Hoe houd jij je relatie leuk?

Hoi!

Inmiddels een baby van (op 2 dagen na) 9 maanden in huis. En ja, dat doet wat met je relatie.
We proberen zoveel mogelijk te blijven praten en leuke dingen te ondernemen. In de basis gaat het prima hoor, maar het kost duidelijk meer energie en we moeten meer investeren dan vroeger.
Het mooie is wel dat ik extra veel van 'm hou als hij met ons dochtertje knuffelt en speelt. Dat heeft het tijdgebrek en de vermoeidheid weer op haha.

Maar.. tips? Wat werkt bij jullie goed?
Hoe komen jullie aan je quality time?

Hoe doen mensen dat toch met meer dan 1 kind? 🙈

1173 x gelezen, 4

reacties (23)


 • Mykha

  Super leuk deze topic!

  Wij starten elke ochtend samen met koffie en ontbijtje in bed. Stelt niet veel voor hoort gewoon allebei een glas limonade, kopje koffie en allebei een broodje chocopasta😂 Dit deden we voor de baby ook al! En savonds eindigen we altijd samen met een kopje koffie. Onze baby ligt vaak gewoon erbij in bed, lekker te spelen met iets, hij is heel zoet en lief🥰 Daarnaast proberen we 2x per week te wandelen savonds na het eten, baby gaat mee in de kinderwagen. Het is dan zo gezellig! De ene keer praten we dan serieus bij, de andere keer heeft het geen diepgang maar dat hoeft ook niet. Zaterdag doen we vaak iets leuks samen, bijvoorbeeld Ikea of wandelen door de bossen, naar familie etc. Zondag is rustig, normaal naar de kerk smorgens maar nu kijken we een dienst en hebben we smiddags de tijd voor elkaar. Nu gaan we verhuizen, dus krijgt de relatie ook weer nieuwe energie. We zijn nog nooit weg geweest zonder de baby, misschien komt dat als die wat ouder wordt. Tot nu toe nog geen behoefte aan gehad om hem weg te brengen! We genieten intens van hem bij ons. O en wat gek klinkt maar wel werkt: wij douchen bijna altijd samen! Hoeft niet persee om seks te gaan, meestal niet dan wel. Maar het is even een ontspannen moment samen. Dan staan we gewoon in elkaars arme onder de warme straal, heerlijk. Meestal is dat uit z’n werk, ons zoontje slaapt dan even. Dit doen we al vanaf de eerste week dat m’n zoontje geboren is, ons momentje samen.🥰♥️

 • Wisterias

  Wauw wat hebben jullie heerlijk veel momentjes samen......jaloersss😯 haha ik mis mijn man echt vaak gewoon

 • MarieSophie

  Wij hebben een dochter van 18 maanden en een dochter van 5 maanden. Best druk, en dat is zacht uitgedrukt. Hoe houden we het leuk?

  Lang leve de oppas! we proberen zeker twee keer per maand een avond uit eten te gaan zonder de meisjes. We kletsen graag samen op de bank als de meisjes in bed liggen en we accepteren dat ons leven nu even in het teken staat van zorgen voor. Er komen straks weer andere tijden.

 • Amatullaah

  Ik heb 3 kinderen in 3,5jaar gekregen met mijn man. We zijn best door een dal gegaan maar dat gebeurt in elke relatie, met kind of zonder kind. Is gewoon iets waar je doorheen moet en uiteindelijk vind je elkaar weer. Het vooral blijven praten is heel belangrijk. Wij genoten samen van de kinderen, die kleine dingetjes. En soms savonds als ze op bed lagen samen zitten en iets doen.

 • Mama18-6

  Gaat vanzelf bij ons gelukkig

  Wel gaan we 2 keer in het jaar een weekendje weg, regelmatig samen uit eten, film, avondje weg !

  En vooral veel knuffelen natuurlijk haha

 • Mommyx2

  Wij maken gewoon regelmatig tijd voor elkaar, als de kinderen op bed liggen houden we bijvoorbeeld filmavondjes thuis. Dan steken we de kaarsjes aan en zetten wat lekkers op tafel. Ook gaan we 1x per maand samen uiteten en naar de bios.

 • Peepah

  Wij gingen elk halfjaar een paar daagjes naar centerparcs gelijk onze vakantie. Na het zwemmen zijn de kids zo moe dat je ze niet meer hoort tot ze honger hebben. we hadden die dagen enorm veel tijd voor elkaar en deden ook leuke dingen met de kids! De laatste keer moesten we overslaan ivm corona. Maar wel in het zwembad van mijn zus gezwommen. We huren dan een filmpje en maken het gezellig. Koken uitgebreid samen. Laatst zijn de kids een dagje naar opa en oma geweest dat vonden ze leuk en wij hebben samen iets gedaan. Maar meestal zijn onze kids er bij.

 • Momoftwokids

  Af en toe een oppas (in ons geval opa en oma) regelen!

 • MemmievanT

  Wij hebben elk weekend een avond met een kletspot! De hele week kunnen we daar complimenten, vragen of dingen die je graag wil delen in doen! En dan in het weekend die tevoorschijn halen. Heeft ons erg geholpen beter te communiceren etc. Verwaterd nu wel een beetje,, maar omdat we beter in ons vel zitten etc hebben we er ook minder behoefte aan. Ik snap je gevoel, het is lastig om opeens een gezin van 3 te zijn. Blijf vooral communiceren over wat je wil/wenst en dan komt het vast goed. Even je weg vinden.

