Jouw perfecte luie huisvrouwen tip

Hey dames,
Vooropgesteld, ik ben niet perse lui, maar als iets makkelijker kan dan sta ik daar zeker voor open. Ik hou van poetsen, maar ook van quality time met m'n gezin.
Vorig jaar heb ik een robot stofzuiger voor mijn verjaardag gekregen, en wat is dat een fantastisch ding. Wij wonen op dit moment nog gelijkvloers dus hij zuigt het hele huis in één keer.
Nu gaan we volgend jaar verhuizen naar een echt 'grote mensen huis', ongeveer 3x zoveel ruimte zoals we nu hebben, echt geweldig!

En daarmee ook de vraag, aangezien er meer gepoetst moet worden. Wat is jouw briljante tip om tijd te besparen in het huishouden? Los van een huishoudster 🤣
Ik las bijv pas dat er een apparaatje is dat ramen zeemt en droogt tegelijk, zulke dingen.

Naast de robotstofzuiger is mijn tip nog:
Je strijkwas even 10 min in de droger doen en dan uithangen. Viola, (vrijwel) nooit meer strijken! 🤓

2778 x gelezen, 2

reacties (81)

1 2 3 • Badeendje2018

  Ik heb onze peuter opgevoed tot de man waar elke vrouw mee wil trouwen Hij vind alles leuk, geef hem een sprayfles met water en dreft en een doek en neemt alles af. Ideaal

 • Reismama

  Vrienden van ons gebruikten een Dyson kruimeldief voor de fruitvliegjes. We hebben dat getest en echt ideaal. Dus gelijk ook aangeschaft. We gebruiken hem nu door het hele huis voor vlugge klusjes.

  We hebben een wasmand bij de kinderen in de kamer, scheelt een hoop uitzoeken.

  Ik maak vaak de douchecabine schoon tijdens het douchen of als ik net klaar ben. Dat is alles nat en makkelijker te poetsen.

 • Mykha

  O net tijdens schoonmaken bedacht ik me nog een tip! Om de tegels in de wc extra te laten glanzen neem ik ze altijd af met Glassex en een theedoek, super snel gedaan en wc wordt super shiny haha

 • Joep95

  Ooh nou ja waarom heb ik dat nooit bedacht. En leuk dat je er aan dacht ook hahaha

 • Jobbie

  Ik probeer zoveel mogelijk dat spullen een eigen plek hebben en er zo weinig mogelijk 'los' ligt. Voor de meeste dingen een plek in een kast of ik een bak of mand. Niet teveel prullaria (hartstikke leuk, dat wel), dan hoef je ook niet alles los op te tillen als je wil schoonmaken.

  Ik vind zo'n lange uitschuif plumeau super handig. Kun je echt alles mee afstoffen, veel sneller dan met een stofdoek. Ff voor het vlug, vlug. En je hebt geen trapje nodig of je hoeft niet op je knieën.

  Dat mensen niet strijken snap ik niet . Ik strijk bijna alles en zonder te strijken zouden we er echt verwaarloosd uit zien haha. We dragen hier veel katoen, dat zal het wel zijn.

  Ik was als het nodig is. Maar zorg er ook voor dat ik aan het eind van de dag gelijk de schoonmaakdoeken van die dag met de hete was kan meewassen. Dan is dat gelijk weg en hoef je die niet apart te wassen.

  Dat is het hier ook wel: Als ik visite verwacht, maak ik zo kort mogelijk van te voren schoon en als ik volgende week visite verwacht ga ik niet deze week ook enorm aan 't poetsen. Dit is misschien wel de meest echte luie tip. Het is hier dus wel goed als er regelmatig iemand over de vloer komt haha.

  En je gaat nog verhuizen. Kies makkelijke vloeren waar je hup hup met dweilen zo klaar bent. Geen hoogpolig tapijt waar je uren op moet stofzuigen.

