Tips rondom hapjes baby

Hé! Zo, weer even een vraag. Allereerst bedankt voor alle antwoorden die ik het afgelopen jaar gekeregen heb van jullie. Google weet een hoop, maar ervaringen van andere mama's zijn veel meer waard. :-) 


Dan nu mijn vraag.. Emily is 5,5 maand en ben voorzichtig met wat fruithapjes begonnen. Ze vind het heerlijk, ze eet haar vingers er bij op, echt leuk om te zien. Verder krijgt ze nog volledig borstvoeding.
Nog tips rondom combineren van fruit en proberen van andere smaken? Probeerde voor de grap avocado van de week, maar dat vond ze ronduit smerig.


Hoe zijn jullie met andere producten zoals groente en koolhydraten zoals brood en aardappels begonnen? Vind het lastig wanneer het juiste moment daar voor is. 


En wellicht nog mijn belangrijkste vraag.. wij eten vaak wraps, spaghetti of andere dingen waar niet direct één soort groente in zit. Hoe doen of deden jullie dat met de baby hapjes? 

308 x gelezen, 1

reacties (5)


 • Flamingobaby

  Ik ben juist vrij vroeg met alles begonnen. Met 6 maanden at ze al vrijwel alles. Ze heeft ook altijd alles lekker gevonden. Als ze iets niet zo lekker vond, gaf ik het gewoon nog een paar keer en dan ineens at ze het gewoon.

  Vanaf een maand of 8 at ze bij mij echt alles, dus ook wraps en pasta en rijst etc. Daarvoor hadden we vaak wel een aardappel over van een andere dag en wat groenten, of als we niks hadden een keer een potje. Ik ben dr nooit zo streng in geweest.

  Heb alleen wel gekeken naar wat zij zelf aangeeft. Bij krampjes van bijv. Spruiten, even wat langer gewacht tot ze het weer kreeg.

  Ze eet nog steeds alles, maar de ene keer wat beter dan de andere keer.

 • Joep95

  Oke, ook een interessante theorie inderdaad. Verpleegkundige bij het CB zei al dat ze alle stromen en theorieën had zien komen en gaan. Ze zei: geef wat je in huis hebt, op het moment dat het jou uitkomt. (Met je gezonde verstand natuurlijk). En dat klinkt wel erg logisch en laagdrempelig.

 • Flamingobaby

  Nouja theorie is een groot woord hahah. Ik heb ook maar wat gedaan, pakte in mijn geval goed uit.

 • Soccer-Mom

  Ik gaf vanaf 5.5 maanden alleen groenten en fruit. Ik ben met aardappelen en vlees rond zeven maanden begonnen en met brood zelfs pas met negen maanden. Niemand heeft mij nog onderbouwd kunnen uitleggen waarom baby's zo vroeg brood moeten krijgen. Ik haalde veel recepten uit het boek Opperdepop van de Albert Heijn.

 • Joep95

  Ja precies. Doe ook rustig aan hoor, alles zit nog in bv in principe. Maar wel leuk om langzaam aan te gaan experimenteren.