Afsluiting en een nieuw begin?

Het hoge woord is eruit: m'n HCG is inmiddels richting de 0 aan het gaan dus ik mag stoppen met medicatie. Bloedverlies zal dan binnen 2-4 dagen moeten komen.

'Ik heb slecht nieuws' zei de vroedvrouw. Maar ik wist natuurlijk zondag al dat dit niet meer goed ging komen. Van een dikke streep naar een lichte streep... dat kan niet goed zitten.

Ik mag het ziekenhuis weer bellen op dag 1 van bloedverlies. Omdat m'n HCG bijna weer op 0 staat, kan ik komende cyclus meteen weer door. Ergens vind ik dat heel intens, maar ik wil ook wel graag doorpakken en niet weer maanden wachten zoals de vorige keer. Ze zeggen ook dat je vruchtbaarder bent de maand na een miskraam, dus wie weet...

Ik ga het deze keer in een natuurlijke cyclus proberen omdat ik dan toch dikker baarmoederslijmvlies kan krijgen. Bovendien ben ik dan niet zo afhankelijk van medicatie. Wel met ondersteuning van Utrogestan. Naar spul, maar m'n progesteron waarden zijn dan wel perfect.

Komende terugplaatsing is cryo 2 van de 4. De laatste van topkwaliteit, de andere 2 zijn net iets minder. Dat vind ik wel een eng idee, maar misschien zegt het wel helemaal niks. Ik heb tenslotte 2x een miskraam gehad van een 'top' embryo.

Ik twijfel aan alles. Aan mezelf, aan m'n lichaam. Aan het traject, aan de overstap op natuurlijke cyclus. Alles is eng en onzeker en er hangt steeds meer vanaf. Ik wil niet opgeven, maar ik voel me wel gefaald. Het lijkt bij iedereen om me heen zo makkelijk te gaan. Waarom kan ik dit niet? Waarom kan ik geen zwangerschap vasthouden?
Positief zijn gaat met ups & downs. Soms voel ik me weer de versie van mezelf van 2 weken terug, en dan realiseer ik me dat ik zwanger was en dat de miskraam nog moet komen...

Gaat dit ooit goedkomen? Is het ons ooit gegund? Zal 3x scheepsrecht zijn?
Ik kan bijna niet geloven dat deze ellende uiteindelijk tot niets zal leiden, en dat ik nooit een voldragen zwangerschap zal kennen. Maar ik weet dat het leven niet zo logisch en eerlijk werkt.

Bedankt voor alle lieve steunberichtjes afgelopen dagen. Ik heb niet overal op gereageerd, maar ik heb ze wel gelezen.
Komende tijd ga ik weer al het duimendraaien nodig hebben 🤞

1305 x gelezen, 7

reacties (4)


 • Anna-76

  Verdrietige afloop

 • Vero-88

  Heel veel sterkte ! Matige embryo’s kunnen soms beter blijven plakken dan topembryo’s, ik spreek uit ervaring :) ik had 4 terugplaatsingen van topembryo’s gehad. Er bleef nog 1 topembryo en 1 matig embryo over, hebben ze samen teruggeplaatst, en ik was toen zwanger van beide !! Ik heb toen wel cardioaspirine genomen en ik ben accupunctuur begonnen; persoonlijk ben ik overtuigd dat die 2 geholpen hebben!

 • ils2327  Sterkte

 • Momof3hooligans

  Meid heel veel sterkte zal toch weer ff hard vallen maar idd, hopelijk snel schoon en dan volle moed nieuwe poging💪🏻🍀