Ronde 16

Dit was best confronterend. Op BB kun je op het forum meepraten in verschillende rondes. Die zijn verdeeld in 1-5, 6-10, 11-15 en 16+. Vanaf ronde 16 is het dus wel echt serieus lang... Ik zit nu op cd22 van, inderdaad, ronde 16.

Van de gyn moeten we t/m juli doorklussen en dan mogen we inseminatie; IUI proberen. Ik ben dan bijna 37 en het voelt alsof de tijd door onze handen aan het glippen is.
Uit onderzoeken is geen enkele reden gevonden waarom het niet zou lukken, dus dat is goed nieuws. Maar tijd blijft een luxe die we niet echt meer hebben. Tegelijkertijd lijkt zwanger zijn in een pandemie met lockdowns en avondklokken me ook een enorm domme timing. Maar als een eerste kindje al zolang duurt, áls dat al lukt, wat als we dan op een dag nog een tweede zouden willen?

Mijn temp doet deze ronde superwazig; erg laag, en weer totaal anders dan de vier rondes ervoor dat ik temperatuurde. Ik had cd11 ‘s avonds de piek gevonden dmv CB én Action, dus ik weet zeker dat we nu met klussen op cd8, 10, 12 en 14 er alles aan hebben gedaan.
Zou er een dag komen dat ik dit los kan laten? Je hoort zo vaak dat het dán opeens lukt. Maar hoe kan ik mezelf wijs maken dat ik het loslaat, als dit gevoel zo ontzettend aanwezig is? Dat kan toch helemaal niet? Dat is toch een beetje als zeggen: “Denk niet aan een roze olifant!” en dan verwachten dat dat werkt... Wie kan hier iets over zeggen? Wie heeft er ervaring met op wat latere leeftijd een eerste kindje en 16+ rondes?

498 x gelezen, 0

reacties (4)


 • LuveMyFamily

  hier ook sinds oktober 2019 bezig (alleen dan voor ons 2e kindje)

  zoontje is al 9 word dit jaar 10 ik word er erg onzeker van en idee da ik hem miss geen broertje of zusje zal kunnen geven breekt mn hart hij wil zo graag en papa natuurlijk ook

 • TroetelVos

  Ja, ik. In september 40 geworden en nu in ronde 21.

  Helaas konden wij wegens omstandigheden (ziekte) pas in 2019 proberen om onze kinderwens in vervulling te laten gaan. Hier hadden we lang naar uit gekeken en we waren voor ons gevoel nog nooit zo dichtbij. Helaas nu nog steeds niet gelukt, geen oorzaken gevonden en de leeftijd zit mij persoonlijk ook dwars. Over 2 weken beginnen wij met het IVF-traject, tenzij blijkt dat ik in deze ronde toch zwanger ben geraakt. Een mens mag hopen, nietwaar?

  Ik persoonlijk denk niet dat het lukt om los te laten. Een diep gekoesterde wens 'zet' je niet zomaar even uit, het is immers (voor velen) een oer-gevoel. Heel frustrerend dan ook dat anderen beter lijken te weten hoe je met een dergelijke situatie om moet gaan, terwijl zij zelf waarschijnlijk niet in deze situatie zitten. Anders zouden ze dat wellicht niet zeggen.

  Wat de leeftijd betreft probeer ik mij voor te houden dat je genoeg leest over mensen die nog zwanger zijn geworden op de leeftijd van 40+. Er zijn genoeg succesverhalen, probeer daar positieve energie en hoop uit te halen. Dat is wat ik je nog het meest mee wil geven: houd hoop!

  Ik hoop dat jullie wens spoedig in vervulling mag gaan

 • Carrie89

  Ik herken je gevoel van de 16+ ronde. Hier ook deze cyclus in beland en was toch echt even slikken. Zelf wordt ik 32 en mijn man is 40. Het is niet dat de klok mega hard tikt maar ergens geeft het toch een bepaalde druk. Ook bij ons geen reden gevonden en nu weer halfjaar proberen en in juli/aug komen we in aanmerking voor iui. Dus we gaan (helaas) heel gelijk op.

  Tja en dat niet ermee bezig zijn. Dat mensen dit zeggen en als advies geven. Nou makkelijker gezegd dan gedaan! Sowieso merk ik vaak dat de mensen die deze opmerking maken de mensen zijn bij wie het binnen een paar maanden raak was en zich totaal geen voorstelling kunnen maken hoe het is als het niet vanzelf lukt.

  Weetje wij hebben nu in deze 16 rondes alles wel geprobeerd. 3 maanden echt losgelaten (geen apps, geen testen, niet streven naar om de dag sex) en dit heeft ook niet mogen baten. En het wel temp en toepassen ovulatietesten heeft ook nog niet tot gewenste resultaat geleid🙈

  Zelf ben ik daarom nu tot de conclusie gekomen om te doen wat voor mij het meest prettig voelt. Omdat je van beide succesverhalen leest. En de een krijgt rust van temp of testen en de ander juist stress.

  Hopelijk hebben we snel geluk🤞🏼🍀

 • Anoniem38

  16 rondes is wel lang ja. Hier in totaal 3 jaar bezig geweest voor een eerste. Nu bijna 39 en 31 weken zwanger. Het kan echt, dus houd moed! Hier uiteindelijk via icsi zwanger geworden.

  Ik heb ook vaak gedacht laat het los, niet aan denken en dan gebeurd het vast. Om me heen zeiden mensen dit ook vaak tegen me. Doodmoe werd ik er van.

  Vooral omdat bij ons nu duidelijk is dat ik zonder icsi nooit zwanger had kunnen raken. Dan kan je het loslaten totdat je een ons weegt natuurlijk.

  Als ik je een tip mag geven. Wij waren voor 6 keer iui gegaan, op onze leeftijd zal ik nu zelf 3 keer proberen en dan verder kijken naar een andere behandeling. Maar dat is ook persoonlijk natuurlijk.

  Ik hoop voor jou dat het niet zo ver hoeft te komen.

  Heel veel succes!