 • Jojo91

  Wandelen, af en toe eens samen uit eten. Dan kunnen we vaak toch wat beter kletsen en weer dichterbij elkaar komen. Maar na een lange/drukke dag ploffen we ook graag samen op de bank met een serie.

  Wat we afgelopen 2 jaren ook hebben gedaan is een weekendje weg met zn 2e. Het begon om ons 5jarige huwelijk te vieren, maar we houden hem er denk ik in. Even rustig de tijd met zn 2e

 • wildflower

  Bij ons is het heel anders omdat hij thuis werkt (voor corona al) en ik thuis ben. Dus gelukkig fulltime samen tijd. We doen niks speciaals samen, soms gezellig even wandelen met z'n drietjes, even snel kwartiertje eten en slechte serie kijken voordat baby weer gaat huilen. Genieten van tijd samen met baby, ik zou niet willen dat ze er niet bij was😊

 • Zeldawarrior

  We hebben twee pubers en een baby op komst, dus niet helemaal vergelijkbaar denk ik. Maar wanneer de pubers bij mijn ex zijn, nemen we bewust wat meer tijd voor elkaar. Geen telefoons, samen uitgebreid koken en eten en soms even lekker de deur uit. Daarnaast hebben we een paar gezamenlijke hobby's en communiceren we veel, door vooral ook waardering voor elkaar uit te spreken wanneer we die voelen.

 • Badeendje2018

  Vooral niet te serieus. Wij zijn totaal geen type wat voor de tv kan zitten langer dan 5 minuten. Als we tijd samen hebben (en da's niet vaak met 7 kinderen) dan is de een iets aan het doen (bijv. koken) en de ander scharrelt eromheen. Uiteindelijk eten we samen in de keuken, hij staand en ik zittend op het aanrechtblad. Wij knutselen en klussen zelf wat af in huis. Ook dingen die we nog nooit gedaan hadden en dat leverde hilarische dingen op.

  Hier werkt het dus als we niet te serieus het volwassen leven proberen te leiden. Uiteraard gedragen we ons wel beter als de kids wakker zijn

  Daarnaast gaan we 1xper maand samen eten. De bedoeling was dat het uit eten werd maar dat is thuisbezorgd geworden in pyjama op de bank. En soms besteden we wat meer aandacht aan uiterlijk. Des te leuker is het dan ;)

 • Vlindermoeder

  Vanwege Corona kunnen mijn man en ik volgende week voor het eerst samen een avondje weg. Opa en oma komen oppassen. Mijn man maakt 1x in de week muziek en ik ga 1x per maand naar naailes. Door ook gewoon even niet altijd alleen maar papa of mama te zijn kun je ook makkelijker man en vrouw zijn. Ook qua seks gewoon tijd en zin maken. Intimiteit is zo belangrijk! Dat kan net zo goed knuffelen en zoenen zijn

 • IJsblokje

  Wij kijken soms een aflevering of 2 van een serie in bed (handig een tv boven), eten soms later zodat we samen aan tafel zitten ipv met een mondje extra die je toch sneller afleid in een gesprek, doen een spelletje wanneer de kleine in de middag op bed ligt, zaten (een paar weken terug) samen in het zwembad in onze tuin toen de kleine eveneens lekker lag te slapen in de middag/avond of lekker even een bakje koffie in de ondergaande zon... tja het zijn kleine dingetjes en komen niet dagelijks voor maar zo genieten we wel samen.

 • Chudo

  Accepteren dat het even hectisch is, maar dat tijd voor elkaar wel weer komt en dat jullie liefde echt niet minder word als jullie nu wat minder tijd hebben voor elkaar!

 • Memmy

  Precies dit! Accepteren dat het anders is dan de periode voordat de kindjes er waren.

 • Mama-van-meisje

  Dit.

 • bloempies

  Nou.. niet😂 Nee grapje, wij plannen eens in de zoveel tijd een middagje voor ons zelf. Al komt dat niet vaak voor.. Wanneer beide kinderen hier op tijd in bed liggen en me vriend op tijd klaar is met werken (vaak pas na 19:00 thuis helaas), dan kijken we nog samen een serie en dat zien we ook al als quality time met zijn 2tjes.

  In bed voor het slapen gaan, praten we altijd nog even over van alles en veel lachen. Maar 1 ding zijn mijn vriend en ik het wel met elkaar eens, met kinderen heb je minder tijd met en voor elkaar. 😅

 • Lama94

  Pfff daar moeten wij nu ook echt moeite voor doen. En daar heeft vaak één van ons de energie niet voor.

  Pas hebben we terwijl de kleine achterin de auto sliep, op de parkeerplaats bij ons huis weer eens een goed gesprek gehouden. Ik wist weer waarom ik met hem getrouwd ben ;)

  Verder wandelen we wel eens met zijn drieën.

  Maar eerlijk gezegd komen we momenteel niet echt aan elkaar toe helaas. Dus ik lees mee.

 • Joep95

  Heel herkenbaar, stiekem wel fijn om te horen. Ik ben inderdaad heel benieuwd naar de reacties! ;-)

 • sannnnie

  Wij doen soms een avondje uit eten of avondje ff stad in ff borrelen gezellig houden of dagje weg

 • Nog-even!

  Qualitytime verandert misschien... Samen op de bank hangen kan prima qualitytime zijn.... En met zijn drieën een wandeling maken ook