Hoe ziet jouw nacht er uit?

Gewoon uit nieuwsgierigheid..

Mijn dochtertje is 4 weken oud, tussen 20:00 en 21:00 drinkt ze, dan gaan we slapen. Tussen 23:00 en 24:00 drinkt ze nogmaals. 
De volgende shift is voor mijn man (yes!) rond 4:00. Daarna is ze vaak rond 7 uur weer present.


Al met al goed te doen, had me op erger ingesteld. Maar vergeleken met ons leventje daarvoor heel anders.. dus vandaar de vraag, hoe ziet jouw gemiddelde nacht er uit? 

3899 x gelezen, 4

reacties (0)

1 2 • Dazielle13

  Hier wel twee kinderen(een word in januari 3, de ander is bijna 1,5). Doorgaans slaapt die van bijna 3 de nachten door, maar gebeurd wel eens dat hij gaat slaapwandelen, dus dan zijn we wel met hem in de weer. Hij wordt sinds de klok is verzet om 5 uur wakker en vaak kunnen we dat rekken tot 6 uur, met geluk half 7.

  Onze jongste komt sowieso nog 1 meestal 2 keer per nacht, tijden wisselen. Laatste week is dramatisch, ze is gemiddeld 3 uur per nacht klaarwakker is en we haar ook met geen mogelijkheid plat krijgen. Zij begint haar dag meestal om kwart over 6, half 7.

 • RawrKittyRawr

  Och, wat heb ik een geluk! Mijn meisje is bijna 2 maanden en krijgt 19.30 fles, 00.30 en dan pas weer 7.30 !

 • B756

  Pfoe, als ik alle reacties zo lees heb ik echt respect voor sommige moeders. Gewoon 1, 2, 3 jaar gebroken nachten... Hoe hou je het vol. Ik snap dat je wel moet, en dat het misschien wel went, maar zo lang.. ik doe het zelf heel slecht op weinig slaap.

  Hier gezegend met prima slapers. Ze zijn nu 5, 3 en 2 en slapen alledrie van 19:30 tot 6:00. Als baby sliepen ze alledrie steeds ergens tussen 3-4 maanden van de late fles van 23:00 tot de ochtendfles en dan begonnen we de late fles langzaamaan te vervroegen. Ik ging tegen die tijd weer aan het werk en was ook echt wel toe aan langere nachten. Natuurlijk hadden nog wel eens van die gebroken nachten bij een verkoudheid of een sprongetje ofzo, maar niet structureel

 • dvd1987

  Kindje 8 maanden. Gemiddelde nacht nu: 23u - 1u - 3u en om 6u wakker. Beste nacht die we gehad hebben tot nu toe: 23u - 2u - 6u op. Minstens 1x per week nacht waarin ze elk uur wakker is of 3 uur aan 1 stuk wakker is! Ik geef wel borstvoeding.

 • Massie90

  Mijn oudste is nu ruim 3 en is een goede slaper (op af en toe nachtje na) en slaapt sinds 4 weken door. Mijn jongste is nu bijna 7 maanden en is een ramp (voor mij dan) komt in de avond nog 1 x en in de nacht lang, bijv van half 1 tot half 3. Maarja hopelijk snel verbetering.

 • Trotsemama<3

  Heerlijk rustig en lekker donker aan de binnenkant van me ogen hahha.

  Hier slaapt hij van 19.30 tot 7.30 klokje rond.

  Niks te klagen dus

 • E-V

  Onze dochter is net 1 en drinkt nu de laatste weken rond 23u en rond 3u, daarna weer om 7u (eerder 1x per nacht om 3 a 4 uur). Laten we haar ‘s nachts niet drinken dan is het minimaal 2 uur krijsen, en dan liever maar iets vaker drinken en dan 10 min later weer slapen. Maar ik kijk zo enorm uit naar ononderbroken nachten.. helaas sinds 12 maanden nog maar zelden gehad..

 • tutterbel

  Precies zoals jouw nacht haha en mijn zoontje is morgen 4 weken.

 • Joep95

  Haha, grappig! Leuk om te lezen

 • Roosje123-

  Wij hebben een zoon van 2, slaapt van 19u-6.00/7.00 uur.

  Geen klagen dus. Sliep met 10 weken door van 23-5uur. Maar hij heeft rond de 5 maanden oud veel moeite gehad met in slaap vallen, vocht tegen zijn slaap en ik hield hem daarin alert. Weggelegd en slaaptraining gedaan. Nu slaapt hij goed. Soms heeft hij een dipje na ziek zijn en slaapt weer onrustig, dan pakken we de slaaptraining weer strak op en is het na twee nachten weer ok.

 • Mamsievan3

  Nu nog goed haha.

  Wij hebben het altijd getroffen met oudste 2.

  Over kleine 4 weken weer 1 erbij dus ben benieuwd. Wij gaan ook shiften hahaha.

