Wat is jouw ultieme snelle maaltijd?

Of een maaltijd die goed van te voren klaar te maken is.. 
Ik hik vaak tegen eten koken aan, kind is moe, ik heb na een dag lopen pijn aan mijn enkel, en ik vind eten koken ook niet persé enorm leuk. Sochtends vind ik het eigenlijk heerlijk om eten te maken en te rommelen, dus hier moet ik meer gebruik van maken. Vooral ovengerechten zijn fijn om voor te bereiden, die hoeven alleen nog maar savonds de oven in terwijl ik andere dingen die die leuker zijn dan eten koken, de was bijvoorbeeld, hahah. 


Wie heeft er leuke recepten? Of tips om nog beter of makkelijker het eten voor te bereiden? 

2359 x gelezen, 2

reacties (50)

1 2



  • Jij-laat-het-hartjes-regenen

    Wraps met crispy chicken, moet even in de oven.

    Van Knor heb je lekkere ovenschotels.

  • Aka-chan

    Mijn moeder schilde vaak terwijl ze aan tafel zat met ons. Lekker kletsen terwijl wij kleurden ofzo, en tegen etenstijd hoefde ze alleen maar alles aan te zetten. Ze was ook gastouder, en ik kan me nog een moment herinneren dat ze spruitjes klaarmaakte, en een kindje van 1 nam ze over, en gaf ze ieder een kusje voor ze ze in de pan deed

    Ik ben hier zelf niet zo goed in, haha, ‘s ochtends of ‘s avonds, ik heb er niet echt veel zin in, dus ik stel het gewoon uit, en zet de tv aan en laat de kids tv kijken tot ik klaar ben met het klaarmaken en koken Soms lukt het me wel al overdag wat te doen. Aan tafel bij de kids dan ook, maar ik stel het liever uit tot ‘s avonds XD

  • Aka-chan

    Mijn moeder schilde vaak terwijl ze aan tafel zat met ons. Lekker kletsen terwijl wij kleurden ofzo, en tegen etenstijd hoefde ze alleen maar alles aan te zetten. Ze was ook gastouder, en ik kan me nog een moment herinneren dat ze spruitjes klaarmaakte, en een kindje van 1 nam ze over, en gaf ze ieder een kusje voor ze ze in de pan deed

    Ik ben hier zelf niet zo goed in, haha, ‘s ochtends of ‘s avonds, ik heb er niet echt veel zin in, dus ik stel het gewoon uit, en zet de tv aan en laat de kids tv kijken tot ik klaar ben met het klaarmaken en koken Soms lukt het me wel al overdag wat te doen. Aan tafel bij de kids dan ook, maar ik stel het liever uit tot ‘s avonds XD

  • .Familyfirst

    Ik kook regelmatig in de ochtend al, maar ik vind het niet erg om in de keuken te staan ook.

    Spaghetti/macaroni/pasta,'s zijn snel klaar,

    Of een lekkere stoof pot, van vlees of groente, duurt natuurlijk qua tijd wel iets langer maar zodra alles in d3 pan zit het je er vrij weinig mee4 aan te doen.

    Heb gister een visstoof gemaakt, van zalm, gamba's en kabeljauw, in een tomaat/kokos saus, was echt heerlijk en heb er weinig voor hoeven doen.

    Kleine aardappels met schil uit de oven met spekjes en chorizo en kip.

    Stampot spinazie met spekjes en jus en worstjes

    Pompoen stampot met feta uit de oven er over heen, en iets ernaast

    Lekkere gevulde nasi , kan voor 2 dgn dan.

  • Tweede83

    In de ochtend aardappelen schillen voor de stamppot..

    Ik doe wel kip of vis uit de oven en tegelijkertijd iets van aardappel uit de oven. Alleen nog even groente koken. Makkelijk.

    Ovenschotels in de ochtend maken.

    Grotere portie macaroni maken en invriezen. Scheelt week er op weer een keer koken

    Gewoon een broodje gezond maken.

    Soepje maken in de ochtend. Dan alleen nog stokbrood bakken.

  • Dibbus

    Pasta rode pesto:

    Kipfilet, paprika, rode pesto en crème fraiche, te variëren met op het bord nog verse tomaatjes en kaas of bijvoorbeeld broccoli of verse spinazie mee bakken.

    Van tevoren klaarmaken: lasagne, couscous salade, bolognese saus of maaltijd soep

  • Sanne!!!

    Dan zou ik het in de ochtend lekker doen. Ik heb vaak die vers pakketten van de Albert Heijn. De meeste zijn snel klaar. En dus ook vers en zeker lekker. Daar zit genoeg keuze bij Voor de rest vind ik zelf Maceroni en Nasi ( afwisselend met kipdijfilet en gehakt ) makkelijk. En stamppotjes gaan er hier ook wel in. Mijn zoontje lust alles, dus ook af en toe wel es een ( boerenomelet met verse groentes) of lekker makkelijk wentelteefjes. En heeeeeeeel soms krijgt hij gewoon een potje

  • Raintje

    De hartige boerenkooltaart uit de allerhande (terug te vinden op internet)

    Je kan heb van te voren al klaar maken..

