Morgen 14 weken controle, ik ben zenuwachtig en bang

Eigenlijk zou ik vorige week al een controle hebben gehad, maar vanwege corona ging dat niet door. De verloskundige wilde de afspraak verzetten naar 16 weken, maar gezien mijn verleden zag ik dat niet zitten.


Het is al twee keer mis gegaan en ik heb nu geen idee wat daarbinnen gebeurd. Morgenochtend heb ik de afspraak staan en ik ben erg zenuwachtig en eigenlijk een beetje bang.


Ten eerste omdat ik niet weet wat ik moet verwachten, het wordt geen echo, maar alleen een controle, waarbij ze wel naar het hartje luisteren. Hoe doen ze dat?
Ik weet niet wat ik kan verwachten omdat iedere afspraak die ik tot nu toe heb gehad een echo bevatte.


Daarnaast ben ik ook gewoon een beetje bang geworden, omdat mijn buik de eerste weken best wel hard groeide. Ik houd het nu al een week of 5 bij en de afgelopen 2 weken ben ik niet gegroeid. Zou dat dan een slecht teken zijn??


Ik ben echt blij dat ik morgen mag komen en dat het niet nog langer duurt. Dat zou ik echt niet trekken; zoveel onzekerheid.


Het enige wat me een beetje troost geeft is dat ik niet vloei. Helaas weet ik dat mijn lichaam weet wat het moet doen, wanneer het misgaat en dat gebeurt nu niet. Dat geeft enigszins rust.


Ik voel me ook eigenlijk helemaal niet zwanger, hoogstens dik... Ik heb voor ongeveer 5 weken echt last gehad van kwaaltjes, misselijkheid, extreem moe, honger, mijn buik begon te groeien.
Eigenlijk zijn die klachten afgenomen, wat natuurlijk fijn is, maar buiten dat mijn broeken wat strakker zitten, merk ik eigenlijk niet dat ik zwanger ben. Ik zit nu in mijn 2de kwartaal, dus het is ook normaal dat de klachten afnemen. Maar het brengt ook onzekerheid met zich mee.


Mensen die dicht bij ons staan hebben we al wel verteld dat we zwanger zijn, maar we hebben het nieuws nog niet de wijde wereld in gestuurd. 


Ik hoop dat morgen alles goed is, dan gaan we het officieel bekend maken en hopelijk ga ik me dan ook echt een beetje zwanger voelen...

689 x gelezen, 0

reacties (8)


 • Soccer-Mom

  Hopelijk is de controle goed gegaan. Ik zie hieronder dat een thuisdoppler (AngelSound) wordt geadviseerd. Als je zelf al snel in de stress schiet, werkt dit ding averechts. Het is namelijk niet de bedoeling dat je de verloskundige gaat bellen als het jou niet lukt om met deze doppler het hartje niet kan vinden en met ruim 14 weken is dat heel goed mogelijk. Bovendien kan jij niet horen of het hartje ook nog goed klopt. Een getraind oor van een arts/verloskundige kan dat wel. Het is ook een vorm van schijnveiligheid. Mocht je zelf dit ding alleen voor de leuk willen gebruiken, dan is het prima maar ter geruststelling, echt niet doen.

 • Johanna96

  Vanochtend controle gehad en alles was goed :)

  Ik ben nu weer gerustgesteld en kan er weer een paar weken tegenaan!

  Gisteren die Angelsound opgezocht, maar ik dacht inderdaad ook dat dit bij mij alleen voor meer bezorgdheid zou zorgen als ik het niet kan vinden. Dus daar ga ik maar niet aan beginnen. Ik mag gelukkig altijd bellen als ik me toch zorgen maak

 • Johanna96

  Hallo Lieve allemaal,

  Bedankt voor de lieve en bemoedigende reacties!

  Ik voel me nu in ieder geval wat minder onzeker en weet nu ook wat me morgen te wachten staat.

  Van een angelsound had ik nog nooit gehoord, maar ik zal het eens opzoeken!

 • Marj0lein

  Bij 14 weken werd ik ook even zenuwachtig om mn buik.. maar bij mij zijn mn darmen toen weer terug gegaan en is de baarmoeder naar boven gekomen, vandaar de ‘geen groei’

  De controle is idd corona protocol met 16 weken en met 24 weken.. hartje luisteren met een doppler en je eigen bloeddruk.. dan weer weg🥴 hier vandaag gehad.. best wel snel in snel uit werk, maar tis niet anders..

  Ik heb met 14w een angelsound gekocht zodat ik zelf de baby kon gaan zoeken in de buik🥰 heeft mij zeer gerustgesteld🥰

 • Mamavan.Liv

  Spannend, maar je bent 14w je buim hoeft nog niet te groeien je baby is nog klein. Als je buik al groeit is het vaak een darmen buikje dus hier kan je niets aan herleiden.

  Ze zetten een staaf met een dopje op je buik zo luisteren ze je hartje. Ook kwalen zeggen niets over de uitkomst, bij de miskraam even weinig klachten als deze zw. Enige begin was vermoeidheid, plassen en bekkeninstabiliteit. Ben nu 36w1dg nog steeds veel plassen en bekkeninstabiliteit thats it.

  Snap dat je hou vast zoekt maar je weet het gewoon weg niet... Gewoon positief denken en zeggen morgen gaat mama jouw hartje weer horen. Hoop doet leven

 • Guppi

  Herkenbaar meid. Hier ook 14 weken. De 1e weken ontplofte ik, nu al een paar weken lijkt t stabiel. Ook dik ipv z wanger voor mn gevoel. Als z e morgen het hartje niet vind met de doptone, wat kan gebeuren op dat termijn dan krijg je gewoon een echo.

  Is een angelsound niks voor je nu we zo weinig co troles hebben? Ik ben er blij mee...

 • Linde-1

  Ze zetten een soort van hoorntje dat vastzit aan een kastje op je buik en luisteren zo naar het hartje. Je kan het zelf ook horen via het kastje.

  Dat je buik niet groeit zegt niets over de baby, maak je daar maar geen zorgen over.

  Verder snap ik dat je het spannend vind. Ik vond elke controle ook weer spannend. Ik hoop dat je naar morgen meer vertrouwen hebt en wat meer kan genieten van je zwangerschap 😘

 • Babywensje

  Ik snap de onzekerheid helemaal.. Probeer er vertrouwen in te hebben dat het goed gaat daar binnen! Ik hoop dat je morgen een mooi hartje kunt horen. Veel plezier met het bekendmaken