 • Joep95

  Jaaa je laatste tip is zeker belangrijk. En geen vloer waar je alles op ziet. 🙂

 • boterbloemen

  Haha regelmatig visite uitnodigen is echt een supertip, ik krijg in dat uurtje voor dat de visite komt ineens net zoveel gedaan als normaal in een week 😂

 • Chudo

  Hahaha echt he😂😢 vooral als schoonmoeder zegt ik ben er met een uur, nou dan ga ik als een speer😵

 • .Familyfirst

  Strijken doe ik alleen als.het nodig is, zoals overhemden oid, verder strijk ik nooit.

  Beddengoed laat ik binnenste buiten met wassen zodat ik hem gelijk weer goed om me.deken kan doen.

  Ik was bijna alles op 30 gr, ik heb donker en licht en ondergoed en handdoeken etc gaan apart.

  Ik heb zo een lelijke karcher stofzuiger, daar kan je ook water mee opzuigen, dus dwn schrob ik de vloer en zuig hem droog.

  Die schoonmaak doekjes vind ik ideaal voor tussendoor alles mee af te nemen, ook de wc etc, en 1 x per week doe ik het echt goed met sop en chloor etc.

  En mijn kinderen kunnen best slordig zijn , dus heb nu gezegd (tijdje terug al) ik zeg vantevoren wanneer ik ga opruimen/schoonmaken dat geeft ze de tijd om hun spullen op te ruimen, doen ze dat niet dan gooi ik het in de zwarte bak en mogen ze het daaruit vissen. Werkt tot nu toe best goed haha.

 • flierefluiter

  - strijken; doe ik niet

  - was sorteren; alleen handdoeken en ondergoed gaat apart op warm, rest gooi ik gewoon allemaal bij elkaar

  - voor de (snelle) dweil; Swiffer WetJet. Ideaal ding

  - was ophangen; gewoon uithangen zonder knijpers oid (of in de droger indien mogelijk)

  - wegwerp allesreiniger doekjes voor alle poetsbeurten tussendoor

  Wij zijn vorig jaar verhuisd van een appartementje naar een grote mensen huis (van 60 -> 155 m2 haha). Maar ik vind het oprecht meevallen hoeveel meer werk het is. Je hebt nog steeds je badkamer, toilet en keuken. Nog steeds de bedden die verschoond moeten worden. Wij hebben voornamelijk erg veel meer vloer oppervlakte, maar dat scheelt misschien luttele minuten met stofzuigen. Ik rous er met 5 a 10 min per verdieping doorheen met de stofzuiger. En dweilen doe ik bijna nooit op zolder. Als daar iemand komt is dat altijd zonder schoenen. Dus wekelijks de stofzuiger zeker wel, maar verder accepteer ik dat ik daar niet van de vloer kan eten wellicht 😅

  Grootste tip: accepteren met kinderen dat er geleefd word in je huis

 • Joep95

  Aah herkenbaar! Wij gaan van 70 naar 150 vierkante meter dus dat komt dan aardig overeen. Voordeel is wel dat je de bovenverdieping wat rommeliger kunt laten eventueel. Hier kijk ik anders de hele dag tegen een onopgemaakt bed aan.

  Fijn om te horen dat je het mee vind vallen qua extra werk 🤩

 • Mama~linda~

  Niet per se leuk, maar wel effectief. Op zaterdagochtend na het ontbijt gaan man en kinderen op pad voor 1,5 uur. Even lopend brood halen en via de speeltuin. Dan vlieg ik door het huis zonder dat meteen alles weer overhoop wordt gehaald terwijl ik nog bezig ben. Daarna hebben we met z’n allen weekend. Verder dagelijks de kamers opruimen met kinderen. Alles een vaste plek.

 • Maartje07

  Slim, zeg!

 • KS.14.

  Ik weet niet echt of mijn tip een prijs zal winnen maar...... hier komt tie.

  Wij wonen hier met 3 kinderen.

