Monkey platter

Hallo,

Zetten jullie wel eens een monkey platter* op tafel voor jullie kinderen?
Zo ja wat leg je erop en hoe hou je het vers?

*monkey platter is een schaal met allerlei etenswaren zodat kinderen zelf
kunnen kiezen wat ze wanneer eten

Groetjes,
Kimber

957 x gelezen, 2

reacties (0)


  • Esther_1981

    Is het een idee om een warmhoudbord juist te gebruiken om het koel te houden? Ijskoud water erin en misschien dat het langer vers blijft met het deksel erop?

  • Kimber89

    Ooh ja dat zou wel een goede zijn! Bedankt

  • Anna-76

    Ja, met warm eten vul ik hun vakjesbord met verschillende etenswaren. Vlees, fruit, groente, aardappelen, pasta of rijst. Hangt ervan af wat wij eten. Vanavond macaroni. Dan bv. vakjes met macaroni, komkommer, tomaat, en gehakt, kaas . Wat druiven erbij...

    En soms ' s ochtends met meerdere stukjes fruit. Maar meestal bied ik één stuk fruit per keer aan.

  • Kimber89

    Ah klinkt goed! En hoe hou je het “vers” of staat het heel kort

  • Anna-76

    Het fruit wordt meestal wel direct opgegeten. De warme maaltijd zet ik ( afgekoeld) in de koelkast als hij het niet wil. Wij bepalen wat hij eet, hij bepaalt hoeveel hij ervan eet. Wil hij niet eten prima, maar hij blijft dan zitten tot wij ook klaar zijn. Negen van de 10 keer begint hij te eten als wij aan de yoghurt willen beginnen 😅. Sowieso mag hij nog wel een toetje. Eet hij niet, prima. Maar hij krijgt dan niet iets anders ervoor in de plek. Tenzij hij ziek is.... Afgelopen week had hij zin in een ijsje. Ik zei dat er nog worteltjes en boontjes in de koelkast lag. Eerst wat van het gezonde eten... Gevraagd of het warm of koud moest. Hij wilde het ook wel koud. Dan ineens is hij ook niet meer kieskeurig 🤣

  • Amy2015

    Knakworst dierenkoekjes. Stukjes soepstengel druiven aardbeien kersen

    . Ik doe alleen kiezen om 2 bakjes te maken. Eentje met spulletjes uit de koelkast en andere met droge producten. Zodat ik het bakje na paar minuten nog in de koelkast kan zetten als die er niet van eet. Inmiddels weet hij dit en pakt bij als eerste het koelkastbakje

  • Kimber89

    Ah dat is slim zeg! Haha

  • .FamilyFirst

    ik kende dat niet maar ga het zeker eens proberen, ik doe wel regelmatig gewoon veel verschillend fruit snijden en midden op de tafel zetten en dat is echt heel snel op.

  • Kimber89

    Ah weer wat geleerd😁ja dat doe ik ook. Ik heb wel vaken zon monkey platter neet gezet. Maar nu al een tijdje niet. Dus ik dacht er ineens aan. Maar nu met het warme weer kun je het nooit vers houden. Als je erop googled krijg je uitleg + voorbeelden

  • My.love.my.life

    Hier maak ik hem vaak als lunch in 't weekend of in de vakantie. Fruit, kaas, knakworstjes, crackertje, ei en alles wat ik verder kan bedenken. Meestal binnen no time op.

  • Kimber89

    Ooh dat is wel een goed idee! Bedankt

  • Mamasomer

    Ja met worteltjes, tomaat, komkommer, paprika, pecannoten of walnoten, rozijntjes, kaas, banaan en soms een paar stukjes pure chocolade. Soms wat bessen, ligt eraan wat we in huis hebben🙂

  • Kimber89

    En hoe doe je dat met koelkast spullen die kunnen zeker met dit weer niet lang buiten de koeling

  • Mamasomer

    Niet te veel van alles erop leggen en dan is het meestal hier al op voordat het weer in de koelkast zou moeten.

  • Kimber89

    Ok bedankt

  • Sleeperson

    Ik kende dit concept niet, net even bekeken op google. Zo interessant :)

  • Kimber89

    Weer wat geleerd😉

  • Lady-Whistledown

    Ik maak regelmatig een 'fruitplateau' met verschillende soorten fruit. Dat gaat binnen een half uur echt wel op.

  • Kimber89

    Ja dat doe ik ook. Maar wilde geaag weer eens zon monkey platter. Maar met dit weer vind ik het lastig. Om te kiezen wat ik erop leg