Onzeker

Vorige maandag was ik 7+1 en had ik een goed echo met een sterk kloppend hartje die we ook mochten horen.

Na 2 missed abortions was dit een droom want anders was er nooit een vruchtje en nu wel en met een kloppend hartje.
Nu op 8w had ik gisterenochtend bruine afscheiding en nu vandaag had ik dit terug in de ochtend. Het is zeer weinig maar dit is wel bloed natuurlijk.
Nu maak ik me zorgen en ben ik onzeker. Binnen 7dagen heb ik zowizo opnieuw een echo ..

Iemand ervaring van wat dit kan komen ?

426 x gelezen, 2

reacties (3)


 • AbbyD

  Toen ik zwanger was heb ik meerdere keren gebloed, dat kwam uiteindelijk toen doordat mijn vriend en ik hadden gevreeen en de bloedvaatjes meer aan de oppervlakte zitten ofzoiets. Toen ik de verloskundige opbelde in paniek zei ze dat er allerlei redenen kunnen zijn om te bloeden. Noemde toen wat voorbeelden die ik niet meer weet, maar het stelde me toen wel gerust. En terecht want heb nu een gezonde baby. Verloskundige kwam trouwens gelijk langs die ochtend om 9 uur om naar het hartje te luisteren. Heel fijn.

  Met andere woorden: er zijn allerlei oorzaken en kans dat het miskraam is is klein.

  Denk trouwens ook dat je wel gewoon je verloskundige mag bellen als je je zorgen maakt. Misschien kan je echo worden vervroegd bijvoorbeeld.

 • Elien_

  Ik heb deze zwangerschap 2 maal helderrood en 2 of 3 maal bruin bloed verloren en momenteel ben ik 34 weken. Ik heb ook een miskraam gehad die met bruinverlies begon maar het hoeft dus niet meteen slecht nieuws te betekenen. Ik kon wanneer ik ongerust was steeds bij de gyn terecht die dan mijn afspraak wat vroeger nam of er een tussendoor deed om te kijken of alles in orde was, is dat een optie voor jou?

 • Aapjeguppie

  Probeer te ontspannen (lekker makkelijk om te zeggen, weet ik). Bruine afscheiding of bruin bloed is nog oud en hoeft niets te betekenen. Het is fijn dat je met 7 dagen en nieuwe echo krijgt om te zien hoe het gaat. Spannend maar probeer ook nog even te genieten.