  Dus ik heb voor elk kind een grote (was) mand gekocht bij de action. Als ik dan de was opvouw dan leg ik het gevouwen in de juiste mand (ik heb de namen er op geschreven meer voor mijn man dsn voor me zelf maar goed. Namen er dus op geschreven met een merkstift.)

  Zo kan ik dus per kamer gelijk de was sorteren. Ruim ik de was van Zoon i ff op en de andere manden doe ik dan weer een volgende dag legen.

  Ik heb ook een mand voor de woonkamer. Daar zitten dan de schonen theedoeken en vaatdoekjes en slabbetjes in enzo.

  Ik vind het echt ideaal.

  Vroeger belande alle schone was op een stoel op zolder omdat ik snel snel ruimte moest maken voor een volgende natte was. Nu vouw ik het snel op en hup zo in ieder z'n eigen mand.

  Ik heb ook een klein krukje staan daar zit ik dan op tijdens het vouwen. Ik heb namelijk een hekel aan lang staan.

 • 12345678

  *Ik strijk niet 🤷🏻‍♀️

  *Heb nog nooit wasknijpers gebruikt, kan prima zonder en scheelt een hoop tijd

  *Draadloze stofzuiger van Dyson is echt mijn vriend, die pak ik zó! (Sindsdien stofzuigen we elke dag en voorheen 1x per week en dan verder met de bezem, dus nu is het echt veel schoner en ook snel en leuk om te doen! Geen aandelen 😅)

  *zelf allesreiniger spray maken in een lege sprayfles. 3-4 grote doppen van je lievelings-allesreiniger (hier Dettol) en water erbij.. klaar! Gebruik het overal voor

  * wond-alcohol (kopen bij supermarkt) in een klein sprayflesje is ideaal om te gebruiken als voorbehandeling voor de stinkende okselplekken in (mannen)sportshirts. Eigen uitvinding 🙃 scheelt boenen. Even de okselplekken insprayen en zo in de wasmachine!

  * Beddengoed binnenstebuiten laten na het afhalen en zo wassen/drogen/opvouwen. Veel handiger en sneller als je het dekbed daarmee opnieuw gaat verschonen
 • Mama~linda~

  Dat van die alcohol ga ik eens proberen!

 • flierefluiter

  Dit klinkt bijna als mijn methode! Zo simpel mogelijk, toch effectief.

  Daarnaast hebben wij ook nog een Swiffer WetJet voor de snelle dweil, die pak je echt een stuk sneller dan een heel Sopje klaar te moeten maken.

 • 12345678

  Die ga ik dus meteen aanschaffen ook! 🤩 klinkt wel goed

 • 12345678

  Ik heb hem binnen, met meteen een jaarvoorraad aan doekjes erbij haha! Zojuist getest en ook mn schoonmoeder aangeraden. Ideaal zeg!

 • .Familyfirst

  Oh die wond/alcohol ga ik ook uit testen, krijg je geen vlekken ofzo er van?

 • 12345678

  Nee geen vlekken, misschien ligt het aan de stof en moet je eerst even proberen, maar hier nog nooit problemen gehad en eindelijk af van die stinkshirts die na het wassen nog steeds stinken 😉

 • ❤~je0919

  Strijken heb ik zo wie zo afgezworen... Enkel eens een overhemd ofzo.

  Idd dingen nat ophangen gaat prima.

  Geen 10 verschillende soorten was draaien, nee ik doe donker en licht 🤗

  Robot stofzuiger wat een uitkomst is dat zeg! Hier ook zo enorm blij met met straks 5 kids en een woef in huis.

  Heb je een gasfornuis, dan aluminium folie rond de pitten leggen, zo hoef je enkel maar het folie te vervangen en niet te staan schrobben

  Verder lees ik even mee 🙈🤗

 • .Familyfirst

  Folie doe ik ook rond me gasfornuis , scheelt zoveel

 • Jobbie

  Wat een goed idee!