 • .FamilyFirst

  Mijn 3 oudste slapen wel door , maar de jongste word bijna 2!! En die gaat om 7 uur naar bed, dan drinkt ze bv, dan word ze rond 9 uur wakker voor bv en rond 11 uur ong, en dan slaapt ze door tot 4 uur als ik geluk heb 5 uur en dan begint haar dag weer, en ze is dan wakker tot 7 uur savonds, ze blijft vechten tegen haar slaap

 • Roosje123-

  Jeeeeee wat pittig en al twee jaar! Mag ik vragen wat er gebeurt als je de jongste gewoon weglegt in bed tussen de middag..al is het om jezelf te ontlasten?

 • tutterbel

  Precies zoals jouw nacht haha en mijn zoontje is morgen 4 weken.

 • MamaItalia

  Mijn oudste 2 slapen gelukkig goed (middelste wordt soms een keer wakker omdat ze moet plassen/drinken of lampje moet aan). De jongste is net geen 7 maanden. Ze sliep al heel snel 8 uur na elkaar. Maar sinds een paar maanden heeft ze er weer een voeding bij en is ze onrustig. Ze is sinds een dag of 5 verkouden en dat is een ramp. Ze valt 's avonds niet meer zelf in slaap en ze wordt regelmatig wakker. Ikzelf ben het niet gewend en voel me een wrak ik vind trouwens de tandjesperiode (laten we zeggen tussen de 6 maanden en de 2 jaar) het ergste qua nachten. Onze dochter heeft nog geen tandjes maar ik hoop dat ze er minder last van zal hebben dan de andere 2

 • -MamavanM-

  Tot zijn 4e sprongetje ging het perfect.

  En had ik al snel een baby die goed doorsliep van 1900/2000/2100 tot de volgende ochtend 07:00.

  Nu na zijn sprongetje is het drama.

  Van de een na laatste fles tot laatste slaapt hij super vast. Maar na zijn laatste fles wordt hij om het half uur/uur wakker. Huilen. Even troosten en dan weer tot het volgende uurtje.

  Dus slaap behoorlijk ruk, helaas.

  Duimen dat het echt maar een fase is.

 • Mommyx3

  Met 4 maanden kreeg mijn zoontje om 23.00 de laatste fles en sliep door tot 07.00 en kreeg dan een flesje melk. Vanaf 8 weken deze schema. Bij mijn 2e en 3e zoon.

  De eerste werd ik regelmatig wakker snachts voor zijn speentje die kwijt was 🙈

 • Alwina

  Bij me oudste was het overdag om de 3a4 uur, wel altijd iets meer dan op papier hoorde (120 was bv 150, 150 werd 180 etc) sliep in week 2 al van 00.00 tot 8.30 door (ik checkte wel snachts of t goed ging)

  De 2e kwam elke 3 uur op klok, tot zeker aan de vaste voeding delen erbij, en sliep dan snachts 22.00 met warme fles melk tot ochtend 5 uur. Ma werd van elk geluidje wakker.

  Is nu nog niet anders en is 3.5 word nog regelmatig wakker snachts.

  Dus makkelijke en wat lastigere baby gehad dus ben benieuwd na baby nr 3

 • Lindaaaaaaaa

  Geef kv op verzoek. Vaak meldt hij zich rond deze tijden:

  21.00 voeding

  0.00 voeding

  3.00 voeding

  6.00 voeding

  Vaak proberen we 22.00 voeding

  3.00

  6.00

  Gisteren 21.00 voeding en we haddden ons voorbereidt op 0.00 voeding maar we moesten hem om 6.00 wakker maken. Alleen nu werd ik elk 3 uur wakker haha

  Hopen op meer van zulke nachten 😊

  Hij slaapt al vanaf week 3 in zn eigen bedje op eigen kamer . Hij is 8 weken

 • Jojo91

  Netjes hoor! Mijn dametje is 1.5 jaar en meld zich gemiddeld elke 1.5uur

  Mn zoon van 4 slaapt de meeste nachten gelukkig wel gewoon door.

 • .FamilyFirst

  Hier nog 1 van bijna 2, die gewoon niet door slaapt en nog heel vaak wakker word ook in dr avond pffff

 • Myrtheflower

  Begin er niet over. Ze zijn nu 1 en 2,5 jr, en we slapen nog steeds niet door snachts.. De ene x de een, de andere keer is het de ander die wakker is. Geen pijl op te trekken... Ze kunnen het wel, maar ze doen het niet. En dan na een brakke nacht om 6.15 weer wakker door dansende en zingende, springende meisjes.

 • Soccer-Mom

  Mijn kinderen slapen door dus ik ook (doorgaans) maar toen ze nog baby waren had het totaal geen nut om mijn man een 'shift' te laten overnemen. Ten eerste omdat ik borstvoeding gaf maar ook omdat ik toch wakker zou worden bij de eerste piep van de baby.

