Word ik ooit nog weer eens ongesteld?

Hi meiden,
Weer eens even een blogje van mij.
Op zoek naar wat herkenning of zo....
Vorig jaar in augustus een miskraam na 8 weken zwangerschap.
Vervolgens werd ik maar niet ongesteld.
Bij de gynaecoloog geweest en een kuur gekregen om de boel weer op gang te krijgen.
Flink ongesteld geweest toen.
Ook bloedonderzoek gehad om te kijken of ik al in de overgang ben.
De uitslagen waren goed, geen afwijkende waarden dus de overgang is het (nog) niet.
Nu sinds die kuur nog steeds niet ongesteld en ook niet zwanger.
Al vanaf 27 januari niet meer.
De gynaecoloog heb ik paar weken terug gesproken en ze zegt af te willen wachten.
De waarden van het bloed zijn namelijk goed en opnieuw zo'n kuur doen heeft ook niet veel zin.
Ehm.... wat mijn vraag precies is weet ik eigenlijk niet.....vind het apart dat ik tot aan de miskraam elke maand ongesteld was en dat ik dat nu niet meer ben.
Dat is toch vreemd en duurt toch ook wel lang?
Ik heb verder geen klachten behalve dat mijn buik wel altijd wat opgezet is en gevoelig.
Iemand ook zoiets meegemaakt of tips?
De gynaecoloog belt mij over een maand of 3 weer.

940 x gelezen, 1

reacties (3)


 • Jvb

  Vanaf je 42e worden niet meer alle vruchtbaarheidsbehandelingen vergoed en sommige ziekenhuizen en klinieken hanteren ook 42 als grens om nog actief iets te doen. Sommigen ook later hoor. Maar ik zou wel even checken wat er dan achter zit bij jouw gyn, dat niet straks je kans verkeken is omdat je gyn nu de tijd neemt zeg maar, mocht je zoiets uberhaupt overwegen natuurlijk.

  Ik merk zelf sinds ik 40 ben oon wel veranderingen in m'n cyclus. In mindere mate dan jij, maar van súper regelmatig naar wisselend tussen de 21 en 32 dagen, en ook heel wisselende menstruatie van bijna niks tot heel heftig, wat ook nieuw voor me is. Huisarts noemde het een aanloop naar de pre menopauze, beiden fases die járen kunnen duren. Maar moest ook niet gek opkijken als ik eens een menstruatie zou gaan overslaan ofzo. Dus gerommel met hormonen/cycli vojd ze gezien mijn leeftijd heel normaal. Aan bloed kon ze daar verder nu toch niets van zien, dus dat hoefde ook niet getest.

 • Minibeeb83

  Ik zie dat je 42 bent. Dan snap ik die gyn voor geen meter bij actieve kinderwens. Je kan gewoon een eisprong opwekken met medicatie. Zou snel een second opinie ergens halen

 • Lady-Whistledown

  Je kan gezien je leeftijd al wel in de perimenopauze zitten. Is wel aan de vroege kant maar het kan. Dat is de periode voorafgaand aan de overgang. Bloedonderzoek geeft in deze fase geen betrouwbaar beeld. De feitelijke overgang/menopauze is de dag dat je een jaar lang niet meer ongesteld bent geweest. Daarna ga je de postmenopauze in. Of hiervan sprake is, weet je pas als je inderdaad 12 maanden niet meer ongesteld bent geweest. Ook dan is het in het bloed duidelijker zichtbaar. Ander scenario is dat je hormoonhuishouding in disbalans is geraakt na de miskraam. Misschien heeft je lichaam nog meer tijd nodig om dit weer recht te trekken. Mijn zus heeft wel eens negen maanden op haar menstruatie gewacht. Uit onderzoeken kwam niets naar voren.