Bevalling

Goeiemorgen! 😊

Waar ik dus zo bang voor ben is de bevalling
Ik zou graag van jullie willen weten hoe het ongeveer
Zou voelen

1664 x gelezen, 3

reacties (34)


 • mijn~meisje

  ik zou zeggen ja je is inlezen in hypnobirthing. Dat heeft mij bij mijn tweede bevalling enorm geholpen. Je krijgt veel info over de bevalling en hoe je weeen op kan vangen etc.

 • Tweety24

  Ik zeg altijd zo het begin de van de bevalling voelen de weeen een beetje als de buikpijn die je kan hebben als je diarree hebt. En dan wordt het erger.

  Ik heb inmiddels 3 kindjes en het zo rustig mogelijk blijven is belangrijk. Als je in paniek raakt omdat de pijn heftig is raak je de controle kwijt. Bij mijn derde bevalling had ik iemand die mij goed begeleide en mij liet concentreren op mijn ademhaling.

  Elke vrouw kan het dus jij ook 💪🏻

 • MadelieVv

  Tussen de weeen door voel je helemaal niets. En kan je gewoon lekker kletsen..... totdat.... de weeen achter elkaar komen. :) Dan is het is een kwestie van goed doorademen/puffen en jezelf klaarmaken voor de volgende wee. Zie het als toppsport dat kan ook gigantisch pijn doen als je wil doorzetten.

  En probeer er relaxed in te gaan. Je hent niet de enige.. :) Hoe relaxter je bent hoe makkelijker het zal gaan. En vergeet niet hoe pijn het ook doet houd je adem niet in. Gewoon doorademen/puffen. Dat is het allerbelangrijkste!

  Heb je gedacht aan een badbevalling? Ik vond dat zo relaxed met dat warme water om me heen. En anders probeer alle methoden zoals een baarkruk, of op je knieen etc. Dat kan behoorlijk meehelpen als het liggen je niet bevalt.

  Succes!!

 • Kirsten24996

  Ik wil in het zieken huis bevallen 😊

  Maar zal doorpuffen hihi dankjewell

 • MadelieVv

  Ik ben ook in het ziekenhuis bevallen. Het was een kamer met een grote bad speciaal voor waterbevalling bedoeld. Informeer maar eens over. Het was zo rustgevend. :)

 • Vegaju

  Het lastige is dat angst pijn veroorzaakt. Zoek wat je ontspant, want als je helemaal kan ontspannen, kom je een heel eind pijn vrij. Voor mij hielp douchen heel erg. En bij de tweede hielp ook hypnobirthing heel erg (ik heb het boek gelezen, maar er zijn ook cursussen). Klinkt zweverig, maar door steeds tijdens mijn zwangerschap de meditatie te luisteren, hielp het mij tijdens de bevalling ook ontspannen. Ik heb hele fijne herinneringen van mijn tweede bevalling.

 • ProudMommm

  Heel herkenbaar. Ik was ook bang toen ik voor het eerst moest bevallen. Ik denk zoals meer meiden zeggen dat je het het beste over je heen kan laten komen, elke bevalling is anders. Ik had twee erg snelle bevallingen zonder pijnstilling en bij beide ben ik uitgescheurd. (Niet fijn maar ag je veranderd er niets aan en de pijn gaat weer over.) Ik kijk op een positieve manier terug op bevallen.

  Geniet nog even van je zwangerschap!

  Ik hoop dat je bevalling een mooie ervaring wordt.

 • 4-of-a-kind

  Alsof je een watermeloen uit je neusgat perst!

  Ik ben nu zwanger van de vierde, dus ik denk dat dat genoeg zegt!

 • Dazielle13

  Laat het over je heen komen. Ik ben nu 2 keer natuurlijk bevallen en was 2 x totaal anders. Waar ik bij de eerste 100% overtuigd was vanaf de eerste wee dat het was begonnen, zaten we bij de tweede al in de auto naar het ziekenhuis met 5 cm ontsluiting en blijkbaar weeën en zat ik me nog af te vragen of het wel echt was begonnen. Voelde totaal anders.

  Bij de eerste herkende ik er meteen golven in, kwam rustig opzetten, was even heftig en zakte weer weg.
  Bij de tweede had ik alleen wat pijn in de rug, was niet fit en voelde me erg onrustig. Verloskundige kwam bij ons thuis omdat ik niet fit was, en bleek dus met die rugpijn al op 5 cm ontsluiting te hebben.

  Totaal verschillend. En nu bij de derde ga ik ervan uit dat het nu bij de derde weer totaal anders zal zijn.

 • Mamsievan3

  Lekker over je geen laten komen. De 1 ervaart het goed de ander niet.

  Ik ben inmiddels 2x natuurlijke manier bevallen en vond het piece of cookie. Over 18 weken staat bevalling 3 op de planning en laat het wel weer over mij heen komen..