    Pasta met zelfgemaakte saus van 1 courgette, 1 paprika en 2 trostomaten en 2 tenen knoflook. Ff aanbakken, met stukjes tomaten 10 min pruttelen, staafmixer erdoor en klaar. Lekker afmaken met geitenkaas en rucola..

  • Shrimp

    Pasta Tonno van Gennaro Contaldo.. zoek maar op YouTube . 15 min ben ik klaar.

    Evt nog salade erbij met een wat olijfolie en balsamico en klaar

  • jjma

    Ooh en nog een tip. Je kan ook bijv. Smorgens alles al snijden en kant en klaar hebben liggen zodat je het zo in elkaar hebt. Bijv. Met een wok gerecht.

    Gewone wortels, zoete aardappel, pastinaak. Samen koken en dan de stamper erdoorheen. Naar smaak kun je aardappels meekoken/toevoegen. Als je het smorgens al snijd dan kun je het s avonds aanzetten en heb je de hele maaltijd in een pan. Lekker makkelijk. ( laatst had ik er broccoli er bij in en dat vond ik ook erg lekker) Qua vlees bijv. Kipfilet uit de oven.

  • Joep95

    Da's een goeie! Thanks!

  • jjma

    Kip kerrie.

    Kipfilet, paprika en zak prei. Kip kruiden( met kipkruiden en kerriekruiden) wokken

    en dan weer kerriekruiden erbij( mag best wat zijn) klein beetje water met boullionblokje erbij en dan als laatste slagroom. Gemengd met rijst

  • Hopefull1990

    Hollandse stampot. Aardappeltje schillen,spekje en rookworst erbij en klaar is kees

  • Vespertine

    Plaattaart. Kant en klare deeg van tante fanny (bij ah, die voor flammeküche) en dan beleggen. Ik doe vaak pesto, mozarella, tomaat en (zelfgegrilde) courgette. Dan hoeft het alleen nog even de oven in.

  • Sharon

    Pasta's zo klaar.

    Stoofvlees / pulled chicken or pork

    eh and so on.

    Ik ben eigenlijk altijd van gerechten die wat sneller thuis zijn na een werkdag

  • Joep95

    Ja het is ook zo wat als ie gerecht later dan jou thuis is. Duurt zo lang 🤣

  • Sharon

    Ik kan niet meer typen zie ik thuis moet klaar zijn

  • jjma

    😂😂

  • Joep95

    Ik zag het al helemaal voor me hoor. Pizza met pootjes 🤩

  • Sharon

    Hahah ideaaaaal, of een gegrilde kip vd deur

  • Vi3r-kindjes

    Mijn echte go to is dan marmita. Kan je een beetje vergelijken met een Avg'tje maar dan op zijn Marokkaans haha. Of marokkaanse linzen of marokkaanse erwtensoep. Zit gewoon veel meer smaak aan dan de Nederlandse varianten.

    Of iets van wraps met kip en groenten. Rijst is ook makkelijk te maken 's ochtends. Ik kook eigenlijk vaak graag 's ochtends en dan 's avonds opwarmen. Een slowcooker is ook misschien iets voor je? 'S ochtends alles erin doen en 's avonds lekker eten..

  • Joep95

    Ja dat heb ik hieronder ook vaker gelezen, zo'n slow cooker. Ik ga eens recepten opzoeken

  • Mykha

    Spinazie a la crème uit de vriezer met volkoren penne, kipblokjes, spekjes, een ui en roomkaas erdoorheen. Super snel en het favoriete gerecht van m’n zoontje.

  • Joep95

    Oke deze ga ik dus sowieso maken. Thanks! 🤩

  • Jvb

    Deze is lekker! Ik maak het met verse spinazie, wordt het wat minder nat van, en mijn kinderen willen de spinazie uit de vriezer niet 🤦‍♀️Maar vers is misschien nog wel sneller dan diepvries in dit gerecht, drie keer omscheppen en het is geslonken.

    En de spinazie weglaten, pesto en doperwten toevoegen is ook een lekkere combi

  • Nicolette87

    Wok met noedels, groente (kan van alles zijn), kip en woksaus.