 • droomboom

  Hoi ik ben aan het oriënteren op een robot stofzuiger (die over een drempel van tegels>hout heen moet) welke heb jij?

 • droomboom

  Hoi ik ben aan het oriënteren op een robot stofzuiger (die over een drempel van tegels>hout heen moet) welke heb jij?

 • Njenz

  Ik houd lekker neurotisch in een online gezinsplanner naast een overzicht van voorraadjes (cosmetica/huishoud/vriezer; nooit meer in een winkel staan en niet weten of je het nog hebt. Wel kwestie van bijhouden) ook de sporadische klussen bij onder de maanden. Zo zag ik bijvoorbeeld dat vorig jaar voor het laatst de eetkamerstoelen en tafel voor het laatst waren ingesmeerd en moesten die er weer eens van komen. Ook noteer ik wanneer de ramen van de bovenverdiepingen zijn gedaan, de vriezers zijn ontdooid, de kussenslopen van de bank zijn gewassen, de gootsteen van de badkamer (ook zo'n leuke.. als het pas gebeurt als het water weer blijft staan, is het nog een viezer klusje) voor het laatst is losgekoppeld, onderhoud vaatwasser en wasmachine enz zijn gedaan. Regelmatig nalopen en zo nu en dan een extra klusje oppakken naast de vaste routine zodat het niet achterstallig wordt.

 • Ordinary-Miracle

  Klinkt heel ordelijke, iets wat ik kan gebruiken haha. Welke online gezinsplanner gebruik je?

 • Njenz

  Wij gebruiken de Cozi app. Kun je ook veel notities en andere lijstjes in kwijt. Maar er zijn vast ook vele andere soorten tegenwoordig ☺

 • La_Luz

  Ik heb een verschillende wasmanden voor de vuile was staan. 1 voor 60 graden was, 1 voor 30 graden, 1 voor 40 en 1 voor witte was. Ik leer de kinderen wat ze waar in moeten doen (de manden staan waar ze zich uitkleden iedere avond).

  Zo is het ideaal om te zien welke was gedaan moet worden. Zelfs voor mijn man!

 • Myrtheflower

  Ohja wij hebben dat qua kleuren. Wit, zwart, licht en bonte was. Waar de wasmand staat heeft een reden. Bij de muur is vies, voor de droger moet in de droger maar wacht nog tot er plek is, bij het traphekje is schoon. Mijn man weet ook altijd wat de bedoeling is mbt de manden, ideaal

 • mamavananouk

  Ik heb twee kleuren manden . Een voor vuile en 2 voor schone

 • boterbloemen

  Ik bespaar tijd door dit helemaal niet ye doen 😅 Wij gooien alles op 1 hoop in de manden. Er staan er 3 door het huis zodat de was in elk geval opgevanhen wordt. Ik vis gewoon er uit wat bij elkaar past. Er zit altijd genoeg in voor een volle trommel. Ik was alleen handdoeken en beddengoed op aparte temperatuur. De rest is licht of donker en draait allemaal op hetzelfde programma.

 • KS.14.

  Ik heb op de overloop zo een stoffen wasmand hangen. Daar gooien we de was in als we onder de douche gaan ofzo. Want het belande altijd op de trap naar zolder met als gevolg dat je daar niet meer veilig kon lopen. Nu neem ik stsndaard die stoffen zak mmee naar boven als ik ga wassen en kieper hem in de "echte" wasmand of ik stop het gelijk in de machine. Die stoffen zak gooi ik via het traphek gelijk naar beneden (maakt toch geen herrie en kan niet stuk) als ik dan klaar ben op zolder kom ik zak weer tegen als ik al bijna beneden ben 3n dan hang ik hem weer aan zn haak (als ik hem niet naar beneden gooi dan vergeet ik hem, blijft tie op zolder liggen en beland de was weer op de trap

 • Maartje07

  Ja ideaal. Dit heb ik ook. Allemaal verschillende wasmanden in de badkamer en elk gezinslid moet het in de goeie gooien (gaat uiteraard nog wel s beetje mis)
  Ik heb ook een vast schema van was per dag:

  Ma: 60 graden bont (1 of 2 wassen)
  Di: 2 of 3 personen beddengoed (andere week de andere gezinsleden)
  Woe: 30 graden bont, 30 graden donker, 40 graden donkey
  Do: 60 graden wit
  Vrij: 40 graden wit + beddengoed baby

  Lekker neurotisch, maar werkt voor mij heerlijk!