 • Myrtheflower

  Weeën voelden bij mij aan als menstuatiepijn. Ik 4,5 en 6 uur bevallen en zou het zo weer doen. Geen pijnstilling gehad. Enkel de persweeën heb ik als heftig ervaring, omdat dat je lichaam veel energie kost, maar dat is na een uur ook klaar en dan voel je zo'n ontlading en ligt je kleintje op je borst, heel bijzonder. Voor mijn gevoel was het allemaal ook zo weer voorbij en waren we ineens een gezinnetje.

 • NewBaby2018

  Twee keer een enorme weeenstorm.

  Bij de eerste geen pijnstilling en ontzettend veel pijn. Super heftige bevalling. Geen ontspanning, geen flow, alleen maar hele erge paniek. Ik was zo de controle over mijn lijf kwijt.

  Bij de tweede vanwege de heftigheid van de eerste bevalling direct pijnstilling gehad, dat was hemels, want op de ctg zag ik een weeenstorm en ik heb er niets van gemerkt.

 • Shrimp

  Meeste meiden hebben het al gezegd; ontspannen is key. Je moet jezelf misschien even tot de orde roepen als je ineenkrimpt en je spieren te strak houdt. Ga het in februari voor de 5e keer doen. Allemaal gingen prima. Maar eerste overvalt je gewoon omdat je geen idee hebt hoe erg de pijn nog wordt, wat er precies staat te gebeuren. Ik hou niet van pijnstilling dus dat heb ik alle keren niet gedaan. Ben ook niet zo dol op dat yoga gezweef🙈 maar das persoonlijk. Ik eet lekker Choco pinda’s tussendoor 🤣. Heb bij de eerste meet The fockers gekeken voor wat lol. Maar op den duur keer ik ook in mijzelf maar das pas vanaf 8 cm. Niet gaat denken “ ik kan het niet, ik wil het niet meer” want het is zo voorbij ( mijn bevallingen duurde 15,11,39 en 4u dus heb allerlei ervaringen ) Je kunt het wel. En als iets niet lukt wonen we gelukkig in een land met uitstekende zorg😊. Niet bang zijn voor de bevalling. Tis gewoon een pijn die niet echt ergens mee te vergelijken is. Het is niet een gestoten teen x100 ofzo. Tis anders. Beval liever dan dat ik Mn teen breek 🤣

 • RiannevE

  Bij de eerste dacht ik eerst last van m'n darmen te hebben. Toen kwam mijn moeder met de opmerking "zijn het geen weeën?". Maar ik werd ingeleid en zou niet bevallen op de prime tabletten. Nou dus wel. Die bevalling was echt heftig, heb een enorme weeënstorm gehad en daardoor op het laatst nog een morfine pompje. Bij de tweede geen pijnstilling, vond het prima te doen (toen alleen de vliezen gebroken als inleiding) en alleen toen het hoofdje stond was het echt even paniek. Dat kende ik niet van bij de oudste en schrok van die pijn... Elke wee en pers brengt je dichterbij je kindje en daar focuste ik me op. Dat hielp enorm!

  Ik zou zeggen: lees je op elk scenario in en praat erover met je verloskundige/moeder/de vader van het kind etc. Zwangerschapscursus kan ook helpen, maar daar heb ik geen ervaring mee. Als je iig weet wat je opties en mogelijkheden zijn, kan je er al rustiger instaan is mijn ervaring.

 • Pixel87

  Bij mij helpt het om me niet op de pijn te focussen maar op ontspannen. Ik merk bij mezelf dat ik eerst men tenen heel erg krom en span. Dan ga ik me erop focussen die te ontspannen en zo naar boven toe alle spieren ontspannen. Bij mij hielp dat. Was een tip van mijn mama. Ik ben telkens zonder pijnbestrijding kunnen bevallen. En inderdaad, als je denkt nu kan ik niet meer is het gedaan.

 • Trotsemama<3

  Ik denk dat niemand je kan vertellen wat je te wachten staat. Het is zo per persoon verschillend.

  Ik was enorm angstig en heb daarom ook zs yoga gevilgd. En ik ben echt nul zweverig, maar hier concentreerde we ons op de ademhaling en rustig de bevalling in gaan. Het persen het wegpuffen etc..

  Ik heb hier echt enorm veel aan gehad!

  Ik vond het dus ook echt niet pijnlijk en heb qlles zonder pijnmedicatie gedaan.

  Knip scheur en vacuumpomp aan te pas moeten komen.

  Pomp vond ik overigens wel vervelend maar komt ondat ns 2uur en 3 kwartier persen me babyboy nog niks door t geboortekanaal was gekomen.

  Niet te bang maken en robeer dus zo ontspannen en rustig mogelijk de bevalling te doen. Dat kun je!! Niet in paniek schieten.. ademen en weer focussen.

