6 weken zwanger niks meer kunnen..

Hi Ladies!

Ik ben nu 6 weken zwanger en ik voel me vreselijk. Dit is mijn eerste zwangerschap en ik ben normaal echt niet iemand die zich snel aanstelt maar ik ben de hele dag hondberoerd. Meer mensen die dit herkennen? Ik ben de hele dag misselijk van opstaan tot slapen gaan. Het is vreemd, maar als ik iets eet, gaat het goed, maar als ik een half uur niks eet voel ik me daarna weer zwaar beroerd maarja, ik kan moeilijk 24/7 aan het eten zijn haha. Buiten de misselijkheid om ben ik zo ontsettend futloos. Gelukkig werk ik niet op dit moment want douchen is de grootste uitdaging van de dag! Als ik heb gedoucht ben ik serieus bekaf en kan ik alleen nog maar liggen. Ik weet niet of dit normaal is of dat het misschien iets kan zijn? Ijzertekort of iets? Ik slik wel netjes mijn vitamine. Ik hoop dat er misschien meer vrouwen zijn die dit hebben en ik ben dringend op zoek naar dé geweldige tips!!!

1750 x gelezen, 3

reacties (20)


 • Missanonymous

  Meid.. Ik was ook hondsberoerd tot de 13e week. Echt heel erg naar. Weerstand laag, griep erbij, virusje, kon slecht tegen de hormonen en kreeg vreselijke koppijn. Ik lag alleen maar op de bank en voelde me ziek en waardeloos.. En mijn eerste zwangerschap was totaal niet zo.

  Je weet zelf hoe je je voelt, luister naar je lijf. En een dikke vinger naar iedereen die er wat over te zeggen heeft ook al Is dat moeilijk.

  Hopelijk knap je snel op..

 • Mimamai

  Ik ook precies dit gehad vanaf 5/6 weken, werd zelfs snachts wakker van de misselijkheid. Bij mij was t vanaf week of 9 alweer beter! Nog steeds moe maar niet zo vreselijk lamlendig en misselijk meer.. hoop dat het bij jou snel beter wordt! 🍀

 • Mamavanisaenlucas

  Dit had ik ook bij mijn eerste, zo zwaar! Tot 18 weken gehad, daarna werd het wat beter. Ik had er tabletten tegen.

 • Kiaradevries

  Wat voor tabletten waren dat? Ik krijg namelijk van de ha niks voorgeschreven tenzij ik me helemaal leegkots om het grof te zeggen, vindt het niet normaal. Kan niet eens functioneren op deze manier...

 • Mamavanisaenlucas

  Emesafene, hielp een klein beetje

 • MijnnaamN

  Van week 6 Tot week 14 gehad! En er bok gewerkt, hierdoor wel al heel snel op het werk moeten vertellen dat ik zwanger was. Want het was niet te verbergen

 • TrotseMama<3

  Herkenbaar... van week 8 tm week 41 non stop overgegeven en ziek geweest wat een ellende zeg. Ik ken dus ook niet dat zwanger zijn zo fijn is.

  Hopelijk verdwijnt het ij jou snel.

  Sterkte meid

 • Peepah

  Hier werkte aa drink en een cracker. Van bijvoorbeeld komkommer kun je heel veel eten. Cola en zoute chips werkte ook maar dat is niet zo gezond. Zorg dat je altijd iets te drinken mee hebt zeker met dat warme weer. Ik sliep de eerste zwangerschap ook enorm veel 45 minuten na het opstaan deed ik mijn eerste dutje. even doorbikkelen en hopelijk gaat het snel beter.

 • Sharon

  Bespreek het eens met je vk of huisarts.

  Er zijn tips en tricks ten over maar eerst is het handig om exact te weten wat er is. (Naastdat het redelijk normale symptomen vd eerste weken kunnen zijn)

 • Lily-anne

  Bij mij was het zo erg dat ik moest stoppen met werken.. niets kon ik binnen houden zelf geen water.. 2 keer ziejenhuis met uitdroging.. doodmoe hele dagen sliep ik.. maar indd met week 11 was het plots over..

 • MamaJL

  Multivitamines slikken die speciaal voor de zwangerschap zijn. Sea band mama dragen. En vooral weten dat deze fase tijdelijk is. Na 10-14 weken is de misselijkheid bij de meeste vrouwen wel over. Besef daarbij dat het net zo snel weer over kan gaan als dat het gekomen is. Vermoeidheid kan wel aanhouden. Samen met de verloskundige controleren of je bloeddruk goed is, zo nodig bijstellen.

 • lentespring

  O man, toen ik 6 weken zwanger was, was ik alleen maar misselijk bij een lege maag. Beetje eten deed wonderen bij mij. Verder had ik het veel veel koud. Zelfs met een kruik werd ik niet warm. En was moe en viel de hele tijd op de bank inslaap. Down was ik ook wel een beetje. Vanaf 11 weken ging het steeds beter.

 • Nog-even!

  De huisarts bellen en om emesafene vragen. Twee tabletten per dag....

 • Sharux3Aml

  Zelfde hier, en precies met 12 weken kreeg ik meer energie! 👍

 • babyeend

  Hier ook gehad, vanaf 16 weken werd het beter, voelde me zo moe, leek wel. Een zombie, hele dag misselijk, ik was wel echt constant aan het eten anders hing ik boven de wc..

 • Singlemomm

  Ik had dit ook. Met week 20 was het echt over.. en ik werkte er fulltime bij. Pffff hoe ik dat gered heb vraag ik me nog steeds af.

 • Merami

  Die vermoeidheid is vreselijk. Daar kan je je niet op voorbereiden. Dit is met geen woorden uit te leggen. Dat vond ik het ergste aan zwanger zijn. Gelukkig verbeterd het wel. Bij de ene sneller dan de andere. Hopelijk bij jou snel

 • Kelly94

  Erg herkenbaar. Vanaf week 6 voel ik mij ook zo. Nu in week 13 en nog geen verbetering. Ik eet de hele dag door kleine beetjes. En ik doe middag dutjes hihi.

  Succes!

 • Staart-meesje

  Ja herkenbaar. Had ik ook bij mijn eerste zwangerschap. Toch kleine beetjes eten en je vooruit zetten.

  Hoort er helemaal bij. Zijn nu de belangrijkste weken v alle aanleg dus dat kost mega veel van je. Je bent iig goed zwanger 👍😁

  Ohja en probeer uit te vogelen waar je t langst geen honger meer van voelt.