 • La_Luz

  Ik heb een verschillende wasmanden voor de vuile was staan. 1 voor 60 graden was, 1 voor 30 graden, 1 voor 40 en 1 voor witte was. Ik leer de kinderen wat ze waar in moeten doen (de manden staan waar ze zich uitkleden iedere avond).

  Zo is het ideaal om te zien welke was gedaan moet worden. Zelfs voor mijn man!

 • Mammievan2meiden

  Altijd als je iets schoonmaakt een ‘extra’ ding meepakken.

  In de keuken bijvoorbeeld de oven of de randen van de vaatwasser, de koelkast.

  En maak je koelkast schoon voordat je boodschappen gaat doen, dan is hij mooi leeg en maakt een stuk makkelijker schoon.

  En regelmaat, dat helpt hier echt goed. Dan wordt het nooit zo vies dat je lang bezig bent.

 • MoedervanPinda

  Ik heb een Bissell Crosswave voor mezelf gekocht. Een stofzuiger en dweil in een. Het scheelt mij enorm veel tijd, ik hoef niet meer eerst te zuigen en dan te dweilen - deze doet beide. Helemaal top! En ik strijk zo weinig mogelijk.

 • MienB

  Het is heel makkelijk. Hanteer een vast schema per weekdag, zo hou je tijd over en blijft alles goed onderhouden. Een voorbeeld:

  -maandag: afstoffen, tafels afnemen, stofzuigen, beddengoed verschonen, toiletten, boodschappen doen

  -dinsdag: wassen, drogen, strijken, badkamer

  Etc etc..

  Je kunt hierin 3x per week stofzuigen, 1x per week dwijlen, eens per week de badkamer en eens per week de keuken in je schema zetten en andere dingen.

  Dit worden gewoontes en iets wat een gewoonte is, wordt makkelijker gedaan. Kopjes en borden meteen afwassen, zodat het geen berg wordt. Kinderen kun je hierbij betrekken, want ze moeten dat ook leren.

 • Grumble2.1

  Hahahaha nou zoals ik het lees is dit niet wat ze bedoeld ;-) .. ik zou dit ook allemaal kunnen maar begin echt niet aan een vast ritme 🤣

 • KS.14.

  Ik zou heel graag zo een ritme willen. Maar ik zou niet weten hoe dst moet met mijn onregelmatige werkrooster

 • Baby.wens

  3 keer per week stofzuigen en 1 keer dweilen? Jeetje, dat zou hier echt niet kunnen en wij hebben nog niet eens kinderen. Wij moeten echt elke dag stofzuigen door de dieren. 😂

 • mamavananouk

  Wij zuigen 1 x per week

 • Casey34

  Hun hoe dan ik stofzuig 3 x op een dag 😩 boven 2 x in de week

 • Sylvestertje

  Jeetje! Dat is wel heel vaak. Wij hebben een grote tuin en er ligt wel eens wat zand op onze keukenvloer (dat is bij de buitendeur). Wij werken allebei 32 uur. Dan ga je toch prioriteren denk ik. Een leuk gezinsleven is voor mij dan belangrijker dan een smetteloze vloer.

  Toen ik alleen woonde stofzuigde ik wel eens 2 keer per dag uit verveling (2 katten).