  Liefs

 • Mimzzy

  Zeer pijnlijk! En dan heb ik.nog geluk gehad, 1ste kindje.. binnen 4uur bevallen , niet uitgescheurd of geknipt..

  Kindje 2, binnen 3 uur bevallen, geen knip niet uitgescheurd..

  Kindje 3 , anderhalve uur weeënstorm, niet uitgescheurd niet geknipt.. wel veel.bloedverlies gehad...

  Alle 3 de keren als zeer hevig ervaren.. maar zodra je je kindje vast hebt, vergeetje alles...

  En dan krijg je nog de naweeën, maar dat is de eerste keer meestal niet zo heftig, maar wel bij de daaropvolgende bevallingen

  P.s ik heb geen pijnbestrijding gebruikt, dus bij alle 3 vaginaal zonder medicatie

 • Momtini

  Bij mij was het kort en hevig , nadat mijn vliezen braken had ik gelijk weeën om de 5 min en zat ik in een halfuur al op 5 cm. Na 6uurrjes is mijn dochter geboren. Ik had zowel rug been als buik weeën en dat was wel heel pittig. Tja hoe het voelde... menstruatie kramp x 100? 😂 De geboorte zelf, als het hoofdje door komt vond ik het zwaarst! Maar echt je lichaam is er op gemaakt en zodra je je er aan overgeeft dan kan je de pijn handelen , ook al is het heel heftig. Bij mij vond ik het heel helpend om op dr ademhaling te letten en in je eigen bubbel te gaan ; er aan over geven en er komt echt wel een einde aan! Je kunt het , echt waar 💪🏽

 • Kirsten24996

  Dankjewel ik zal het onthoudenn!! 😊😊

 • Mama-uit-het-noorden

  Ik heb het niet als pijn ervaren. Wel intens en ik zat helemaal in een bevallingsbubbel. Ik vond bewegen heel fijn dus bij beide geboortes rondjes gelopen tot de uitdrijving. Beide keren ook een weeenstorm en vlotte geboortes. Ik zou het boek, vrije geboorte aanraden. En ik kijk zelf veel filmpjes via YouTube, home birth. Voor de positieve imprint.

 • Kirsten24996

  Oke dankjewel

  J ik kijk ook heel veel filmpjes op youtube

  Vind het zo intrrssant

 • Pindakaasappel

  Ik vond het erg pijnlijk. Ik heb dan ook gekozen voor een ruggenprik en het persen voelt heel erg alsof je naar het toilet moet.

 • Lindaaaaaaaa

  Oh hier ook. Nog max 5 weken !

  Maar kind ligt nog steeds in stuit dus nu wordt ks een grotere optie. Ben ik ergens wel blij om haha

 • ilonajen

  Het verschilt heel erg ik vond het echt super pijnlijk maar me zus daarin tegen helemaal niet. Ik ben dan ook flink ingeknipt en zij niet. Wacht het af niemand kan je erop voorbereiden

 • Mommyx3

  Pijnlijk ik zat zo in mijn eigen wereld dat je je er niet echt van bewust bent. Ik dacht alleen maar die baby moet er uit en snel ook!!!

  Al die vrouwen kunnen het dus jij ook!

 • Nog-even!

  Ontspan, dit kun jij!! Hoe ontspannener je bent, hoe makkelijker het gaat! Je hebt nog 20 weken om aan het idee te wennen. Ga een zwangerschapscursus doen zoals zwangerschapsgym. Dat kan je wat meer zelfvertrouwen geven.

  Voor mij voelden weeën als flinke darmkrampen. Maar dan met tijd ertussen dat je even geen pijn hebt. Op het eind, als je denkt: ik wil niet meer, dan is het bijna voorbij

 • Kirsten24996

  Oke zal er aan denken om ontspannen te blijven hihi 🤭

 • Beebiesje

  Niet over nadenken.Moment als het zover is over je heen laten komen.

 • Kirsten24996

  Neeh doe ik niet maar ben benieuwd hoe het voelt 🤭

 • Beebiesje

  Verschilt idd per bevalling en per persoon.Mijn laatste bevalling was ik heel 'relax' en die bevalling verliep ook het soepelst.Ik denk bij elke wee mooi jij bent geweest en kom niet meer terug en mijn kindje is een stukje dichterbij

 • Vlindermoeder

  Tja... dat is bij iedereen anders. Bij mij ging het super vlot. Ik heb van de eerste 5 cm niets gemerkt. Ik ging voor nierstenen naar het zkh dacht ik 🙈 We waren om 19.30 uur in het zkh en om 23.07 lag nr 1 op mijn borst en de 2e is om 00.38 uur op de OK geboren.

 • Kirsten24996

  Hihi nja scheelt dat ze er gezond zijn uitgekomen 😘

 • Vlindermoeder

  Nee, ze zijn allebei overleden

 • Kirsten24996

  Oohh sorryy sterkte met het verliess 😪