40+0 en gestript

Vandaag precies 40 weken zwanger van ons meisje.
En ik ben er lichamelijk wel klaar mee met de zwangerschap, mijn bekken doen zo ontzettend veel pijn, dat is niet fijn met 2 drukke meiden in huis.
Vanmiddag controle gehad bij de vk en alles zag er prima uit, kleine was netjes ingedaald, hartslag was prima en bloeddruk was 110/62, dus ook helemaal prima.
We hadden al afgesproken dat wanneer alles goed zou zijn, ze zou proberen te strippen. Bij onze jongste heeft destijds De 2e strippoging ook geleid tot een bevalling, dus dat wilde ik nu weer.
Ik had 1.5cm ontsluiting dus het strippen kon doorgaan. Ik was wel vergeten hoe een ontzettend vervelend gevoel het ook alweer was dat strippen, maar het zit erop.
Wanneer het niet doorzet, dan gaan ze me donderdag of vrijdag (afhankelijk van de drukte in de praktijk) nog een keer strippen. Mocht dat nog geen effect hebben dan gaan we maandag kijken hoe verder.
Bij ideale omstandigheden gaat de verloskundige mijn vliezen breken maandag, zo niet dan wordt ik doorgestuurd naar het ziekenhuis om inleiding te bespreken.
Ik hoop dat we niet hoeven wachten tot maandag en dat ons meisje zich uiterlijk aankomend weekend gaat melden.
Tot nu toe is er weinig reactie op het strippen, maar dat kan nog komen.

507 x gelezen, 3

reacties (4)


 • nataschjavdb88

  Jaaaa super spannend... leuk meid succes he

 • marieke-2018

  Spannend! Succes! Ik hoop voor dat je dat t doorzet. Ik wordt 23 september gestript tenminste als dat mogelijk is ben dan ook 40.0 maar wil a.s. vrijdag vragen of ze volgende week vrijdag de eerste poging willen doen doen 39.4. Dus ben benieuwd.

 • Dane

  Spannend zeg! Ik word vrijdag voor het eerst gestript. Wat worden jouw vliezen dan al snel gebroken door de verloskundige. Mag ik vragen of daar en medische reden voor is?

 • Joyce1982

  Niet echt een medische reden, maar omdat ik zoveel last heb van mn bekken dat ik niet meer zelfstandig om kan draaien in bed en ik nog 2 kids heb rondlopen willen ze me al snel helpen.