 • Grumble2.1

  Wat is strijkwas 🤣🤪

  Ik wil beneden idd een robotstofzuiger .. we hebben 2 katten dus die vraag ik idd ook nog een keer .. de enige tip die ik heb is toch bijhouden .. en 1 x in de zoveel tijd alles een keer goed .. als ik soms onder de douche sta doe ik de wanden en voegen met een borstel.. dat soort dingen .. ik maak graag schoon maar vooral bij anderen blijkbaar ghehe

 • Joep95

  Haha, ja was die gestreken moet worden, ik moest even het beestje een naam geven 🤣

 • Lama94

  Strijken? Nooit van gehoord 😉

  Ik koop bewust kleding dat niet gestreken hoeft te worden. Mijn man heeft een paar blousjes, maar die draagt hij amper ivm mijn vertikken te strijken 😇

 • Grumble2.1

  Ja nee .. ik bedoelde idd dat ken ik niet als in .. ik heb het niet 🤣 .. ik hang alles goednuit en ben der dan wel klaar mee hihi

 • Anoniem000

  Kinderen laten helpen. Is het meer dan wat je voor de leeftijd mag verwachten kleine beloning aan hangen.

  Overal hygiënische doekjes neerleggen zodat je terwijl je tandenpoetst even snel de wasbak kuist … glazenwasser voor ramen zemen.

  Douche inspuiten, zelf wat anders doen en terwijl je eronder staat spons er langs.

  Eens per 2-3 maanden huishoudelijke hulp voor paar grotere dingen (ramen zemen binnenzijde, oven, badkamer)…

 • Florien84

  Ik strijk niet. Kleding uithangen en je kan het prima dragen.

 • Mammievan2meiden

  Altijd als je iets schoonmaakt een ‘extra’ ding meepakken.

  In de keuken bijvoorbeeld de oven of de randen van de vaatwasser, de koelkast.

  En maak je koelkast schoon voordat je boodschappen gaat doen, dan is hij mooi leeg en maakt een stuk makkelijker schoon.

  En regelmaat, dat helpt hier echt goed. Dan wordt het nooit zo vies dat je lang bezig bent.

 • Dibbus

  De spiegels in de badkamer doe ik altijd met een wisser als de stoom van het douchen ze heeft beslagen: zijn ze in een minuutje streeploos schoon

 • bloempies

  Ik heb altijd een hekel aan ramen wassen. Ik heb laatst doeken besteld, microvezelpoetsdoeken ofzo, waarvan ze zeiden dat je streeploos ramen, spiegels etc kan doen. En eerlijk waar.. Ik ben er helemaal gek van! Ik ben gewoon super snel klaar met alle ramen en geen geklungel meer dat ergens een streep zit etc.

 • Grumble2.1

  Ik heb de doeken van jemako .. heerlijke dingen

 • Joep95

  Hé ja ik heb ook jemako raamdoeken, werkt geweldig!

 • Myrtheflower

  De deksels van de grote binnenprullebakken gewoon onder de douche (en de vogelkooi en de kattenbak) om het daar schoon te maken. Scheelt een nat aanrecht.

 • boterbloemen

  Geen schoonmaakgadgets hier, dus daar kan ik je niet bij helpen.

  Niet te veel verschillende schoonmaakmiddelen gebruiken, en een klein emmertje aanschaffen waar alles in past. Dan ben je zo je hele huis door.

  Laat je kinderen opruimen en schoonmaken. Hun eigen speelgoed ed maar ook gewoon in huis. (Helpen bij) tafel afruimen, wasgoed van de lijn halen, groenafval naar de container, stoffen, vaastwasser uitruimen, dat soort dingen. Geen kinderarbeid, heus niet. Maar wel bewustzijn creeeren van de omgeving en dat je daar met zn allen zorg voor draagt. Doen ze op school ook. Dat scheelt hier in huis in elk geval veel.

