Bijna einde in zicht?

Vandaag precies 5 weken na het nieuws dat het kindje met 11 weken was overleden in m'n buik. Sinds die dag ook aan het bloeden. De week erna medicatie genomen, vruchtje verloren, 2 weken gewacht en weer controle. Opnieuw medicatie genomen, 2 weken wachten en controle. En dan komen we aan bij vandaag; baarmoeder nog steeds niet schoon. Wist ik eigenlijk wel, want het bloeden bleef hetzelfde. Het begon eigenlijk een beetje normaal te worden, iedere dag bloeden.
Conclusie is dus dat het alsnog curettage wordt volgende week. Dan zijn we alweer 6 weken verder! Ongelooflijk, hoe snel maar tegelijkertijd hoe langzaam de tijd kan gaan. Want het duurt me allemaal te lang voordat de miskraam voorbij is, maar ik vind het ook onwerkelijk dat het alweer zo lang geleden is dat de grond onder onze voeten vandaan zakte.

Ik ben even heel boos geworden vandaag. Dat de nasleep zo lang is, dat ik maar ziekenhuis in en uit ga en dat met de risico's van curettage het zwanger worden/zijn nóg ingewikkelder kan worden. Ik wil graag snel weer verder, snel weer zwanger worden, maar ik ben ook zó klaar met al die ziekenhuis bezoeken en weer met m'n benen omhoog in die stoel te moeten liggen.
M'n man gaat nu toch voor een operatie aan zijn spataderen. Ik heb hem subtiel laten weten dat het nu wel even zijn beurt is haha. We weten niet of het helpt, maar als het daardoor ipv ICSI voor ons IVF kan worden, of in een droomwereld: op natuurlijke wijze kan, dan is dat het proberen waard. In de tussentijd heb ik nog de kans om het met onze enige/laatste cryo te proberen wanneer dit achter de rug is over een paar weken.
En ook niet geheel onbelangrijk; door het traject, overstimulatie, de hematoom en uiteindelijk de missed abortion hebben we al 4 maanden geen seks kunnen hebben 🥲 Niet écht in ieder geval. En we missen het, hoe de intimiteit voor het traject was.

Ik hoop dat het einde snel in zicht is in ieder geval. Ik hoop dat we snel beloond worden met succesvolle zwangerschap. Gewoon eentje, één gezond kindje, dat is alles wat we vragen.
Liefs en bedankt voor de steun berichtjes in m'n vorige topics 💕

759 x gelezen, 2

reacties (3)


 • Jij-laat-het-hartjes-regenen

  Als ik je een troost mag geven; ik ben direct na de curettage zwanger geraakt. Ik wist niet dat het kon, ik dacht dat het dan vast niet zou lukken.

  Maar een kennis zei, beetje rare vergelijking, dat ze bij paarden voor de inseminatie altijd een curettage doen zodat ze baarmoeder schoon is. En dat klinkt ook best logisch. Dus wie weet.

 • Manon3

  Wat vervelend dat het zo lang duurt allemaal. Hopelijk gaat de curettage in ieder geval voorspoedig zodat jullie weer verder kunnen.

 • Billy1988

  Ahhh wat vreselijk! Lijkt mij echt verschrikkelijk, ik hoop echt dat je snel in de positieve tijd terecht komt en heel snel zwanger mag raken van een gezond kindje.

  Het is je gegund!!!😘