Eigen voeding

Hallo,

Vorige week vrijdag bij de controle bij de vk te horen gekregen dat mijn BMI aan de hoge kant is.
Tot vorige week at ik alles wat voor me neus kwam. Ik kreeg ook te horen dat als ik daarmee
door zou gaan ik een kans loop op zwangerschapssuiker. Hier schrok ik wel even van. Natuurlijk
heeft iedereen deze kans maar omdat ik al zwaarder ben ligt het risico hoger.

Gister is er een speciale diëtiste geweest die vooral werkt met zwangere vrouwen.
Ze heeft me het een en het ander uitgelegd en ik ben erachter gekomen dat ik een flinke zoetekou
ben. Dus ik moet wel het een en ander gaan aanpassen. Minder zoet beleg op brood volkoren brood
En nog meer van dit soort veranderingen. Het is opzich niet heel veel bijzonders maar als je al jaren
bepaalde gewoontes hebt lijkt dit een hele berg.

Zijn er meer mensen die dergelijke stappen “moesten” ondernemen en hebben jullie
dan nog tips.

Groetjes,

Kimber

589 x gelezen, 2

reacties (0)


  • Yune

    Wat ik nu vooral doe is de intake noteren in een voedingsapp (fitnesspal).

    Mijn ontbijt bv daar eet ik 2 broodjes met pure hagelslag. Maar die doe ik dan maar op 1 broodje en doe die andere daar boven op. Dat scheeld 1 portie hagel

    In de middag vaak iets vullends met eiwit zoals kwark, aantal stuks fruit door de dag heen. Ik kom met een redelijk normaal voedingspatroon zonder teveel te snoepen aan de 1750kc per dag. Dus dat moet 250gram per week schelen qua gewicht.

  • Kimber89

    Dat ziet er netjes uit! Ik ga nu ook veel afwisselen. En idd wat meer kwark en yoghurt eten. En volkoren producten. Bedankt voor je dagmenu