  Een paar poetsdingen onderdeel van je routine maken, zodat de basis altijd wel oke is. Hoe vaker je het doet, hoe minder moeite het kost. Niet omdat het al best schoon is als je het vaker doet maar omdat het minder moeite kost. Wij hadden drie honden, waarvan er eentje flink verhaarde. Dagelijks stofzuigen dus. Nu hebben we nog 1 hond over, en die verhaart vrijwel niet. Toch is dat dagelijks stofzuigen gebleven, omdat het nu zo'n standaard onderdeel is. Koste me geen moeite meer.

  Niet strijken. Ik heb zó veel dat geen strijk nodig heeft, gewoon goed uithangen en klaar. Ik strijk hooguit enkele jurkjes of bloesjes die ik naar mijn werk aantrek, en dan alleen als ik ze daadwerkelijk die dag aantrek. Mijn mans uniformen strijkt hij zelf 😁

  Je schoonmoeder de ramen laten zemen 😂 Die heb ik nog nooit zelf gedaan, en niemand kan het zo goed als zij.

 • Myrtheflower

  Ik heb voor de kinderen een eigen schoenenkastjes in de hal aangeschaft, zodat ze zelf hun schoenen op kunnen ruimen. Weet niet hoelang het qua schoenmaat nog passen gaat, maar ik vind het voor nu ideaal. (Een ikea cd kastje).

 • Anna-76

  Ja zoiets hebben wij ook. De schoenen mogen op de plank in de hal. In het bijhok bakken: bak met slippers/sandalen/ crocs etc en bak met laarzen/klompen.

 • Mykha

  Ik heb overal wegwerp schoonmaakdoekjes in huis… in het laatje van de tafel, op de wc, in de keuken etc… als ik echt goed schoonmaak pak ik natuurlijk een emmer sop en goede doekjes, maar door de wegwerpdoekjes bij de hand te hebben houd ik het zoooooooveel beter bij! Kan ook zo even langs het speelgoed van m’n zoontje (:

  Robotstofzuiger hebben we ook! Daarnaast nog een kruimeldief, kan niet meer zonder! Doe daar sowieso de trap mee; maar ook na het eten altijd even om m’n zoontjes stoel, langs de hoeken van plafond etc. Echt super blij met die aankoop! Misschien nog wel meer dan m’n robot haha

  O en voor als je de muren nog moet verven: ga voor wat duurdere professionele schrobvaste verf! Heb gister nog de zoeteaardappelsoep van de muur geboend, kon in onze vorige woning echt niet… maar hier kan zo een doekje langs (:

 • Joep95

  Oeh die kruimeldief ga ik serieus onthouden.

  Wat voor verf hebben jullie? Heb idd bedacht dat we afwasbaar moeten hebben. En onze nieuwe bank wordt straks ook goed voorbehandeld zodat dat ook zo schoon mogelijk blijft. :-)

 • Ordinary-Miracle

  Ik ken wel de verf van Little Greene. Dure verf maar die hebben ook een versie waar je inderdaad de muur bij kan poetsen.

 • droomboom

  Hoi ik ben aan het oriënteren op een robot stofzuiger (die over een drempel van tegels>hout heen moet) welke heb jij?

 • Joep95

  Ik ben een roborock! Fantastisch ding, kan prima over drempels heen en werkt met een app. Ik ben fan!

 • Vlindermoeder

  Koop niets in hoogglans, geen wit en geen zwart.

 • Joep95

  Hoogglans ben ik het idd mee eens, witte tafel is hier ook dramatisch. Dus die les heb ik idd geleerd.

  Al vind ik mijn witte keukenkastjes wel weer mee vallen dus dat zou ik wel weer doen 🤷

 • Myrtheflower

  Mbt de witte tafel zou ik een tafelzeil aanbevelen, gewoon transparant.

 • Maartje07

  Van die weggooi-huishouddoekjes. Daarmee maak ik even snel de toiletten, deurklinken en de wastafel schoon.

 • Myrtheflower

  Jaaa ook groot fan van. Ik vind het in het kader van verantwoord/duurzaam leven wel ingewikkeld, dus als ik echt de grote schoonmaak doe pak ik een wasbaar doekje, maar voor de kleinere momentjes een wegwerp, ben van van die vd lidl!