  • Carrie89

    Ja dit! Ideaal en zoveel variaties mogelijk. Meestal zown zakje wokgroente (hoef je niets meer te snijden) en dan variëren met gamba’s, kip, runderblokjes. Evenals variëren met nasi, bami, noedels en variaties mogelijk in sausje; sate, terriyaki, zoetzure saus

  • Blondie-mama

    Op een bakplaat in de oven

    Kippenpoot aardappelpartjes cherry tomaatjes paprika courgette champignons

    Spaghetti pesto rucola en cherry tomaatjes

    Witvis cherry tomaatje in folie in de oven rijst en doperwtjes met worteltjes

    Witlof uit oven met ham/kaas aardappel kroketjes en vlees

    Soep

  • Memmy

    Spinazie al la crème uit de vriezer, fusilli koken. Alles bij elkaar mengen met kruidenkaas en een blikje tonijn. Binnen 15 min op tafel en minstens zo snel opgegeten hier 🤣

  • Lindaaaaaaaa

    Oven schotels

  • Lindaaaaaaaa

    Oven schotels

  • Lindaaaaaaaa

    Oven schotels

  • Lindaaaaaaaa

    Oven schotels

  • oemmiee

    Marokkaanse linzen of spliterwten .

    Spaghetti saus kan je ochtend maken s’avonds alleen nog maar pasta uitkoken dit kan je eigenlijk met elke pasta of rijst saus.

    Aardappelpuree met worteltjes en vissticks uit oven.

  • oemmiee

    Marokkaanse linzen of spliterwten .

    Spaghetti saus kan je ochtend maken s’avonds alleen nog maar pasta uitkoken dit kan je eigenlijk met elke pasta of rijst saus.

    Aardappelpuree met worteltjes en vissticks uit oven.

  • flierefluiter

    Het simpele en snelle gerecht is hier:

    Tomaten passata in de pan. Italiaanse kruiden erbij. Gesnipperd uitje en knoflook. Zak spinazie erdoor. Wat cherry tomaatjes. Mozzarella erdoor. Pasta erbij, klaar! Echt super snel en simpel, wel smakelijk ;)

  • Chudo

    Ik maak vaak spitskool soep met stokbrood uit de oven als we makkelijkwillen doen.

    Of linzensoep als ik niks bijzonders meer in huis heb.

  • Beebiesje

    Klinkt goed spitskoolsoep:) heb je recept

  • A_no_niem

    Ja daar ben ik ook benieuwd naar!

  • Chudo

    - 1 ui

    - ongeveer 100gr rundergehakt

    - 3 knoflookteentjes (niet met de knoflookpers maar gewoon fijnsnijden)

    - klein blikje tomatenpuree

    - handje risottorijst

    - kipbouillon

    - Spitskool (als ik een grote heb gebruik ik dehelft, een kleintje helemaal, of soms een voorgesneden zakje

    Ik bak de ui samen met de knoflook

    Rul hierdoorheen het gehakt

    Doe een klein blikje tomatenpuree erbij

    Een handje risottirijst erdoorheen

    Dan water en bouillon erbij toevoegen

    De spitskool erdoorheen en klaar🙏🙏

    Superlekker en je hebt niet veel ingredienten nodig.

    Ik heb thuis sowiso altijd uien, knoflook, tomatenpuree en rijst in huis.

    Spitskool ligt ook vaak in de koelkast, zohele kool blijft heel lang goed. Ook gehakt heb ik altijd in devriezer.

    Dusals ik denk wat moeten we in hemelsnaam eten of als alles tegenzit met het weer en ik geen boodschappen heb gedaan heb ik altijd een gezonde maaltijd achter de hand hehe

  • Jvb

    Wat wel in 15-20 min kan:

    Groenten en garnalen kort in de wok met wat sojasaus of woksaus er over, noodles er bij, beetje bosui en cashewnoten er overheen.

    Gemarineerde vis bakken, zak sla en blikje mais open trekken, rood uitje snijden, wat creme fraiche en tortilla's. Alles in schaaltjes en dan aan tafel zelf de tortilla's vullen.

    Broodjes hamburger maken, burger of tartaartjes bakken en met tomaat, sla, komkommer en ui op een broodje.

    Diepvriesgroenten: hollands groentenpannetje, aardappel, doperwt, wortel, sperzieboon, mais. En dat met een schnitzel.

    Soep die je al op een andere dag genaakt hebt, en dan een tosti er bij of een stokbroodje

  • Mama!

    Als wij heel snel willen eten, dan maak ik diepvries spinazie, gekookte eieren en aardappelrozetjes uit de oven.

  • Y1607

    Ik gebruik heel veel de slowcooker. Ideaal. S ochtends zet je alles op. En 's avonds is het klaar

  • Vlindermoeder

    Op maandag werken wij allebei een hele dag. Dan draai ik vaak een potje groente om of we eten spinazie (uit te vriezer). Stukje vlees of vis en wat aardappelen en we eten weer

  • Joep95

    Ja die variant heb ik ook, toevallig voor vanavond. Aardappels en vlees uit de oven en dan hop een pannetje broccoli. Altijd goed. Spinazie is wel een goeie!


1 2