 • Pindakaasappel

  Met 4 weken kwam hij nog om de 3 uur in de nacht. Nu met 3 maanden gaat hij met 7 uur naar bed. Om 11 uur krijgt hij nog een fles. Dan miept hij tussendoor nog wel eens, speen erin en door slapen tot 7 uur. Om 7 uur Flesje erin en dan tukt hij nog tot 10 uur.

 • Joep95

  Wow, netjes! 🙂

 • Assiral

  Netjes!! Ziet er goed uit. Mijn dochter deed het ook zo ongeveer met die leeftijd. Ze sliep al snel de nachten door! Is nu 1,5 en slaapt van 7 tot 7.

 • Joep95

  Oeh dat klinkt goed! Al sta ik er relaxt in hoor, dit is al goed te doen, ze mag haar eigen tempo volgen. Ben benieuwd!

 • Lama94

  Ik ben wat jaloers hier, maar het is je gegund ;)

  De kleine is bijna 4 weken oud en we voeden op verzoek. Soms slaapt hij drie uur, soms ook maar twee uur. Gerekend vanaf het begin van de voeding. Dan is het vaak nog een luier verschonen en boertje laten. Eerst sliep hij keurig in zijn wieg. Maar sinds een paar dagen slaapt hij alleen in iemands armen. Niet te doen zo

  Hopelijk slaapt hij gauw weer in zijn wieg.

 • Joep95

  Oh joh! Wat een verschil, sorry wilde je niet jaloers maken. 🙄

  Bizar hoe ieder kindje anders is hé..

 • Lama94

  Geeft niks hoor. Lekker toch!

  Ach ik wist vantevoren dat ik weinig slaap zou krijgen. Maar ik had er geen rekening mee gehouden zo lang pijn van de bevalling te houden. Dat hakt er qua energie ook flink bij in.

  Morgen komt mijn moeder op bezoek en kan ik mooi een uurtje of anderhalf ongestoord slapen :) En hopelijk slaapt hij snel wat meer snachts.

 • Pindakaasappel

  Die drama hebben wij hier ook gehad hoor! Ik sliep op het laatst op de bank met de wieg naast mij en zijn handje vast. Of hij sliep op mijn buik, zodat ik nog een beetje rust kreeg.

 • Wisterias

  Mijn dochter is nu 3.5 maand oud. Straks rond 22 uur geef ik de laatste voeding voor de nacht. Dan komt ze zelf vaak rond 2 uur en weer om 7 uur. Soms al om 6 uur helaas.....dan begint onze dag alweer. Afgelopen nacht had ik geluk toen kwam ze pas om 4 uur. Voor het eerst zolang ertussen..... toen ze 4 weken was kwam ze echt elke 3 uur nog soms na 2.5 uur al. Geef borstvoeding dus mn man slaapt lekker de hele nacht....jaloers....

 • Joep95

  Bijna hetzelfde ritme zo te zien, ben benieuwd of het zo blijft hier. Maar ik geef ook borstvoeding, alleen kolf ik s ochtends 1x zodat m'n man dit snachts kan geven. M'n dochtertje kreeg eerst flesvoeding ivm vroeggeboorte dus ze was al aan de fles gewend en ik aan kolven, toen de borstvoeding gelukkig op gang kwam hebben we het er maar in gehouden. 😉

 • Wisterias

  Oh heerlijk zeg dat je flesje kan geven!! Mijn dochter weigert de fles....hadden ook vanaf het begin gewoon moeten doen denk ik net wat jij zegt....

 • Wisterias

  In het begin vond ik het ool nog niet zo lastig hoor....was helemaal verliefd op mn dochter en wilde zelfs snachts lekker gaan knuffelen enzo.....maar nu na bijna 4 maanden wil ik niet meer...het is nu niet meer zo leuk maar komt ook door de donkere dagen denk ik

 • Lama94

  Mijn man doet de luiers en het boeren.

  Maarja ik kan lichamelijk de borstvoeding al amper aan snachts (nog herstellende van de bevalling).

  Hij is nu ziek thuis en heeft gisteren overdag 6 uur aan 1 stuk geslapen. Daar werd ik ook wat jaloers van.

 • Joep95

  Ja dat snap ik, ik kan soms ook jaloers zijn als m'n man heerlijk rustig in z'n bed ligt op zaterdagochtend. Maar aan de andere kant, dat magische moment van borstvoeding geven wil ik voor geen goud missen..

 • Wisterias

  Oh haha ja erg is dat he....pas mijn man ook ziek...gewoon hele middag geslapen...ik dacht echt; ennn wanneer mag ik eens dan??!!

 • Mommy1994

  Rond de 4 weken was dit bijna hetzelfde, rond 23:30 nog een fles, daarna snachts ook om 04:00; deze deed mijn vriend ook! En dan werd ze rond 08:00 weer wakker en ging ik eruit. Ideaal dus! 😄


1 2