 • Grumble2.1

  Ha op het gebied van duurzaam en milieu enzo voel ik me altijd iets schuldig maar ik kan ook niet zonder de wegwerp dingen ..

 • O.

  Niet strijken 😂🤭, strijken doe ik alleen heeeeel af en toe als er kreuken in een mooie blouse zitten die ik op dat moment aan wil. Of ben ik nu een slechte huisvrouw!😂

  Vaatwasser aanschaffen!

 • Joep95

  Hahaha ik strijk ook nooit. Pas zei m'n man: ooh daaaaar is de strijkplank. Die heb je volgens mij nog nooit gebruikt 🤣🤣

 • O.

  Haha 😂 leuke hoes erom en staat mooi voor de sier!

 • KS.14.

  Ik strijk ook nooit. Ik sla alles goed uit voor het aan het wasrek gaat. Mijn man strijkt zijn werk overhemd voor hij naar werk gaat. En die paar jurkjes die ik alleen in mijn vrije tijd draag gaan ook pas onder de strijkijzer als ik er 1 wil dragen.

 • Myrtheflower

  Je kinderen speelgoed/andere dingen schoon laten maken in het badje (zo heb ik alle keukenspulletjes van school schoongemaakt hahaha)

  Ik schakel ze wel vaker in, zet ik de kinderstoelen buiten, geef ik ze een doekje en mogen ze lekker met water spelen bij de stoelen zodat de stoelen weer even goed gepoetst zijn.

  De pannen en plastic bakjes etc die je hebt, vaatwasserbestendig kopen. Scheelt met de hand afwassen.

  Ik heb op diverse verdiepingen een verzamelplekje waar items liggen die naar een andere verdieping verplaatst moeten worden. (Het daadwerkelijk opruimen is nog een dingetje, het begin is er!)

  Als ik een plastic verpakking van de luiers leeg maak boven loop ik alle prullenbakken even bij langs en gooi ik het afval daarvan in de lege plastic zak, zijn alle prullenbakken weer geleegd.

  En heel eerlijk? Ik heb een extra servies (bestek+borden) en extra kleding voor iedereen ingekocht zodat ik nooit te kort kom als ik eens de vaatwasser niet draai of de was niet doe (opvouwen doen we vaak 1x per week).

 • Joep95

  Haha! Slim bezig! En je tip over opletten of iets in de vaatwasser kan is zeker slim! Doe ik met kleding ook hoor, als ik het moet strijken koop ik het minder snel.

 • Myrtheflower

  Ohja, goeie tip inderdaad, strijken doe ik niet! Scheelt een hoop tijd! Mijn man strijkt zijn werkblouzen, and thats it.

 • My-two-Pride-and-Joys

  Ik zou zeggen, houd het bij en laat iedereen die het al kan, zijn eigen rommel achter z'n kont op ruimen. Dat scheelt echt al de helft van de tijd die je anders nodig hebt om alles zelf op te ruimen en daarna ook nog eens schoon te maken. En idd de tip van hieronder. Neem iedere keer wat mee als je naar een andere kamer loopt en er iets ligt/staat dat daar niet hoort. Ik ben hierdoor niet zoveel tijd kwijt en bevalt me prima zo.

 • Amatullaah

  Kinderen laten helpen. Eventueel met snoepje als verdienste haha

  En als je uit de kamer loopt naar keuken, neem gelijk alles mee naar de keuken en zo met andere kamers.

  Als je hele huis rommelig is door spulletjes, pak een wasmand en doe alles erin en loop zo kamer voor kamer langs waar alles hoort.

 • Joep95

  Ja ik ben nu aan 3 kamers gewend dus zal straks zeker efficiënt moeten zijn. Ik lees het hier overal terug dus zal het onthouden, thanks! 😃


1 2 3