  Ga gewoon je inschrijven voor begeleid wonen. Als hij dat niet wil, zal hij zelf een huis voor jullie moeten zoeken... Het kan niet zo zijn dat jij daar blijft omdat je bang bent voor de reacties... Als die reacties en het vertrouwen in jou zo slecht zijn, heeft de relatie sowieso geen kans van slagen, lijkt me... Het wordt tijd om volwassen te worden en niet voor de 'gemakkelijkste' weg te kiezen. Ga op eigen benen staan en geef je vriend de keuze om daarin mee te gaan of bij zijn mammie te blijven... Hij zal altijd de vader blijven en jij de moeder, maar als jullie samen gelukkig willen worden, zal daar door beide hard aan gewerkt moeten worden... Het kan, maar gaat niet vanzelf! Veel wijsheid toegewenst!

  Jouw schoonmoeder heeft geen voogdij, lijkt me? Dus dan is er geen sprake van dat je kindje daar zou moeten wonen...

 • Kwp

  Ja daar heb je zeer gelijk in het zal toch een moeder kindje blijven

 • liley

  Over het algemeen heeft de moeder zelfs voorrang op de vader mochten die uit elkaar gaan...

  De moeder van jouw vriend heeft wat betreft je baby geen enkel recht, niet om de baby bij haar te laten blijven, niet om haar af te pakken en als jij niet wilt dat ze jouw baby vasthoud, dan heeft ze zelfs dat recht niet

 • strelitzia

  Je woont wel bij haar in huis he. Als het je niet bevalt, ga dan (nog actiever) een andere plek zoeken.

 • Kwp

  Ja ben der ook mee bezig maar een of ander manier komt er geen huis te voorschijn

 • strelitzia

  Dan zal je gewoon moeten dealen met hoe het nu gaat. Maak eventueel duidelijke afspraken maar onthoudt altijd in jouw achterhoofd dat jullie bij haar te gast zijn (ik ga er even vanuit dat jullie geen huur betalen o.i.d.) . Zij hoeft zich niet geheel aan jullie eisen aan te passen. Het is nog meer geven en nemen in deze situatie.

 • Kwp

  Ik had toen ik nog zwanger en voor de zwangerschap zitten werken en heb ook hoop gespaart ik betaal mijn eigen eten en spullen voor de kleintje hij is pas met werk begonnen maar hij is eentje die het niet volhoud en daar gaat ie dan weer naar zijn ma en pa

 • Kwp

  Ik had toen ik nog zwanger en voor de zwangerschap zitten werken en heb ook hoop gespaart ik betaal mijn eigen eten en spullen voor de kleintje hij is pas met werk begonnen maar hij is eentje die het niet volhoud en daar gaat ie dan weer naar zijn ma en pa

 • Kwp

  En wanneer ik naar mijn moeder ga en zij heeft de baby 1 dag niet gezien word ze gelijk boos kijkt ze me niet aan zit ze ruzie te maken met mijn vriend .

  En wanneer ik naar buiten wil gaan komt ze achter mij aan tot beneden


1 2